29 apr. 2016

Plita incorporabila pe sticla sau plita pe inox?!

Probabil prima intrebare care se pune atunci cand iti doresti o plita incorporabila cu alimentare pe gaz. Inoxul este oarecum demodat, este un material rece si te gandesti sa scapi de el in bucatarie. Pe langa aceasta este si greu de intretinut atata vreme cat nu s-a inventat de un inox tratat antiamprentare in cazul plitelor. La cuptoare acest inox exista. De fapt vorbim de un strat de lac incolor care protejeaza inoxul si care nu ar fi rezistent in cazul plitei, unde vorbim de un grad de uzura prin frecare mai mare. Ce pierdem si ce castigam asadar daca dorim o plita incorporabila pe inox? Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

As trece la plusuri in cazul unei plite pe sticla, derivate sau composite cu sticla de fapt, o intretinere mult mai facila, un design mai elegant in cele mai multe cazuri si o posibilitate de a asocia o plita si cuptor din aceeasi gama cromatica. Se pot obtine rezultate spectaculoase, cu ajutorul unui designer bun sau de ce nu cu un bun gust al celui care alege o linie de electrocasnice.

La minusuri as trece in primul rand faptul ca gratarele sunt mai instabile in cele mai multe cazuri, nu sunt foarte bine fixate de suprafata plitei. Exista si exceptii, exceptii pe care le puteti gasi in articolele de prezentare ale plitelor incorporabile de la noi de pe blog. Tot la dezavantaje as spune ca sticla este pe de o parte casanta, nu se va sparge neaparat, insa se poate ciobi si este mai putin rezistenta la uzura mecanica decat o plita pe inox. Tot la minusuri as mentiona si faptul ca plitele pe sticla nu au nicio cuva de preluare a lichidelor, iar daca va da mancarea in foc exista riscul ca aceasta sa ajunga repede pe blat si de pe blat, jos. 

In concluzie va recomand o plita pe sticla daca nu gatiti foarte mult, daca bucataria este deschisa-comunica cu living-ul, open space si daca gratarele sunt bine fixate de suprafata plitei. In situatia in care petreceti foarte mult timp in bucatarie, v-as recomanda sa ramaneti tot la inox sau, de ce nu la plite incorporabile din tabla emailata, in situatia in care excludeti din start inoxul, un exemplu fiind cel din stanga. Aceste plite le puteti gasi totdeauna in cazul unor linii de electrocasnice incorporabile ce urmaresc design-ul rustic, dar exista si modele ce urmaresc o linie moderna. Pentru criteriile complete de alegere a plitei incorporabile, cititi articolul Criterii alegere plita incorporabila.

11 apr. 2016

GHID DE DETECTARE A DEFECTIUNILOR LA FRIGIDERE

Cele mai des intalnite defectiuni la aparatele frigorifice pot fi clasificate ca fiind cauza instalatiei frigorifice si aici ma refer la compresor si/sau electrovalva, sau sistemul termostat, care este controlat din ce in ce mai des de o placa electronica. Vom detalia asadar cele mai dese defectiuni si modul in care acestea pot fi sau nu remediate, precum si un cost estimativ, pentru a ajuta utilizatorul sa decida daca este mai rentabil sa fie reparat sau nu.


Va recomandam totodata articolul privind principalele cauze de defectare a masinii de spalat rufe, respectiv GHID DE DETECTARE A DEFECTIUNILOR A MASINII DE SPALAT RUFE.

Cele mai frecvente defectiuni cauzate de instalatia frigorifica ar fi urmatoarele:


1. Se acumuleaza gheata pe peretele interior ar frigiderului. Cauzat in principal de defectarea compresorului, acesta nu mai funtioneaza in parametrii normal si nu se mai produce dezghetarea automata. Astfel condensul care ar trebui sa fie preluat de canalul colector din partea inferioara a compartimentului frigider, ingheata si asa se produce gheta in frigider, lucru anormal avand in vedere ca temperatura in interiorul frigiderului ar trebui sa fie intotdeauna pozitiva, in 90% din cazuri aceasta fiind setabila pe termostat intre +2 si +9 grade Celsius.

2.Nu mai porneste frigiderul. Cauzat de arderea compresorului, in general cea mai dramatica situatie. In acest caz, daca inlocuirea compresorului nu este facuta de cineva avizat, care spre exemplu sa tina cont de parametrii optimi de functionare a compresorului, parametrii ce implica o anumita presiune la care trebuie incarcata instalatia cu izobutan R600 sa R600a, in functie de tipul compresorului, cu siguranta problemele se vor ivi din nou.

3.Frigiderul nu mai raceste ca initial. Cauzat de pierderea de agent frigorific. Daca frigiderul sau combina frigorifica este mai noua trebuie stiut pe de o parte ca gazul nu este toxic si ca este necesara o reincarcare a instalatiei frigorifice. Faptul ca gazul nu este toxic este un amanunt foarte important. Daca aparatul frigorific este mai vechi si functioneaza cu freon, acesta este toxic si se evapora foarte greu, avand o consistenta asemanatoare cu cea a aerului. Acest lucru ar insemna ca freonul poate ramane mult timp in locuinta si ca este toxic, fiind cauza dovedita a mai multor forme de cancer foarte severe. Acesta este de fapt si unul din motivele pentru care aparatele frigorice incarcate cu freon nu mai sunt fabricate. Aceste instalatii se mai fabrica doar in cazul anumitor marci de automobile. Nu este cazul sa intram acum in detalii. In acest caz, este bine sa va uitati pe compresor unde este mentionat tipul de agent frigorific. Daca scrie R600 sau R600A, gazul nu este toxic. Diferenta dintre izobutan R600 si R600A este dat de faptul ca R600A este un gaz frigorific mai pur si prin urmare mai performant.

Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale aparatului frigorific, fie ca vorbim de frigider sau combina frigorifica, cititi articolul Criterii alegere frigider.

Cele mai des intalnite defectiuni cauzate de sistemul termostat:


Aceste probleme sunt cauzate cel mai des de electrovalva, electrovalva ce se poate defecta din ce in ce mai des din pricina fluctuatiilor de tensiune. Sau fiabilitate...Exista anumite probleme ce tin de acest aspect la anumiti producatori de aparate frigorifice sau anumite modele de electrovalve, mai putin reusite sa spunem.

1. Frigiderul functioneaza la o temperatura ce nu poate fi setata. Cauza data de o electrovalva controlata mecanic, de un termostat mecanic. In aceasta situatie reparatia este relativ ieftina si merita facuta.

2. Panoul electronic nu se mai aprinde. Cauza data de arderea placii electronice. In aceasta situatie, reparatia este de destul de scumpa, o astfel de placa avand un cost estimativ de 100-150 de euro, in functie de producator si de tipul de produs. Daca mai punem in calcul si faptul ca va costa si interventia de reparatie, va recomandam sa va orientati catre un alt produs, daca acesta nu se mai afla in garantie.

9 apr. 2016

eMAG - Produse de gradinarit

Retailer-ul online eMAG si-a extins incepand cu 2016 gama de produse de gradinarit. Aceste produse sunt vandute fie direct de eMAG, fie prin parteneri eMAG pe site. Imediat sub pret apare magazinul care comercializeaza produsul.

Daca cumparati produse vandute direct de eMAG, adica daca apare sub pret vandut de eMAG, ca in poza de mai jos, atunci beneficiati de aceleasi conditii pe care le ofera eMAG. Daca in schimb produsul nu este vandut de eMAG, va recomand sa dati click pe numele magazinului si sa cititi termeni si conditii, mai ales in ceea ce privesc conditiile de retur. Daca eMAG este renumit pentru faptul ca ofera servicii foarte bune in situatia in care returnezi produsul si exista o aplecare mai mare spre a multumi clientul.
Cele mai interesante categorii de produs sau cel putin cele care mi-au trezit mie atentia sunt:

- Masini de tuns iarba
- Coase electrice si motocoase
- Suflante, aspiratoare si tocatoare pentru iarba
- Incalzitoare terasa


In cazul celorlalti vanzatori de pe eMAG, pe care nu-i suspectez de rea intentie, va recomand totusi sa cititi termenii si conditiile inainte sa cumparati. In general am observat ca eMAG rezolva mai repede si mai bine as spune din punct de vedere satisfactiei clientului, solicitarile si sesizarile venite din partea acestora.

Principalele subcategorii de produse din categoria Gradinarit sunt:

Masini de tuns iarba
Coase electrice si motocoase
Suflante, aspiratoare si tocatoare pentru iarba
- Incalzitoare terasa

O campanie ce vine direct in sezon cu reduceri de 23% asa cum anunta retail-erul pe site-ul sau. Fata de anul trecut aceasta categorie a crescut exponential in ceea ce priveste oferta, iar faptul ca eMAG mizeaza in primul rand pe brand-uri consacrate, cum ar fi spre exemplu Bosch, in detrimentul unor firme no name este un lucru imbucurator. Pentru a accesa categoria intrati in reclama de mai jos. Inclusiv la aceasta categorie beneficiati de aceleasi servicii si avantaje date de retailer, cum ar fi posibilitatea de retur si transport gratuit oriunde intara, daca comanda depaseste 200 de lei(TVA inclus).

IP Scoring: Beko WMY81443STB1

Beko WMY81443STB1 este varful de gama al producatorului turc de electrocasnice si consideram acest model o optiune foarte buna pentru cei interesati de o masina de spalat rufe cu maximum de optiuni si totodata un raport foarte bun calitate pret. Cand spun maximum de optiuni nu ma refer doar la faptul ca poate spala absolut toate tipurile de tesaturi ci mai mult are inclusiv programe de igienizare si reimprospatare cu aburi, posibilitate a se seta temperatura si centrifuga si de a selecta totodata programele aditionale programului de baza, un display generos si o capacitate, as spune optima, motiv pentru care la criteriul Raport calitate pret Beko WMY81443STB1 primeste maximum de 5 puncte. Va recomandam articolul in care am evaluat principalele categorii de produs din gama Beko, in articolul Pareri despre Beko.


In ceea ce privesc optiunile de utilizare, masina de spalat Beko WMY81443STB1 poate spala absolut toate tipurile de tesaturi si are clasificare Gold in ceea ce priveste lana. Un alt argument important pentru acest model se numeste Steam Terapy si acest lucru ajuta utilizatorul prin faptul ca poate igieniza si relaxa tesaturile. Prin urmare, utilizarea acestor programe, ce se seteaza dupa finalizarea programului de spalare, relaxeaza tesatura si practic tot ce este casual nu mai are nevoie de fier de calcat si pe de alta parte aceste programe cu aburi au si un rol igienic, in ideea ca reduc numarul de bacterii si microbi dar si mirosuri persistente, cum ar fi spre exemplu parfumurile puternice. Prin urmare la criteriul Optiuni de utilizare, Beko WMY81443STB1 primeste maximum de 5 puncte.

Va recomandam si articolul Cea mai buna masina de spalat rufe Beko.

