GHID DE DETECTARE A DEFECŢIUNILOR LA MASINILE DE SPALAT RUFE

-Aparatul nu pornește,nu se aprinde nicio lumină indicatoare

Ștecherul nu este bine introdus în priză.
• Priza sau siguranţa nu funcţionează corect (folosiţi o lampă de birou sau altceva asemănător pentru a o testa).
-Aparatul nu pornește deși butonul “Start/Pauză” a fost apăsat
• Capacul nu este închis bine.
• Funcţia “Blocare butoane” a fost activată (dacă este disponibilă la modelul dvs.). Pentru a debloca butoanele, apăsaţi simultan butonul de temperatură și cel al vitezei de centrifugare și ţineţi-le apăsate cel puţin 3 secunde. Simbolul cheii de pe afișaj dispare și programul poate fi pornit.

-Aparatul se oprește pe durata programului și lumina “Start/Pauză” clipește• Opţiunea “Oprire clătire” este activată (dacă există la modelul dvs.) și (Oprire clătire) se aprinde pe indicatorul de secvenţă al programului - terminaţi “Oprire clătire” prin apăsarea “Start/Pauză” sau prin alegerea și pornirea programului “Evacuare”.
• Programul a fost modificat - reselectaţi programul dorit și apăsaţi “Start/Pauză”.
• Programul a fost întrerupt și eventual capacul a fost deschis - închideţi capacul și reporniţi programul prin apăsarea “Start/Pauză”.
• Sistemul de siguranţă al aparatului a fost activat (vezi “Descrierea lămpilor indicatoare roșii”).
• Robinetul de apă nu este deschis sau furtunul de alimentare cu apă este îndoit (luminile indicatoare “Robinet de apă închis” se aprind).

-Dozatorul de detergent conţine reziduuri de detergent/aditivi la sfârșitul spălării
• Dozatorul de detergent nu este instalat corect, sau dozatorul de detergent este blocat (vezi “Curăţarea și întreţinerea”).
• Filtrul furtunului de alimentare cu apă este blocat (vezi “Curăţarea și întreţinerea”).

-Mașina vibrează în timpul ciclului de centrifugare• Mașina de spălat nu este așezată perfect uniform; piciorușele nu sunt bine reglate (vezi “Instalarea”).
• Bara pentru transport nu a fost scoasă; înainte de a folosi mașina de spălat, bara pentru transport trebuie scoasă.

71 comentarii:

Maria Oprea spunea...

masina mea de spalat nu mai trece pe stoarcere si trebuie sa o opresc pentru ca sa-i setez stoarcerea separat. Stie careva vreun service autorizat? maria

Pogar Ovidiu spunea...

trebuie sa contactati un service recomandat de producator...eu v-as recomanda Pecef tehnica, daca nu aveti indesit sau ariston- in cazul acesta micadan service.

Pogar Ovidiu spunea...

sunt sanse mari sa fie din cauza panoului electronic de comanda, care nu face trecerea pe centrifugare. si, este in jur de 5-6oo de ron, in functie de brand

diana spunea...

La masina mea a inceput sa se aude un zgomot ticait in timpul stoarcerii. De la ce poate fi?

Pogar Ovidiu spunea...

Sunt sanse ca intre cuva si tambur sa fi intrat ceva putin voluminos, exemplu soseta sau lenjerie intima. In momentul spalarii ovalizarea cuvei si a tamburului nu este atat de evidenta ca in momentul stoarcerii, centrifugariin si de aceea sa nu se auda cand este in etapa de spalare.

constanta maria spunea...

am o masina de la artic...are vreo 5 ani saracutza....dar acum scoate un zgomot grosnic...si la stoarcere se balanseaza parca da sa fuga....mai exista vreo posibilitate sa o salvez...sau e cazul sa o schimb?

Alexandra Ionescu spunea...

Masina mea vibreaza tot timpul Nu cumparati masini de la whirlpool. Am luat 2 in 4 ani si nu clatesc niciuna ca lumea, pentru ca au al 6 lea simt. Am ajuns sa caut acum in magazine masini care au cel mai mare consum de apa, pentru ca imi ieseau rufele cu detergent in ele

Anonim spunea...

Reparatii masini de spalat de orice tip
Washing.ro va ofera servicii de mentenanta si reparatii masini de spalat pentru orice tip, model sau marca. Fie ca aveti o masina de spalat de ultima generatie sau inca va place de masina de splat veche, la noi gasiti sprijinul de care aveti nevoie.

