25 ian. 2015

Plita pe inductie Gorenje IQ641AC

Plita pe inductie Gorenje IQ641AC face parte din gama premium de electrocasnice a producatorului sloven si completeaza un posibil set de electrocasnice high end pe care o bucatarie moderna o poate ingloba. Aceasta plita pe inductie are indicator de caldura reziduala, programator pe fiecare zona de incalzire, astfel incat utilizatorul sa poata seta durata de incalzire.


Pe langa avantajele oferite de incalzirea pe inductie, economie de timp, energie electrica, acest model de plita este realizat din Shott Ceran, cel mai bun producator de vitroceramica folosita pentru plitele electrice/ inductie, ceea ce face ca suprafata plitei sa fie foarte rezistenta la uzura mecanica, sa se zgarie greu si sa fie totodata usor de curatat.

Va recomandam totodata si articolul Pareri despre GORENJE.

Aceasta plita se poate asocia cuptorului incorporabil Home Chef Gorenje BO9950AB , cu retete presetate, la fel din gama premium a producatorului sloven si hota incorporabila in blat Gorenje DFGA9575BX , ce va oferi cu siguranta o oarecare competenta distinctiva bucatariei dumneavoastra, prin unicitatea modului de montaj si functionare.

Acest set de electrocasnice incorporabile premium va ofera la cuptor posibilitatea si confortul de a alege tipul de preparat iar cuptorul sa faca singur setarile pentru o preparare optima, plita cu inductie are optiunea de setare a intensitatii pe slide control, foarte comod si practic, iar hota are un design exceptional, fiind unica ca mod de incorporare si nu necesita dupa de incorporare.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

IP Scoring: Bosch DWW063461

Hota incorporabila decorativa piramidala rustica Bosch DWW063461 completeaza setul de electrocasnice rustice propus de producatorul german. Din punct de vedere al raportului calitate pret Bosch DWW063461 primeste 3 puncte dintr-un maxim de 5, nu din prisma calitatilor sale ci mai degraba al pretului usor peste piata. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.
Tot 3 puncte la puterea de absortie, cei 410 m3/h fiind suficienti pentru o bucatarie relativ mare sau pentru un open space partial, nu cu o deschidere foarte mare catre living.

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile.

4 puncte pentru design-ul rustic, acesta fiind unul cu gust si care se potriveste foarte bine, mai ales cu cuptorul incorporabil rustic Bosch HBA23BN61. Setul se completeaza cu plita rustica incorporabila Bosch PBP613B90E .3 puncte pentru calitatea filtrelor, acestea fiind metalice, lavabile insa nu au nicio protectie suplimentara pentru care ar fi primit un punctaj mai mare.

Nivelul redus de zgomot, respectiv 61db(A) include aceasta hota in categoria celor mai silentioase hote de pe piata, motiv pentru care primeste punctaj maxim la acest criteriu si 4 puncte la criteriul produse complementare, Bosch oferind alternative atat la cuptor cat si la plita cu design rustic. Cuptorul este electric multifunctional si are un design deosebit, fiind unul din cele mai reusite modele de cuptoare rustice de pe piata, din acest punct de vedere. In general, finisajele la aceste electrocasnice rustice din pachet sunt exceptionale, incepand cu sistemul de balamale ale usii cuptorului pana la sistemul de prindere al mastii de protectie la hota. Singurul dezavantaj al acestui pachet este dar de pret, care este cam cu 30 % peste media pietei de electrocasnice rustice, pe care le ofera concurenta Bosch.

Pentru recomandari privind pachete complete de cuptor incorporabil, plita incorporabila si hota incorporabila din gama producatorului german Bosch, accesati sectiunea blogului Seturi electrocasnice incorporabile BOSCH.


Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.

Asadar hota incorporabila rustica Bosch DWW063461 totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor de mai sus. Pentru mai multe detalii privind criteriile de alegere ale hotei incorporabilecititi articolul Criterii de alegere hota.