La criteriul Eficienta spalarii si a centrifugarii, Beko WMY81443STB1 primeste 4 puncte, datorita vitezei de centrifugare de 1400 de rotatii pe minut si a sistemului de tratate antiscamosare a suprafetei tamburului, mai multe informatii cu privire la importanta acestor caracteristici si cum influienteaza calitatea spalarii puteti citi in articolul Criterii alegere masina de spalat rufe. Punctaj maxim la  criteriul Capacitate, cele 8kg permitand utilizatorului sa spele atat cantitati reduse cat si mari sau lucruri nu neaparat mari cat voluminoase, cum ar fi pernele sau pilotele, chiar si cele pentru doua persoane.4 puncte la criteriul Fiabilitate, punctaj datorat existentei unui motor inverter, un subansamblu foarte important si totodata foarte bun pe care-l are aceasta masina de spalat si acelasi punctaj la Nivelul de zgomot, cei 77dB(A), la centrifugare fiind oarecum decenti, cam acesta fiind nivelul mediu de zgomot la majoritatea masinilor de spalat rufe cu viteza de rotatie de 1400 de rotatii pe minut.

In concluzie, in urma evaluarii noastre, Beko WMY81443STB1 totalizeaza 27 dintr-un maxim de 30 de puncte fiind o masina foarte buna raport calitate pret si totodata o masina completa din punct de vedere al optiunilor de utilizare. Puncte forte certe sunt pe de o parte motorul inverter si pe de alta parte existenta programelor de igienizare si reimprospatare cu aburi.

Electrocasnice premium, design modern

Pentru cei interesati de un pachet de electrocasnice premium pe culoarea alba, va propunem un set de electrocasnice incorporabile Electrolux si una din cele mai bune combine frigorifice de pe piata europeana, respectiv Liebherr CN4015. Aceasta are la baza un sistem de racire hibrid, cu racire statica si ventilatie la partea de frigider si NoFrost la congelator. Acest sistem asigura o racire optima atat la frigider, deoarece evita lipsa de umiditate, cum s-ar fi intamplat daca ar fi fost Full NoFrost si congeleaza perfect la congelator, deoarece are un sistem de racire dinamic, NoFrost si pe deasupra nu produce nici gheata. Mai multe informatii cu privire la acest produs puteti gasi in articolul dedicat, ce poate fi accesat aici sau click pe poza de produs.
Design-ul este unul simplist, specific in general producatorilor germani de electrocasnice, iar in ceea ce priveste fiabilitatea produsului, Liebherr CN4015 are patru ani garantie. Performante ridicate in ceea ce priveste instalatia frigorifica, nivel de zgomot mic, de doar 40dB(A), o linie de design simplita si moderna si totodata un branding exclusivist, cam acestea ar fi atuurile combinei frigorifice Liebherr CN4015. Usa este reversibila si poate fi montata astfel incat sa aiba deschiderea inversa, de la dreapta la stanga, in functie de necesitatile utilizatorului. Liebherr CN4015 beneficiaza si de un compresor cu electrovalva ceea ce inseamna ca permite utilizatorului sa-si seteze independent temperatura atat la frigider cat si la congelator. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.
In ceea ce privesc electrocasnicele incorporabile, va recomandam un set de electrocasnice pe culoarea alba din gama producatorului suedez de electrocasnice Electrolux. Incepem cu un cuptor care are sistem de autocuratare pirolitic, comenzi touch cotrol, retete presetate si un design foarte elegant, avand la baza un finisaj din sticla termorezistenta. Cuptorul incorporabil Electrolux EOC5751FOV face parte din segmentul hig end din gama producatorului suedez si se recomanda bucatariilor moderne, cu electrocasnice si incorporabile pe culoarea alba. Pentru informatii detaliate privind criteriile complete de alegere ale electrocasnicelor incorporabile, cititi articolul Criterii alegere electrocasnice.


Cuptorului incorporabil Electrolux EOC5751FOV ii recomandam asocierea cu o plita pe sticla alba, din aceeasi linie de design propusa de Electrolux, respectiv Electrolux EGT6342YOW. Aceasta are gratare din fonta, sunt bine fixate de suprafata plitei, geometria gratarelor este un buna si are bineinteles si sistem de siguranta termocuplu ce opreste automat alimentarea cu gaz, in situatia in care se stinge sau nu se aprinde flacara. Atat la cuptor cat si la plita vorbim de acceasi nuanta a sticlei, cele doua produse pot fi asociate perfect, alaturi de hota pe care urmeaza sa o prezentam mai jos, care este realizata si ea din acelasi material si care urmareste aceeasi linie de design.
Hota incorporabila decorativa oblica Electrolux EFV804650W va reprezenta cu siguranta un punct de interes in imaginea de ansamblu a bucatariei, design-ul foarte modern, sistemul de luminare spot light, reprezentand punctele sale forte in ceea ce priveste aspectul. Din punct de vedere al caracteristicilor tehnice Electrolux EFV804650W are o putere de evacuare de 625 metri cubi pe ora, putere ce o recomanda inclusiv pentru open space. In concluzie, acest pachet de electrocasnice incorporabile si combina frigorifica se recomanda utilarii unei bucatarii premium, in care aspectul electrocasnicelor este la fel de important cu nivelul lor de performanta si calitate si totodata putem spune ca reprezinta un raport foarte bun calitate pret, daca este sa punem in balanta costul si faptul ca aceste electrocasnice va ofera aproape maximum de functii si confort pe care l-ar putea oferi aceste electrocasnice. Cele 4 electrocasnice au un cost ce se invartein jurul sumei de 9000 de lei, acest pret variaza in functie de magazinul de unde le achizitionati si daca sunt sau nu in promotie.

