30 mar. 2016

IP Scoring: Whirlpool AKP 288/JA

Producatorul american Whirlpool propune pentru cei interesati de un cuptor incorporabil retro pe culoare deschisa, cream yasmine, modelul de cuptor incorporabil electric multifunctional Whirlpool AKP 288/JA. Culoarea este de fapt un cream deschis, putin mai deschis decat avena, nuanta exacta o puteti gasi in a doua poza de mai jos. Acest cuptor, impreuna cu plita si hota incorporabila ce completeaza acest set de electrocasnice retro se recomanda a fi incorporate intr-o bucatarie ce urmareste aceeasi linie de design si care sa fie asociate totodata unui frigider sau combine frigorifice retro, mai multe modele de aparate frigorifice ce apartin acestei linii de deisgn puteti gasi in articolele noastre de prezentare de produs.
Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.Am sintetizat cele mai bune cuptoare incorporabile electrice multifunctionale din gama producatorului american de electrocasnice, din punct de vedere pretul, in functie de principalele criterii de alegere ale cuptorului incorporabile stabilite de blogul Incorporabile Premium, respectiv, Cel mai bun cuptor incorporabil Whirlpool - TOP 10 in functie de pretVa recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Vom analiza conform criteriilor de alegere a cuptorului incorporabil acest model si incepem cu criteriul Raport calitate pret. Desi este cel mai vandut cuptor electric multifunctional retro pe aceasta culoare, de pe piata, consideram ca Whirlpool AKP 288/JA nu este nici cea mai rea, nici cea mai buna alegere privind strict din punctul de vedere al pretului, la acelasi pret sau chiar mai ieftine, existand pe piata modele superioare din punct de vedere tehnic, insa privit la un loc cu plita si hota incorporabila din aceeasi gama, Whirlpool AKP 288/JA este foarte atractiv pentru clienti.

Va recomandam totodata sectiunea blogului in care am prezentat pachetele de electrocasnice incorporabile retro pe culoarea cream, respectiv Design retro cream.

Asadar la criteriul Raport calitate pret, Whirlpool AKP 288/JA primeste 3 dintr-un maxim de 5 puncte. Un plus pe care nu-l putem incadra intr-un criteriu, dar care poate fi important, faptul ca usa are sistem usa rece, adica exista 3 straturi de geam, fapt ce evita posibile accidente de ardere, in situatia in care cuptorul este pornit si utilizatorul sau copii pun mana pe usa.

In ceea ce privesc Optiunile de utilizare, Whirlpool AKP 288/JA primeste 2 puncte, cele noua functii fiind un plus raportat la modelele concurente retro, la minusuri trecem faptul ca tavile sunt incastrate in peretii laterali, la fel ca in cazul unui aragaz clasic, fapt ce face ca interiorul sa fie mai greu de curatat. Tot la minusuri trecem faptul ca acest model vine cu doua gratare si o singura tava adanca, tavi suplimentare puteti achizitiona de la orice service autorizat Whirlpool. Cel mai mare atu al cuptorului electric multifunctional cu design rustic Whirlpool AKP 288/JA este dat de aspectul exterior, o linie retro desenata cu foarte mare eleganta, motiv pentru care la criteriul Design,Whirlpool AKP 288/JA primeste maximum  de 5 puncte. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.


La criteriul Fiabilitate, Whirlpool AKP 288/JA primeste 3 puncte, producatorul american avand o expertiza medie in fabricarea acestor electrocasnice, iar fiabilitatea produselor sale pe subcategoria incorporabile este una medie. La criteriul Produse complementare, acest model poate fi asociat perfect doar cu plita si hota din gama Yasmine, motiv pentru care Whirlpool AKP 288/JA primeste un singur punct. Tot un punct primeste si pentru Eficienta curatarii, Whirlpool AKP 288/JA neavand niciun sistem automat de autocuratare iar faptul ca exista incastrari pentru tavi in peretii laterali, fac curatarea mai dificila. 


Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.

In concluzie, Whirlpool AKP 288/JA totalizeaza 15 dintr-un maxim de 30 de puncte, conform criteriilor IncorporabilePremium. Pentru criterii complete privind modul de alegere a cuptorului incorporabil, cititi articolul Criterii alegere cuptor incorporabil. Mai multe pachete de electrocasnice incorporabile rustice, puteti gasi mai jos sau in sectiunea de blog, Pachet cuptor plita hota. Schita de incorporare a cuptorui Whirlpool AKP 288/JA o puteti gasi in partea stanga.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

26 mar. 2016

IP Scoring AEG L89495FL2

Probabil una din cele mai bune masini de spalat din lume, alaturi bineinteles de Miele, insa la un cost undeva in jurul a 60-70%, masinile de spalat rufe AEG reprezinta intotdeaua un punct de reper, atunci cand vorbim de excelenta si tehnologie in domeniu. Cu o expertiza bogata in proiectarea de electrocasnice premium, AEG a fuzionat cu grupul de electrocasnice Electrolux in 1992 si de atunci au reprezentat un varf de lance in  concern, majoritatea tehnologiilor noi fiind dezvoltate si puse prima data pe produsele producatorului german de electrocasnice AEG. Pretul corect al acestei masini se invarte in jurul sumei de 3500 de lei, insa tehnologia fiabilitatea si performantele ne determina sa consideram ca este un foarte bun raport calitate pret, avand in vedere ca vorbim de o masina de spalat rufe premium, motiv pentru care oferim AEG L89495FL2  4 dintr-un maxim de 5 puncte la criteriul Raport calitate pret.


In ceea ce privesc Optiunile de utilizare, AEG L89495FL2 are cam tot ce va poate oferi o masina de spalat rufe in acest moment. Programe pentru absolut toate tipurile de tesaturi, certificare privind calitatea superioara a spalarii atat pentru programul de Spalare Manuala, cat si pentru lana, programe de igienizare si reimprospatare cu aburi a tesaturii, foarte importante mai ales daca aveti bebelusi sau in situatia in care doriti sa eliminati mirosuri persistente din tesaturi, cum ar fi spre exemplu parfumuri puternice, etc. Totodata aceste programe sunt utile si pentru a relaxa tesatura, ceea ce inseamna ca, in cazul incarcarilor reduse, de pana in 3 kg, nu mai este nevoie sa folositi fierul de calcat, in cazul hainelor casual. Practic aceste programe, pe langa igienizare imita calcarea cu aburi. In concluzie, la criteriul Optiuni de utilizare, AEG L89495FL2  primeste punctajul maxim de 5 puncte.