IP Scoring: Bosch PBP613B90E

Propunerea de plita incorporabila rustica pe gaz a producatorului german de electrocasnice, Bosch PBP613B90E completeaza setul de plita, cuptor si hota rustica pe care acesta o are listata pentru piata din Romania. Din punct de vedere al raportului calitate pret, Bosch PBP613B90E primeste 3 dintr-un maxim de 5 puncte, pretul fiind peste media pietei, mare parte din acesta fiind platit strict pentru branding si mai putin pentru caracterisiticile plitei.

Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.


Din punct de vedere al materialului, emailul folosit este de o calitate foarte buna, este usor de intretinut si textura acestuia este perfecta pentru un set de electrocasnice rustice, motiv pentru care primeste 4 puncte la acest criteriu si doar 3 puncte pentru calitatea gratarelor care sunt din otel si sunt emailate, inferioare din punct de vedere al comportarii in timp la actiunea flacarei.

Pentru recomandari privind pachete complete de cuptor incorporabil, plita incorporabila si hota incorporabila din gama producatorului german Bosch, accesati sectiunea blogului Seturi electrocasnice incorporabile BOSCH.

4 puncte pentru design, setul complet aratand mai bine in ansamblu, nu putem spune ca plita incorporabila Bosch PBP613B90E aduce un plus la imaginea generala a acestuia, insa il completeaza acceptabil. Tot 4 puncte pentru fiabilitate, in primul rand pentru ca vorbim de Bosch si in al doilea rand pentru ca plitele incorporabile pe gaz ajung destul de rar in service si tot 4 puncte la criteriul produse complementare, producatorul german oferind ca alternative 3 modele de cuptoare rustice care se potrivesc cu aceasta plita si o hota pe care o vom prezenta intr-unul din articolele viitoare.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.


Va recomandam totodata articolul in care sunt prezentate seturile complete de electrocasnice rustice negre, Design rustic negru.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Asadar, plita incorporabila rustica Bosch PBP613B90E totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor de mai sus si poate fi o optiune, la pachet cu hota si unul din cuptoarele rustice Bosch, pentru cei interesati de o bucatarie retro.  Mai multe detalii despre  criteriile de alegere a plitei incorporabile  gasiti in articolul"Criterii alegere plita incorporabila".

22 ian. 2015

Criterii alegere cuptor microunde

Practic, insa nu neaparat sanatos, cuptorul cu microunde a devenit o necesitate in bucatarie, in primul rand pentru rapiditatea de incalzire a alimentelor, dar si din comoditate. Criteriile de baza in alegerea cuptorului cu microunde sunt urmatoarele:

1.Capacitatea- cuptoarele cu microunde au capacitati care variaza destul de mult de la 16 pana la 45 de litri. Este recomandabil sa alegeti o capacitate suficienta necesitatilor dumneavoastra.

2.Puterea nominala- este trecuta in W si reflecta si puterea de incalizire a aparatului.

3.Culoarea exterioara- este recomandabil sa alegeti aceeasi culoare la toate electrocasnicele;

4.Interiorul cuptorului- sunt recomandabile interioarele din inox sau emailate ceramic, din prisma igienii si a usurintei in curatare;

5 Cuptoarele cu functie coacere- sunt de fapt cuptoare cu microunde si cuptoare electrice conventionale sau multifunctionale daca au convector. Aceste tipuri de cuptoare sunt practic 2 in 1, se pot folosi atat ca microunde cat si cu functia de incalzire intalnita la cuptoarele electrice.

6. Grill-ul- foarte putini utilizatori folosesc aceasta optiune, intrucat interiorul cuptorului se murdareste foarte repede si e mai practic sa se foloseasca grill-ul de la aragaz sau cuptorul electric incorporabil

Cuptoarele cu microunde pot fi si incorporabile, criteriile de alegere a acestora le vom detalia intr-unul din articolele urmatoare.  In cazul cuptoarelor cu microunde incorporabile exista mai multe criterii ce tin de tipul de montaj, sistem de racire, linie de design care este recomandabila a fi aceeasi cu cea a cuptorului multifunctional incorporabil.