Diagnosticam si reparam orice marca de masina de spalat in cel mai scurt timp, folosind numai piese originale.

Diagnosticarea masinii dumneavoastra de spalat se face gratuit, iar daca defectul este minor reparatia se face pe loc. In cazul unui defect major, atat diagnosticarea cat si transportul de la dumneavoastra si inapoi sunt gratuite, dumneavoastra platiti doar manopera si piesele de schimb. Totodata oferim si garantie pentru piesele schimbate si pentru manopera.

Durata medie a unei reparatii este de 24 de ore insa in functie de defect si de model aceasta poate dura pana la 48 sau 72 de ore, insa va asiguram ca facem tot posibilul sa finalizam procesul cat mai repede.

Va asiguram ca masina dumneavoastra de spalat se afla in cele mai bune maini.Service in Bucuresti si Ilfov pentru mai multe detalii accesati site-ul
http://www.washing.ro

washing spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

am o masina de spalat indesit,deci isi trage apa si nu se mai invarte cuva pt a le spala.ce poate avea?

Cristina Dan spunea...

Am o masina se spalat cu incarcare verticala.Masina are o vechime de 6 ani.Pana in urma cu un an nu am avut probleme cu ea,dar acum nu limpezeste bine.Folosesc Ariel sau Persil , Vanish si pt limpezire Cocolino sau Lenor . CAnd scot hainele din masina au un miros ciudat ca si cum ar fi nelimpezite.Nu stiu din ce cauza .

Admin IncorporabilePremium spunea...

Folositi optiunea de clatire suplimentara, pe care o puteti utiliza la toate programele de bumbac, sintetice, delicate.

Folositi temperaturi maxime acceptate de timpul tesaturii (gasiti pe eticheta), pentru a eficientiza procesu.

Anonim spunea...

Am bagat la spalat si a mers un pic si mia dat eroare 42
Am anchiso si am deschiso din nou si a anceput sami palpaie ecranul ce are oare

Simona Turlea spunea...

va rog daca ma pote ajuta cineva , masina mea de spalat rufe daewoo dwd 1031m nu se mai aprinde nimic pe afisaj, in momentul cind invirt de buton spre program se aude putin zgomot dar nu se aprinde nimic pe afisajul electronic si nu face nimic ,ma pute-ti ajuta cu un sfat . va multumesc mult

Anonim spunea...

Am cumparat un Ariston hotpoint, am instalat-o si am plecat la serviciu. Recunosc ca din graba nu am calat-o. M-a sunat sotia sa imi spuna ca a ajuns in mijlocul baii la program de clatire. Ce am gresit?

Anonim spunea...

nu i-ati scos suruburile de transport.

Anonim spunea...

Da....asa e. Un fel de "pana prostului"...Multumesc.

Octy Atom spunea...

Salut,am o problema,programez masina apas pe butonul de pronire si dupaia imi ticaie alternativ ceva.Pute-ti sa ma ajutati?

Valentin spunea...

Buna ziua. Am o masina Luxor si dupa ce apas butonul pornit care are un led verde incepe sa bipaie atat ledul de stop cat si cel de pornit pe culoarea rosie. Pare a fi un fel de avarie dar ce ar trebui sa verific?

doru spunea...

Buna ziua. Am o masina de spalat Ariston hotpoint si nu clateste bine lenjeria de pat. Raman dupa uscare cu pete si cand sunt scoase din masina sunt usor cleioase. Va multumesc anticipat.

lariana spunea...

Are sigur si clatire suplimentara. Folositi-o

Anonim spunea...

am o masina de spalat si nustiu cum am blocato apare temperatura.viteza iar in loc de minute apare F-23 si butianele sau blocat pentru a reporni programul

Admin spunea...

Eroarea este de la filtru de scame, curatati fitru de scame aflat in partea stanga jos.

Anonim spunea...

masina de spalat nu primeste apa si palpaie un led rosu cu un robinet pe el

Anonim spunea...

buna ziua am cumparat cu 2 luni in urma masina de spalat LG am luat una mai buna ca mereu am avut probleme cu masinile de spalat si am vrut sa scap de ele am dat pe ea 900 euro insa din pacate prea putin a durat sa stau linistita si sa spal cat doresc de o saptamina imi face probleme a aparut pe panoul electronic o cheita blocaaata nu clateste si nu scurge spala pin ajunge la clatit si se opreste spunetimi va rog oare cce poate fi

Anonim spunea...

buna ziua, am o masina de spalat whirlpool mai veche care o pornesc incepe sa traga apa dar toata apa curge pe evacuare. nu porneste pompa de evacuare doar curge .mentionez ca la rufe nu ajunge nici nu pic de apa.multumesc anticipat

Anonim spunea...

buna ziua am o masina de spalat rufe whirpool awt 2288/3 cam veche cei drept dar inca functioneaza de curind a inceput sa faca un zgomot ciudat cind evacueaza apa din ea ce ar putea fi?

