28 mai 2016

Cel mai bun cuptor incorporabil de la Samsung

Samsung NV75K5571RS/OL-varful de gama al producatorului coreean


Samsung NV75K5571RS/OL este cel mai bun cuptor incorporabil din gama de electrocasnice incorporabile lansata de Samsung pentru piata europeana, la inceputul acestui an. Un cuptor incorporabil complet, cu cel mai bun sistem de autocuratare si cu un panou de comanda ce permite prepararea simultana a doua tipuri de alimente. Vom evalua in continuare Samsung NV75K5571RS/OL conform criteriilor de alegere IP Scoring, criterii detaliate in articolul Criterii alegere cuptor incorporabil. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.


 

Raport calitate pret

La acest criteriu, Samsung NV75K5571RS/OL il evaluam cu 4 dintr-un punctaj de 5 puncte. Vorbim de un cuptor electric multifunctional cu caracteristici apropiate de segmentul premium, insa la un pret acceptabil, avand in vedere ca modelele de cuptoare cu piroliza incep de la un pret de 1500 de lei.

Din gama produselor similare, va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Hotpoint Ariston.

Optiuni utilizare

Acelasi punctaj si la acest criteriu, Samsung NV75K5571RS/OL  diferentiindu-se prin faptul ca acest model poate prepara simultan doua tipuri de alimente. Totodata Samsung NV75K5571RS/OL  are si suporti telescopici pentru tavi, un alt argument in ceea ce priveste confortul de utilizare.

Eficienta autocuratarii

Vorbim de cel mai eficient sistem de autocuratare, ceea ce inseamna bineinteles punctaj maxim la acest criteriu. Mai multe informatii privind eficienta sistemului de autocuratare pirolitica fata de celelalte sisteme disponibile pe piata, cititi articolul Diferenta dintre piroliza si cataliza la cuptoarele incorporabile.

Design

Un design modern, ergonomic, full touch control, un cuptor electric multifunctional perfect integrabil in contextul unei bucatarii moderne, cu electrocasnice de varf, apropiate segmentului premium. La acest criteriu, Samsung NV75K5571RS/OL este evaluat cu 4 dintr-un punctaj maxim de 5 puncte. Am evaluat principalele categorii de produse Samsung in articolul Pareri despre Samsung.

Va recomandam si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

Fiabilitate

Acelasi punctaj si pentru fiabilitate, pe de o parte tinand cont de faptul ca in general cuptoarele electrice incorporabile sunt relativ greu defectabile si pe de cealalta parte de faptul ca producatorul coreean realizeaza produse fiabile.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.

Produse complementare

Criteriu la care Samsung NV75K5571RS/OL sta cel mai modest, in ideea ca gama de plite incorporabile pe gaz si cele pe inductie este relativ redusa. Asadar la acest criteriu Samsung NV75K5571RS/OL  primeste 3 puncte. Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.


In concluzie, cuptorul electric incorporabil multifunctional Samsung NV75K5571RS/OL  totalizeaza 24 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte, fiind una din cele mai bune optiuni pentru cei interesati de un cuptor incorporabil electric pe inox, cu design modern, finisaj inox la un pret foarte bun.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Cel mai bun cuptor incorporabil de la Bosch

Cuptorul incorporabil Bosch HNG6764S1 - varful de gama 2016 a producatorului german de electrocasnice

Pe langa faptul ca este cel mai bun cuptor incorporabil produs vreodata de Bosch, mai mentionam si faptul ca Bosch HNG6764S1 este asamblat in fabrica din Germania, lucru normal pentru modelele de top din gama BSH. Sunt atat de multe lucruri de spus despre acest model incat voi incerca sa comasez pe cat se poate informatia.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.

Un model ce face parte dintr-o gama extraordinara,gama ce vine cu noutatea sistemului 4D si a functiei HOTAIR Eco, functie ce face ca puterea consumata a acestui cuptor sa fie de numai 900W, functie ce permite o coacere la fel de eficienta, insa cu un consum mai mic. Randamentul calculat pe incalzire este undeva in jurul procentului de 30%. Un alt lucru nou este faptul ca Bosch HNG6764S1 are si functie de microunde, cu acest model fiind practic inutila achizitionarea suplimentara a unui cuptor cu microunde. Practic este un 2 in 1.

Vezi si articolul Cea mai buna plita pe gaz in 2017.

Incepem analiza IP Scoring, in functie de criteriile complete de alegere a unui cuptor incorporabil, criterii prezentate in articolul Cum aleg cuptorul incorporabil. Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.

Raport calitate pret

Desi vorbim de un model, care inglobeaza maximum de tehnologie disponibila in acest moment pe piata, pretul ce se invarte in jurul a 2000 de euro este putin cam mare, chiar si pentru segmentul premium. Vorbim cu siguranta de un model premium, care se poate bate inclusiv cu modele din gamele de varf a Miele, AEG sau Siemens. La acest criteriu evaluam Bosch HNG6764S1  cu 3 dintr-un maxim de 5 puncte.

Din gama produselor similare, va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Hotpoint Ariston.

Optiuni utilizare

Punctaj maxim de 5 puncte la acest criteriu. Pe langa noile functii mentionate mai sus, adaugam sistemul PerfectBake, sistem ce se traduce prin existenta unui senzor de coacere inflarosu, care asista procesul de preparare a mancarii si totodata mentionam si proba de carne, tehnologie ce se numeste Perfet Roast si care face ca alimentele din carne sa se prepare perfect.Suport telescopic pentru tavi si un sistem de iluminare nou, inovator si care arata extraordinar, cum se poate vedea in poza alaturata.

Eficienta autocuratare

Punctaj maxim si la acest criteriu, avand in vedere ca vorbim de autocuratare pirolitica, cel mai bun si mai eficient sistem autocuratare de pe piata. Mai multe informatii in acest sens puteti citi in articolul Diferentele dintre piroliza si cataliza la cuptoarele incorporabile. Pentru recomandari privind pachete complete de cuptor incorporabil, plita incorporabila si hota incorporabila din gama producatorului german Bosch, accesati sectiunea blogului Seturi electrocasnice incorporabile BOSCH.

Design

Vorbim de o linie moderna de design, cu un panou de comanda generos, functii presetate retete presetate si totodata un panou foarte estetic si bine desenat...nu in ultimul rand intuitiv. Inox antiamprenta si o linie simplista per total. La acest criteriu Bosch HNG6764S1 primeste 4 puncte.