Bosch SMV88TX03E-varful de gama la masinile de spalat vase

Cu siguranta un reper atunci cand vorbim de performanta la masini de spalat vase,  Bosch SMV88TX03E face parte din gama de masini de spalat vase total incorporabile a producatorului german. Faptul ca acest model se asambleaza chiar in fabrica din Germania, ne poate spune multe atunci cand ne raportam la calitate.

Pentru informatii detaliate privind criteriile complete de alegere ale masinii de spalat vase, va recomandam articolul Criterii alegere masina de spalat vase.

Cele 8 programe presetate reprezinta solutii de spalare a vaselor si tacamurilor, atat independent cat si mixt si ofera utilizatorului o autonomie maxima de programare si utilizare. Nu mai este nevoie sa folositi program separat pentru tacamuri, pentru vase si pentru vesela si pahare, acestea pot fi spalate in acelasi program.

Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.

Pe langa folosirea zeolit-ului, ca tehnologie inovativa in etapa de uscare, la masinile de spalat vase - vezi articol Inovatii BOSCH Zeolith Drying System , masina de spalat vase  Bosch SMV88TX03E vine cu un alt gadget privind modul in care utilizatorul este informat asupra etapei de spalare pe care o are masina de spalat si timpul ramas, aceasta proiectand pe pardoseala aceste informatii.

Mai adaugam ca si mare plus raftul separat pentru tacamuri, care poate fi adaptat si pentru alte tipuri de ustensile folosite in bucatarie, acest raft garantand o spalare mult mai eficienta, decat in clasicul cos pentru tacamuri, pe care il gasiti la mare parte din masinile de spalat vase de pe piata.

In concluzie, masina de spalat vase total incorporabila Bosch SMV88TX03E este destinata celor mai pretentiosi dintre utilizatori pentru care calitatea si eficienta spalarii sunt criterii care primeaza pretului, care este pe masura unei masini de spalat vase premium, dar care este si fustificat de calitate.

20 ian. 2015

IP Scoring: Electrolux EGT7353YOK

Electrolux EGT7353YOK face parte din gama premium pe care producatorul suedez o pune la dispozitia clientilor din tara noastra, gama de electrocasnice pe care Electrolux mizeaza in general in tara noastra fiind similara cu restul Europei. Revenind la plita incorporabila pe gaz Electrolux EGT7353YOK aceasta primeste 4 puncte la raportul calitate pret, avand in vedere plus-ul in ceea ce inseamna linia de design, calitatea materialelor folosite si pretul accesibil pentru o plita pe sticla avand latimea de 70 de cm. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.


Recomandam plita pe 70 de cm intrucat aceasta nu ocupa cu mult mai mult spatiu decat una sa zicem standard de 60 cm, avantajul fiind la modul de configurare si organizare a arzatoarelor si de avantajul oferit de pozitionarea centrala a arzatorului cu puterea calorica cea mai mare cu atat mai mult cu cat acesta este si WOK. 4 puncte pentru calitatea sticlei, aceasta fiind greu amprentabila si acelasi punctaj pentru calitatea gratarelor din fonta, a mai ales a compozitiei sale raportate la procentul de carbon folosit. Vezi mai multe detalii in articolul "Criterii alegere plita incorporabila"
In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Maximum de 5 puncte pentru design, cel mai mare plus al acestei plite, plus ce poate fi un criteriu important in achizitionare, mai ales daca utilizatorul are o bucatarie open space, ce are nevoie de un plus de estetica si personalitate in raport cu living-ul.

Cate 4 puncte pentru fiabilitate, Electrolux fiind una din putinele brand-uri in care acest criteriu este un must atunci cand un produs intra pe linia de productie si acelasi punctaj pentru gama de produse complementare, cu un usor minus in ceea ce privesc alternativele la hote.


Asadar, plita incorporabila pe 70 cm, Electrolux EGT7353YOK totalizeaza 25 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor noastre si reprezinta o optiune interesanta pentru cei care doresc o bucatarie moderna premium. Mai multe detalii despre  criteriile de alegere a plitei incorporabile  gasiti in articolul "Criterii alegere plita incorporabila".

