7 feb. 2010

HOTA INCORPORABILA ARISTON HB 6 IX, HB 9 IX

Instrucţiuni pentru montarea şi utilizarea hotei HB/(D) 6.1 IX
(Hotă de bucătărie)
Instrucţiuni de montare şi utilizare
Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Mai multe informatii privind calitatea si fiabilitatea masinilor de spalat rufe, precum si pareri si recomandari cu privire la masinile de spalat rufe, dar si produsele electrocansice in general puteti citi in articolele urmatoare:


Consultaţi desenele de la primele pagini şi referinţele alfabetice regăsite în textul explicativ.
Urmaţi îndeaproape instrucţiunile conţinute în acest manual. Producătorul îşi declină orice responsabilitate în cazul daunelor sau incendiilor provocate aparatului şi derivate dintr-o utilizare incorectă şi din nerespectarea instrucţiunilor conţinute în acest manual.

Va recomandam articolul in care am evaluat cea mai buna hota incorporabila din gama producatorului italian de electrocasnice, respectiv Cea mai buna hota incorporabila Hotpoint Ariston.

Instalare
Hota trebuie să aibă o distanţă minimă de planul de lucru de 50 cm, în cazul aragazelor electrice şi de 65 cm, în cazul aragazelor pe gaz sau mixte.
Hota este prevăzută cu un orificiu superior de aer, B pentru evacuarea fumului către exterior (versiune aspirantă-conductă de evacuare şi fâşii de fixare care nu sunt în dotare). În cazul în care nu este posibilă evacuarea fumurilor şi a vaporilor proveniţi în urma coacerii către exterior, se poate utiliza o hotă în versiune « filtrantă », montându-se un filtru pe cărbuni activi şi un deflector, F pe suportul G (cadru) – fumul şi vaporii sunt reciclaţi prin grilajul superior, H (printr-o conductă de evacuare anexată la orificiul superior de aer, B şi inelul de conexiune montat pe deflectorul F (conductă de evacuare şi fâşii de fixare care nu sunt în dotare)). Modelele care nu sunt prevăzute cu motor de aspirare funcţionează doar în versiune aspirantă şi trebuie conectate la o unitate periferică de aspirare (nu este în dotare).

Informaţii preliminare pentru instalarea hotei-Fig.4:
Demontaţi hota acţionând asupra cadrului general în timpul conectării electrice.
Hota este echipată cu dibluri de fixare, potrivite oricărui tip de perete. Este necesar să recurgeţi la tehnicieni autorizaţi pentru instalare (peretele trebuie să fie destul de robust pentru a susţine greutatea hotei, iar materialele trebuie să fie cele potrivite).
Îndepărtaţi panourile pentru acumularea grăsimilor (dacă este/sunt prevăzut/-e).
Îndepărtaţi filtrul de grăsimi
Pre-asamblarea suportului (doar în cazul în care este prevăzut un cadru compus din 3 părţi)
Asamblaţi de dinanite cele 3 părţi ale suportului prin 4 şuruburi, lungimea cadrului trebuie să fie identică cu cea din interiorul celui telescopic.

Va recomandam totodata si articolul Criterii alegere hota incorporabila.

