30 nov. 2014

Criterii alegere cuptor incorporabil

Fie ca este cu alimentare cu gaz sau electric, cuptorul incorporabil a devenit principala optiune, alaturi de plita, in locul clasicului aragaz.
Cuptoarele electrice:

Primul criteriu de alegere a cuptorului electric si cel mai important  este daca optati pentru o varianta de cuptor conventional sau unul multifunctional. Diferenta este data de prezenta convectorului, componenta ce garanteaza distribuirea uniforma a temperaturii in interiorul cuptorului. Cele multifunctionale au convector, cele conventionale nu. Prin urmare, in cazul celor conventionale, prepararea la temperaturi ridicate duce inevitabil la o coacere neuniforma si compromiterea retetei.

Al doilea criteriu de alegere a cuptorului electric este prezenta timmerului si daca acesta este mecanic sau electronic. Diferenta intre cele doua este data de faptul ca timmer-ul electronic opreste cuptorul, fata de cel mecanic, unde doar va atentioneaza sonor.

Al treilea criteriu este dat de numarul de functii de preparare, eventual retete presetate. Este bine sa optati pentru un model cu cel putin 6 functii, numar care va asigura o combinatie minim suficienta pentru aproape toate tipurile de preparare. Diferenta intre functie si reteta presetata este aceea ca in cazul retetei presetate puteti selecta direct tipul de aliment pe care doriti sa-l preparati si cuptorul isi seteaza singur functia si timpul. Aceasta optiune duce desigur la o crestere a pretului, in general dubleaza pretul, prezenta acestor retete. Modelele care au si retete presetate au totodata si functii pe care utilizatorul le poate programa dupa bunul plac, fara a apela la optiunile de retete.

Al patrulea criteriu este dat de prezenta sau nu a autocuratarii si a tipului de autocuratare in cazul in care acesta exista.

Am realizat un articol de prezentare a principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile precum si diferentele dintre o plita incorporabila pe gaz si una electrica, cu halogen sau inductie, informatii pe care le puteti citi in articolul Criterii alegere plita incorporabila.

Pe piata sunt 3 sisteme de autocuratare bazate pe doua procese chimice. 

Primul si cel sa spunem "adevarat" este sistemul pirolitic bazat pe piroliza. Acesta face ca autocuratarea sa se faca prin arderea tuturor impuritatilor, temperatura la care se poate ajunge in timpul autocuratarii in functie de brand-ul cuptorului intre 400 si 500 grade Celsius. Este de departe cel mai eficient sistem, la finalul programului, ramanand doar o cenusa fina care se indeparteaza usor.

Al doilea si al treilea sistem de autocuratare se bazeaza pe procesul chimic de cataliza. 

Cel de-al doilea are niste pereti porosi, care sunt atasati peste peretii cuptorului. De retinut faptul ca acest tip de autocuratare are niste costuri de mentenanta, peretii porosi avand o durata de viata estimata la 2-3 ani de zile in functie de gradul de utilizare si costul lor variaza intre 80 si 150 de lei, in functie de producator. 

Cel de-al treilea sistem de autocuratare este bazat pe cataliza cu vapori de apa. Acesta este cel mai ineficient dintre toate insa avantajul acestuia fata de celelalt cu cataliza este ca nu necesita consumabile si ca se realizeaza pe toata suprafa interioara a cuptorului.


Al cincilea criteriu este dat de prezenta glisierelor sau a glisierelor cu telescop. Acestea fac mai facila scoaterea tavilor din cavitatea cuptorului si nu mai trebuie sa tineti cu manusa tava atunci cand spre exemplu doriti sa amestecati preparatul.

Al saselea criteriu este dat de prezenta sau nu a functiei cu abur. Aceasta functie ridica cel mai mult costul cuptorului. Desi pe piata le gasiti frecvent sub numele de cuptor cu abur, acesta este de fapt un cuptor electric cu un steamer, care face ca alimentele sa se prepare sub o abundenta de vapori de apa care le fac sa fie mai gustoase si sa-si pastreze mai bine gustul si proprietatile. 