8 apr. 2016

Combina NoFrost Liebherr CN 4015

Liebherr CN 4015 este una din cele mai bune combine frigorifice premium, din punct de vedere al raportului calitate pret. In general in retail aceasta combina se gaseste in jurul pretului de 3500 de lei, un pret foarte bun avand in vedere ca vorbim de un Liebherr. Producatorul german de electrocasnice este recunoscut la nivel mondial pe de o parte pentru performantele tehnologice ale aparatelor sale frigorifice si pe de alta parte pentru fiabilitatea si rezistenta in timp a produselor sale. Liebherr CN 4015 are la fel ca intreaga gama de aparate frigorifice Liebherr 4 ani garantie, un detaliu suplimentar ce vine sa confirme, daca mai era cazul increderea producatorului in calitatea produselor sale. 


Liebherr CN 4015 are cea mai buna clasa de climatizare posibil a fi gasita pe un aparat frigorific casnic, respectiv SN-T, clasa ce influienteaza direct capacitatea frigorifica si functionarea instalatiei frigorifice pe durata sa de utilizare. Capacitatea de congelare de 11kg la 24  de ore vine sa ne confirme ceea ce era de asteptat si anume ca avem de-a face o un echipament frigorific foarte performant. Mai multe informatii privind criteriile de alegere ale combinei frigorifice precum si modul in care clasa de climatizare si capacitatea de congelare ne ofera indicii cu privire la performantele tehnologice a combinei frigorifice, puteti citi in articolul Criterii alegere combina frigorifica

In ceea ce priveste volumul, cei 356 de litri totali, distribuiti 269 de litri la frigider si 87 de litri la congelator sunt suficienti si recomandabili familiilor medii spre mari ca si numar, undeva pana la 4 persoane inclusiv. Revenind putin la sistemul de racire vorbim de fapt in cazul Liebherr CN 4015 de un sistem de racire mixt, hibrid, adica racire statica cu ventilatie la partea de frigider si sistem de racire dinamic, No Frost la congelator. Acest sistem hibrid este cel mai bun posibil, mai multe informatii puteti citi in articolul Criterii alegere combina frigorifica. Pe de o parte in cazul frigiderului dispare riscul lipsei de umiditate, o posibila problema daca sistemul ar fi fost dinamic, No Frost, iar ventilatorul vine sa uniformizeze mai repede temperatura, iar faptul ca avem No Frost la congelator ne scapa de grija de a mai decongela o data la 6 luni acest compartiment, ceea ce se traduce printr-un grad de confort mai ridicat pentru utilizator. 

In concluzie combina frigorifica No Frost Liebherr CN 4015 se recomanda utilizatorilor ce isi doresc un aparat frigorific care sa pastreze in conditii excelente alimentele, foarte bine integrabil intr-o bucatarie premium, cu electrocasnice pe culoarea alba, cu un design modern, simplist. Un alt amanunt important in ceea ce priveste integrarea combinei in contextul bucatariei este dat de faptul ca acest model are dimensiuni reduse cu 60 de cm latime si 62 de cm adancime, fapt ce inseamna ca nu va iesi foarte mult din planul vertical al modulului de mobila de 60 de cm. Inaltimea este de 201 cm, ceea ce inseamna ca volumul este dispus mai mult pe verticala decat pe orizontala, tradus prin economie de spatiu si o modulare corecta si eficienta a bucatariei pe 60cm.

IP Scoring: Electrolux EOB9956VAX

Cuptorul cu aburi incorporabil Electrolux EOB9956VAX reprezinta varful de gama al producatorului suedez de electrocasnice si este un cumul de tehnologie si performanta in ceea ce priveste gatitul. Cel mai mare avantaj al unui astfel de cuptor este dat de faptul ca, pe langa tipurile de preparare sa zicem standard pe care le gasiti si la un cuptor electric multifunctional, are si cateva programe de gatire cu aburi, special realizate in functie de tipul de alimente, programe care, atunci cand sunt folosite pastreaza semnificativ mai multe proprietati nutritive ale alimentelor, vitamine, minerale, etc, toate acestea fara a afecta gustul, acest fapt diferentiind practic un cuptor multifunctional cu aburi fata de un steamer (aparat de gatit cu aburi). Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

Mai multe informatii privind avantajele cuptorului incorporabil cu aburi le puteti gasi in articolul de pe blogul Compara360, Cat de bun este un cuptor electric cu aburi. Acest blog este specializat atat in produse electrocasnice cat si IT&C si puteti gasi informatii relevante pentru tot ce inseamna produse din piata electro IT&C. Revenind la cuptorul electric multifunctional cu aburi Electrolux EOB9956VAX este foarte bine dotat, acesta avand trei tavi si doua recipiente suplimentare din otel inox special proiectate pentru gatirea in aburi, gatire ce urmareste in principal pastrarea proprietatilor alimentelor, prin prepararea in suc propriu. Daca doriti si un cuptor cu microunde incorporabil care sa se potriveasca cu acest cuptor electric, va recomandam articolul Cuptorul cu microunde incorporabil Electrolux EMT25207OX.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.


Un alt avantaj al cuptorului incorporabil electric multifunctional Electrolux EOB9956VAX este dat de existenta probei de carne, accesoriu foarte important pentru o preparare perfecta a alimentelor din carne. Aceasta functie seteaza automat temperatura in interiorul cuptorului si opreste automat aparatul, cand preparatul este gata. Aceasta optiune este disponibila atat pentru prepararea standard cat si pentru programe de gatire cu aburi. Acest cuptor practic este un doi in unu, in sensul in care poate functiona atat ca si un cuptor electric multifunctional cat si ca un cuptor cu aburi. Pentru a maximiza nivelul de proprietati pastrate ale alimentelor preparate puteti sigila cu ajutorul unui aparat de vacuum alimentele astfel incat acestea sa se prepare in suc propriu si sa nu se piarda vitamine, minerale, etc, ca in imaginea de mai jos. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.