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Fiabilitate

Bosch, cuptor incorporabil asamblat in Germania, varf de gama...punctaj maxim asadar, avand in vedere istoricul foarte bun de care se bucura modelele realizate in fabricile mama din Germania. Mai articole de prezentare si evaluare ale cuptoarelor incorporabile din gama producatorului german de electrocasnice puteti gasi in sectiunea blogului Cuptoare incorporabile/Cuptoare incorporabile Bosch.

Va recomandam si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

Produse complementare

O gama diversificata de plite incorporabile, fie ele pe gaz, inductie sau electrice, insa o gama putin mai restransa de hote cu care Bosch HNG6764S1  se poate asocia, motiv pentru care la acest criteriu punctam Bosch HNG6764S1  cu 4 puncte.


Astfel cuptorul electric incorporabil multifunctional, varf de gama a producatorului german, Bosch HNG6764S1  totalizeaza 26 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte fiind unul din cele mai bune cuptoare electrice din lume in acest moment. Recomandat din start bucatariilor premium, moderne, acest model va oferi pe langa o calitate extraordinara a prepararii, confort si eleganta prin simplitatea liniei de design.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

16 mai 2016

Cea mai buna hota Bosch

IP Scoring -Bosch DWB098J50

Din categoria hotelor exceptionale, nu putea sa lipseasca, cea mai puternica hota din gama Bosch si cu si siguranta una din cele mai puternice hote de pe piata. Ceea ce este de admirat la acest model este ca are o capacitate de 860 metri cubi pe ora la un nivel de zgomot foarte mic pentru o hota, respectiv, pe ultima treapta de putere 65dB(A), Bosch DWB098J50 inscriindu-se astfel in categoria hotelor silentioase. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.
Asa cum v-am obisnuit in ultimele articole, am  inceput evaluarea celor mai bune hote incorporabile de la principalii producatori de electrocasnice, iar Bosch DWB098J50 reprezinta cea mai buna hota din gama producatorului german de electrocasnice. Evaluarea o vom face obiectiv, avand la baza principalele criterii de alegere a hotei incorporabile, criterii ce sunt prezentate detaliat in articolul Criterii alegere hota incorporabila.

Am realizat un top 10 al celor mai bune hote incorporabile de pe piata, top pe care-l puteti accesa in articolul Cea mai buna hota incorporabila.

Cea mai buna hota Bosch - Raport calitate pret

La acest criteriu, hota decorativa cu design cheminee sta bine, avand in vedere debitul foarte mare de aer capabil sa-l evacueze, design-ul modern, cu panou electronic de comanda, pe touch, ceea ce inspira un aer modern totodata. Fiind o hota premium, pretul ce se invarte in jurul a 700 de euro este oarecum normal, la acest criteriu Bosch DWB098J50 primind 4 dintr-un maxim de 5 puncte.

Cea mai buna hota Bosch -Putere de absortie

Cu siguranta punctul forte al acestei hote sunt cei 860 metri cubi pe ora, asa ca punctajul maxim la acest criteriu, nu poate fi pus la indoiala. 5 puncte asadar. Bosch DWB098J50 poate fi adaptata si pentru recirculare, insa se va piede circa 30% din puterea de absortie.

Pentru informatii detaliate privind modul in care se poate adapta o hota pentru recirculare, in situatia in care nu puteti scoate burlan in exterior, va recomandam articolul Hota fara evacuare sau hota cu evacuare...avantaje si dezavantaje.

Cea mai buna hota Bosch -Design

La acest criteriu, germanii nu au excelat niciodata prin opulenta. Prefera mereu liniile simple, cat mai functionale si fara contraste cromatice puternice. Cam in aceeasi linie se afla si design-ul modern al hotei Bosch DWB098J50, la acest criteriu primind 4 puncte.

Pentru recomandari privind pachete complete de cuptor incorporabil, plita incorporabila si hota incorporabila din gama producatorului german Bosch accesati sectiunea blogului Seturi electrocasnice incorporabile BOSCH.

Cea mai buna hota Bosch - Calitate filtre

Observam o atentie mai mare in ceea ce privesc filtrele, la ultima gama de hote incorporabile Bosch, fapt ce se intalneste si la modelul Bosch DWB098J50. Acestea sunt de buna calitate, usor de intretinut si sunt suficient de dese astfel incat sa nu permita trecerea grasimii spre motor, fapt ce ar compromite hota. Aceste filtre sunt totodata usor de curatat si intretinut, iar demontarea lor se face usor.

Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.

Cea mai buna hota Bosch -Fiabilitate

Punctaj maxim la acest criteriu, pe modelele premium Bosch avand o buna reputatie, fapt ce ne determina la acest capitol sa oferim punctaj maxim. Exista perioade promotionale in care producatorul asigura o garantie extinsa de 5 ani, cu conditia inregistrarii pe site-ul furnizorului. Aceasta inregistrare nu necesita costuri suplimentare si reprezinta totodata o siguranta pe care o ofera producatorul. La urma urmei, nu ar oferi nimeni 5 ani garantie pe niste produse care nu ar fi fiabile.\

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile.

Cea mai buna hota Bosch - Produse complementare

Cu o  gama foarte diversificata de cuptoare si plite incorporabile, Bosch DWB098J50 poate fi foarte usor asociata, astfel incat sa se potriveasca perfect, motiv pentru care si la acest criteriu Bosch DWB098J50 primeste punctaj maxim.


Cea mai buna hota Bosch - Recomandare Incorporabile Premium

In concluzie, hota incorporabila cu design cheminee Bosch DWB098J50 totalizeaza 27 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte fiind una din cele mai bune hote incorporabile de pe piata. Inoxul foarte bine polisat merita si el mentionat, intrucat se intretine usor, fiind greu amprentabil.