Andra spunea...

Buna seara, masina mea daewoo m8041 are cuva blocata...am pus rufele dar nu am apasat pe start , isr cand am vrut sa mai oun inca ceva, am descoperit ca este blocata....am citit ca are si buton de blocare pt copii, insa nu stiu unde este...poate este de la el. Ma puteti ajuta, va rog?? Multumesc anticipat

Anonim spunea...

A o masina de splat Bosch si apare eroarea F21, capac blocat, rufe ramae inauntru. O solutie de scatere arufelor si repararea masinii. Ms

Anonim spunea...

Bună ziua! Am achiziționat o masina de spalat Gorenje si in timpul spalarii se aude un ticait, tot timpul. Este normal? Multumesc!

Anonim spunea...

Am o masina de spălat ariston hotpoint eco esf 109.indiferent de ce program selectez pe display imi afiseaza 2 secundeiar daca apas butonul start merge doar 2 secunde.

Anonim spunea...

Ma poate ajuta cineva cu o rezolvare?

Multumesc

Anonim spunea...

Bună! Am o mașină de spălat Bosch, i s-a aprins ledul roșu cheita și nu mai pornește!!! Care este cauza? Mulțumesc

Admin spunea...

Salut. Legat de masina de spalat rufe bosch. Ati blocat masina pentru protectie copii si cel mai probabil ati setat programul pe pauza inainte. Trebuie sa deblocati masina, conform manualului de utilizare(trebuie sa tineti apasat simultan pe doua butoane care sunt precizate in manualul de utilizare, timp de 3 secunde), dupa care masina se deblocheaza si trebuie sa-ti dati start din nou,

Admin spunea...

Legat de masina Gorenje. Cel mai probabil a intrat ceva intre cuva si tambur. spre exemplu se intampla foarte des sa intre sarmulite de la sutiene sau monezi. daca zgomotul nu este mare, nu este nicio problema, altfel trebuie sa chemati service-ul, existand riscul sa spargeti cuva. Raspund mai greu la persoanele anonime.

Anonim spunea...

Am cumparat o masina de spalat indesit .am instalat-o.apoi am programat o sa spele o tura fara rufe cum scria in instructiuni .A doua zi cand am vrut sa spal am invartit de cuva si am observat ca se aude un scartait dar numai cand o invart intr-o parte .Ce poate sa aiba .ma poate ajuta cineva cu o informatie
.Multumesc

Anonim spunea...

buna seara, am o Masina de spalat Whirlpool AWE 66710, in timpul programului usile tamburului s-au deschis iar acesta a ramas blocat, deschizatura fiind aflata pe fundul masinii, iar rufele sunt blocate. imi puteti spune cum sa aduc tamburul la pozitia initiala? multumesc.

Stefania Opria spunea...

Am o masina Zanussi si la jumatatea programului de spalare se opreste iar pe ecran apare Eroare E 21.

Anonim spunea...

ANONIM AM MASINA DE SPALAT BOSCH EXXCEL 1200 EXPRES NU MAI FUNCTIONEAZA CENTRIFUGA CE ESTE DEFECT VA MULTUMESC

Admin spunea...

Service sau alta noua, personal as merge pe varianta a doua avand in vedere ca vorbim de o masina de spalat care a iesit din durata de viata

Admin spunea...

@Stefania-placa electronica defecta, estimativ intre 400-500 de lei avand in vedere de brand. Nu se poate repara se inlocuieste. Recomandari pecef tehnica

Admin spunea...

@ Whirlpool AWE 66710 -contactati service-ul, este singura solutie

Anonim spunea...

Am o masina de spalat Ariston aqualtis ,se aids ca trage apa dar nu invarte ,dar tutele nu se uda si daca o pun pe centrifugare functioneaza .ce Poate avea??

Anonim spunea...

Am o masina Beko, cand intra la clatire se blocheaza panoul de comanda. Nu mai pot sa.i dau play si nici nu mai anuleaza programul. Stie cineva?

Admin spunea...