Tot legat de calitatea spalarii, pe langa certificarile mai sus mentionate, adaugam faptul ca tamburul este tratat antiscamosare, iar cele 1400 de rotatii pe minut vor garanta o stoarcere eficienta, chiar si pentru bumbac, motiv pentru care la criteriul Calitatea spalarii/centrifugarii AEG L89495FL2 primeste maximum de 5 puncte. Punctaj maxim si la criteriul Capacitate cele 9kg, permitand spalarea inclusiv a pernelor si pilotelor, chiar si cele pufoase, de doua persoane. 


Punctaj maxim si la capitolul fiabilitate, producatorul german fiind recunoscut pentru aceasta caracteristica, un argument in plus fiind existenta unui motor inverter, motor care este aproape imposibil de uzat sau defectat si tot 5 puncte pentru nivelul foarte redus de zgomot, AEG L89495FL2 avand 74 dB(A), nivel de zgomot maxim. In concluzie AEG L89495FL2 obtine 29 dintr-un maxim de 30 de puncte, fiind printre cele mai bune, daca nu cea mai buna masina de spalat rufe de pe piata, daca luam in considerare si raportul calitate performanta. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale masinii de spalat rufe, cititi articolul Criterii alegere masina de spalat.

IP Scoring Indesit Innex XWDE 861480X

Indesit Innex XWDE 861480X face parte din noua gama de masini de spalat rufe Innex a producatorului italian de electrocasnice si este una din cele mai accesibile masini de spalat rufe cu uscator de pe piata europeana. Un raport bun calitate pret, avand in vedere ca acest model are un pret ce se invarte in jurul a 1700 de lei, cam acesta fiind pretul sau corect, are o multime de optiuni de utilizare, motiv pentru care la criteriul Raport calitate pret, Indesit Innex XWDE 861480X primeste maximum de 5 puncte.
In ceea ce privesc Optiunile de utilizare, Indesit Innex XWDE 861480X ofera utilizatorului programe variate, ce permit spalarea si uscarea tuturor tipurilor de tesaturi, are program scurt de 30 de minute pentru spalare, dar ceea ce mi-a atras atentia in grila de programe a acestei masini este un program de spalare si uscare ultra rapida, program ce are o durata de 45 de minute, cu mentiunea ca poate spala si usca in conditii bune un kg la haine, pentru acest program. Cele 8kg capacitate de spalare inseamna ca ofera utilizatorului posibilitatea de a spala si usca si lucruri voluminoase, nu neaparat grele, cum ar fi pernele sau pilotele, chiar si cele de doua persoane, daca nu sunt foate pufoase. La incarcari reduse, masina isi ajusteaza singura consumul de resurse, respectiv apa si energie, proportinonal cu incarcarea. In concluzie, la capitolul Optiunile de utilizare, Indesit Innex XWDE 861480X primeste 4 dintr-un scoring maxim de 5 puncte. Punctaj maxim, respectiv 5 puncte pentru capacitatea de incarcare, o capacitate suficienta, respectiv 8kg, capacitate ce nu limiteaza utilizatorul. Tabelul complet cu programele de spalare ale masinii de spalat Indesit Innex XWDE 861480X il puteti gasi mai jos.


4 puncte la eficienta spalarii si centrifugarii, Indesit fiind recunoscut pe piata masinilor de spalat, ca masini ce spala bine si sunt relativ rezistente in timp. Cele 1400 de rotatii pe minut, perfit o stoarcere eficienta, inclusiv a bumbacului. Daca ar fi sa gasim un minus pentru masina de spalat Indesit Innex XWDE 861480X, acesta are fi nivelul destul de mare de zgomot la centrifugare, cei 81 dB(A), clasificand acest model in categoria masinilor de spalat zgomotoase. Prin urmare la acest criteriu de evaluare, Indesit Innex XWDE 861480X primeste doar un punct.


Prin urmare, Indesit Innex XWDE 861480X totalizeaza un scoring de 22 de puncte, dintr-un maxim de 30, conform criteriilor noastre de evaluare. Una peste alta, Indesit Innex XWDE 861480X consideram o masina de spalat rufe cu uscator buna spre foarte buna, cu un raport calitate pret extraordinar, fiind practic prin modelele cele mai accesibile de pe piata, cu un minus in ceea ce priveste zgomotul. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale masinii de spalat rufe, cititi articolul Criterii alegere masina de spalat.

25 mar. 2016

IP Scoring: Hansa BOEI69573

Cuptorul incorporabil Hansa este unul din cele mai bune optiuni raport calitate pret la un buget in jurul a 1000 de lei. Asa cum ne-a obisnuit producatorul polonez de electrocasnice, Hansa BOEI69573 este foarte competitiv in segmentul entty level al pietei, oferind utilizatorului foarte multe optiuni la un pret rezonabil. Prin urmare la criteriul raport calitate pret, Hansa BOEI69573 obtine maximum de 5 puncte.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.


Hansa BOEI69573 este un cuptor electric multifunctional, ceea ce inseamna ca are un convector care uniformizeaza temperatura in cavitatea cuptorului, pentru un maxim de eficienta si pentru o coacere uniforma, are 10 functii ceea ce permite prepararea a mai multor tipuri de alimente, un numar de functii peste medie, suporti telescopici pentru tavi, ceea ce inseamna un plus de confort, acestia fiind foarte practici pentru utilizator.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

Usa are 3 straturi de geam ceea ce inseamna ca Hansa BOEI69573 are sistem usa rece, adica temperatura geamului la exterior, nu va depasi 40 de grade Celsius, atunci cand Hansa BOEI69573 va functiona la capacitate maxima. Un amanunt foarte util, mai ales cand aveti copii mici prin casa, cazurile de arderi accidentale fiind destul de frecvente. Volumul este si el unul bun, de 66 de litri, peste medie, daca ar fi sa comparam cu celelalte optiuni de pe piata, in acest buget. Asadar, la criteriul Optiuni de utilizare Hansa BOEI69573 primeste 4 din 5 puncte.