Cuptoarele pe gaz au in general toate si grill electric. Toate au in general acelasi caracterisitici, nu exista diferenta mari in calitatea prepararii alimentelor, existand pe piata unele care se diferentiaza totusi prin prezenta convectorului, care uniformizeaza temperatura, dar doar atunci cand folositi grill-ul. In rest diferentele de cost sunt date de calitatea inoxului si a brandului. Unul din aceste tipuri de cuptoare pe gaz cu convector este cel din partea stanga, modelul Electrolux EOG2100AOX .



Am realizat un top al celor mai bune cuptoare incorporabile pe baza celor mai importante criterii de alegere a cuptorului incorporabil, top pe care-l aveti mai jos:

24 puncte -Cuptor incorporabil Electrolux EOB3450AOX

In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.


Totodata am realizat un top al celor mai bune cuptoare electrice incorporabile in functie de pret si va recomandam urmatoarele modele:


IP Scoring: Zanussi ZHP60131X

In tendinta confirmata de a oferi utilizatorilor sai mereu un raport bun calitate pret, Zanussi nu face exceptie nici de aceasta data, modelul de hota incorporabila telescopica cu doua motoare, ZHP60131X fiind un raport foarte bun calitate pret. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.
In ceea ce priveste puterea de absortie, cei 390 m3/h sunt o putere relativ mare motiv pentru care mai primeste 4 puncte la acest criteriu si acelasi numar de puncte pentru designul ergonimic si simplist, caracterisitic unei hote incorporabile.

Va recomandam articolul Cea mai buna hota telescopica - TOP 5 in functie de pret.

Cate 3 puncte dintr-un maxim de 5 pentru calitatea filtrelor, acestea fiind de aluminiu, fara protectie la uzura, lipsa unei astfel de masti fiind caracteristica tipului de incorporare a hotei si acelasi numar de puncte pentru nivelul de zgomot, 69dB(A) fiind putin peste medie.

Gama relativ diversificata de plite si cuptoare incorporabile, in general avand si ele caracterisitica unui bun raport calitate pret, motiv pentru care la acest criteriu mai acumuleaza 4 puncte. Unul din pachetele pe care le recomandam ar fi asocierea cu plita incorporabila cu gratare din fonta, Zanussi ZGG66414XA si cuptorul electric multifunctional, cu inox antiamprenta, Zanussi ZOA35701XK. Acest pachet se potriveste perfect atat ca linie de design, cat si la nuanta identica a inoxului.



Astfel hota incorporabila Zanussi ZHP60131X totalizeaza 23 dintr-un maxim de 30 de puncte, reprezentand o solutie optima pentru persoanele care nu doresc sa investeasca foarte mult in electrocasnicele de bucatarie si doresc o calitate satisfacatoare.Pentru mai multe detalii privind criteriile de alegere ale hotei incorporabilecititi articolul Criterii de alegere hota.

27 nov. 2014

IP Scoring: Zanussi ZGG66414XA

Zanussi ZGG66414XA este una din cele mai bune plite daca este sa ne raportam la pret si calitate. Inoxul foarte bine finisat, gratarele din fonta, aprinderea electrica pe buton si supapele de siguranta pe toate cele 4 arzatoare, toate la un pret de pana in 700 de lei face ca acest model sa primeasca maximum de 5 puncte la acest criteriu. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.
Cate 4 puncte pentru calitatea superioara a inoxului, foarte bine polisat si tot 4 puncte pentru gratarele de fonta cu o compozitie foarte buna de carbon, fapt care face ca acestea sa fie mai putin casante. Tot 4 puncte pentru design-ul simplist si modern si 4 puncte pentru fiabilitate, Zanussi pastrandu-si standardul de calitate dat de firma mama, Electrolux.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

In ceea ce privesc produsele complementare, Zanussi are o gama restransa de cuptoare incorporabile si una si mai restransa de hote, in general una decorativa si una incorporabila telescopica.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.


Asadar plita incorporabila pe gaz, cu gratare din fonta, Zanussi ZGG66414XA totalizeaza 25 dintr-un maxim de 30 de puncte, fiind un raport excelent calitate pret si cu siguranta in topul celor mai bune plite cu gaz, toate acestea la un pret mic. Mai multe detalii despre  criteriile de alegere a plitei incorporabile  gasiti in articolul "Criterii alegere plita incorporabila".