Cel mai bun cuptor incorporabil Beko

Cel mai bun cuptor incorporabil - Beko BIM32400XPS

Unul din cele mai bune cuptoare incorporabile cu autocuratare pirolitica, din punct de vedere al raportului calitate pret este Beko BIM32400XPS. Acesta este varful de gama al producatorului turc de electrocasnice din gama cuptoarelor electrice incorporabile multifunctionale si este una din cele mai bune solutii pentru o bucatarie moderna, realizata cu un consum optim de resurse financiare. Va recomandam articolul in care am evaluat principalele categorii de produs din gama Beko, in articolul Pareri despre Beko. Am inceput analizarea din punct de vedere al celor mai importante criterii de alegere a unui cuptor incorporabil a celor mai bune modele de cuptoare ale principalilor producatori. Vom analiza asadar si modelul Beko BIM32400XPS tinand cont de criteriile detaliate in articolul Cum aleg cuptorul incorporabil.

IP Scoring - Beko BIM32400XPS

Avand ca principale atuuri, volumul generos, sistemul de autocuratare pirolitic, cel mai eficient de pe piata, suportii telescopici si retetele presetate, precum si un display intuitiv si foarte usor de programat. Usa cuptorului are un sistem de amortizare si totodata este considerata usa rece, avand 3 straturi de geam, un amanunt util, mai ales daca aveti un copil mic prin casa.

Am realizat un top 10  al celor mai bune cuptoare incorporabile de pe piata, tinand cont de criteriile mai sus mentionate, top pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

Raport calitate pret

Pretul foarte bun, avand in vedere ca vorbim de un cuptor cu piroliza cu programe presetate si suporti telescopici pentru tavi fac din Beko BIM32400XPS unul din cele mai bune alegeri din punct de vedere al raportului calitate pret pentru un cuptor din gama middle spre high end, la acest capitol Beko BIM32400XPS primind astfel punctaj maxim de 5 puncte.

Din gama produselor similare, va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Hotpoint Ariston.

Optiuni utilizare

Cuptorul electric multifunctional Beko BIM32400XPS  are pe langa functiile clasice de gatire si programe presetate pentru diferite retete, cum ar fi spre exemplu pizza. Faptul ca nu are proba de carne, ne face sa evaluam Beko BIM32400XPS  cu 4 dintr-un maxim de 5 puncte la acest criteriu.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Eficienta autocuratarii

Sistemul de autocuratare pirolitic este cel mai eficient de pe piata, celelalte variante de autocuratare fiind mai degraba alternative cu compromisuri, pe de o parte ca necesita consumabile, peretii catalitici avand o durata estimata de viata de doi ani, fie nu este foarte eficienta, cum s-ar intampla in cazul autocuratarii cu aburi. La acest criteriu cuptorul incorporabil electric multifunctional Beko BIM32400XPS primeste punctaj maxim de 5 puncte.

Pentru informatii complete privind avantajele precum si diferentele dintre sistemele de autocuratare, care au la baza procese fizico chimice- piroliza sau cataliza, cititi articolul Diferente dintre piroliza si cataliza la cuptoarele incorporabile.

Design

O linie de design moderna, cu comenzi touch control pe un display generos si relativ intuitiv, Beko BIM32400XPS primeste 4 puncte. Daca luam in considerare ca are un volum foarte mare, fiind practic un cuptor XXL, de 82 de litri, in contextul in care se incadreaza perfect in dimensiunile standard de 60cm , putem spune ca proiectantii de la Beko au facut o treaba extraordinara.

Fiabilitate

Acelasi punctaj de 4 puncte si la Fiabilitate, cuptoarele incorporabile fiind cu precadere rezistente in timp, chiar si cele cu foarte multa tehnologie incorporata, la care mai adaugam si faptul ca producatorul Beko, ofera destul de des si campanii in care extind garantia la 5ani, fara costuri siuplimentare, cu conditia de a va inregistra produsul la ei pe site sau telefonic in Call Center.

Produse complementare

Aici Beko BIM32400XPS primeste cel mai mic punctaj, respectiv 3 puncte, intrucat gama de plite si hote incorporabile este destul de restransa la Beko, insa se pot gasi asocieri care sa se potriveasca cu acest model.

Pentru a accesa intreaga gama de plite incorporabile Beko accesati sectiunea blogului Plite incorporabile Beko, iar pentru hotele Beko, accesati pagina Hote incorporabile Beko.


In concluzie cuptorul electric multifunctional cu programe presetate si suporti telescopici pentru tavi Beko BIM32400XPS totalizeaza 25 dintr-un maxim de 30 de puncte, conform criteriilor Incorporabile Premium si este unul din cele mai bune cuptoare incorporabile de pe piata middle spre high end si totodata are un pret foarte bun.

Cea mai buna plita incorporabila de la Samsung

IP Scoring-Samsung NA64H3040BS/OL

Raport calitate pret

Am inceput analizarea si prezentarea celor mai bune plite incorporabile din gama  celor mai mari producatori de electrocasnice incorporabile. Urmeaza Samsung, unul din cei mai mari producatori de electrocasnice coreeni, care propun pietei europene un model de plita incorporabila pe gaz, cu un design modern la un raport calitate pret bun, criteriu la care plita incorporabila Samsung NA64H3040BS/OL primeste 3 dintr-un punctaj maxim de 5 puncte. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Am realizat un top al celor mai bune plite incorporabile pe gaz, tinand cont de principalele criterii de alegere ale plite incorporabile, top pe care-l puteti accesa in articolul Cea mai buna plita pe gaz.

Calitatea materialelor

Samsung NA64H3040BS/OL beneficieaza de un inox de calitate buna spre foarte buna, bine polisat si greu amprentabil. Totusi tabla este putin cam subtire si eventualele socuri mecanice ar fi vizibile, motiv pentru care la criteriul Calitatea materialelor, Samsung NA64H3040BS/OL primeste 4 puncte. Am evaluat principalele categorii de produse Samsung in articolul Pareri despre Samsung.

Calitatea gratarelor

Fonta din care sunt realizate gratarele este un de buna calitate, aflata in aliaj si cu alte materiale, cum ar fi carbonul, pentru a nu se simti la fel de grunjoasa ca niste gratare din fonta in stare pura, care totodata ar fi mai usor casante. Totusi geometria gratarelor este una prea "aglomeata" as spune si nu cred ca impartirea in 3 gratare este foarte eficienta pentru o plita cu latime de 60cm. La acest criteriu Samsung NA64H3040BS/OL primeste 3 puncte. Remarcam totusi prezenta arzatorului WOK si a unei geometrii din ce in ce mai des folosite de marii producatori, geometrie copiata de la Ariston si apoi, mai tarziu de la Hotpoint Ariston.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Design

Acelasi punctaj de 5 puncte si pentru Design. Samsung NA64H3040BS/OL este o plita la care se poate observa de la inceput o atentie deosebita care a fost acordata din acest punct de vedere. Totusi lipsa cuvei, care ar prelua eventualele lichiduri ce ar ajunge accidental pe suprafata plitei in detrimentul unui aspect mai modern e un compromis.
Pentru a va informa cu privire la avantajele si dezavantajele unei plite incorporabile pe inox fata de o plita incorporabila din sticla/ceramica, cititi articolul Plita incorporabila pe sticla sau pe inox?!