Pentru mai multe review-uri, pareri si comentarii legate de produsele electrocasnice si incorporabile Hansa, cititi articolul: Pareri despre electrocasnicele Hansa.

Hansa BOEI69573 nu are niciun sistem de autocuratare, insa emailul este de buna calitate si se poate curata usor, asa ca la criteriul Eficienta autocuratarii, Hansa BOEI69573 primeste 1 punct. Produsele Hansa sunt destul de fiabile, cu atat mai mult cuptoarele incorporabile electrice multifunctionale. produse ce sunt greu defectabile, motiv pentru care Hansa BOEI69573 primeste 4 din 5 puncte la criteriul Fiabilitate. 3 puncte la capitolul Design, Hansa BOEI69573 urmarind o linie moderna, cu butoane retractabile si timmer electronic, insa nu putem spune totusi ca este un design extraordinar, mai degraba, un design industrial, de volum.

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.


In ceea ce privesc optiunile de asociere a cuptorului incorporabil Hansa BOEI69573 cu plite si hote din gama aceluiasi producator, variantele sunt foarte numeroase si totodata este de subliniat faptul ca atat plitele cat si hotele incorporabile din gama producatorului polonez de electrocasnice sunt caracterizate si ele de un foarte bun raport calitate pret. In concluzie, Hansa BOEI69573 totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte, conform criteriilor noastre de evaluare si putem spune ca este unul din cele mai bune cuptoare electrice multifunctionale de pe piata, din segmentul entry level. Pentru a citi informatii privind criteriile complete de alegere ale cuptorului incorporabil, accesati articolul Criterii alegere cuptor incorporabil.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

24 mar. 2016

Combina frigorifica retro cream

Tot din gama Old Time, va propunem o noua combina frigorifica pe acelasi design retro pe care merge aceasta gama, o combina ce se evidentiaza printr-un foarte bun raport calitate pret, fiind  printre putinele modele de combine frigorifice full No Frost retro care sa coste sub sau in jurul a 3000 de lei. Design-ul retro este desigur punctul sau forte, linia de design fiind practic primul criteriu pentru cei interesati de o astfel de combina frigorifica, in general aceste linii de design fiind mai greu de gasit in comert si prin urmare fiind oarecum exclusiviste. Nu are toate lumea electrocasnice sau bucatarii cu design retro, in cele mai des intalnite cazuri fiind un mix oarecum nefiresc intre bucatarii retro si electrocasnice cu design modern sau invers. 

Revenind la Gorenje Old Time NRK621CLI aceasta se remarca si prin faptul ca ofera utilizatorului un sistem de racire No Frost, ceea ce inseamna in primul rand confort si eficienta a racirii. La partea de frigider, mentionam existenta compartimentului de 0 grade Celsius, compartiment foarte util, mai multe detalii in acest sens puteti gasi in articolul Criterii alegere combina frigorifica. Volumul de 255 de litri la frigider si 85 de litri la congelator, reprezinta si el un avantaj, in general combinele frigorifice rustice avand dezavantajul unor volume mici. Practic o combina frigorifica rustica perfecta la un pret extraordinar comparativ cu alternativel de pe piata, cam aceasta ar fi descrierea pentru Gorenje Old Time NRK621CLI.

Va recomandam totodata si articolul Pareri despre GORENJE.


Compresorul este cu electrovalva, ceea ce va permite utilizatorului sa-si seteze in functie de necesitati atat temperatura din frigider cat si cea din congelator. Gorenje Old Time NRK621CLI este o alternativa mai accesibila pentru o alta combina cu acelasi design rustic, respectiv Gorenje ONRK193 si as spune o optiune mai buna raport calitate pret. Sa spunem ca cel de-al doilea model, cel mai scump ar avea un design oarecum mai rustic. 


Va recomandam totodata sectiunea blogului in care am prezentat pachetele de electrocasnice incorporabile retro pe culoarea cream, respectiv Design retro cream.

Gorenje Old Time NRK621CLI poate fi asociat bineinteles cu electrocasnicele incorporabile rustice din gama Old Time, gama despre care va puteti informa in articolul Set electrocasnice rustice Gorenje si totodata poate reprezenta o optiune pentru a va completa linia de electrocasnice, cuptorul cu microunde design retro Gorenje Old Time MO4250CLI, un cuptor cu microunde din aceeasi gama de electrocasnice retro premium a producatorului sloven de electrocasnice.

Cuptor microunde retro

Unul din foarte putinele modele de cuptoare cu microunde cu design rustic sau retro de pe piata europeana este Gorenje Old Time MO4250CLI. Cel mai mare atu al acestui model este bineinteles design-ul unic, exclusivist si cu siguranta faptul ca face parte dintr-o nisa de produse electrocasnice. In contextul in care bucatariile cu design retro sunt din ce in ce mai la moda in acest moment, exista o zona de cerere in ceea ce privesc cuptoarele cu microunde care sa se potriveasca cu aceasta linie de design si din pacate sunt foarte putine optiuni. Producatorul sloven de electrocasnice a venit cu modelul Gorenje Old Time MO4250CLI, model, care pe langa faptul ca se potriveste intr-o bucatarie retro cu electrocasnice pe culoarea cream, sta foarte bine si la capitolul tehnic.
Un argument in acest sens este dat de interiorul realizat din inox, cel mai recomandabil material, intrucat este foarte igienic, usor de curatat, rezistent la uzura mecanica si prin urmare rezistent in timp. Pe langa aceasta Gorenje Old Time MO4250CLI are un volum de 20 de litri, un volum mediu pentru un astfel de electrocasnic si o putere de 700W. Totdata, desi din punctul meu de vedere este inutil, Gorenje Old Time MO4250CLI ofera utilizatorului si grill.In momentul in care ai grill la cuptorul electric incorporabil, este aproape inutil un astfel de detaliu la cuptorul cu microunde, fiind mult mai practic de preparat la grill in cuptorul electric incorporabil.

