9 iul. 2016

IP Scoring: Hotpoint XH9 T2Z XOZH

O optiune buna pentru cei interesati de o combina frigorifica din gama Hotpoint Ariston, cu o linie moderna de design si raport bun calitate pret este Hotpoint XH9 T2Z XOZH. Pare a fi un raport bun calitate pret, avand in vedere volumul peste media volumelor intalnite in cazul combinelor de 60cm, respectiv 370 de litri, dar si a performantelor tehnice, aici referindu-ma in special la clasa climatica SN-T dar si la capacitatea de congelare de 10kg/24h, specificatii ce ne asigura ca subansamblul compresor fabricat de producatorul italian de compresoare ACC, este unul bun spre performant. Mai multe informatii privind inportanta clasei de climatizare si a capacitatii de congelare in alegerea combinei frigorifice puteti citi in articolul Criterii alegere combina frigorifica.
Un alt avantaj care merita a fi scos in evidenta in cazul combinei frigorifice full no frost Hotpoint XH9 T2Z XOZH este dat de prezenta compartimentului de 0 grade Celsius, compartiment care pe de o parte este foarte util, in sensul in care pastreaza foarte bine alimentele usor perisabile sau care au miros puternic, cum ar fi branzeturile, mezelurile si pestele, dar pe de alta parte ia din volumul frigiderului cca 15%. In ceea ce priveste compartimentarea, metionam ca rafturile nu au o autonomie foarte mare de pozitionare, in sensul in care nu pot fi foarte mult mutate mai sus sau mai jos.

Foarte important de scos in evidenta este si faptul ca Hotpoint XH9 T2Z XOZH are un compresor cu electrovalva, un aspect important atat din prisma performantelor tehnice, cat si pentru ca ofera utilizatorului posibilitatea de a-se seta temperatura inclusiv la congelator, o optiune imposibila in cazul unui aparat frigorific cu un compresor fara electrovalva.

Un atu pentru combina frigorifica Full No Frost Hotpoint XH9 T2Z XOZH este linia moderna de design, o linie ce poate fi foarte usor incadrata in contextul unei bucatarii moderne, de calitate, sau in partea inferioara a segmentului premium. In ceea ce priveste fiabilitatea, evaluam Hotpoint XH9 T2Z XOZH ca avand o durata medie de viata buna, as spune medie.


In concluzie, evaluam aceasta combina cu 21 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte conform principalelor criterii de evaluare ale blogului nostru, pe care le consideram relevante. Desi clasa energetica este un criteriu foarte important pentru unii, consideram ca in cazul combinelor frigorifice nu este un criteriu dominant, daca este sa punem in balanta faptul ca diferenta de consum anual la combina frigorifica clasa A raportata la una A++, este de 40kW, ceea ce inseamna convertit in lei 20 de RON pe an. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale combinei frigorifice, va recomandam articolul Criterii alegere combina frigorifica.

2 comments:

Anghel spunea...

Aceasta combina trebuie decongelata la 6 luni?

Andrei Roșca D spunea...

Am aceasta combina de un an de zile. Răcește bine, dar arata bine, este foarte robusta... Însă dacă ar fi sa i găsesc un dezavantaj as puncta faptul ca nu prea poți sa ți pui rafturile mai sus sau mai jos.. Sunt oarecum pe poziții fixe.