Cu ajutorul unui creion, trasaţi o linie pe perete până în tavan, corespunzătoare liniei mediane. Veţi facilita astfel operaţiile de instalare.
Aplicaţi schema de găurire în perete: linia verticală mediană, tipărită pe schema de găurire trebuie să corespundă cu linia mediană desenată pe perete, în afara capătului inferior al schemei de găurire, corespunzatoare capătului inferior al hotei: ţineţi cont de faptul că latura inferioară a hotei, la încheierea operaţiei de instalare trebuie să fie la o distanţă de planul de lucru de circa 50 cm, în cazul arzătoarelor electrice şi de 75 cm., în cazul celor pe gaz sau mixte.
Sprijiniţi cadrul suportului pe schema de găurire, făcând să coincidă cu dreptunghiul schiţat, înscrieţi cele două orificii exterioare şi găuriţi, scoateţi schema de găurire, introduceţi cele două dopuri în perete şi fixaţi cadrul suportului hotei prin 2 şuruburi 5x45 mm.
Fixaţi hota pe suport
Reglaţi distanţa dintre hotă şi perete
Reglaţi echipamentul orizontal al hotei
Din interiorul grupului aspirant, însemnaţi cu un creion orificiile (sunt necesare 2) pentru fixarea definitivă a hotei
Îndepărtaţi hota din cadrul respectiv. Găuriţi punctele marcate (Ø 8mm- a se vedea operaţia nr. 7).
Introduceţi în perete cele 2 bolturi.
Aplicaţi cadrul de sprijin al coşului, G pe peretele din apropierea tavanului, utilizaţi cadrul de suport ca schemă de găurire (micul orificiu obtinut trebuie să coincidă cu linia trasată pe perete – operaţia 4), însemnaţi cu un creion 2 orificii, executaţi orificiile (Ø 8mm), introduceţi cele 2 bolturi.
Fixaţi schema de sprijin a coşului de perete prin 2 şuruburi (5x45 mm)
Introduceţi hota în cadrul inferior
Fixati definitiv hota pe perete (obligatoriu)
Executaţi legătura unei conducte (conductă şi sistem fixare care nu sunt în dotare – a se achiziţiona) în scopul evacuării fumului către inelul de conectare situat deasupra unităţii motorului aspirant.
Cealaltă extremitate a conductei trebuie conectată la un dispozitiv de expulzare a fumului către exterior în cazul utilizării hotei în versiune aspirantă. În cazul utilizării hotei în versiune filtrantă, fixaţi de cadrul de sprijin al coşului, G deflectorul F prin 4 şuruburi şi conectaţi cealaltă extremitate a conductei la inelul de conectare pe deflectorul F
Executaţi conectarea electrică
Aplicaţi coşurile şi fixaţi-le deasupra prin 2 şuruburi (17a) pe suportul coşului, G (17 b).
Culisaţi secţiunea inferioară a coşului cu acoperire completă pe grupul aspirant până când îl introduceţi în orificiul corespunzător situat deasupra hotei.

Remontaţi filtrul şi controlaţi funcţionarea hotei.

Conexiune electrică

Tensiunea reţelei trebuie să coincidă cu datele însemnate pe eticheta autocolantă situată în interiorul hotei. Dacă este prevăzută cu ştecher, conectaţi hota la o priză adecvată normelor în vigoare. Dacă este prevăzută cu ştecher (conexiune directă la reţea), aplicaţi un întrerupător bipolar cu o distanţă a contactelor (deschidere mai mare de 3 mm) accesibilă.

Instrucţiuni de montare şi folosire

Descrierea hotei – fig. 1

Panou de comandă
Filtru anti- grăsimi
Filtre de colectare a grăsimilor (dacă sunt prevăzute)
Led indicator
Ecran vapori
Coş telescopic
Orificiu aer (numai pentru utilizare în versiune filtrantă)

Funcţionare

1. Buton ON/OFF lumini
2. Buton ON/OFF motor de aspirare
3. Buton selectare diminuare viteză motor
4. Buton selectare creştere viteză motor
5. Buton selectare viteză intensivă (10 min. de funcţionare)

Se recomandă o viteză crescută, în special în cazul unei concentraţii mari de vapori în bucătărie. Vă sfătuim să o lăsaţi să aspire 5 minute înainte de a demara procesul de coacere şi de a o lăsa în funcţiune la încheierea procesului de coacere pentru încă 15 minute (APROXIMATIV).
În cazul eventualelor anomalii de funcţionare, înainte de a vă adresa Unităţii de Service, întrerupeţi, pentru 5 minute alimentarea cu energie electrică, scoţând ştecherul din priză şi încercaţi să-l reintroduceţi. În cazul repetării anomaliilor de funcţionare, apelaţi Unitatea de Service.

Întreţinere
Înaintea executării oricărei operaţii de curăţare, întrerupeţi alimentarea aparatului cu energie electrică.