Bineinteles ca vorbim de un cuptor incorporabil premium, adica avem cam tot ce se poate pe un astfel de cuptor, suporti telescopici, proba de carne si usa rece cu 4 straturi de geam. Din punct de vedere al raportului calitate pret oferim un punctaj maxim de 5 puncte la acest criteriu.Consideram Electrolux EOB9956VAX una din cele mai bune alegeri din segmentul premium, pretul ce se invarte in jurul a 1200 de euro, fiind un pret foarte bun daca este sa punem in balanta caracteristicile tehnice, dar mai ales calitatea prepararii alimentelor, acest argument fiind cel mai mare atu al acestui cuptor.

Pentru mai multe informatii privind cea mai buna plita pe gaz pe care a evaluat-o Incorporabile Premium, va recomandam articolul Cea mai buna plita incorporabila Electrolux.

Punctaj maxim si la capitolul optiuni de utilizare, Electrolux EOB9956VAX oferind utilizatorului maximum posibil. Retete presetate, un display LED modern, foarte interactiv, prietenos si intuitiv pentru utilizator, panou de comanda ce vine in sprijinul utilizatorului, oferindu-i confort si suport pentru a maximiza calitatile de prepare a produsului. Proba de carne despre care am vorbit mai sus este si ea un argument la acest criteriu de evaluare. Comenzile sunt toate touch control, iar suportii telescopici pentru tavi reprezinta si ei detalii pentru care consideram cuptorul electric multifunctional cu aburi Electrolux EOB9956VAX un cuptor cu maximum de optiuni.

Va recomandam totodata si articolul despre Cea mai buna hota incorporabila oblica Electrolux.


In ceea ce priveste curatarea, Electrolux EOB9956VAX nu are un sistem automat de autocuratare, insa emailul din interior are compusi ceramici ceea ce-l face foarte rezistent la uzura mecanica si pe de alta parte foarte usor de curatat. Oricum folosirea aburului va contribui mult la curatarea interioara a cuptorului, dupa un astfel de program curatarea fiind mai facila, insa se realizeaza tot manual. Acesta ar fi un minus daca ar trebui sa gasesc o astfel de caracteristica pentru acest model. La criteriul Eficienta autocuratare evaluam cuptorul Electrolux EOB9956VAX cu 3 puncte dintr-un maxim de 5, punctaj maxim pe care l-ar fi primit in situatia in care beneficia de un sistem de autocuratare ce are la baza piroliza.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Design-ul acestui cuptor este unul de exceptie, urmand o linie foarte moderna, ergonomica si care te duce cu gandul la o bucatarie high tech. La aceasta caracteristica contribuie si display-ul mare, generos, foarte bine luminat si cu o imagine de ansamblu foarte cromatica si moderna. Inoxul este tratat antiamprentare, ceea ce inseamna ca nu se vor vedea urme de degete si totodata va fi mai usor de curatat si intretinut. Maximum de 5 puncte si pentru acest criteriu, modul in care a fost desenat acest model fiind ireprosabil. Alimentarea cu apa pentru acest model, necesara atunci cand doriti sa folositi programele de gatire cu aburi se face cu ajutorul unui recipient foarte bine integrat in dreapta panoului de comanda, fiind aproape invizibil. Acesta este foarte usor de manevrat si este suficient de mare pentru a nu fi necesare alimentari succesive si obositoare cu apa.


O gatire pur si simplu exceptionala, cel mai sanatos mod de preparare posibil pentru alimente, mod de preparare ce nu va afecta gustul, cum s-ar intampla spre exemplu in cazul steamer-elor.  Puteti folosi fara nicio grija condimente si acestea se vor asocia sucului propriu al alimentelor pentru un gust exceptional. In ceea ce priveste fiabilitatea, avand in vedere pe de o parte ca vorbim de un varf de gama in care toate piesele si subansamblurile sunt de calitate foarte buna, dar si pentru ca vorbim de Electrolux, cel mai mare producator de electrocasnice european, oferim Electrolux EOB9956VAX maximum de 5 puncte la acest criteriu. Cu siguranta acest nivel de calitate va insemna si o durata mai lunga de viata a produsului, produs care este fabricat in Germania, asa cum se poate vedea si in clipul de mai jos.


In concluzie, cuptorul incorporabil electric multifunctional Electrolux EOB9956VAX totalizeaza 27 dintr-un maxim de 30 de puncte fiind printre cele mai bune cuptoare incorporabile din lume la acest moment, cu siguranta cel mai bun raport calitate pret, daca ar fi sa ma raportez la tot ce se gaseste in segmentul premium la acest moment. In ceea ce privesc produsele complementare, Electrolux are o gama diversificata de plite si hote incorporabile, inclusiv din segmentul premium, high end, motiv pentru care la acest criteriu Pentru informatii complete privind criteriile de alegere a cuptorului incorporabil, cititi articolul Criterii alegere cuptor incorporabil. Pentru o prezentare video mai detaliata privind accesoriile dar si modul de montare si demontare a usii, mai ales a straturilor de geam, accesati video-ul uploadat mai jos.