IP Scoring: Zanussi ZOA35701XK

Cuptorul electric multifunctional  Zanussi ZOA35701XK face parte din categoria cuptoarelor caracterizate de un raport foarte bun calitate pret. Numarul relativ mare de functii,7, sistemul de autocuratare catalitic si pretul fac ca acest model sa primeasca 4 dintr-un maxim de 5 puncte la acest criteriu. 

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.


Tot 4 puncte pentru optiunile de utilizare, cele 7 functii si timer-ul electronic fiind un plus in ceea ce priveste confortul, 3 puncte pentru eficienta sistemului catalitic de autocuratare si acelasi numar de puncte pentru design, un usor minus fiind reprezentat de lipsa butoanelor push in, acestea fiind aparente.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

Pentru fiabilitate, cuptorul electric multifunctional  Zanussi ZOA35701XK primeste 4 puncte, avand in vedere nivelul de calitate relativ ridicat al produselor producatorului italian, parte din concernul suedez Electrolux si 3 puncte pentru gama de produse complementare, respectiv plite si hote, cele din urma cu o gama restransa.


Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.

In concluzie, cuptorul electric multifunctional  Zanussi ZOA35701XK acumuleaza 18 dintr-un maxim de 30 de puncte, conform criteriilor de mai sus si reprezinta o solutie pentru un utilizator pragmatic, interesat de un cuptor care sa gateasca bine, sa aiba autocuratare catalitica si toate acestea la un pret foarte bun. Pentru mai multe criterii in alegerea cuptorului incorporabil cititi articolul "Criterii alegere cuptor incorporabil". 

IP Scoring: Electrolux EGG6342NOX

Plita incorporabila Electrolux EGG6342NOX este un model care din punct de vedere al raportului calitate pret este o alegere optima, avand in vedere standardul inalt de calitate al producatorului suedez de electrocasnice argument pentru care primeste la acest criteriu 5 dintr-un maxim de 5 puncte. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.


Cate 4 puncte pentru calitatea inoxului, acesta fiind foarte bine finisat si tot 4 puncte pentru calitatea gratarelor care sunt bine fixate pe suprafata plitei. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Doua puncte la capitolul design, acesta fiind oarecum robust si 4 puncte pentru fiabilitate, avand in vedere durata lunga de viata a electrocasnicelor Electrolux si tot 4 puncte pentru produsele complementare, producatorul suedez avand o gama foarte diversificata de cuptoare incorporabile, inclusiv cu microunde dar o gama relativ restransa de hote.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.


Astfel plita incorporabila cu gratare din fonta Electrolux EGG6342NOX totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor noastre. Mai multe detalii despre  criteriile de alegere a plitei incorporabile  gasiti in articolul"Criterii alegere plita incorporabila".

IP Scoring: Samsung NV70F3784LB

Cuptorul incorporabil cu autocuratare pirolitica este un  model din noua gama 2014 de electrocasnice Samsung si va fi cu siguranta in topul vanzarilor in categoria cuptoarelor cu autocuratare pirolitica, cel mai eficient sistem de autocuratare, de fapt singurul sistem care curata 100% interiorul cuptorului, variantele cu cataliza sau eco clean, aquaclean fiind doar niste alternative mai ieftine si semnificativ mai putin eficiente. Toate acestea la un pret relativ mediu, daca este sa ne uitam la gamele de cuptoare cu autocuratare pirolitica a concurentei, asadar pentru raportul calitate pret, Samsung NV70F3784LB primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.





In ceea ce privesc optiunile de utilizare suportii telescopici, cele 6 functii de preparare si sistemul Twin Convection-convectie dubla, pe doua niveluri, mai adauga inca 4 puncte la scoring-ul general. Am evaluat principalele categorii de produse Samsung in articolul Pareri despre Samsung.

Maximum de 5 puncte pentru eficienta autocuratarii si tot acelasi numar de puncte pentru design, cele doua caracterisitici reprezentand punctele forte pentru acest model.

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Cate 4 puncte la criteriile fiabilitate, Samsung avand standarde ridicate privind calitatea produselor si tot 4 puncte pentru produsele complementare, respectiv plite si hote, recomandarea noastra fiind ca modelul Samsung NV70F3784LB sa fie asociat plitei incorporabile pe gaz cu gratare din fonta, Samsung NA64H3010AS si probabil celei mai bune hote daca este sa ne referim la raportul pret/ putere de absortie (861m3/h), Samsung HDC9A90. (vezi in partea stanga).