Fiabilitate

Punctaj de 4 puncte si pentru Fiabilitate. In general plitele pe gaz sunt greu defectabile, instalatiile fiind sigure si in general banale. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale plitei incorporabile pe gaz, cititi articolul Criterii alegere plita incorporabila. In acest moment consideram plita incorporabila Samsung NA64H3040BS/OL cea mai buna din gama de plite incorporabile pe gaz ale producatorului coreean de electrocasnice.

Produse complementare

Gama de cuptoare si hote incorporabile este relativ restransa iar modelele de cuptoare incorporabile cu finisaj inox sunt si ele foarte limitate ca si optiuni, motiv pentru care la criteriul Produse complementare, Samsung NA64H3040BS/OL primeste doua puncte.


In concluzie, Samsung NA64H3040BS/OL totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte, conform criteriilor de evaluare Incorporabile Premium, criterii bazate pe cele mai importante caracteristici in alegerea unei plite incorporabile pe gaz, ce pot fi accesate in articolul Cum aleg plita incorporabila. Principalele atuuri ale acestui model sunt date de existenta arzatorului WOK, de faptul ca are aprindere electrica pe buton si supapa de siguranta termocuplu pentru fiecare arzator in parte si de existenta gratarelor din fonta. Ca si principal dezavantaj, lipsa cuvei de preluare a lichidelor, insa una peste alta, Samsung NA64H3040BS/OL este o plita incorporabila buna cu un design modern si la un pret accesibil.

Puteti opta si pentru varianta de plita incorporabila pe culoare neagra pe care Samsung o pune la dispozitia clientilor europeni, plita incorporabila prezentata in articolul Plita incorporabila neagra pe gaz de la Samsung.

15 mai 2016

Cea mai buna plita incorporabila de la Bosch

IP Scoring Bosch PCR715M90E

Asa cum v-am obisnuit, am inceput evaluarea plitelor incorporabile pe gaz, tinand cont de principalele criterii de alegere, criterii prezentate detaliat in articolul Cum aleg plita incorporabila pe gaz. Cea mai buna plita incorporabila de la Bosch este PCR715M90E, o plita de 70 de cm, cu gratare din fonta si arzator WOK. La criteriul raport calitate pret, Bosch PCR715M90E primeste 3 dintr-un maxim de 5 puncte, avand in vedere principalele atuuri mai sus mentionate. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.

La criteriul Calitatea materialelor, Bosch PCR715M90E primeste 4 puncte. Vorbim aici de un inox bine polisat, care lasa putine amprente si este usor mat. Se poate observa faptul ca Bosch a pus accent pe calitate si rezistenta, fiind foarte vizibil faptul ca grosimea tablei de inox din care este realizata plita este una mare. La criteriul Calitatea gratarelor, Bosch PCR715M90E primeste punctaj maxim avand in vedere ca in cazul plitelor incorporabile Bosch, la fel ca si la AEG sau Miele, vorbim de cel mai bine finisate gratare din fonta care sunt pe piata, cu o compozitie optima de aliaj, astfel incat gratarele sa nu se comporte casant pe de o parte si pe de alta sa fie usor de curatat, neexistand pori care le-ar face grunjoase.

Am realizat un top al celor mai bune plite incorporabile pe gaz, top pe care-l puteti accesa in articolul Top cele mai bune plite incorporabile pe gaz.

4 puncte la capitolul Design, geometria fiind mai degraba practica, decat estetica, insa per total imaginea plitei este un in regula, cu o usoara tendinta spre modern. Punctaj maxim si la criteriul Fiabilitate, Bosch fiind printre cele mai fiabile brand-uri atunci cand ne referim la plite incorporabile gaz,

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.


Pentru recomandari privind pachete complete de cuptor incorporabil, plita incorporabila si hota incorporabila din gama producatorului german Bosch, accesati sectiunea blogului Seturi electrocasnice incorporabile BOSCH.

Gama de cuptoare si hote Bosch este una diversificata, mai ales cele realizate din inox, motiv pentru care la criteriul Produse Complementare, Bosch PCR715M90E primeste 4 puncte. In total plita incorporabila pe gaz, cu aprindere electrica pe buton si supapa de siguranta pentru gaz, totalizeaza 25 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte. Pentru criteriile complete de alegere ale plitei incorporabile pe gaz, cititi articolul Criterii alegere plita incorporabila.

Cea mai buna masina de spalat rufe Beko

  Cea mai buna masina de spalat rufe - Beko WMY91443LB1

La cererea cititorilor am inceput sa prezentam cele mai bune modele de masini de spalat rufe ale principalilor producatori. A venit randul producatorului turc Beko, care ne ofera ca varf de gama masina de spalat rufe  Beko WMY91443LB1. Aceasta are incorporate noile tehnologii Beko, dintre care mentionam cele mai importante, respectiv motorul inverter si sistemul de tratare antiscamosare a tamburului, tehnologie denumita AquaWave. Va recomandam articolul in care am evaluat principalele categorii de produs din gama Beko, in articolul Pareri despre Beko.

Am realizat un top al celor mai bune masini de spalat rufe de pe piata, top pe care-l puteti accesa in articolul Top cele mai bune masini de spalat.


Un alt avantaj al masinii de spalat rufe Beko WMY91443LB1 este dat de capacitatea mare de incarcare, capacitate ce-ti asigura posibilitatea de a spala lucruri voluminoase, nu neaparat grele, cum ar fi spre exemplu o pilota sau o patura. Cele 1400 de rotatii pe minut, asigura o stoarcere eficienta inclusiv a hainelor din bumbac, material cel mai greu de stors. Panoul de comanda este unul generos si foarte intuitiv. Tot ca plus, mentionam si pretul foarte bun, raportat la calitate, iar o parere despre fiabilitate poate fi data de perioada de 5 ani garantie. Motorul inverter este unul din motivele pentru care producatorul turc asigura o garantie atat de mare, acest motor inverter fiind foarte rezistent, transmisia mecanica fiind facuta prin camp electromagnetic, deci fara frecare. Motorul are separat, fata de restul masinii, 10 ani garantie.