Prezentarea video de mai sus s-a focusat pe modul foarte simplu in care se poate demonta usa pentru a se putea curata foarte usor geamurile incorporate in acestea. Totodata se poate vedea cat de eficienta este inchiderea cu amortizor de care beneficiaza acest produs precum si de modul foarte usor in care functioneaza suportii telescopici, acestia culisand cu ajutorul unor rulmenti de foarte mici dimensiuni, incorporati in barele laterale de culisare.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

6 apr. 2016

IP Scoring: Electrolux EOC5751FOV

Recomandabil celor interesati de utilarea unei bucatarii premium, moderna si in acelasi timp high tech, Electrolux EOC5751FOV este una din cele mai bune optiuni, atunci cand vorbim de o linie ergonomica pe culoarea alba. De ce alb? In primul rand poate crea contrast, ceea ce inseamna ca se va pune accent pe linia de electrocasnice si pentru ca inoxul nu prea se mai poarta, fiind un material rece. Electrolux EOC5751FOV se mai remarca prin faptul ca propune utilizatorului, pe langa functiile clasice de preparare, inclusiv retete presetate.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.

Un alt mare avantaj al cuptorului incorporabil este dat de existenta sistemului de autocuratare pirolitica, cel mai eficient sistem de autocuratare, mai multe informatii privind diferentele dintre sistemele de autocuratare, disponibile in acest moment pe piata europeana de electrocasnice, puteti citi in articolul Diferenta dintre piroliza si cataliza. Vorbim cu siguranta de un model premium, dar in acelasi timp de un pret mediu, ceea ce ne face sa acordam maximum de 5 puncte la criteriul Raport calitate pret, in evaluarea cuptorului incorporabil Electrolux EOC5751FOV. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

In ceea ce privesc optiunile de utilizare, Electrolux EOC5751FOV primeste 4 puncte din maximum de 5 datorita sistemului integrat de retete presetate, a sondei pentru carne, sonda care atunci cand este utilizeaza opreste automat cuptorul, cand carnea este gata preparata. In ceea ce priveste siguranta in utilizare, Electrolux EOC5751FOV are trei straturi de geam, ceea ce inseamna ca vorbim de "usa rece", tradus, atunci cand dumneavoastra sau copilul va pune mana pe geamul cuptorului, in momentul functionarii, nu exista riscuri de ardere accidentala. Usa are inchidere amortizata, ceea ce ajuta utilizatorul sa fie mai putin atent atunci cand foloseste cuptorul, nu mai este nevoie sa ai grija asa mare cand inchizi usa de la cuptor.

Va recomandam si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Electrolux.


Maximum de 5 puncte la criteriul Eficienta autocuratarii, piroliza fiind practic singurul sistem de autocuratare pur, pe bune, celelalte tipuri avand totusi nevoie de interventia utilizatorului. Mai multe informatii in acest sens puteti citi in articolul de prezentare a sistemelor de autocuratare, mentionat mai sus. 4 puncte la criteriul Design. Vorbim de un design modern, ergonomic, cu panou de comanda touch control, cu observatia ca era mai interesant daca era putin mai mare. Acelasi punctaj de 4 puncte pentru fiabilitate, Electrolux fiind recunoscut pentru ca face produse rezistente in timp si calitative.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

In ceea ce privesc produsele complementare, gama de electrocasnice incorporabile albe este putin mai restransa, motiv pentru care Electrolux EOC5751FOV primeste 3 puncte la acest criteriu. In concluzie cuptorul incorporabil, electric, multifunctional totalizeaza 25 dintr-un maxim de 30 de puncte, fiind recomandabil celor care doresc confort si eficienta a prepararii, un cuptor incorporabil premium pentru o bucatarie moderna, in care este evitat inoxul. Mai multe informatii privind cum aleg un cuptor puteti cititi in articolul Criterii alegere cuptor incorporabil.

4 apr. 2016

IP Scoring: Electrolux EGT6342YOW

Plita incorporabila pe gaz, design modern, sticla alba

Una din cele mai elegante plite incorporabile pe gaz pe culoarea alba este Electrolux EGT6342YOW. Fata de modelele celorlalti producatori putem spune ca se diferentiaza printr-un sistem foarte bun de fixare a gratarelor cat si prin geometria arzatoarelor. In general fixarea gratarelor pe suprafata unei plite de sticla lasa de dorit si Electrolux EGT6342YOW rezolva practic aceasta nevoie. Din punct de vedere al raportului calitate pret, avand in vedere ca vorbim de un pret mediu si de o plita bine proiectata, acordam acestui model 4 dintr-un maxim de 5 puncte. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Criteriu: Calitate material

Sticla vine cu avantaje cat si cu dezavantaje. Avantajele acestui material sunt date pe de o parte de faptul ca este usor de curatat si intretinut, rezista destul de bine la socuri mecanice si zgarieturi si nu in ultimul rand arata bine si se poate integra mult mai usor din punct de vedere cromatic intr-o bucatarie moderna. Dezavantajele sunt date de faptul ca Electrolux EGT6342YOW nu are, la fel ca toate plitele pe sticla, cuva de preluare a lichidelor, in cazul in care va da mancarea in foc, acesta se va prelinge pe blat si de pe blat jos. La acest criteriul plita incorporabila pe gaz, cu aprindere electrica pe buton si supapa de siguranta termocuplu pentru GN primeste 3 puncte, dintr-un maxim de 5 puncte.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Criteriu: Calitate gratare

Gratarele sunt realizate din fonta in aliaj, sunt foarte bine finisate, in sensul in care nu sunt grunjuroase, faptul ca sunt fine le atingele le fac usor de curatat si intretinut si totodata asigura o calitate superioara a materialului in aliaj, ceea ce face ca aceste gratare sa fie rezistente la soc mecanic sau soc termic.