Va recomandam totodata sectiunea blogului in care am prezentat pachetele de electrocasnice incorporabile retro pe culoarea cream, respectiv Design retro cream.

Acest cuptor poate fi asociat cu succes atat electrocasnicelor incorporabile cu design rustic pe culoarea cream, nuante de avena, sau se poate asocia perfect setului de electrocasnice retro din gama Old Time a producatorului sloven de electrocasnice, gama despre care puteti citi mai multe aici sau daca dati click pe poza de mai jos.


Un amanunt important legat de Gorenje Old Time MO4250CLI este faptul ca are sistem usa rece, adica exista o protectie privind temperatura, astfel incat sa nu existe riscul unor arderi accidentale, in momentul in care se pune mana pe usa si cuptorul functioneaza, accidente destul de des intalnite mai ales in cazul copiilor. In concluzie putem spune ca Gorenje Old Time MO4250CLI este un cuptor cu microunde premium, cu design retro si care are totodata un raport bun calitate pret. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale cuptorului cu microunde, cititi articolul Criterii alegere cuptor microunde.

23 mar. 2016

Plita incorporabila Bosch PPH616B21E

Bosch PPH616B21E este una din variantele propuse de producatorul german de electrocasnice pentru utilizatorii interesati de o plita incorporabila pe sticla. Recomandarea noastra este sa optati pentru acest model daca nu intentionati sa gatiti foarte mult in bucatarie, intrucat design-ul este unul exceptional, insa faptul ca este din sticla si nu are gratarele in "camp" o face mai putin recomandabila pentru un gatit intensiv. Cu alte cuvinte plusul acestei plite este dat de aspect, minusul de partea practica, in situatia in care intentionati sa petreceti mult timp in bucatarie.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.

Mai multe informatii in acest sens puteti citi in articolul Criterii alegere plita incorporabila. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Revenind la plita incorporabila pe gaz Bosch PPH616B21E mai trecem la partea cu atuuri materialul din care sunt realizate gratarele, fonta, cel mai potrivit material pentru aceste accesorii si existenta arzatorului WOK, arzator foarte util prin puterea calorica foarte mare, de aproape 3kW, raportata spre exemplu la un arzator mare normal, fara flacara dubla, ce are o putere calorica de pana in 1,8kW. Aprindere electrica pe buton si supapa de siguranta pentru gaz sunt aproape obligatorii la plitele produse de Bosch, asa ca nu mai insistam la acest capitol.

Pentru recomandari privind pachete complete de cuptor incorporabil, plita incorporabila si hota incorporabila din gama producatorului german Bosch, accesati sectiunea blogului Seturi electrocasnice incorporabile BOSCH.

Recomandarea noastra este sa asociati Bosch PPH616B21E unui cuptor incorporabil pe culoarea neagra, de preferinta cu finisaj tot din sticla, astfel incat nuanta de negru lucios reflectant sa fie apropiata. In concluzie, Bosch PPH616B21E se recomanda celor interesati de o plita incorporabila premium, recomandabila mai ales daca vorbim de un open space, situatie in care electrocasnicele devin mult mai vizibile, iar imaginea lor contribuie la contextul vizual general al bucatariei.

22 mar. 2016

Plita incorporabila Whirlpool GOA 6425 NB

Una din cele mai elegante plite incorporabile pe gaz pe sticla neagra este Whirlpool GOA 6425 NB. Aceasta face parte din noua gama de electrocasnice propusa de producatorul american Whirlpool pentru piata europeana. Pe langa aprinderea electrica si supapa de siguranta pentru gaz, termocuplu, oarecum normala pentru o plita incorporabila pe gaz ce apartine unei game noi de electrocasnice, Whirlpool GOA 6425 NB se mai remarca prin modul de fixare si geometria gratarelor.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.
Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.

Aceasta geometrie si mod de fixare fac din Whirlpool GOA 6425 NB o optiune foarte buna pentru cei interesati de o plita incorporabila pe sticla neagra, intrucat solutia propusa de producatorul american este una foarte buna, in general aceste doua caracteristici fiind defectuoase pentru astfel de plite realizate pe suport din sticla. In general atat fixarea cat si gratarele lasa de dorit, intrucat in mare parte din cazuri, gratarele sunt foarte usoare si prinse direct pe arzator. Faptul ca Whirlpool GOA 6425 NB propune un gratar in camp, fixate perimetral, dar si din greutate proprie fac din acest model o optiune foarte buna, intrucat rezolva aceste minusuri. Aceasta plita poate fi asociata cuptoarelor pe culoare neagra, de preferinta realizate tot cu un finisaj din sticla lucioasa, pentru o potrivire cromatica mai exacta.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Un alt argument pentru care as recomanda Whirlpool GOA 6425 NB in detrimentul altor modele din aceasta nisa de electrocasnice, ar fi prezenta arzatorului WOK, un arzator foarte util si foarte practic. Raport foarte bun calitate pret si un material, numit de producator Quartz, foarte usor de curatat si intretinut si nu in ultimul rand foarte elegant. Pentru mai multe informatii privind criteriile complete de alegere ale plitei incorporabile pe gaz, cititi articolul Criterii alegere plita incorporabila.

Plita incorporabila inox iXelium

O optiune foarte buna pentru cei interesati de o plita incorporabila pe gaz cu latimea de 70 cm este Whirlpool iXelium Estetica Fusion GMF 7522 IXL. Aceasta, ca majoritatea plitelor incorporabile cu latime mare, din inox este recomandabila bucatariilor in care se gateste intensiv. Aceasta plita se comporta foarte bine, avand o rezistenta foarte buna la uzura mecanica, fapt datorat in primul rand inoxului special iXelium, inox care pe langa proprietatile sale de rezistenta, are si avantajul faptului ca se curata mai usor decat un inox obisnuit. Un alt atu este dat de gratarele din fonta, care sunt realizate in aliaj, fapt ce le fac mult mai usor de curatat si intretinut, deoarece sunt mai fine la atingere si mai putin poroase.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.
Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.