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.


Astfel cuptorul electric multifunctional cu autocuratare pirolitica, Samsung NV70F3784LB totalizeaza 26 dintr-un maxim de 30 de puncte, fiind una din cele mai bune alegeri pentru utilizatorii care doresc confort si o curatare eficienta a interiorului cuptorului.  Pentru mai multe criterii in alegerea cuptorului incorporabil cititi articolul "Criterii alegere cuptor incorporabil". 

IP Scoring: Samsung NA64H3010AS

Plita Samsung NA64H3010AS face parte din noua gama de produse electrocasnice propuse de producatorul coreean pentru pietele europene si reprezinta o optiune interesanta daca este sa ne rezumam la raportul calitate pret, gratarele din fonta, design-ul modern si pretul accesibil, face ca aceasta plita sa primeasca 4 dintre-un maxim de 5 puncte la acest capitol. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.



In ceea ce priveste calitatea inoxului oferim 3 puncte pentru faptul ca acesta este relativ amprentabil si 4 puncte pentru calitatea gratarelor, care au o geometrie unica si sunt bine fixate pe suprafata plitei.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Maximum de 5 puncte pentru design, acesta fiind punctul forte al plitei incorporabile pe gaz Samsung NA64H3010AS si 4 puncte pentru fiabilitate, Samsung respectandu-si renumele in ceea ce priveste durata de viata a produselor sale. Am evaluat principalele categorii de produse Samsung in articolul Pareri despre Samsung.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.

In ceea ce privesc produsele complementare, Samsung are o gama relativ restransa de cuptoare si hote, cu mentiunea ca si acestea au drept caracteristica principala pretul bun vs calitate si performante. Exista in gama de electrocasnice si un cuptor cu microunde incorporabil, pentru cei interesati si de un astfel de produs.


Puteti opta si pentru varianta de plita incorporabila pe culoare neagra pe care Samsung o pune la dispozitia clientilor europeni, plita incorporabila prezentata in articolul Plita incorporabila neagra pe gaz de la Samsung.

In concluzie, plita incorporabila pe gaz, gratare din fonta, aprindere electrica pe buton, supapa de siguranta gaz, Samsung NA64H3010AS totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte, fiind o solutie recomandabila pentru cei care doresc un raport foarte bun calitate pret, mai ales la nivel de pachet, cuptor, plita hota eventual cuptor cu microunde incorporabil. Mai multe detalii despre  criteriile de alegere a plitei incorporabile  gasiti in articolul"Criterii alegere plita incorporabila".

25 nov. 2014

IP Scoring: Electrolux EOB3450AOX

Unul din cele mai vandute cuptoare electrice multifunctionale de la celebrul producator suedez de electrocasnice, Electrolux EOB3450AOX nu avea cum sa lipseasca de la analiza noastra. Astfel din punct de vedere al calitatii pret, fiind unul din best seller-e, Electrolux EOB3450AOX primesteun maxim de 5 puncte, faptul ca se vinde bine nefiind intamplator, design-ul, suportii telescopici, fiabilitatea fiind unele din atuurile acestui cuptor.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.


Legat de optiunile de utilizare, cele 8 functii asigura prepararea oricarui tip de preparat, motiv pentru care mai primeste 4 puncte. La aceste functii se mai adauga ca si avantaj volumul mare spre foarte mare, respectiv 74 l si suportii telescopici pentru conforul de utilizare.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Va recomandam si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Electrolux.

Doua puncte pentru eficienta curatarii, acest model neavand niciun sistem de autocuratare, insa emailul cu care este tratat interiorul cuptorului este foarte usor de curatat. 4 puncte pentru design, acesta fiind unul modern, ergonomic, un plus fiind dat si de butoanele de comanda care sunt push in  si de timmerul electronic.

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Maximum de 5 puncte in ceea ce priveste fiabilitatea, Electrolux fiind recunoscut pentru calitatea ansamblelor si subansamblelor din care sunt alcatuite electrocasnice, mai ales cele incorporabile si inca 4 puncte pentru produsele complementare, Electrolux avand o gama relativ diversificata de plite si hote incorporabile. Pentru a se potrivi perfect nuanta inoxului cat si linia de design va recomandam ca acest cuptor sa fie asociat plitei incorporabile cu gratare din font si arzator WOK, Electrolux EGG6343NOX si cu hota incorporabila telescopica Electrolux EFP6440 IX, aflate in partea stanga a articolului.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.