@ Ariston Aqualtis - cel mai probabil pompa de alimentare este defecta. Cost estimativ 300 de lei. Micadan sau Pecef

Admin spunea...

@ Beko...este normal sa se blocheze panoul de comanda in timpul functionarii. Tineti apasat play 3-5 secunde si ar trebui sa intre pe pauza. Verificati si functia blocaj copii

Anonim spunea...

Nu este blocata functia "copii". Nu vrea nici macar sa se reseteze, licareste ledul play incontinuu. Sa fie oare vreo defectiune la panoul de comanda? Dar daca era defect presupun ca nu se mai aprindea. Este alta metoda de reset?

aurelian almasan spunea...

buna, am o masina OK.uwm150, functioneaza perfect ,apoi se blocheaza si ni mai ia nici o comanda, palpaie led start/pauza, se aud bippurii

Admin spunea...

Nu cunosc modelul acestei masini de spalat de care spui tu. Iti recomand oricum sa contactezi un service pentru ca din ce spui tu sigur nu e vorba de vreo setare nefericita, ci mai degraba o problema la placa electronica.

aurelian almasan spunea...

multumesc

Dan G. spunea...

Salut. V-aş ruga, dacă aveţi timp sau cunoştinţele necesare pt următoarea problemă (Am căutat peste tot pe net şi nu am găsit nicăieri acest simptom)
Ariston AVSF129, anul 2006. Nu mi-a făcut niciodată vreo problemă până de curând. După ce o pornesc, pe display, timpii programelor nu mai corespund programelor propriu-zise de pe selectorul manual. Spre exemplu, dacă selectez programul 9, pe care spălam la 1.37 min, pe ecran îmi apare un alt timp de la alt program.
Vă mulţumesc anticipat.

Admin spunea...

@Dan G. - Este defect cel mai probabil selectorul mecanic. Sunt sanse mari sa nu fie placa electronica. Daca este selectorul mecanic costurile de remediere nu sunt mari, daca aveti ghinionul sa fie placa electronica, ori incercati sa o folositi pana acum ori o schimbati. Costurile sunt mari pentru placa electronica. Service-uri autorizate Micadan sau Depanero, Micadan din ce stiu eu sunt mai ieftini. Costurile de constatare sunt undeva intre 80 si 100 de lei, piesa in functie de defect 200 sau 800 de lei(placa).

Dan G. spunea...

Vă mulţumesc. Am să sun şi am să revin aici cu diagnosticul exact. Poate mai au şi alţii problema aceasta.

ANA MARIA ENESCU spunea...

MI S-A BLOCAT MASINA DE SPALAT, APARAND O CHEIE...ACUM IM APARE F 17. CE AR FUTEA FI ?

Marian spunea...

Am o masina de spalat rufe Bosh noua de vro 7 zile se foloseste dar la stoarcere trepideaza rau de tot si cu zgomot mare.Ce aete defect sau ce se intimpla.Multumesc anticipat

Ionut spunea...

Salutare am o mașină de spălat marca Privileg (Zanussi actuala firmă) și aceasta la orice program îi dau START se aude pompa de evacuare că evacuează 15-30 secunde iar apoi se oprește dând "niște" apă înapoi (se aude cum cade apa rămasă pe furtun înapoi la sita de filtrare situată jos) și lampa care semnalizează începutul programului semnalizează intermitent și nu îl mai poți porni doar atunci când aduci cursorul în poziția 0 sau oprești alimentarea.

Am chemat un nene care se recomandă că repară mașini de spălat la domiciliu, a venit a desfăcut furtunul de evacuare de dedesubt și a găsit o monedă care obtura canalul cam 95%, apoi a dat drumu dar la fel (START se aude pompa de evacuare că evacuează 15-30 secunde iar apoi se oprește dând "niște" apă înapoi (se aude cum cade apa rămasă pe furtun înapoi la sita de filtrare situată jos) și lampa care semnalizează începutul programului semnalizează intermitent și nu îl mai poți porni doar atunci când aduci cursorul în poziția 0 sau oprești alimentarea).

A desfăcut capacul superior ca să aibă acces la diferitele componente, a desfăcut presostatul și a zis că el s-ar putea să fie de vină ( a zis că nu investește în așa ceva) că nu face contact contactorii din interior, l-a suflat cu gura și a tras aer, mașina a pornit din prima și a finalizat procesul de spălare de 30 minute.

