29 oct. 2016

Cel mai bun cuptor electric Hansa

Cel mai bun cuptor incorporabil Hansa

Hansa a devenit unul din cei mai apreciati producatori de cuptoare incorporabile electrice multifunctionale din tara noastra. Acest lucru nu este intamplator, deoarece producatorul polonez ofera o gama de produse ce sunt caracterizate de un foarte bun raport calitate pret. Cu siguranta daca vorbim de un buget de 1000 de lei, nu vom putea vorbi de un cuptor incorporabil extraordinar, insa daca este sa comparam cu alternativele oferite de ceilalti producatori in acest buget sunt sanse foarte mari ca Hansa sa fie cea mai buna alegere. Vom analiza mai jos cel mai bun cuptor incorporabil Hansa cu finisajul din inox, care este disponibil pe piata din tara noastra.

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Cel mai bun cuptor incorporabil din inox Hansa BOEI69475 

Cuptorul Hansa BOEI69475 este din punctul nostru de vedere cel mai bun cuptor incorporabil Hansa cu finisajul din inox. Vorbim de un inox tratat antiamprentare foarte usor de intretinut iar usa beneficiaza de o sticla de foarte buna calitate, fiind termorezistenta si pentru ca exista trei straturi de geam, ceea ce inseamna ca Hansa BOEI69475 are sistem usa rece, o caracteristica foarte importanta mai ales daca utilizatorul are copii in casa, intrucat aceste 3 straturi de geam previne accidentarea prin ardere, temperatura pe suprafata exterioara a usii fiind una ce nu poate produce arderi atunci cand este atinsa.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.


Va recomandam totodata si articolul in care am evaluat si cea mai buna plita incorporabila pe gaz din gama producatorului polonez de electrocasnice, respectiv Cea mai buna plita pe gaz Hansa.

Volumul de 66 de litri incadreaza cuptorul incorporabil Hansa BOEI69475 in categoria cuptoarelor incorporabile de volume medii. Cele 10 functii vor permite utilizatorilor sa prepare aproape toate tipurile de alimente posibil a fi preparate intr-un cuptor incorporabil electric multifunctional. Puterea nominala este de 3100W, iar consumul mediu este in jurul cifrei de 0,8kW pe ora, in conditiile in care costul unui kW, variaza in jurul sumei de 60-70 de bani. O alta caracterisitica pentru care consideram modelul Hansa BOEI69475 drept cel mai bun cuptor incorporabil Hansa pe inox este data de existenta suportilor telescopici pentru tavi, suporti ce faciliteaza un plus de confort pentru utilizator. Tavile nu mai trebuiesc tinute cu mana, atunci cand spre exemplu utilizatorul doreste sa amestece in tava. Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna hota incorporabila Hansa.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Cel mai bun cuptor incorporabil Hansa din inox - design modern

Pretul cuptorului incorporabil Hansa BOEI69475 variaza in jurul sumei de 1100 de lei, un pret foarte accesibil si totodata confirma ca acest model este si cel mai bun cuptor incorporabil din punct de vedere al raportului calitate pret in acest buget. Din punct de vedere al design-ului Hansa BOEI69475 urmareste o linie moderna de design, cu un panou de comanda electronic, partial touch control, foarte usor de utilizat fiind intuitiv si cu butoane retractabile pentru setarea temperaturii si a tipului de preparare pe care-l doriti.  In concluzie Hansa BOEI69475 este din punctul nostru de vedere cel mai bun cuptor incorporabil Hansa pe inox.

18 oct. 2016

Defectiuni la frigidere

Intr-un articol anterior am enumerat cele mai des intalinte defectiuni la frigidere, congelatoare si lazi frigorifice precum si principalele cauze de defectare. Am impartit cauzele in doua mari categorii: defectari pricinuite de instalatia frigorifica de racire si defectari pricinuite de sistemul termostat asociat instalatiei frigorifice.

Cele mai des intalnite defectiuni la aparatele frigorifice pot fi clasificate ca fiind cauza instalatiei frigorifice si aici ma refer la compresor si/sau electrovalva, sau sistemul termostat, care este controlat din ce in ce mai des de o placa electronica. Vom detalia asadar cele mai dese defectiuni si modul in care acestea pot fi sau nu remediate, precum si un cost estimativ, pentru a ajuta utilizatorul sa decida daca este mai rentabil sa fie reparat sau nu.

Va recomandam totodata articolul privind principalele cauze de defectare a masinii de spalat rufe, respectiv GHID DE DETECTARE A DEFECTIUNILOR A MASINII DE SPALAT RUFE.