Asadar, cuptorul electric multifunctional incorporabil Electrolux EOB3450AOX acumuleaza 24 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor de mai sus.  Pentru mai multe criterii in alegerea cuptorului incorporabil cititi articolul "Criterii alegere cuptor incorporabil". 

IP Scoring: Electrolux EFP6440X

Hota telescopica din gama Electrolux este modelul  EFP6440X. Fiind singura optiune din gama celebrului producator suedez de electrocasnice, am considerat necesar sa o analizam conform criteriilor noastre. Astfel din punct de vedere al raportului calitate pret, acest model primeste 4 puncte, datorita puterii de absortie, a calitatii filtrelor cu minusul dat de zgomot, putin peste media concurentei.

Va recomandam articolul Cea mai buna hota telescopica - TOP 5 in functie de pret.


Astfel pentru cei 390 de metri cubi pe ora  EFP6440X mai aduna inca 3 puncte din maxim 5 si pentru calitatea filtrelor si design cate 4 puncte. Filtrele sunt mai dense decat la Whirlpool spre exemplu, unul din concurenti, daca este sa comparam strict hotele telescopice. Design-ul este unul asteptat la o hota telescopica, prin insasi ratiunea din care aceasta a fost creata si anume ergonomia si simplitatea.

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

La capitolul zgomot, hota incorporabila telescopica Electrolux  EFP6440X nu puncteaza extraordinar, doar 3 puncte din 5, intrucat cei 67dB(A) reprezinta un zgomot peste media concurentei, care se invarte intre 63-65 dB(A). Desi nu este neaparat semnificativa diferenta, aceasta exista si poate reprezenta un criteriu de cumparare,

Gama relativ diversificata de plite si cuptoare pe gaz sau electrice, inclusiv cu microunde incorporabile, motiv pentru care la criteriul produse complementrare, hota Electrolux  EFP6440X primeste 4 puncte,


Astfel hota incorporabila telescopica din inox Electrolux  EFP6440X totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte, fiind o alegere buna pentru cei interesati de o hota telescopica. Pentru mai multe detalii privind criteriile de alegere ale hotei incorporabilecititi articolul Criterii de alegere hota.

IP Scoring: Bosch PCQ715B80E

Plita incorporabila cu latimea de 70 cm Bosch PCQ715B80E, reprezinta o optiune si o alegere perfecta pentru un utilizator care isi petrece mult timp in bucatarie. Dimensiunea cu 10 cm mai mare face ca aceasta plita sa fie mult mai bine organizata, arzatorul cu puterea calorica cea mai mare, nu intamplator WOK, fiind amplasat central, pentru o mai utilizare mai facila si o evacuare a aburului si mirosului mai eficienta, avand in verede pozitionarea axata cu hota. Din punct de vedere al raportului calitate pret, Bosch PCQ715B80E primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.




Calitate foarte buna a inoxului, motiv pentru care mai acumuleaza 4 puncte si doar 2 puncte pentru calitatea gratarelor, un minus la acest model, avand in vedere ca acestea sunt din otel emailat. 

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.

La capitolul design, Bosch PCQ715B80E primeste 4 puncte, avand in vedere linia simplista, caracteristica Bosch si a producatorilor germani in general si 5 puncte in ceea ce priveste fiabilitatea, plitele incorporabile Bosch intalnindu-se foarte rar cu service-ul.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Gama destul de diversificata de cuptoare electrice, cuptoare cu microunde si hote, recomandarea noastra  fiind ca aceasta plita sa fie completata de cuptorul electric multifunctional Bosch HBA43T350 si hota incorporabila cu design cheminee Bosch DWB06W452, aflate in partea stanga. Schita de incorporare pentru plita incorporabila Bosch PCQ715B80E o gasiti totodata atasata in partea stanga cu mentiunea ca dimensiunea de incastrare in mobilier, golul care trebuie decupat in blat este identic cu cel al unei plite cu latimea de 60 de cm, producatorul german oferind astfel o standardizare care ajuta in situatia in care mobilierul nu este facut la comanda.