IP Scoring: Electrolux EOC5951AOX

Cuptorul incorporabil Electrolux EOC5951AOX face parte din gama premium a producatorului suedez de electrocasnice si reprezinta o optiune pentru utilizatorul modern, care doreste sa petreaca minimum de timp in bucatarie si sa obtina cat mai multe rezultate, aici referindu-ma la preparate ce pot fi realizate la un cuptor electric multifunctional. Asadar, din punct de vedere al raportului calitate pret, Electrolux EOC5951AOX primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte, punand in balanta caracterisiticele tehnice si pretul.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.



La criteriul optiuni de utilizare cuptorul electric multifunctional Electrolux EOC5951AOX primeste maximum de 5 puncte, avand in vedere cele 90 de retete presetate, tavile pe suporti cu glisiere pe telescop, panoul de comanda generos prin marime si friendly cu utilizatorul. Daca doriti si un cuptor cu microunde incorporabil care sa se potriveasca cu acest cuptor electric, va recomandam articolul Cuptorul cu microunde incorporabil Electrolux EMT25207OX. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Va recomandam si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Electrolux.

In ceea ce priveste eficienta autocuratarii, Electrolux EOC5951AOX beneficiaza de cel mai eficient sistem bazat pe piroliza si obtine punctaj maxim si la acest criteriu, acelasi punctaj pe care-l oferim si la design, avand in vedere linia moderna, foarte precis realizata de producatorul suedez, care a folosit un inox antiamprenta si o sticla semi transparenta.

4 puncte pentru fiabilitate, avand in vedere ca vorbim de Electrolux, unul din cele mai fiabile branduri de electrocasnice din lume si tot 4 puncte pentru produsele complementare, Electrolux avand o gama diversificata atat de plite incorporabile pe gaz cat si electrice si o gama putin mai restransa de hote.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.


In concluzie, cuptorul electric multifunctional si sistem de autocuratare pirolitica pirolitic totalizeaza 27 dintr-un maxim de 30 de puncte fiind unul din cele mai bune si mai complete cuptoare electrice multifunctionale de pe piata. Pentru mai multe criterii in alegerea cuptorului incorporabil cititi articolul "Criterii alegere cuptor incorporabil".Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

IP Scoring: Gorenje DFGA9575BX

Din seria electrocasnice high-end si noi tehnologii menite sa schimbe imaginea si modul de montare si utilizare a electrocasnicelor incorporabile din bucatariile secolului XXI, Gorenje DFGA9575BX nu putea lipsi. Ceea ce este distinctiv la aceasta hota este faptul ca acest model se incorporeaza in blat. Asadar, fiind un produs high-end premium, pretul este pe masura, desi caracterisiticile tehnice sunt si ele impresionante, la criteriul raport calitate pret, Gorenje DFGA9575BX primeste 3 dintr-un maxim de 5 puncte.

In ceea ce priveste puterea de absortie, cei 730 de m3/h sunt mai mult decat suficienti inclusiv pentru o bucatarie open space, asadar maximum de 5 puncte la acest criteriu.

Va recomandam totodata si articolul Pareri despre GORENJE.

Punctaj maxim si pentru calitatea filtrelor, acestea fiind diferite si protejate fata de o hota clasica, insa si aic vorbim de filtre lavabile si tot maximum de puncte si pentru design, punctul forte al acestei hote, care cu siguranta va oferi competenta distinctiva bucatariei si va fi un element ce va iesi in evidenta atat prin sistemul unic de montare cat si pentru modul de functionare si utilizare.


4 puncte la criteriul produse complementare, Gorenje avand o gama diversificata de cuptoare compatibile din punct de vedere al design-ului cu Gorenje DFGA9575BX si o gama relativ mai restransa in ceea ce privesc plitele. Maximum de 5 puncte si pentru fiabilitate, Gorenje fiind unul din cei mai buni la acest criteriu, alaturi de Miele, Aeg, Siemens si Bosch. 4 puncte privind nivelul de zgomot, cei 72 db(A) pozitionand hota Gorenje DFGA9575BX in categoria hotelor foarte silentioase.

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile.