Bineinteles, ca vorbim de o plita premium asa ca este obligatorie aprinderea electrica si supapa de siguranta, termocuplu pentru fiecare arzator. Whirlpool iXelium Estetica Fusion GMF 7522 IXL se mai remarca printr-o geometrie foarte buna atat a arzatoarelor cat si gratarelor, gratare care sunt foarte bine realizate si care sunt din trei bucati, ceea ce le face usor de manevrat si curatat, atat sub jetul de apa de la baterie cat si in masina de spalat vase, aceste gratare fiind realizate astfel incat sa ofere si aceasta optiune utilizatorului. Totodata un alt avantaj pentru Whirlpool iXelium Estetica Fusion GMF 7522 IXL este dat de existenta arzatorului Wok, arzator care este pozitionat central, fapt ce va avantaja inclusiv evacuarea aburului si mirouslui, avand in vedere ca este pozitionat exact in axul hotei incorporabile. Un alt fapt ce merita mentionat, incastrarea plitei in blat, decupajul in blat se face exact pe dimensiunile unei plite standard de 60cm.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Pentru mai multe detalii privind criteriile complete de alegere a plitei incorporabile, cititi articolul Criterii alegere plita incorporabila. In concluzie Whirlpool iXelium Estetica Fusion GMF 7522 IXL este una din cele mai bune optiuni pentru cei interesati de o plita incorporabila de 70cm si totodata punctam faptul ca aceasta plita are si un foarte bun raport calitate pret.

Cuptor incorporabil cu piroliza

Whirlpool AKZ 6270 IX este un cuptor incorporabil multifunctional ce face parte din noua gama de electrocasnice si incorporabile propusa de producatorul american pentru piata europeana. Atuurile acestui cuptor sunt date in primul rand de sistemul de autocuratare pirolitica, cel mai eficient sistem de autocuratare de pe piata, as spune chiar singurul care curata "singur" cuptorul, alternativele catalitice, necesitand interventia utilizatorului. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017. Am sintetizat cele mai bune cuptoare incorporabile electrice multifunctionale din gama producatorului american de electrocasnice, din punct de vedere pretul, in functie de principalele criterii de alegere ale cuptorului incorporabile stabilite de blogul Incorporabile Premium, respectiv, Cel mai bun cuptor incorporabil Whirlpool - TOP 10 in functie de pretVa recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Pe langa confortul asigurat de acest sistem cu autocuratare, Whirlpool AKZ 6270 IX se mai remarca printr-un numar mare de programe, respectiv 16, programe ce permit prepararea a cam tot ce se poate gati la un astfel de cuptor electric multifunctional. Un alt argument pentru Whirlpool AKZ 6270 IX este dat de prezenta retetelor presetate, retete care sunt foarte utile si foarte intuitiv de utilizat. Tot la capitolul confort, mentionam existenta suportilor telescopici pentru tavi, suporti care culiseaza si vine in sprijinul utilizatorului. Daca doriti si un cuptor cu microunde incorporabil, care sa se poata asocia cu succes cuptorului incorporabil va recomandam articolul Cuptor microunde incorporabil WHIRLPOOL AMK730IX.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.

Usa are 3 straturi de geam, ceea ce inseamna eliminarea riscului de accindent prin ardere, in momentul in care se pune mana pe usa, in timpul functionarii. Tot legat de usa, un  lucu foarte practic propus de Whirlpool este dat de inchiderea amortizata a usii. Legat de exterior, mentionam inoxul antiamprenta, inox care este usor de curatat si intretinut si totodata rezistent la uzura mecanica.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

Volumul de 65 de litri clasifica Whirlpool AKZ 6270 IX in categoria cuptoarelor de volum mediu, ceea ce este interesant la acest model fiind faptul ca se pot prepara simultan trei tipuri de mancare, tehnologie numita de Whirlpool, Cook3. Este o tehnologie in care ma intreb cat de mult este marketing si cat de mult este realitate, in conditiile in care, unu Whirlpool AKZ 6270 IX nu are trei tavi si doi majoritatea alimentelor nu au acelasi timp de preparare si nici temperatura. In concluzie cuptorul electric multifunctional este un cuptor recomandabil unor bucatarii premium, cu design modern, cu sistem de autocuratare pirolitic, retete presetate, suporti telescopici pentru tavi, usa rece si amortizata, fiind practic un cuptor complet din punct de vedere al caracteristicilor tehnice. Pretul este unul bun, raportat la calitate si tehnologie, fiind in media pietei. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale cuptorului incorporabil, cititi articolul Criterii alegere cuptor incorporabil.

Cel mai bun cuptor pe gaz

Din punctul meu de vedere cel mai bun cuptor incorporabil pe gaz este Gorenje BOG633E00XGK. Pe langa branding-ul foarte bun, branding ce inseamna cu fiabilitate si calitate, producatorul sloven propune pietei europene un cuptor incorporabil pe gaz cu afisaj electronic, ceea ce, fata de un cuptor cu timmer mecanic, opreste automat cuptorul la finalul programarii. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Pe langa aceasta, Gorenje BOG633E00XGK se mai remarca prin sistemul de fixare a tavilor, acest cuptor propunand un sistem pe glisiere metalice, mult mai eficient si mai practic decat in cazul unui cuptor cu tavi incastrate in pereti laterali, cum spre exemplu gasim la vechile aragazuri. Va recomand si articolul in care am analizat cele mai bune cuptoare incorporabile pe gaz de pe piata din tara noastra, respectiv Cel mai bun cuptor incorporabil pe gaz TOP 5 raport calitate pretVa recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.
Cuptorul incorporabil pe gaz Gorenje BOG633E00XGK se mai remarca prin faptul ca usa are trei straturi de geam, o caracteristica ce inseamna in primul rand siguranta in utilizare, cele trei straturi de geam inseamnand ca usa exterioara nu va depasi niciodata 40 de grade Celsius, la temperatura maxima din interiorul cuptorului. Exteriorul este si el unul cu usoare tendinte moderne, fapt de apreciat in contextul in care majoritatea cuptoarelor incorporabile pe gaz, au mai degraba o tendinta de retro, in principal datorita timmerului mecanic.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.