Curăţarea hotei şi a panourilor de colectare a grăsimilor (dacă sunt prevăzute)
Hota trebuie curăţată frecvent, fie în interior, fie în exterior. Pentru curăţare, folosiţi un material îmbibat în alcool/spirt denaturat şi detergenţi lichizi neutri. Evitaţi folosirea produselor pe bază de abrazivi.
Atenţie: Nerespectarea normelor de curăţare a hotei şi de înlocuire a filtrelor conduce la potenţiale riscuri de incendii. Vă sfătuim să respectaţi instrucţiunile prezente în acest manual.

Filtru anti-grăsimi
Trebuie curăţat o dată pe lună cu detergenţi neabrazivi, manual sau utilizând maşina de spălat vase (la temperaturi scăzute şi folosind un program scurt).
Filtrul metalic, spalat cu maşina de spălat vase se poate decolora, dar nu-şi va pierde caracteristicile de filtrare.
Pentru a demonta filtrul de grăsimi, trageţi de mânerul de prindere cu resort (f) – fig. 1

Filtru de cărbune (doar pentru versiunea filtrantă)
Îndepărtează mirosurile neplăcute derivate în urma procesului de coacere.
Filtrul de cărbune poate fi spălat la fiecare 2 luni în apă caldă şi detergenţi specifici sau în maşina de spălat vase la 65º C (în cazul în care îl spălaţi folosind maşina de spălat vase, executaţi un program de spălare complet, fără a introduce în prealabil vase). Înlăturaţi excesul de apă, fără să deterioraţi filtrul, după care scoateţi buretele situat în interiorul cadrului din plastic şi introduceţi-l în cuptor pentru circa 10 min. la 100º C pentru a-l usca. Înlocuiţi buretele la fiecare 3 ani şi de fiecare dată când acesta se deteriorează.
Îndepărtaţi cadrul rotind la 90º suporturile (g) care-l fixează de hotă (fig.2).

Introduceţi buretele (i) de cărbune în interiorul cadrului (h) şi remontaţi tot ansamblul în locaşul corespunzător (j).

Înlocuirea becurilor :
Atenţie!
Înainte de a atinge becurile, asiguraţi-vă că nu ating o temperatură ridicată.

Model cu becuri de incandeşcenţă 40 W:

Scoateţi protecţia folosindu-vă de o şurubelniţă
2. Înlocuiţi becul ars
Utilizaţi doar becuri de 40 W (E14), fără a le atinge cu mâinile
Reînchideţi plafoniera (fixare cu zgomot) şi fixaţi-o corespunzător.
Dacă plafoniera nu se aprinde, controlaţi înserţia becurilor înainte de a chema Service-ul.

Model cu becuri halogene de 20 W – Fig.3:

Scoateţi protecţia folosindu-vă de o şurubelniţă
2. Înlocuiţi becul ars
Utilizaţi doar becuri de 20 W (G4), fără a le atinge cu mâinile
Reînchideţi plafoniera (fixare cu zgomot) şi fixaţi-o corespunzător.
Dacă plafoniera nu se aprinde, controlaţi înserţia becurilor înainte de a chema Service-ul.

Atenţie :

Nu utilizaţi niciodată hota dacă capacul nu a fost bine fixat. Aerul expulzat nu trebuie canalizat către o conductă folosită pentru evacuarea fumului aparatelor alimentate cu o energie diferită de cea electrică. Întotdeauna trebuie să existe o aerisire a locului când hota şi aparatele alimentate cu o altă energie sunt utilizate simultan. Este interzis să gătiţi alimente la flacăra de sub hotă. Evitaţi ca uleiul să nu ia foc.

1 comments:

cerasella popescu spunea...

Am cumparat acum 2 ani o hota ariston hb6 care a mers foarte bine in primul an dupa care s-a stricat o placa electronica pe care a schimbat-o service-ul.imediat dupa ce a iesit din garantie s-a stricat si m-a costat 5 milioane sa o schimb.