Criteriu: Design

Vorbim de o plita incorporabila pe gaz, realizata cu finisaj din sticla alba, termorezistenta, finisaj lucios. Electrolux EGT6342YOW urmareste o linie de design moderna si totodata se incadreaza trendului in care inoxul este evitat in bucatariile moderne, deoarece este un material rece. Astfel de bucatarii in care electrocasnicele sunt ori albe ori negre, pot crea un contrast puternic si pot fi puse mult mai bine in valoare, atunci cand vorbim de electrocasnice premium, in contextul imaginii de ansamblu a bucatariei.In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Criteriu: Fiabilitate

Electrolux este renumit ca un producator ce realizeaza produse foarte fiabile, iar daca mai punem in balanta si faptul ca plitele sunt in general electrocasnice care se defecteaza greu, putem spune ca Electrolux EGT6342YOW este o plita fiabila, cu mentiunea ca exista anumite riscuri de a se sparge, in situatia unor socuri mecanice extreme. La acest criteriu plita incorporabila primeste 4 puncte.

Criteriu: Produse complementare

Vorbim de o plita incorporabila relativ exclusivista, avand in vedere ca sunt foarte putine astfel de solutii pentru electrocasnicele incorporabile. In general astfel de electrocasnice se folosesc pentru utilarea unor bucatarii premium si exista mai putine optiuni de asociere ale plitelor albe in general si a plitei Electrolux EGT6342YOW in particular. Gama de electrocasnice incorporabile Electrolux ofera ca si posibilitati de asociere acestui model cu un cuptor si o hota din aceeasi linie de design.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.


In concluzie, plita incorporabila Electrolux EGT6342YOW totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte si se recomanda bucatariilor moderne, premium. Pentru informatii complete privind alegerea plitei incorporabile, cititi articolul Criterii alegere plita incorporabila.

Hota decorativa alba, oblica, design modern Electrolux EFV80465OW

Hota decorativa alba, oblica, design modern Electrolux EFV80465OW

Electrolux EFV80465OW este una din putinele modele de hote oblice pe culoare alba, disponibile pe piata din tara noastra. O tendinta din ce in ce mai evidenta, in ultimii ani, hotele decorative oblice, acapareaza din ce in ce mai mult din piata, datorita, pe de o parte de argumentul practic, fiind mult mai usor de utilizat, in sensul in care utilizatorii nu mai trebuie sa se aplece sub hota si pe de alta parte datorita plusului estetic pe care-l ofera acest tip de hota imaginii per ansamblu al bucatariei. Pe langa aceasta inspira un aer foarte modern, high tech si acest lucru costa. Finisajul in cazul hotei Electrolux EFV80465OW este realizat din sticla alba lucioasa, care este foarte usor de intretinut, curatat si in acelasi timp rezistenta la uzura mecanica. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.
La criteriul raport calitate pret, trebuie sa luam in considerare faptul ca vorbim de o hota premium, deci vorbim si de un buget peste medie, insa daca ar fi sa punem in balanta caracteristicile tehnice si preturile comparative pe aceleasi tipuri de hote ce se gasesc la ceilalti producatori, Electrolux EFV80465OW primeste 3 dintr-un maxim de 5 puncte.  Puterea de absortie de 625m3/h clasifica Electrolux EFV80465OW in categoria hotelor cu putere medie spre mare, recomandabila, inclusiv pentru open space-uri, la criteriul Putere de absortie acest model primeste prin urmare 4 din cele 5 puncte.

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile.




Punctul forte al acestei hote este bineinteles design-ul, o astfel de hota reprezentand un punct de atractie in bucatarie, avantazeaza inclusiv imaginea generala a bucatarie, cu atat mai mult in contextul unui open space, motiv pentru care la criteriul Design, Hota decorativa alba, oblica, Electrolux EFV80465OW primeste maximum de 5 puncte. Punctaj maxim si pentru nivelul foarte scazut de zgomot, cei 65 dB(A), clasificand Electrolux EFV80465OW in categoria hotelor foarte silentioase. In ceea ce priveste calitatea filtrelor, acestea  sunt mediocre, desi au protectie, sunt destul de greu de curatat si demontat, motiv pentru care la criteriul Calitate filtre aceasta hota primeste doar 2 puncte.

Pentru mai multe modele de hote decorative oblice, accesati sectiunea Blogului Incorporabile Premium, Hote decorative.


Fiind o hota oarecum exclusivista, exista relativ putine optiuni de asociere cu plite si cuptoare din gama Electrolux, existand doar 2 optiuni in acest sens. Se poate asocia si cu alte cuptoare si plite pe culoarea alba din gamele celorlalti producatori, motiv pentru care la criteriul Produse complementare, hota decorativa alba, oblica Electrolux EFV80465OW primeste 3 puncte. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Am realizat un top al celor mai bune hote incorporabile decorative, top pe care-l puteti accesa in articolul Cea mai buna hota incorporabila.

In concluzie, hota decorativa alba, oblica, cu design modern Electrolux EFV80465OW totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor Incorporabile Premium si se recomanda bucatariilor premium, ce urmaresc o linie de design modern, high tech, eventual open space. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale hotei incorporabile, cititi articolul Criterii alegere hota incorporabila.