Totodeauna un afisaj electronic inseamna o tendinta clara spre modern, spre ergonomic. Exteriorul este foarte usor de curatat, Gorenje BOG633E00XGK avand un finisaj din sticla termorezistenta, sticla ce se comporta decent si in cazul socurilor mecanice. Lateralele sunt din inox tratat antiamprentare. Gorenje BOG633E00XGK vine cu doua tavi, una plata si una adanca si un gratar din sarma. Volumul de 61 de litri este unul mediu.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

In concluzie, consideram Gorenje BOG633E00XGK drept cel mai bun cuptor incorporabil pe gaz, atat datorita caracteristicilor mai sus mentionate, cat si pentru faptul ca este Gorenje, dar si pentru ca acest model este caracterizat de un foarte bun raport calitate pret, costul acestui cuptor fiind in media pietei. Practic este o optiune mult mai buna, la acelasi pret, Pentru mai multe detalii privind criteriile complete de alegere ale cuptorului incorporabil pe gaz, cititi articolul Criterii alegere cuptor incorporabil.

Va recomandam totodata si articolul Pareri despre GORENJE.

21 mar. 2016

Cuptor pe gaz Beko BIG22102X

Beko BIG22102X este singurul model de cuptor incorporabil pe gaz pe care producatorul turc de electrocasnice il are in gama. Piata fiind oarecum destul de restransa, cuptoarele incorporabile pe gaz fiind cerute doar in pietele est europene, aceasta nisa este destul de mica, prin urmare si oferta este asemenea. Producatorii mari de electrocasnice, cum ar fi Miele, Bosch, Siemens, AEG au si renuntat in a mai produce cuptoare incorporabile pe gaz. Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Va recomandam articolul in care am evaluat principalele categorii de produs din gama Beko, in articolul Pareri despre Beko. Diferentele dintre cuptorul incorporabil pe gaz si cel electric multifunctional le puteti citi in articolul Criterii alegere cuptor incorporabil. Va recomand si articolul in care am analizat cele mai bune cuptoare incorporabile pe gaz de pe piata din tara noastra, respectiv Cel mai bun cuptor incorporabil pe gaz TOP 5 raport calitate pret. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.
Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.

Revenind la cuptorul incorporabil pe gaz Beko BIG22102X acesta este un model complet, din punct de vedere al caracteristicilor tehnice, adica are aprindere electrica, supapa de siguranta pentru gaz, grill si rotisor. Mentionam ca Beko BIG22102X  are grill-ul pd gaz, Timmerul este unul mecanic, ceea ce inseamna ca poate fi programat, insa nu va opri automat cuptorul. Beko BIG22102X  va atentiona sonor utilizatorul. Volumul este unul mare, cei 66 de litri clasificand Beko BIG22102X  in categoria cuptoarelor incorporabile pe gaz. Un alt atu al acestui cuptor este un foarte bun raport calitate pret.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

Exteriorul este din inox tratat antiamprenta, usor de intretinut. Usa are doua straturi de geam. Acest cuptor poate fi asociat cu plitele incorporabile din gama Beko, dar si cu alte modele din gama altor producatori, cu mentiunea ca ar trebui avut in vedere ca nuanta inoxului sa fie asemanatoare. In concluzie, Beko BIG22102X este o optiune pentru cei interesati de un cuptor incorporabil pe gaz, complet din punct de vedere al caracteristicilor tehnice si care este caracterizat de un foarte bun raport calitate pret.

Cuptor pe gaz Whirlpool AKP 808 IX

Cel mai nou cuptor incorporabil pe gaz al producatorului american pe care-l propune pietei europene este Whirlpool AKP 808 IX. Acesta se diferentiaza fata de modelul anterior printr-un design mult mai elegant, mai modern si totodata prin folosirea unui inox de mai buna calitate. Un inox care este foarte bine polisat si totodata tratat antiamprentare. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

Volumul de 59 de litri clasificaWhirlpool AKP 808 IX in categoria cuptoarelor de volum mediu, insa este un volum suficient pentru un cuptor incorporabil pe gaz. Va recomand si articolul in care am analizat cele mai bune cuptoare incorporabile pe gaz de pe piata din tara noastra, respectiv Cel mai bun cuptor incorporabil pe gaz TOP 5 raport calitate pret.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Whirlpool AKP 808 IX are grill si rotisor, aprindere electrica si supapa de siguranta pentru gaz, fiind practic un cuptor incorporabil pe gaz complet din punct de vedere al functiilor si caracteristicilor tehnice. Alimentarea cuptorului se face pe partea stanga, asa cum se poate vedea in imaginea de mai jos. Tavile sunt incastrate in peretele lateral, la fel ca la un aragaz clasic, ceea ce inseamna ca se va curata ceva mai greu fata de un model care are glisiere sau, chiar mai bine glisiere cu telescop. Acesta ar fi un punct in minus, insa daca sunteti obisnuit cu un aragaz clasic, nu veti simti diferenta. Un alt avantaj al cuptorului pe gaz Whirlpool AKP 808 IX ar fi dat de faptul ca usa are trei staturi de geam, lucru foarte important pentru ca previne accidentarile cauzate de arsuri, destul de frecvente mai ales in cazul copiilor, atunci cand pun mana pe usa sau geamul cuptorului, in momentul functionarii.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.
Daca ar fi sa recapitulam plusurile, punem  pe primul loc design-ul modern, faptul ca are un volum mediu spre mare si ca are aprindere electrica si siguranta termocuplu pentru gaz. Grill-ul si rotisorul reprezinta si ele avantaje pentru acest cuptor. De retinut ca, la toate cuptoarele incorporabile pe gaz, prin urmare si la Whirlpool AKP 808 IX grill-ul este alimentat electric. Aprinderea este si ea automata, dar electrica, asa ca produsul trebuie conectat in permanenta la o sursa de energie electrica. Asa cum se poate observa in poza de mai jos ,Whirlpool AKP 808 IX vine cu cablu de alimentare, ce poate fi prelungit, prin innadire, poate fi eventual inlocuit direct de la conectare sau, daca este suficient de lung, i se poate atasa direct un stecher, pentru a putea fi pus in functiune.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