Pentru a vedea si alte modele de masini de spalat rufe Beko recomandate sau evaluate de Incorporabile Premium, accesati sectiunea blogului Masini de spalat rufe/Beko.

Bineinteles, fiind un model nou, masina de spalat Beko WMY91443LB1 are programe pentru toate tipurile de tesaturi, precum si program scurt, pentru o cantitate redusa de haine si care nu sunt foarte murdare. Cel mai scurt program este de 14 minute. Tot in legatura cu panoul de programare, mentionam si existenta unui program presetat pentru paturi, pilote sau perne. Masina de spalat rufe Beko WMY91443LB1 are tamburul suficient de mare incat sa se poata spala eficient inclusiv pilotele de doua persoane, chiar si cele foarte pufoase.

Va recomandam si evaluarea conform principalelor criterii de alegere a masinii de spalat a varfului de gama de la Electrolux, respectiv Electrolux Steam Care EWF1408WDL2.

Tamburul are autocuratare, ceea ce inseamna se se prevind acumularea de bacterii si impuritati. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale masinii de spalat, cititi articolul Criterii alegere masina de spalat.

Cel mai bun aer conditionat ieftin

Cel mai bun aer conditionat ieftin - Vortex VAI-A12FC Inverter

Unul din cele mai accesibile modele de aer conditionat de 12000BTU de pe piata din tara noastra, in 2016 este Vortex VAI-A12FC Inverter. Desi este ieftin, caracteristicile sale sunt bune spre foarte bune, mai ales daca ne raportatm la subansabluri, in special la compresor. Acesta este un compresor GMCC, adica este un subansablu produs de Toshiba, un producator renumit si recunoscut pentru calitatea produselor sale. Instalatia frigorifica functioneaza pe izobutan R410a, ceea ce inseamna ca vorbim de un agent frigorific foarte bun, cel mai bun folosit in acest moment, calitatea sa fiind data indeosebi de puritate. Pe piata aparatelor de aer conditionat, veti gasi instalatii pe izobutan R407, R407a, R410 si R410a. Performantele lor sunt in ordinea in care le-am mentionat anterior. Legat de compresor, pentru frigotehnici, metionam ca SEER-ul este de 6.13, ceea ce inseamna un randament foarte bun pe racire.

12000BTU inseamna ca vorbim de un aer conditionat capabil sa asigure climatizarea unui volum de aer in jurul a 110metri cubi, ceea ce inseamna ca la o locuinta sau incapere cu inaltime de 2,5 m, ar asigura o suprafata de 44 metri patrati. Mai multe informatii privind modul de alegere a aparatului de aer conditionat potrivit, precum si volumele de aer recomandate pentru fiecare tip de aer conditionat, le gasiti in articolul Criterii alegere aer conditionat.

In ceea ce priveste sistemul de filtrare al aerului, un al alt aspect de care ar trebui sa tinem cont atunci cand alegem un aparat de aer conditionat, vorbim de un sistem clasic, nu foarte performant, aici facandu-se diferenta cea mai mare, daca ne raportam la alte aparate de aer conditionat din categoria high-end, mai scumpe. Ceea ce este imbucurator totusi, este dat de faptul ca acesta este regenerabil, beneficiind de autocuratare.

Consumul pentru aparatul de aer conditionat Vortex VAI-A12FC Inverter este unul foarte bun, fiind clasat in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce inseamna un consum cu circa 20% mai mic fata de unul clasat in clasa A. Vortex VAI-A12FC Inverter functioneaza si pe ventilatie si pe incalzire. Mentionam ca acest model nu beneficiaza de pompa de caldura pe compresor, ceea ce inseamna ca la 0 grade Celsius exterior, instalatia se va opri. Daca va intereseaza un model pe care sa-l folositi inclusiv pe incalzire, v-as recomanda sa va orientati catre un  model cu pompa de caldura. 


In concluzie, Vortex VAI-A12FC Inverter este un aer conditionat foarte bun din punct de vedere al raportului calitate pret, principalele sale atuuri fiind date de un compresor foarte bun, GMCC Toshiba facand parte din categoria celor mai bune si mai fiabile compresoare de pe piata si totodata datorita consumului redus de energie. Informatii complete privind alegerea aerului conditionat gasiti in articolul Criterii alegere ale aparatui de aer conditionat.

12 mai 2016

Cea mai buna masina de spalat Whirlpool

Cea mai buna masina de spalat - Whirlpool FSCR 12440

Vom evalua conform criteriilor de evaluare IP Scoring, varful de gama al producatorului american de masini de spalat si totodata cel mai mare producator la nivel mondial. Whirlpool FSCR 12440 vine, pe langa noile tehnologii patentate gamei Supreme Care cu o capacitate mare de spalare, respectiv 12 kg si cu o viteza de centrifugare de 1400 de rotatii pe minut. Ceea ce este insa cu adevarat exceptional la acest model este dat in primul rand de calitatea spalarii si totodata de grija pentru tesatura. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

Criteriul 1: Raport calitate pret 

Pentru prima data in istoria Whirlpool, producatorul american vine cu un patent in ceea ce priveste calitatea spalarii si acest lucru este extrem de important. Motorul este inverter si aceasta nouatate contribuie in evaluarea acestui model. Masina poate fi achizitionata la un pret ce se invarte in jurul a 1000 de euro, daca este in promotie, ceea ce este un raport bun calitate pret, motiv pentru care la acest criteriu Whirlpool FSCR 12440 primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte.

Criteriul 2: Optiuni programare

La acest criteriu vorbim de maximum posibil in ceea ce priveste o masina de spalat rufe. Programe pentru absolut toate tipurile de tesaturi, program scurt, program certificat pentru spalarea calitativa a delicatelor, cum ar fi lana, Whirlpool FSCR 12440 avand certificare Wookmark Platinum Care. Tot la optiuni de programare mentionam faptul ca masina de spalat Whirlpool FSCR 12440 poate fi controlata si programata de la distanta, prin conectare la reteaua Wi-Fi. Astfel utilizatorul poate controla masina, poate urmari activitatea ei, etapele de spalare, poate interveni de la distanta, de exemplu daca doreste sa o puna pe pauza sau sa o porneasca. Tehnologia se numeste al 6-lea Simt Live si este pentru prima data folosita pe gama Supreme Care. Asadar la acest criteriu Whirlpool FSCR 12440 primeste maximum de 5 puncte.