1 apr. 2016

Pachet electrocasnice incorporabile retro Whirlpool

Pachetul de electrocasnice incorporabile retro pe culoarea cream yasmine de la Whirlpool este printre cele mai vandute de pe piata, principalele atuuri ale acestuia fiind date pe de o parte de culoarea, cream yasmine, culoare care este intre avena si alb galbui, ceea ce inseamna ca se poate potrivi mai bine din punct de vedere cromatic in bucatarii de culoare mai deschisa, chiar daca vorbim de nuante de alb sau cream deschis si pe de alta parte datorita unui foarte bun raport calitate pret, aceste electrocasnice devenind din ce in ce mai accesibile, mai ales in ultimul an. 
Principalul atu al cuptorului incorporabil Whirlpool AKP288JA este dat de o linie de design desenata exceptional, as putea spune mult mai bine decat in cazul plitei si hotei prezentate in randurile de mai jos. Timmerul este mecanic si poate fi folosit pe post de ceas, in momentul in care cuptorul nu gateste. Informatii privind criteriile complete de alegere a produselor incorporabile puteti citi in articolul Criterii alegere electrocasnice.

Am evaluat toate seturile de electrocasnice incorporabile rustice  sau retro pe culoarea cream de pe piata, aceasta evaluare o puteti accesa in articolul Seturi electrocasnice incorporabile retro pe culoarea cream.

Pachetul propus de producatorul american este fabricat, de fapt asamblat in Italia si este format dintr-un cuptor electric multifunctional, Whirlpool AKP288JA, un cuptor ce are convectie si sistem usa rece, ca principale atuuri, mai multe detalii despre produs puteti citi in articolul dedicat, prin click pe poza de produs. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

Acestui cuptor i se asociaza plita incorporabila pe gaz, cu gratare din fonta, aprindere electrica pe buton si supapa de siguranta pentru gaz, Whirlpool AKM528JA si hota decorativa, cu design retro piramidal, cu motor cu turbina si filtre de aluminiu lavabile, Whirlpool AKR551JA. Acest pachet este unul din cele mai vandute si totodata si cele mai accesibile pachete cu design rustic, iar faptul ca sunt de mult timp pe piata, aproape 4 ani, iar feedbacjk-ul utilizatorilor este unul bun, ne determina sa recomandam acest pachet de cuptor electric multifunctional, plita incorporabila pe gaz si hota cu motor cu turbina.

La acest pachet de electrocasnice incorporabile retro va recomandam sa asociati o combina ce urmareste aceeasi linie de design, are tot finisaje aurii si cromatica asemanatoare cu cea a pachetului mai sus prezentat de la producatorul sloven de electrocasnice, Gorenje. Modelul se numeste Gorenje Old Time NRK621CLI, este No Frost si pare a fi printre cele mai accesibile combine frigorifice cu sistem de racire dinamic de pe piata in acest moment. In concluzie, in acest articol am incercat sa fac cea mai buna recomandare raport calitate pret pentru un pachet de electrocasnice incorporabile si combina frigorifica cu design retro la cel mai accesibil pret, fara a se face rabat de la calitate.

IP Scoring: Whirlpool AKM 528 JA

Plita incorporabila cu design rustic Whirlpool AKM 528 JA completeaza pachetul de electrocasnice retro pe culoarea cream yasmine, un pachet de electrocasnice ce se afla in topul vanzarilor pe aceasta nisa retro. Am decis prin urmare sa o evaluam conform criteriilor Incorporabile Premium, pentru a scoate in evidenta atat plusurile cat si minusurile acestui model. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

Pretul este din ce in ce mai accesibil in ultima perioada,avand in vedere ca vorbim de un produs ce se afla pe piata de circa 4 ani si are o tendinta normala de scadere, ceea ce nu inseamna neaparat ca nu este un produs mediocru sau submediocru, ci mai degraba faptul ca producatorul si-a scos atat investitia cat si profitul estimatt, iar costurile de productie sunt prin urmare din ce in ce mai mici, motiv pentru care la criteriul Raport calitate pret, Whirlpool AKM 528 JA primeste maximum de 5 puncte.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.

La criteriul Calitate material, vorbim de o vopsea emailtata pusa in opera electrostatic, ceea ce inseamna ca se comporta bine atat la soc mecanic cat si la zgarieturi, o calitate decenta a emailului, in tr-un stat mediu as putea spune, oricum peste media a ce se produce in general pe piata, conditii in care Whirlpool AKM 528 JA primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte la acest criteriu. Plita are aprindere electrica pe buton si supapa de siguranta gaz, termocuplu pe toate cele 4 arzatoare.

Va recomandam totodata sectiunea blogului in care am prezentat pachetele de electrocasnice incorporabile retro pe culoarea cream, respectiv Design retro cream.


3 puncte la criteriul Design, putin dezamajit oarecum de linia plitei, care se bazeaza mai mult pe aceeasi geometrie ca in cazul altor plite din gama producatorului american Whirlpool, fiind schimbate doar butoanele si culoarea, motiv pentru care la acest capitol Whirlpool AKM 528 JA primeste 3 puncte. 4 puncte pentru fiabilitate, plitele fiind in general produsele electrocasnice fiabile si foarte fiabile. Am acordat 4 puncte si la capitolul produse complementare, avand in vedere ca aceasta plita poate fi usor asociata mai multor variante de cuptoare rustice, gamele fiind din ce in ce mai diversificate si pe piata din tara noastra. Totusi pentru acest model se poate asocia perfect, modelul de cuptor incorporabil din aceeasi linie, Whirlpool AKP288JA.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

In concluzie, Whirlpool AKM 528 JA totalizeaza 24 dintr-un maxim de 30 de puncte, conform criteriilor de evaluare ale blogului nostru si reprezinta o optiune buna si foarte buna pentru cei interesati de o linie de electrocasnice incorporabile rustice. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale plitei incorporabile, cititi articolul Criterii alegere plita incorporabila.