Whirlpool AKP 808 IX vine dotat cu un gratar si o tava adanca.Pentru un plus de siguranta, va recomandam si un regulator pentru gaz si neaparat instalarea sa se faca de o persoana autorizata, pentru a evita neplaceri. In concluzie consideram Whirlpool AKP 808 IX unul din cele mai elegante cuptoare incorporabile pe gaz si totodata usor de curatat si intretinut.  Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale cuptorului incorporabil pe gaz, cititi articolul Criterii alegere cuptor incorporabil

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Hota telescopica neagra Gorenje DFG602-ORA-S

Gorenje DFG602-ORA-S este una din putinele hote telescopice, pe culoarea neagra de pe piata est europeana. Ceea ce  diferentiaza fata de majoritatea hotelor telescopice este sistemul de evacuare ce are la baza doua motoare cu turbina. Desi capacitatea de evacuare este de 410 m3/ora, eficienta este semnificativ mai mare fata de o hota cu motoare, standard, cu sistem spiralat de evacuare. Nu intru in detalii, important de stiut este faptul ca orice hota eficienta are motor cu turbina. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Va recomandam articolul Cea mai buna hota telescopica - TOP 5 in functie de pret.

Aceasta hota are un design modern, ergonomic si poate fi asociata oricarei plite sau cuptor ce urmaresc aceasta linie de design, de preferabil negre, insa cea mai buna asociere este, bineinteles cu produsele din gama Gorenje Ora Ito, producatorii proiectand in general produsele, astfel incat sa existe elemente comune intre electrocasnicele incorporabile, aici vorbind spre exemplu de nuanta sticlei negre, singurul detaliu vizibil vertical, al acestui produs. Mai multe produse din gama Ora Ito care fac parte din aceeasi gama cu Gorenje DFG602-ORA-S, puteti gasi in sectiunea blogului Bucatarii/Design Ora Ito.

Pe langa puterea medie spre mare de evacuare, putere recomandabila pentru bucatarii de dimensiuni medii spre mari, Gorenje DFG602-ORA-S face parte dintr-o linie de electrocasnice premium, semnata Ora Ito. Desi, ea nu ramane foarte vizibila, dupa incorporare, se poate observa totusi o atentie mai mare in ceea ce privesc detaliile estetice, cum ar fi imbinarile, calitatea sticlei negre lucioase si imaginea de ansamblu a hotei in general.

Filtrele sunt metalice, ceea ce inseamna ca sunt lavabile, in situatia in care sunt bine intretinute, durata lor de viata ar trebui sa se suprapuna peste durata de viata a hotei. Aceasta hota poate fi adaptata si pentru recirculare, insa isi va pierde cam 30 la suta din capacitatea de evacuare si mai are nevoie de un filtru de miros, de fapt de doua, cate unul pentru fiecare motor, filtre care sunt din carbon activ. Posibilitatile de absortie sunt influientate si de pozitionarea hotei, daca distanta dintre hota si plita creste, eficienta scade proportional. Pentru mai multe informatii privind modul de incorporare a hotei, cititi articolul Cum se monteaza o hota incorporabila.

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile.

Acestea pot fi achizitionate, doar din service-urile autorizate Gorenje. Luminarea se face standard, cu ajutorul a doua becuri cu halogen, aflate in partea din spate a hotei. Pretul este putin peste medie, avand in vedere branding-ul dar si faptul ca face parte dintr-o linie de design premium. O alta caracteristica ce merita mentionata este nivelul mediu spre scazut de zgomot, Gorenje DFG602-ORA-S avand pe ultima treapta de putere 71dB(A).

Va recomandam totodata si articolul Pareri despre GORENJE.

In concluzie, Gorenje DFG602-ORA-S se recomanda celor care-si doresc o hota telescopica neagra, cu putere medie spre mare de absortie, cu un design modern, usor de utilizat si intretinut, sticla ce vine ca finisaj pentru rama hotei, fiind spre exemplu mult mai usor de curatat decat inoxul. Pentru criterii complete privind alegerea hotei incorporabile, cititi articolul Criterii alegere hota incorporabila.

19 mar. 2016

Hota telescopica Gorenje DF6116E

Daca nu cea mai buna, sigur o hota aflata in top 3 hote din punct de vedere al raportului calitate pret, Gorenje DF6116E este cea mai vanduta hota din gama producatorului sloven de electrocasnice. Si acest lucru nu este intamplator. Caracteristicile tehnice bune si pretul foarte bun o fac atat de vandabila, Gorenje DF6116E fiind una din hotele preferate ale utilizatorilor romani. Pentru ca vorbim de o hota telescopica, avem din start un avantaj din punct de vedere al ergonomiei si totodata este o hota moderna. Linia simplista pune mai mult accent pe calitate decat pe nevoia de a iesi in evidenta. Atunci cand este montata, din Gorenje DF6116E mai ramane vizibil doar rama din inox, eventual o parte din zona de absortie. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Va recomandam articolul Cea mai buna hota telescopica - TOP 5 in functie de pret.
Cu o capacitate de 390 de metri cubi pe ora, aceasta hota pare sa fie solutia ideala. Un producator care este asociat calitatii si fiabilitatii, Gorenje se recomanda bucatariilor din segmentul middle spre high end. Aceasta hota totusi are un pret foarte bun, desi din punct de vedere estetic, cat si a calitatilor tehnice se ridica la inaltimea segmentului de piata mai sus mentionat. Filtrele sunt lavabile, ceea ce inseamna ca utilizatorul nu va mai fi nevoit sa cheltuiasca cu acest model, dupa ce o achizitioneaza. Un alt atu al hotei telescopice Gorenje DF6116E este dat de nivelul mediu spre mic de zgomot, cei 71 dB(A) incadrand acest model in categoria hotelor silentioase, daca ar fi sa ne raportam la ce alternative avem pe piata.

Va recomandam totodata si articolul Pareri despre GORENJE.

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile.