Va recomandam si evaluarea conform principalelor criterii de alegere a masinii de spalat a varfului de gama de la Electrolux, respectiv Electrolux Steam Care EWF1408WDL2.

Criteriul 3: Eficienta la spalare si centrifugare

La acest criteriu Whirlpool FSCR 12440 primeste punctaj maxim, fapt datorat de o multitudine de tehnologii care vin toate in sprijinul cresterii calitatii spalarii. Vom puncta asadar cele mai importante tehnologii.

Sistemul 3D asigura un control permanent a distributiei apei in interiorul rufelor si a modului in care acestea sunt spalate. Modul in care este proiectat limiteaza tangentialitatea excesiva a rufelor de suprafata tamburului si palelete sunt si ele special proiectate pentru a facila o calitate superioara a spalarii. Suprafata tamburului este si ea tratata special antiscamosare, avand la baza o profilatura tip fagure. Tratarea antiscamosare care se poate vedea atat din modul in care este realizat tamburul dar si forma total diferita a paletelor, comparativ cu gamele anterioare se numeste SoftMove.













Tot din categoria inovatiilor atunci cand vorbim de Supreme Care este si sistemul de igienizare si reimprospatare cu aburi. Acest sistem a fost inventat pentru prima data de Whirlpool, acum 4 ani de zile insa a fost abandaonat deoarece fiind o tehnologie noua nu era solicitata de utilizator si totodata foarte scumpa. Aceasta tehnologie a fost preluata atat de AEG cat si de Electrolux si a avut succes. Prin urmare, la noua gama Whirlpool Supreme Care a fost reintrodusa si cu siguranta va fi un plus oferit utilizatorului. Aceste programe sunt foarte eficiente intrucat relaxeaza tesatura si cam tot ce inseamna haine casual nu mai trebuie sa fie calcate, masina de spalat imitand calcarea cu aburi. Totodata aceste programe scot foarte bine atat bacteriile, un aspect important atat pentru hainele de bebelusi si nu numai. La aceste inovatii se mai adauga si sistemul Precision Dose pentru o dozare optima a detergentului, insa consider aceasta tehnologie putin in urma, avand in vedere ca industria detergentilor propun din ce in ce mai des solutii cu pastile sau pernite ce se pun direct in cuva. De aceeea nu am insistat pe aceasta tehnologie. 

Cele 1400 de rotatii pe minut reprezinta o viteza de centrifugare ce asigura o stoarcere eficienta inclusiv a bumbacului, cea mai dificil de stors tesatura, dupa cum se stie. In concluzie, la criteriul raport Eficienta spalarii si centrifugarii, Whirlpool FSCR 12440 este evaluata cu maximum de puncte.

Criteriul 4: Capacitate de incarcare

Cu o capacitate de 12kg, Whirlpool FSCR 12440 primeste din start maximum de 5 puncte. Ceea ce este imbucurator si util este dat de faptul ca tehnologia Al 6-lea Simt, detecteaza cantitatea si ajusteaza consumul de resurse in functie de aceasta. Totodata in masina de spalat Whirlpool FSCR 12440 se pot spala si lucruri voluminoase cum ar fi spre exemplu pilotele, paturile, mai multe perne deodata. Mentionam tot la avantaje, de data aceasta de depozitare, sertarul pentru rufe situat in partea de jos a masinii de spalat.

Criteriul 5: Fiabilitate

Am punctat acest model cu 4 dintr-un maxim de 5 puncte. Whirlpool vine pentru aceasta gama cu un motor nou, inverter, un motor ce teoretic este imposibil de uzat, transmisia facandu-se prin camp electromagnetic. Trebuie sa admitem ca Whirlpool nu sta cel mai bine la acest capitol, insa avand in vedere noile tehnologii care sunt recunoscute ca fiind fiabile, credem ca aceasta gama va fi foarte fiabila si va repozitiona Whirlpool in categoria celor mai buni producatori de masini de spalat rufe, in ceea ce priveste fiabilitatea.


Criteriul 6: Costuri post vanzare

Am punctat la acest criteriu 3 puncte, avand in vedere ca acest model Whirlpool FSCR 12440 este unul nou si prin urmare costurile de reparatie, de piese si subansabluri sunt relativ mari.

Mai multe modele de masini de spalat rufe sunt evaluate conform criteriilor complete de alegere ale masinii de spalat, mai multe detalii puteti afla in sectiunea de blog IP Scoring/Masini de spalat rufe.


In concluzie, Whirlpool FSCR 12440 totalizeaza 26 dintr-un maxim de 30 de puncte si face parte cu acest scoring din categoria celor mai bune masini de pe piata din acest moment. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale masinii de spalat rufe, cititi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe.

Defectiuni la plita pe gaz

Daca s-a defectat plita incorporabila putem spune ca sunt doua cauze principale ce stau la baza acestei situatii.

Cel mai bine este sa contactati service-ul, insa exista situatii ce pot fi remediate de utilizator fara a exista un risc. De cele mai multe ori aceste interventii presupun curatarea cu meculozitatea a aprinderii electrice si/sau a supapei de siguranta pentru gaz. De cele mai multe ori, din pricina faptului ca aceste doua subansamble nu sunt curate, afecteaza sau pot intrerupe functionarea plitei incorporabile.

Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale plitei incorporabile pe gaz, cititi articolul Cum aleg plita incorporabila.

1.S-a defectat aprinderea electrica

Daca aveti aprindere piezo electrica, la doua maini, adica exista un buton separat pe langa butonul de control al arzatorului, pe care trebuie sa apasati concomitent pentru a porni plita, sansele ca acest tip de aprindere sa se defecteze sunt foarte mari. In general, majoritatea producatorilor estimeaza durata de viata a unui astfel de sistem de aprindere la 1000 de aprinderi pe arzator. Dupa care toate instalatia de aprindere piezo electrica trebuie schimbata interventie ce costa in general ca o plita incorporabila noua. Cu alte cuvinte trebuie schimbata. Daca aprinderea se face pe buton, adica la o singura mana, aceste sanse scad semnificativ, insa daca totusi nu se produce scanteia, cea mai des intalnita situatie este data de faptul ca zona de scanteie este murdara. Ca si solutie, aceasta zona trebuie curatata cu atentie.