Cele mai frecvente defectiuni cauzate de instalatia frigorifica ar fi urmatoarele:

1. Se acumuleaza gheata pe peretele interior ar frigiderului. Cauzat in principal de defectarea compresorului, acesta nu mai funtioneaza in parametrii normal si nu se mai produce dezghetarea automata. Astfel condensul care ar trebui sa fie preluat de canalul colector din partea inferioara a compartimentului frigider, ingheata si asa se produce gheta in frigider, lucru anormal avand in vedere ca temperatura in interiorul frigiderului ar trebui sa fie intotdeauna pozitiva, in 90% din cazuri aceasta fiind setabila pe termostat intre +2 si +9 grade Celsius.
2.Nu mai porneste frigiderul. Cauzat de arderea compresorului, in general cea mai dramatica situatie. In acest caz, daca inlocuirea compresorului nu este facuta de cineva avizat, care spre exemplu sa tina cont de parametrii optimi de functionare a compresorului, parametrii ce implica o anumita presiune la care trebuie incarcata instalatia cu izobutan R600 sa R600a, in functie de tipul compresorului, cu siguranta problemele se vor ivi din nou.
3.Frigiderul nu mai raceste ca initial. Cauzat de pierderea de agent frigorific. Daca frigiderul sau combina frigorifica este mai noua trebuie stiut pe de o parte ca gazul nu este toxic si ca este necesara o reincarcare a instalatiei frigorifice. Faptul ca gazul nu este toxic este un amanunt foarte important. Daca aparatul frigorific este mai vechi si functioneaza cu freon, acesta este toxic si se evapora foarte greu, avand o consistenta asemanatoare cu cea a aerului. Acest lucru ar insemna ca freonul poate ramane mult timp in locuinta si ca este toxic, fiind cauza dovedita a mai multor forme de cancer foarte severe. Acesta este de fapt si unul din motivele pentru care aparatele frigorice incarcate cu freon nu mai sunt fabricate. Aceste instalatii se mai fabrica doar in cazul anumitor marci de automobile. Nu este cazul sa intram acum in detalii. In acest caz, este bine sa va uitati pe compresor unde este mentionat tipul de agent frigorific. Daca scrie R600 sau R600A, gazul nu este toxic. Diferenta dintre izobutan R600 si R600A este dat de faptul ca R600A este un gaz frigorific mai pur si prin urmare mai performant.
Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale aparatului frigorific, fie ca vorbim de frigider sau combina frigorifica, cititi articolul Criterii alegere frigider.

Cele mai des intalnite defectiuni cauzate de sistemul termostat:

Aceste probleme sunt cauzate cel mai des de electrovalva, electrovalva ce se poate defecta din ce in ce mai des din pricina fluctuatiilor de tensiune. Sau fiabilitate...Exista anumite probleme ce tin de acest aspect la anumiti producatori de aparate frigorifice sau anumite modele de electrovalve, mai putin reusite sa spunem.
1. Frigiderul functioneaza la o temperatura ce nu poate fi setata. Cauza data de o electrovalva controlata mecanic, de un termostat mecanic. In aceasta situatie reparatia este relativ ieftina si merita facuta.
2. Panoul electronic nu se mai aprinde. Cauza data de arderea placii electronice. In aceasta situatie, reparatia este de destul de scumpa, o astfel de placa avand un cost estimativ de 100-150 de euro, in functie de producator si de tipul de produs. Daca mai punem in calcul si faptul ca va costa si interventia de reparatie, va recomandam sa va orientati catre un alt produs, daca acesta nu se mai afla in garantie.

5 oct. 2016

IP Scoring: Whirlpool AKZM 8660 IX

Gama Absolute Gallery de la Whirlpool seteaza noi standarde privind raportul foarte bun calitate pret. Practic producatorul american de electrocasnice propune un cuptor incorporabil electric multifunctional, complet, cu sistem de autocuratare pirolitic  si suporti telescopici pentru tavi in jurul pretului de 1700-1900 de lei. Gama Absolute Gallery va acapara mare parte din segmentul middle a pietei de cuptoare incorporabile din Europa. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.
Preturi foarte bune si caracteristici tehnice aproape complete, cam aceasta pare sa fie ingredientele propuse de Whirlpool pentru gama Absolute Gallery.Am sintetizat cele mai bune cuptoare incorporabile electrice multifunctionale din gama producatorului american de electrocasnice, din punct de vedere pretul, in functie de principalele criterii de alegere ale cuptorului incorporabile stabilite de blogul Incorporabile Premium, respectiv, Cel mai bun cuptor incorporabil Whirlpool - TOP 10 in functie de pret.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Desi recunosc ca nu am fost un mare fan Whirlpool, aceasta gama ma face sa recunosc ca Whirlpool isi va castiga foarte multi utilizatori. Whirlpool AKZM 8660 IX are 16 functii, care sunt suficiente pentru a prepara aproape orice fel de aliment ce poate fi gatit la un cuptor electric multifunctional. Totodata volumul de 73 de litri, clasifica Whirlpool AKZM 8660 IX in categoria celor mai mari cuptoare incorporabile de pe piata. Pentru informatii complete privind diferentele dintre sistemele de autocuratare, va recomandam articolul Diferenta dintre autocuratarea catalitica si piroliza.


Suportii telescopici pe doua nivele sunt si ei foarte utili si fac ca Whirlpool AKZM 8660 IX sa fie mai usor de utilizat. Sistemul de racire este si el foarte ingenios amplasat, in partea superioara a cuptorului si nu intre panoul electronic de control si usa, asa cum se intampla la modelele mai vechi de cuptoare incorporabile electrice multifunctionale. Daca doriti si un cuptor cu microunde incorporabil, care sa se poata asocia cu succes cuptorului incorporabil va recomandam articolul Cuptor microunde incorporabil WHIRLPOOL AMK730IX.