Acum iar pățesc la fel cu mașina nu vrea să mai pornească programul (orice program) și dacă nu apăs START/STOP-START/STOP-START/STOP (de multe ori când se aude pompa de evacuare) nu începe procesul de spălare, sunt moment când începe și programul "îngheață" după un timp și dacă îi dau STOP/START pornește merge câtea minute și o ia de la capăt programul, lampa de START luminând intermitent și până nu opresc alimentarea nu pot deschide ușa (fiind blocat deoarece este apă în interior) dacă dau pe programul de centrifugare și nu apăs START/STOP-START/STOP-START/STOP nu pornește ci doar face (se aude pompa de evacuare că evacuează 15-30 secunde iar apoi se oprește dând "niște" apă înapoi)

Pe afișaj nu apare nicio eroare în timpul spălării și nici în repaus!

Care ar putea fi problema reală? Meșterul a zis că și pompa "e obosită".

Ilie spunea...

Buna seara , am o masina de spalat Whirlpool 6 sense.De vreo doua zile atunci cand o pornesc,
se aude un bazait iar dupa cateva secunde i se apride beculetul ce indica cheita.

Ionut spunea...

Este posibil motorul de vină, căutați pe internet manualul mașinii de spălat și va scrie acolo eroarea, adică ce înseamnă "cheia"

Liviu spunea...

Buna, am o masina de spalat rufe Samsung si de doua zile nu mai stoarce se invarte normal de parca spala chiar si cand selectez doar progam de stoarcere si un minut la ea dureaza vreo 5-6 pe ceas.. Ce poate avea defect ? Multumesc anticipat .

Anonim spunea...

Va salut

Masina de spalat Aqualtist Hotpoint cu uscare. Porneste dupa care la cateva minute se opreste si afiseaza eroare F1. Daca o scot din priza si reiau se intampla la fel diferenta fiind durata uneori merge 5-10 min alteori 30-40 de min pana da se opreste cu eroarea F1. Nu am gasit pe net ce inseamna aceasta eroare. ce defect ar putea fi? cat de scumpa poate fi reparatia? Multumesc frumos.

Elena spunea...

Buna seara,
Am probleme cu masina mea de spalat ,, Bosch Classixx 5''. In trei ani de folosire nu mi-a facut probleme. Acum nu mai stoarce deloc, pe niciun program. Stie cineva ce ar putea avea? Multumesc.

Admin spunea...

@ Elena- cel mai probabil este vorba de placa electronica

Admin spunea...

@ Hotpoint -verificati filtrul de scame. S-ar putea sa fie infundat.

Elena spunea...

Multumesc pentru raspuns. Astept de trei zile depanarea Bosch din zona si nu mai apar ! E drept ac n-am umblat la masina niciodata, s-ar putea sa fie cateva filtre infundate sau chiar placa. pana la urma pot folosi masina Indesit pe care am folosit-o vreo 10 ani fara sa-mi faca nicio problema ! N-am aruncat-o ! Masini scumpe si din ce in ce mai proaste, service greoi.....:(:(:(:(:

Elena spunea...

,, e drept ca''...

Constanta Faur spunea...

Am o masina de spalat de la Whirlpool care m-a chinuit de trei ori cu service-ul in perioada de garantie. Va recomand sa evitati Whirlpool si Flanco cu tot cu garantia lor all inclusive care este o prostie. Va iau banii degeaba si scot difetite motive pentru a nu va da banii inapoi in cinci zile.

nemeth cristian spunea...

Buna ziua ,am o masina de spalkat Samsung WF8702NDW/YLE si de un timp incoace se blocheaza la clatire,nu mai scoate apa,apare eroare "SE",am verificat codurile,am curatat filtre alimentare si de scame,paleta de la pompa se invarte normal,daca scot apa manual si dau din nou la secventa cu clatire+stoarcere se alimenteaza cu apa ,clateste,evacueaza apa si stoarce normal.Are cicluri de spalari cateodate normale ,fara blocari.Poate uita programatorul ce are de facut sau exista vreun senzor interior de nivel al apei care sa fie defect?

Alex Ghe spunea...

Buna Ziua! Am o masina de spalat Daewoo

mh1011, problema e ca nu porneste, nu da nici un semn, nimic, am schimbat si priza dat tot asa, putin ajutor va rog!

Anonim spunea...

am o masina wirlpool si de o sapt se invarte butonul de la programe ,ticaie si se invarte in sensul acelor de ceasornic ce poate sa aibe?

Anonim spunea...

am o masina wirlpool si de o sapt se invarte butonul de la programe ,ticaie si se invarte in sensul acelor de ceasornic ce poate sa aibe?