In concluzie, Gorenje DF6116E este un best buy, o hota foarte vanduta si foarte apreciata de utilizatori. Aceasta hota poate fi asociata plitelor si cuptoarelor din gama Gorenje pe culoarea inox, cat si produselor incorporabile ce apartin gamelor celorlalti producatori, cu mentiunea ca, in aceasta situatie exista riscul ca nuanta inoxului sa nu fie aceeasi. Pentru mai multe informatii privind criteriile complete de alegere a hotei incorporabile, cititi articolul Criterii alegere hota incorporabila.

Pachet electrocasnice incorporabile Whirlpool

Pentru cei interesati de un pachet de electrocasnice incorporabile premium, va propun un pachet care sa aiba in componenta un cuptor electric multifunctional care sa ofere utilizatorului inclusiv incalzire si preparare a alimentelor cu ajutorul inductiei, fiind practic un substiuient al plitei incorporabile cu inductie, cuptor incorporabil care este varf de gama.  Design-ul este unul foarte modern, cu inox ixelium, tratat antiamprentare si foarte rezistent la uzura mecanica. Mai multe informatii privind acest model puteti afla in articolul dedicat de prezentare a produsului, aici sau click pe poza de produs. Modelul recomandat se numeste Whirlpool AKZM8920GK. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.


La acest model de cuptor incorporabil va recomandam o plita realizata din acelasi inox Ixelium, Ixelium fiind un producator italian de inoxuri speciale, plita incorporabila cu gratare din fonta si arzator WOK. Bineinteles ca la un pachet de electrocasnice premium, plita are aprindere electrica pe buton si supapa de siguranta pentru gaz. Un alt atu al acestei plite este dat de geometria foarte buna atat a arzatoarelor cat si a gratarelor, gratare care sunt realizate din doua bucati, ceea ce inseamna ca se curata mult mai usor, fiind mai simplu de manevrat sub jetul de apa. Plita iXelium se numeste Whirlpool Estetica Ambient GMA6422IXL.  Pentru informatii complete privind criteriile de alegere a unei plite incorporabile pe gaz, cititi articolul Criterii alegere plita incorporabila.
La acest pachet va recomandam o hota decorativa cu design modern, cheminee, Whirlpool AKR861 IX, o hota cu o putere mare de absortie, respectiv 600 de metri cubi, cu filtre metalice de grasime si cu protectie pentru aceste filtre, o hota cu o tehnologie inalta, tehnologie care-i permite sa-si ajusteze singura, cu ajutorul unor senzori, capacitatea de absortie, in functie de necesitate.
Comenzile touch control si panoul electronic generos, care este si foarte intuitiv, reprezinta si ele puncte forte pentru acest produs. Pentru mai multe informatii privind instalarea hotei decorative, cititi articolul Cum se monteaza hota decorativa. Va recomandam totodata si articolul in care am sintetizat principalele lucruri de care va recomandam sa tineti cont atunci cand doriti sa va cumparati o hota incorporabila, in articolul Cea mai buna hota de bucatarie forum.

Acestui set de electrocasnice incorporabile s-ar potrivi de minune cea mai mare combina frigorifica si totodata varf de gama de gama Whirlpool, o combina No Frost cu un sistem foarte performant de filtrare al aerului, care are la baza un filtru Microban. Instalatia frigorifica este si ea foarte performanta, mai multe detalii in acest sens puteti citi in articolul de prezentare a combinei frigorifice pe inox antiamprenta Whirlpool WBA4398NFCIX. In concluzie acesta este cam cel mai bun pachet de electrocasnice premium, pe care-l puteti gasi in gama de electrocasnice ale producatorului american Whirlpool. Pentru a afla criteriile complete de alegere ale produselor incorporabile, cititi articolul Criterii alegere electrocasnice.

La ce distanta se monteaza hota

In afara de recomandarile pe care le-am facut in articolul Criterii alegere hota incorporabila si in articolul in care va spuneam cum se instaleaza hota, respectiv Cum se monteaza hota decorativa, voi aborda acum intrebarea La ce distanta se monteaza hota fata de plita incorporabila?...raspunsul este ca depinde de tipul de hota si de inaltimea utilizatorului.

Depinde in functie de tipul de hota

Daca hota este decorativa cheminee sau piramidala, sau telescopica, incorporabila in mobila, acestea se aliniaza la partea inferioara cu corpurile verticale, suspendate de mobilier. Daca vorbim de o hota decorativa oblica, aceasta nu necesita neaparat o aliniere cu corpurile laterale si poate fi coborata mai mult, avand in vedere ca este oblica si practic, rolul ei, pe langa cel estetic, este unul practic, adica evita prin proiectare lovirea accidentala in zona capului, frecventa mai ales in cazul utilizatorilor inalti.

Depinde in functie de inaltimea utilizatorului

Pentru ca tipurile de hote mai sus mentionate trebuiesc aliniate la partea inferioara cu corpurile suspendate, practic hota se pune la inaltimea corpurilor de mobila, iar daca utilizatorul spre exemplu nu este foarte inalt, acestea nu pot fi foarte sus montate pentru simplu fapt ca nu mai sunt practice. Distanta optima de montaj este undeva in jurul a 60cm , dar producatorii recomanda intre 50 si 65cm.

Avantaje si dezavantaje in functie de incaltimea la care se monteaza hota

Inaltimea la care se monteaza hota, influienteaza, pe langa criteriul estetic si eficienta in sine a produsului. Daca acesta este pus mai aproape de plita, va absoarbe mai bine, dar va fi mai putin practic, intrucat va exista mai putin spatiu de manevra si nu va arata foarte bine. Acest lucru nu se aplica in cazul hotelor oblice, hote ce pot fi puse la orice inaltime, fara sa fie incomode si tocmai din acest motiv aceste tipuri de hote sunt din ce in ce mai cerute.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

In concluzie, in cazul hotelor decorative cheminee sau piramidale sau telescopice, recomandarea mea este sa le montati la 60 cm, iar daca sunteti mai inalt sau scund puteti creste sau scadea aceasta dimensiune de referinta, cu plusurile si minusurile mai sus mentionate. Daca sunteti fericitul/a posesor/oare a unei hote decorative oblice, lucrurile se simplifica, aceasta poate fi pusa la orice inaltime, singurul lucru de care trebuie sa tineti cont este criteriul estetic.