Am realizat totodata un ghid cu privire la cele mai des intalnite situatii in care masina de spalat rufe nu mai functioneaza si totodata am detaliat principalele motive ce cauzeaza acest lucru. Va recomandam in acest sens articolul Ghid de detectare a defectiunilor la masinile de spalat rufe.

2.S-a defectat sistemul de control al gazului natural

Inca de acum doi ani s-a introdus ca regula obligatorie dotarea tuturor plitelor incorporabile cu gaz cu supapa de siguranta, termocuplu, supapa de siguranta ce previne acumularea de gaze, necontrolat, in momentul in care s-a stins flacara sau nu s-a aprins deloc. Acest sistem functioneaza destul de simplu. Are un detector care se dilata, compacta un gaz din interiorul instalatiei care atunci cand se dilata, deculpleaza o electrovalva ce alimenteaza plita cu gaz. Daca aceasta nu functioneaza corespunzator, plita nu porneste. Ce se poate face?!...situatia 1-in care in urma unui soc mecanic sau neatentie aceasta supapa de siguranta s-a departat fata de arzator. Arzatorul nu mai reuseste sa incalzeaza supapa suficient si aceasta opreste automat gazul. Se poate ajusta manual, insa cu atentie, pentru a nu rupe supapa. Aceasta ar trebui apropiata de arzator (este vb de cel mult 1mm)...varianta 2- gazul din interiorul supapei, care ar fi trebuit sa se dilate s-a evaporat din pricina unor pori,,,in aceasta situatie trebuie contactat service-ul.

Va recomandam totodata si articolul in care am realizat un top al celor mai bune  plite incorporabile pe gaz, top pe care-l puteti consulta in articolul Cea mai buna plita incorporabila pe gaz.

IP Scoring: Whirlpool AKR 550 IM

Una din putinele optiuni de hote oblice din gama destinata pietei europene a producatorului american de electrocasnice, Whirlpool AKR 550 IM se adreseaza utilizatorilor ce isi doresc o hota cu design modern, foarte practica, avand in vedere ca vorbim de un model oblic si cu o putere de absortie medie spre mare, putere ce-i permite a fi montata si totodata a fi eficienta inclusiv pentru bucatariile mari si cele open space. Din punct de vedere la criteriului Raport calitate pret, evaluam Whirlpool AKR 550 IM cu 3 dintr-un maxim de 5 puncte. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.
Cei 660 de metri cubi pe ora face din Whirlpool AKR 550 IM o hota puternica, motiv pentru care la criteriul Putere absortie primeste 4 puncte. Design-ul este unul din principalele puncte forte ale acestui model, prin urmare la acest criteriu obtine maximum de 5 puncte. Vorbim de niste materiale foarte bine finisate, un inox tratat antiamprentare si o sticla foarte usor de intretinut.

Blogul Incorporabile Premium a evaluat mai multe hote, tinand cont de principalele criterii de alegere ale unor astfel de incorporabile, evaluari ce le puteti accesa in sectiunea blogului IP Scoring/Hote incorporabile.

Desi filtrele de grasime sunt protejate de capac, acestea sunt destul de greu de demontat spre a fi curatate, la criteriul Calitate filtre, am evaluat Whirlpool AKR 550 IM cu doua puncte. As mentiona insa un accesoriu foarte util si anume, clapeta antiretur, clapeta ce nu permite intrarea aerului rece din exterior, atunci cand hota este inchisa. Nivelul de zgomot este unul  redus, de 72dB(A), motiv pentru care la acest criteriu Whirlpool AKR 550 IM mai castiga inca 4 puncte.

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile.


Gama de plite si cuptoare de la Whirlpool este foarte diversificata, astfel incat Whirlpool AKR 550 IM se poate asocia mai multor variante de pachete plita si cuptor, la criteriul Produse complementare primind astfel punctaj maxim de 5 puncte. Pentru informatii complete privind criteriile complete de alegere ale hotei incorporabile cititi articolul Cum aleg hota incorporabila.

11 mai 2016

Cum aleg aparatul de aer conditionat

Criterii alegere aer conditionat

1. Primul criteriu este cel legat de calculul volumului pentru care acest aparat functioneaza.

Astfel aparatele de aer conditionat sunt recomandate pentru volumele de mai jos, volume ce pot varia cu +/-10% in functie de orientarea incaperii/locuintei, a nivelului de izolare termica si a aparaturii electrice si electronice, anumite aparate, cum ar fi de exemplu cele frigorifice genereaza caldura, in urma schimbului termic, compresoarele spre exemplu fiind mereu fierbinti. Oricum aceste variabile nu pot influienta cu mai mult de 10% volumele de aer de mai jos pentru aparatele de aer conditionat:

  • Aparat de aer conditionat  9000BTU recomandat pentru   80m3  +/-10%
  • Aparat de aer conditionat 12000BTU recomandat pentru 110m3 +/-10%
  • Aparat de aer conditionat 18000BTU recomandat pentru 150m3 +/-10%
  • Aparat de aer conditionat 24000BTU recomandat pentru 210m3 +/-10%

2. Al doilea criteriu de alegere a aparatului de aer conditionat tine de calitatea si perfomantele instalatiei frigorifice:

Este important sa tineti cont de brand-ul compresorului, de agentul frigorific folosit (cel mai bun fiind izobutan R410a), daca compresorul are sau nu pompa de caldura pe compresor, pompa de caldura ce permite functionarea acestuia pe incalzire si la temperaturi scazute la exterior. Astfel, un aparat frigorific ce nu are pompa de caldura se opreste atunci cand temperatura la exterior scade sub 0 grade Celsius, instalatia frigorifica nemaifiind capabila sa faca schimbul termic. Un aparat de aer conditionat cu pompa de caldura pe compresor functioneaza pana la -15% Celsius.