Asadar, Gorenje DFGA9575BX totalizeaza 26 dintr-un maxim de 30 de puncte, fiind una din cele mai bune hote din acest moment si o varianta extraordinara pentru cei interesati de o bucatarie cu adevarat moderna.  Pentru mai multe detalii privind criteriile de alegere ale hotei incorporabilecititi articolul Criterii de alegere hota.

IP Scoring: Gorenje BO9950AB

Din seria Home Chef sau tradus mot a mot "bucatarul de acasa", cuptorul electric multifunctional Gorenje BO9950AB vine sa satisfaca nevoilor utilizatorilor care doresc sa prepare repede si bine diferite retete la cuptorul incorporabil. Din punct de vedere al raportului calitate pret, Gorenje BO9950AB primeste 4 din maximum de 5 puncte, pretul fiind unul usor ridicat, chiar si pentru un cuptor incorporabil premium, cu retete presetate, proba de carne si caracterisitile pe care le vom detalia mai jos.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.




Maximum de 5 puncte pentru optiunile de utilizare, aici mentionand, pe langa retetele presetate ce pot prepara absolut orice poate fi posibil de gatit la un cuptor multifunctional, proba de carne, tavile pe glisiere pe telescop, o tava din sticla yena. Toate aceste caracteristici fac din Gorenje BO9950AB o optiune importanta pentru cei interesati de un cuptor hi tech, care sa faca singur mancarea.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

3 puncte pentru eficienta autocuratarii, Gorenje BO9950AB avand ca toate cuptoarele producatorului sloven autocuratare pe baza de abur, fiind cea mai putin eficienta dintre toate sistemele de pe piata, insa avand avantajul ca nu necesita consumabile si costuri post vanzare pentru a putea fi folosit. Acelasi punctaj pentru gama de produse complementare, Gorenje avand o gama relativ restransa de plite dar mai ales hote compatibile ca design cu acest model, insa se pot gasi produse complementare care sa se potriveasca perfect cu Gorenje BO9950AB.

Va recomandam totodata si articolul Pareri despre GORENJE.

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Maximum de 5 puncte la capitolul fiabilitate, Gorenje fiind recunoscut din acest punct de vedere, mai ales pe gama premium si tot 5 puncte pentru design, panoul de comanda fiind foarte bine integrat si proportionat in aspectul general, premium al acestui model.


Astfel cuptorul electric multifunctional cu retete presetate, proba de carne, Gorenje BO9950AB totalizeaza 25 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor de mai sus, fiind unul din cele mai complete cuptoare electrice multifunctionale de pe piata.  Pentru mai multe criterii in alegerea cuptorului incorporabil cititi articolul "Criterii alegere cuptor incorporabil".

18 ian. 2015

IP Scoring: Bosch DWK098E51

Hota incorporabila decorativa Bosch DWK098E51 face parte din gama premium a producatorului german de electrocasnice si este recomandabila in primul rand bucatariilor open space, high end, avand in vedere design-ul modern cat si puterea mare de absortie certificata, respectiv 740m3, motiv pentru care primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte la raportul calitate pret. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.



Maximum de 5 puncte pentru puterea maxima de absortie si acelasi punctaj pentru design-ul modern oblic, in trend in aceasta perioada si in acelasi timp practic. Punctaj maxim si pentru calitatea filtrelor care sunt lavabile si au o protectie suplimentare impotriva pierderii planeitatii, fenomen ce ar crea un minus la capitolul estetica, avand in vedere ca filtrele sunt relativ vizibile.
Cel mai mic punctaj pentru Bosch DWK098E51 este la criteriul nivel zgomot, desi este o hota relativ silentioasa, se putea si mai bine motiv pentru care primeste 3 puncte.

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile.

In ceea ce privesc produsele complementare, gasiti o gama relativ diversificata de plite si cuptoare incorporabile motiv pentru care primeste la acest criteriu 4 puncte, recomandarea noastra fiind ca aceasta hota sa fie asociata, modelului de cuptor incorporabil varf de gama Bosch HBG78S750 si plitei pe 70 de cm cu gratare din fonta, Bosch PCX815B90E. Informatii despre aceste modele puteti gasi dand click pe model. Avand in vedere totusi numarul mare de obtiuni, exista posibilitati foarte multe de asociere al acestei plite cu produse complementare.

