17 ian. 2017

IP Scoring: Arctic AROIE21300C

Cuptorul incorporabil electric multifunctional Arctic AROIE21300C este unul din cele mai vandute modele de cuptoare incorporabile de pe piata din tara noastra, fapt datorat in principal increderii pe care utlizatorii o au in producatorul local si nu in ultimul rand datorita pretului foarte accesibil. Cuptorul Arctic AROIE21300C poate fi cumparat la un pret intre 600 si 800 de lei, in functie de perioada din an in care este achizitionat. Arctic AROIE21300C este un cuptor incorporabil electric multifunctional, adica acest model are un convector in partea din spate a cuptorului, convector care are ca principal scop uniformizarea temperaturii in intreaga cavitate, un lucru important in ceea ce priveste calitatea prepararii. Va recomandam si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil - TOP 5 in functie de pret. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Arctic AROIE21300C - cuptor incorporabil electric multifunctional

Un cuptor incorporabil electric multifunctional (cu convector) este clar preferabil unui cuptor conventional (fara convector). Totodata cuptorul incorporabil electric multifunctional are si un sistem de ventilatie tangential, sistem ce permite amplasarea cuptorului Arctic AROIE21300C si intr-un corp vertical daca este nevoie. Sistemul de ventilatie, care din pacate se confunda in piata cu sistemul de convectie are menirea de a ventila si de a raci zona superioara, acolo unde grill-ul incalzeste foarte puternic cuptorul. In ceea ce priveste volumul cuptorului Arctic AROIE21300C, cei 66 de litri clasifica acest model in categoria cuptoarelor de volume medii.

Arctic AROIE21300C - cuptor incorporabil cu autocuratare catalitica

In ceea ce priveste autocuratarea, cuptorul incorporabil Arctic AROIE21300C are trei pereti catalitici pereti care au proprietatea de a indeparta impuritatile la temperaturi de peste 100 de grade Celsius. Sistemul de autocuratare catalitic poate presupune costuri post vanzare, avand in vedere ca peretii catalitici se pot consuma. De fapt acesti pereti sunt considerati consumabili, se pot achizitiona de la orice service autorizat Arctic Beko. Durata lor medie de viata este in general apropiata de 3 ani de zile. In situatia in care nu doriti sa le schimbati, puteti renunta la peretii catalitici. Va recomandam si articolul Diferenta dintre autocuratarea pirolitica si cataliza la cuptoarele incorporabile. Va recomandam totodata si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil electric multifunctional Arctic.

Arctic AROIE21300C - timmer electronic, un raport bun calitate pret

O alta caracterisitica a cuptorului incorporabil electric multifunctional Arctic AROIE21300C este data de prezenta timmerului electronic, timmer ce opreste automat, la finalul programarii, cuptorul. In ceea ce priveste design-ul. se poate observa ca Arctic nu a pus foarte mare accent pe partea estetica, ci mai mult pe cea functionala. Totusi ca linie de design, Arctic AROIE21300C urmareste o linie moderna, desi finisajele lasa de dorit, din punctul meu de vedere. Totusi putem spune ca in cazul cuptorului electric multifunctional Arctic AROIE21300C avem de-a face cu un raport bun calitate pret, mai ales daca acest cuptor poate fi achizitionat in jurul sumei de 600 de lei. La un pret mai mare, recomandarea mea este sa comparati si cu alte modele din gama Hansa sau Whirlpool.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Arctic AROIE21300C - cuptor incorporabil cu usa cu doua straturi de geam

Tavile sunt incastrate in peretii laterali, ceea ce inseamna ca intretinerea se va face mai greu, asemenea ca in cazul unui cuptor dintr-un aragaz clasic. Arctic AROIE21300C vine cu doua tavi, una adanca si una plata si un gratar. Usa cuptorului are doua straturi de geam ceea ce inseamna ca nu putem vorbi in cazul cuptorului Arctic AROIE21300C de sistem "usa rece", adica exista un anumit risc de arderi accidentale, in situatia in care cuptorul functioneaza la o temperatura ridicata si puneti mana pe geamul exterior al cuptorului. In general astfel de accidente sunt mai frecvente in cazul copiilor mici, o solutie pentru a elimina acest risc fiind pozitionarea la intaltime, in corp vertical de mobilier a cuptorului sau o supraveghere mai atenta a copilului in bucatarie. In general trei straturi de geam se gasesc la cuptoare ce incep de la 1300-1500 de lei.

IP Scoring: Arctic AROIE21300C         

Raport Calitate Pret                        ★★★★
Optiuni utilizare                              ★★
Eficienta autocuratare                           ★★★☆☆
Design                                               ★★☆☆☆
Fiabilitate                                   ★★
Produse complementare                  ★★★
                                                                            
Total 17                           IncorporabilePremium

In concluzie, cuptorul incorporabil electric multifunctional Arctic AROIE21300C totalizeaza x dintr-un punctaj total de 30 de puncte, conform principalelor criterii de alegere ale cuptorului incorporabil, criterii stabilite de blogul Incorporabile Premium si detaliate in articolul Criterii alegere cuptor incorporabil. Am evaluat intreaga gama de produse electrocasnice si incorporabile Arctic, tinand cont de parerea utilizatorilor si a feedback ului primit din service, intreaga gama de produse electrocasnice Arctic in articolul Pareri despre Arctic.

1 comments:

Andrei spunea...

Cu ce se poate curata cuptorul incorporabil ?