3. Al treilea criteriu de alegere este dat de calitatea si perfomantele sistemelor de filtrare a aerului.

Cele mai eficiente au la baza sisteme plasma, prin ionizare, regenerabile sau carbon. La acestea se pot adauga si filtre antipolen. Este bine sa optati pentru sisteme de igienizare regenerabile, ca sa nu fie neoie de prea multa mentenanta, pentru ca mentenanta genereaza costuri post vanzare si timp.

4. Al patrulea criteriu tine mai mult de confort: 

L-as imparti in confort acustic, recomandandu-va sa va uitati si la nivelul de zgomot a unitatii interioare, cat si unul ce tine de vizual, design-ul fiind si el important, din ce in ce mai important de fapt, pe masura ce se observa o crestere a interesului pentru design-ul interior a utilizatorilor. Fiind un aparat vizibil, intergrarea acestuia in contexul incaperii este si el important.

5. Ultimul criteriu l-as asocia consunului de energie electrica:

Un aparat de aer conditionat este un consumator mediu de energie, in cazul unei locuinte, consumul sau mediu, orientativ pe ora fiind de 1kW, tradus in cost undeva in jurul a 55 de bani. Acest consum se intampla la un aparat de aer conditionat de 12000BTU, clasa A de eficienta energetica. Fiecare + suplimentar inseamna un consum cu 10% mai mic fata de clasa imediat inferioara, daca ar fi sa aproximam, diferenta dintre un aparat de aer conditionat de 12000BTU clasa A si unul A++ fiind de 20%, o economie de energie ce poate fi importanta, cu cat durata de functionare a acestui aparat este mai mare.

6 mai 2016

IP Scoring: Whirlpool Supreme Care FSCR80412

Noua gama de masini de spalat rufe a producatorului american de electrocasnice vine sa recastige piata pierduta in ultima perioada in Europa si totodata se doreste a fi o gama semnificativ mai buna si mai fiabila fata de modelele anterioare. Daca acum 8-10 ani Whirlpool era renumita atat pentru calitatea spalarii cat si pentru fiabilitate, aceste atribute au scazut in perceptia utilizatorilor in ultimii ani, fapt pricinuit in primul rand de dorinta si poate nevoia de a scadea costurile de fabricatie a unor modele foarte performante si in acelasi timp foarte fiabile. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

Pentru detalii privind importanta motorului inverter precum si calitatile sale comparativ cu un motor traditional, cititi articolul Motorul inverter la masina de spalat rufe


Noua gama Supreme Care imi inspira incredere, in primul rand datorita subansamblurilor folosite. Imi place mult ca avem de-a face cu un motor inverter, un aspect foarte important mai ales cand vorbim de durata de viata a masinii de spalat. Totodata panoul de comanda este foarte bine realizat si in acelasi timp foarte robust. As mai adauga o calitate superioara a carcasei si o atentie mai mare asupra detaliilor de imbinare. O gama care cu siguranta va penetra foarte puternic piata europeana si care va readuce Whirlpool la imaginea de producator de masini de spalat fiabile. Pentru ca acest articol este destinat sa evalueze conform criteriilor de evaluare acest model, criterii de evaluare si totodata de alegere a unei masini de spalat, incepem prin a spune ca la criteriul Raport calitate pret, Whirlpool Supreme Care FSCR80412 primeste 4 dintr--un maxim de 5 puncte. Beneficiind de un motor inverter, de o spalare patentata ca si proces, Whirlpool Supreme Care FSCR80412 este o masina cu o tehnologie de ultima generatie in materie, iar prezenta motorului inverter asigura o garantie in plus atunci cand vorbim de fiabilitate.


Pentru detalii privind criteriile complete de alegere a masinii de spalat rufe precum si ordinea in functie de importanta criteriului, cititi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe.

La criteriul Optiuni de programare, Whirlpool Supreme Care FSCR80412 primeste acelasi punctaj, noua gama asigurand posibilitatea de spalare a tuturor tipurilor de tesaturi, avand programe presetate atat pentru haine albe cat si pentru cele colorate, programe ce asigura o pastrare a culorilor si totodata un nivel de scamosare redus, tamburul fiind tratat in acest sens, suprafata acestuia fiind proiectata special pentru a evita tangentialitatea exagerata a rufelor de suprafata sa, aceasta calitate fiind coroborata cu sistemul SoftMove, sistem ce asigura o rotire diferentiata a tamburului in functie de materialul tesaturii si de propietatile sale. Pentru un punctaj maxim de 5 puncte, Whirlpool Supreme Care FSCR80412 ar fi trebuit sa aiba inclusiv program de igienizare si reimprospatare cu aburi.

Va recomandam totodata articolul Cea mai buna masina de spalat rufe de la Whirlpool.

La criteriul Calitatea spalarii si a centrifugarii, Whirlpool Supreme Care FSCR80412 primeste punctaj maxim, acest model avand un patent ce certifica calitatea superioara a spalarii, certificare inclusiv pentru tesaturi delicate si care sunt recomandate pentru spalarea manuala, Whirlpool Supreme Care FSCR80412 avand si un astfel de program ce imita spalarea de mana. Cele 1400 de rotatii pe minut asigura o stoarcere eficienta inclusib a bumbacului, cel mai dificil material, atunci cand vorbim de stoarcere.

Pentru datele de contact a tuturor service-urilor autorizate Whirlpool de pe teritoriul tarii, accesati pagina Service autorizat Whirlpool.



4 puncte la criteriul Capacitate, cele 8 kg oferind utilizatorului posibilitatea de a spala inclusiv lucruri voluminoase cum ar fi pernele si paturile si chiar pilote de doua persoane, daca nu sunt foarte pufoase. Acelasi punctaj si pentru Fiabilitate, in primul pentru motorul inverter. In ceea ce privesc Costurile Post Vanzare, Whirlpool Supreme Care FSCR80412 primeste 3 puncte, piesele fiind relativ scumpe raportat la ceilalti producatori si avand in vedere ca vorbim totusi de o gama noua de electrocasnice.


In concluzie, in urma evaluarii pe baza criteriilor IncorporabilePremium, masina de spalat rufe Whirlpool Supreme Care FSCR80412, cu o capacitate de 8kg si o viteza de centrifugare de 1400 rotatii pe minut, totalizeaza 24 dintr-un maxim de 30 de puncte, fiind o masina de spalat per total buna spre foarte buna din punct de vedere al performantelor raportate la pret.