Pentru recomandari privind pachete complete de cuptor incorporabil, plita incorporabila si hota incorporabila din gama producatorului german Bosch, accesati sectiunea blogului Seturi electrocasnice incorporabile BOSCH.


Asadar, plita incorporabila Bosch DWK098E51 totalizeaza 26 dintr-un maxim de 30 de puncte fiind o optiune pentru cei interesati de o hota care sa ofere o competenta distinctiva bucatariei.  Pentru mai multe detalii privind criteriile de alegere ale hotei incorporabilecititi articolul Criterii de alegere hota.

IP Scoring: Bosch HBG78S750

Cuptorul incorporabil Bosch HBG78S750 este varful de gama al producatorului din grupul BSH, produs fabricat si asamblat chiar in fabrica din Germania. Probabil unul din cele mai bune si mai complete cuptoare electrice multifunctionale din lume, Bosch HBG78S750 primeste 3 puncte la raportul calitate pret, nu pentru caracteristicile sale, toate la superlativ, cat pentru pret, usor piperat fata de media pietei, chiar si pe segmentul premium.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.

Cuptorul incorporabil Bosch HBG78S750 face parte din gama 2015 a producatorului german. Modelul inlocuitor din gama 2016 este cuptorul incorporabil Bosch HNG6764S1 , model fabricat de asemenea in fabrica din Germania.



Maximum de 5 puncte pentru optiunile de utilizare, acest cuptor reprezentand cam tot ce poate fi mai practic pentru un utilizator, mai ales unul interesat de confort. Este suficient sa aleaga una din cele 68 de retete presetate si cuptorul isi seteaza singur timpul de preparare, dar poate si mai important, etapele de temperatura necesare pentru o preparare perfecta a alimentului.

Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.

Punctaj maxim si pentru eficienta in autocuratare, cuptorul electric multrifunctional Bosch HBG78S750 avand sistem si programe setate de autocuratare prin piroliza, cel mai eficient sistem de curatare de pe piata si acelasi punctaj pentru design, avand in vedere pe langa calitatea finisajelor, display-ul foarte practic si elegant incastrat si egalizarea inchiderilor, totul fiind ireprosabil. 

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

5 puncte si pentru fiabilitate, Bosch fiind recunoscut din acest punct de vedere, nemailuand in considerare fabrica unde este asamblat si calitatea subansamblelor folosite.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

4 puncte pentru gama de produse complementare, respectiv, o sortimentatie diversificata de plite si o gama mai restransa de hote.


ireproe Pentru recomandari privind pachete complete de cuptor incorporabil, plita incorporabila si hota incorporabila din gama producatorului german Bosch, accesati sectiunea blogului Seturi electrocasnice incorporabile BOSCH.

Asadar, cuptorul electric multifunctional, Bosch HBG78S750 totalizeaza 27 dintr-un maxim de 30 de puncte, conform criteriilor noastre, fiind unul din cele mai performante cuptoare din lume si cu siguranta o optiune pentru cei interesati de o bucatarie hi-tech. Pentru mai multe criterii in alegerea cuptorului incorporabil cititi articolul "Criterii alegere cuptor incorporabil". 

IP Scoring: Bosch PCX815B90E

Plita incorporabila Bosch PCX815B90E este dedicata utilizatorilor care petrec mult timp in  bucatarie si au nevoie de o plita practica pe care sa poata prepara diferite tipuri de mancare simultan, acest model de plita cu latimea de 70 cm, oferind prin configuratia sa posibilitatea de a incalzi cel putin doua vase cu diagonale mai mari de 30 de cm. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Din punct de vedere al raportului calitate pret, Bosch PCX815B90E primeste 3 dintr-un maxim de 5 puncte, nu din prisma calitatii sale ci pentru pretul usor piperat fata de concurenta, accesoriul pentru plita despre care vom detalia mai jos nefiind justificat pentru un pret cam cu 15-20% mai mare fata de ce poate oferi asemanator concurenta Bosch, ma refer aici in special la Electrolux sau Whirlpool.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.