Pentru recomandari privind pachete complete de cuptor incorporabil, plita incorporabila si hota incorporabila din gama producatorului german Bosch, accesati sectiunea blogului Seturi electrocasnice incorporabile BOSCH.


Asadar, plita incorporabila cu latimea de 70 Bosch PCQ715B80E acumuleaza 23 dintr-un maxim de 30 de pncte conform criteriilor de mai sus si reprezinta o optiune importanta pentru un gatit intensiv. Mai multe detalii despre  criteriile de alegere a plitei incorporabile  gasiti in articolul"Criterii alegere plita incorporabila".

23 nov. 2014

IP Scoring: Bosch DWB06W452

Hota incorporabila Bosch DWB06W452 face partea din gama middle level a producatorul german de electrocasnice si reprezinta o optiune interesanta, daca este sa ne raportam la calitate, eficienta a evacuarii, zgomot redus si pret. Astfel din punct de vedere al raportului calitate pret,Bosch DWB06W452 primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.



3 puncte pentru puterea de absortie, 450mc/h, reprezentand o putere medie, suficienta inclusiv pentru un open space si 4 puncte pentru design-ul modern, cheminee si tot 4 puncte pentru calitatea filtrelor, acestea fiind mult mai dense si prin urmare retin mare parte din grasime, evitand arderea motorului, principalul motiv de defectare a unei hote.

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile. Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.

Zgomotul este redus, aproape cel mai mic de pe piata, 63dB(A), motiv pentru care mai primeste 4 puncte pentru aceasta trasatura. Ca si produse complementare, Bosch are o gama diversificata de cuptoare si mai mica in ceea ce privesc plitele.


Astfel hota incorporabila decorativa Bosch totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte, conform analizei noastre. Pentru mai multe detalii privind criteriile de alegere ale hotei incorporabilecititi articolul Criterii de alegere hota.

IP Scoring: Bosch HBA43T350

Modelul HBA43T350 reprezinta o optiune pentru cei interesati de un cuptor incorporabil cu un branding renumit, care garanteaza si un anumit standard de calitate. Desi acest model este un produs middle range, performantele sale sunt relativ modeste, daca este sa il comparam cu o varinta high end pe care am putea sa o gasim in gama producatorului german de electrocasnice. Totusi pretul este usor ridicat, fata de ce am putea gasi in piata, de la alti producatori, prin urmare am plati pe langa caracteristici si branding-ul. Nu putem spune asadar ca este un raport foarte bun calitate pret, motiv pentru care la acest capitol il evaluam cu 3 dintr-un maxim de 5 puncte.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul spIP Scoring cuptoare incorporabile.



In ceea ce privesc optiunile de utilizare, cele 7 functii ale cuptorului, fara programe cu retete presetate nu ii pot asigura decat 3 puncte iar pentru eficienta in autocuratare, prezenta peretilor Eco Clean, catalitici este de mentionat, insa trebuie avut in vedere ca acestia sunt consumabili, durata lor estimata de viata fiind ce-i drept mai mare fata de Whirlpool de exemplu, undeva la 4 ani. Asa ca autocuratarea catalitica prezinta atat avantaje cat si dezavantaje. De aceea trebuie avut in vedere si eventuale costuri privind mentenanta, costuri estimate la 400 de lei o data la 4 ani.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

4 puncte pentru design, avand in vedere linia moderna, cu butoane push in, suporti telescopici, display mare si maximum de 5 puncte in ceea ce priveste fiabilitatea, pentru ca spunem Bosch.

Pentru recomandari privind pachete complete de cuptor incorporabil, plita incorporabila si hota incorporabila din gama producatorului german Bosch, accesati sectiunea blogului Seturi electrocasnice incorporabile BOSCH.


In ceea ce privesc produsele complementare, Bosch are o gama relativ completa de plite si hote cu care sa se potriveasca acest model, cu mentiunea ca si acestea au in general, acelasi trasatura atunci cand ne referim la raportul calitate pret, cu exceptia situatiei in care acestea sunt la promotie.



Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.

Astfel cuptorul electric multifunctional Bosch HBA43T350 totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor de mai sus.  Pentru mai multe criterii in alegerea cuptorului incorporabil cititi articolul "Criterii alegere cuptor incorporabil". Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.