Display-ul cu control central este foarte intuitiv,, partial touch control, mai ales pentru a selecta foarte usor retetele. Inoxul este tratat antiamprentare, iar sticla termorezistenta este si ea foarte usor de intretinut. Design-ul este unul modern care face ca Whirlpool AKZM 8660 IX sa fie usor integrabil in contextul unei bucatarii moderne, chiar si high tech. Toate acestea la un pret mediu, accesibil, Whirlpool AKZM 8660 IX fiind in acest moment unul din cele mai bune cuptoare, daca nu cel mai bun, din punct de vedere al raportului calitate pret, pentru un cuptor incorporabil electric multifunctional cu piroliza. Whirlpool are in gama sa un numar foarte mare de plite incorporabile, fie ele pe inox sau pe sticla neagra, care se pot asocia cu succes cuptorului Whirlpool AKZM 8660 IX si un numar decent de hote incorporabile.

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

In concluzie Whirlpool AKZM 8660 IX este un cuptor pe care Incorporabile Premium il recomanda pentru cei interesati de un model cu autocuratare pirolitica, cel mai eficient sistem de autocuratare si care este la un pret foarte competitiv. Pentru informatii detaliate privind criteriile complete de alegere ale cuptorului incorporabil, va recomandam articolul Criterii alegere cuptor incorporabil.

2 oct. 2016

Pareri despre electrocasnicele Bosch

Electrocasnicele Bosch reprezinta o solutie pentru cei interesati de utilarea unor bucatarii din segmentul de pret middle spre high end. In general fabricate in Spania si Germania, electrocasnicele producatorului german de electrocasnice pastreaza ca principale caracterisitici fiabilitatea si calitatea. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

 In ceea ce priveste pretul sau mai bine zis raportul calitate pret, acesta difera in general in functie de categoria de produs. Consideram astfel un raport calitate pret bun spre foarte bun, atunci cand vorbim de masinile de spalat rufe, avand in vedere ca toate masinile de spalat rufe Bosch au sistemul 3D Aqua Tronic, ceea ce inseamna pentru utilizator o calitate superioara certificata a spalarii. Evaluarea celor mai vandute modele de masini de spalat rufe din gama producatorului german de electrocasnice, evaluare facute pe baza principalelor criterii de alegere ale masinii de spalat rufe, le puteti gasi in sectiunea blogului Masini de spalat rufe Bosch.  Raport bun calitate pret si pentru electrocasnicele mici, cum ar fi robotii de bucatarie, mixerele si storcatoarele de fructe. 


In ceea ce privesc electrocasnicele consideram in general un raport foarte bun calitate pret in cazul cuptoarelor incorporabile si mai putin bun in cazul plitelor si a hotelor. Insa overall consideram un pachet de plita cuptor hota Bosch o alegere inspirata.

Va recomandam totodata articolele Cel mai bun cuptor incorporabil Bosch, Cea mai buna plita incorporabila pe gaz Bosch si Cea mai buna hota incorporabila Bosch, electrocasnice incorporabile premium pe care blogul Incorporabile Premium le considera cele mai bune alegeri conform principalelor criterii de alegere ale electrocasnicelor incorporabile.

Recomandarile noastre in cazul seturilor de electrocasnice incorporabile cu design modern din gama Bosch le puteti accesa in sectiunea blogului Seturi electrocasnice incorporabile moderne Bosch. Producatorul german ofera solutii de utilare inclusiv pentru bucatariile cu design retro/rustic solutii pe care blogul nostru le-a evaluat in sectiunea blogului Seturi electrocasnice incorporabile retro Bosch.

Un mare plus il reprezinta masinile de spalat vase, unde Bosch este lider de piata european si probabil producatorul cu cea mai mare experienta si renume la nivel mondial/ Calitate, fiabilitate si performanta si nu in ultimul rand un foarte bun raport calitate pret in cazul masinilor de spalat vase Bosch. Mai multe informatii privind aceste electrocasnice puteti gasi in sectiunea blogului Masini de spalat vase Bosch.

Va recomandam in acest sens articolul De ce ai nevoie pentru a putea folosi masina de spalat vase.

In cazul aspiratoarelor Bosch consideram ca sunt un raport bun calitate pret, insa mentionam ca daca optati pentru un aspirator cu sac, consumabilele, respectiv sacii de hartie sunt relativ scumpi comparativ cu alte aspiratoare din gama principalilor competitori. Per total Bosch reprezinta un branding ce este asociat calitatii si fiabilitatii, un producator german renumit pentru faptul ca inoveaza si are ca principal obiectiv satisfactia utilizatorilor.

Am realizat un articol asemanator, in care am evaluat si electrocasnicele producatorului polonez Hansa, articol pe care-l puteti acceasa in Pareri despre electrocasnicele Hansa.