In ceea ce priveste calitatea inoxului, plita incorporabila Bosch PCX815B90E primeste 4 puncte, pentru calitatea obtinuta prin polisarea manuala precedata de cea industriala, pentru a obtine un inox perfect. Inoxul folosit de Bosch pentru plitele din gama premium este mai greu amprentabil tocmai datorita tratamentului de mai sus.

Pentru recomandari privind pachete complete de cuptor incorporabil, plita incorporabila si hota incorporabila din gama producatorului german Bosch, accesati sectiunea blogului Seturi electrocasnice incorporabile BOSCH.

Maximum de 5 puncte pentru calitatea gratarelor din fonta, cu un raport perfect de carbon in compozitia lor, care le face mai putin aspre, mai usor de curatat si mai putin casante. Tot 5 puncte si pentru fiabilitate, Bosch fiind printre brand-urile recunoscute din acest punct de vedere si pentru ca in general plitele incorporabile pe gaz sunt in general greu defectabile, in situatii normale de utilizare.

4 puncte pentru design, acesta fiind unul simplist, insa arzatorul oval, care este perfect justificat de accesoriul plita, care este foarte practic si poate fi extrem de util pentru cei care stiu intradevar sa gateasca si acelasi punctaj pentru produse complementare, Bosch avand o gama diversificata de cuptoare si una usor mai restransa in ceea ce privesc hotele.  Dimensiunea de incastrare in mobilier corespunde unei plite standard de 60 cm, dupa cum se poate vedea in schita.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.



Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.

Asadar, plita incorporabila cu gratare din fonta, latime de 70 cm si accesoriu plita ce se monteaza pe gratarul din fonta, totalizeaza 25 dintr-un maxim de 30 de puncte fiind una din cele mai bune optiuni pentru cei interesati de o plita practica. Mai multe detalii despre  criteriile de alegere a plitei incorporabile  gasiti in articolul"Criterii alegere plita incorporabila".

17 ian. 2015

IP Scoring: Electrolux EFC 640R

Hota incorporabila decorativa Electrolux EFC 640R face parte din setul de electrocasnice rustice propus de producatorul suedez pentru piata din tara noastra, set care reprezinta probabil cel mai bun raport calitate pret, pentru un pachet middle spre high end de electrocasnice rustice. Din punct de vedere al raportului calitate pret, strict in ceea ce priveste hota Electrolux EFC 640R primeste 3 din maximum de 5 puncte, avand in vedere pretul usor peste media pietei si a variantelor propuse de concurentii directi ai Electrolux, pe acelasi segment de piata. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

4 puncte puncte la criteriul putere absorite, cei 400 de m3 pe motor cu turbina fiind suficienti chiar si pentru o bucatarie open space, dar de dimensiuni relativ medii. Maximum de 5 puncte in ceea ce priveste design-ul, punctul forte al acestei hote si al pachetului rustic din care face parte si tot 5 puncte pentru nivelul foarte redus de zgomot, pe ultima treapta 65dB(A).

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile.

In ceea ce privesc filtrele, acestea sunt metalice si lavabile, neavand nicio protectie suplimentara, motiv pentru care la acest criteriu hota Electrolux EFC 640R primeste 3 puncte si 4 puncte la criteriul produse complementare, avand in vedere ca Electrolux pune la dispozitia clientului, un pachet complet plita cuptor hota. Produsele complementare care completeaza pachetul rustic sunt plita incorporabila rustica Electrolux EGG6343NOR si cuptorul incorporabil rustic Electrolux EOB3400BOR (vezi in stanga).  Plita incorporabila are gratare din fonta si ochi WOK- dublu arzator iar cuptorul este multifunctional si are tavile pe glisiere. Mai multe detalii gasiti in prezentarea produselor, dand click mai sus pe codul acestora. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.


Asadar, hota incorporabila rustica Electrolux EFC640R totalizeaza 24 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor de mai sus si face parte din probabil cel mai bun set de electrocasnice rustice, raportat la pret din tara noastra. Pentru mai multe detalii privind criteriile de alegere ale hotei incorporabilecititi articolul Criterii de alegere hota.