10 feb. 2017

Cel mai bun cuptor rustic cream Gorenje BO627INI

Cuptorul electric multifunctional cu design retro si finisaj din sticla. Gorenje BO627INI este unul din cele mai bune si mai elegante cuptoare incorporabile rustice de pe piata. Va recomand totodata si articolul in care am prezentat cele mai bune seturi de electrocasnice incorporabile de pe piata, la inceputui anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017. Probabil o data cu acest model, lansat la jumatatea anului 2016, producatorul sloven de electrocasnice premium, va ridica foarte mult standardele, atat estetice cat si din punct de vedere al raportului calitate pret, Gorenje BO627INI reusind sa fie foarte bun in ambele aspecte.

Consider ca Gorenje BO627INI este in acest moment printre cele mai recomandabile cuptoare retro de pe piata pentru cei care doresc sa-si utileze o bucatarie premium. In ceea ce priveste gama Infinity Collection, vorbim de un set de electrocasnice incorporabile high end, electrocasnice incorporabile care au un design rustic si totodata beneficiaza de caracteristici tehnice mult peste media cuptoarelor rustice care sunt pe piata de electrocasnice, la inceputul anului 2017.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Aceasta gama se vrea a fi o linie premium a electrocasnicelor rustice sau retro. O atentie foarte mare asupra detaliilor, asupra calitatii materialelor folosite, dar si a modului in care Gorenje BO627INI a fost asamblat. Aceasta gama este din punctul meu de vedere cea mai reusita gama de electrocasnice incorporabile retro pe care o stiu si ceea ce este foarte imbucurator este ca pretul este in media segmentului de electrocasnice retro, segment care, fiind de nisa este putin mai sus pozitionat pe piata, fata de o gama standard. Exista in gama Infinity Collection si un set de electrocasnice incorporabile pe culoarea neagra, cuptorul similar celui prezentat in acest articol fiind Gorenje BO627INB.
Cu cele 11 programe, utilizatorul poate prepara aproape orice fel de aliment si reteta posibil a fi gatite intr-un cuptor electric incorporabil multifunctional. Sistemul de usa dubla compacta este o inovatie a producatorului sloven de electrocasnice care se asigura astfel ca nu exista riscul unor arderi accidentale, atunci cand puneti mana, dumneavoastra, dar mai ales copii mici pe usa cuptorului atunci cand el este pus in functiune.

Suportii telescopici reprezinta bineinteles un avantaj si este un criteriu in alegerea unui cuptor incorporabil preformant si in general din segmentul de electrocasnice incorporabile premium. Insa acest sistem este atat de rar incat aproape nu exista in cazul cuptoarelor incorporabile retro. Desi foarte practic, majoritatea producatorilor de electrocasnice prefera sa minimizeze costurile si nu-l pun si...mai rau in unele situatii nici nu se poate cumpara separat. Gorenje BO627INI are astfel de suporti pentru doua nivele, ceea ce este un lucru ce nu poate fi trecut cu vederea. Va recomandam si articolul in care am analizat principalele atuuri ale producatorului sloven de electrocasnice in articolul Pareri despre electrocasnicele Gorenje.

In general un suport telescopic pe un nivel costa separat in jurul a 150-200 de lei. In cazul cuptorului incorporabil rustic Gorenje BO627INI suportii telescopici sunt pe doua nivele. Cuptorul are doua tavi, una pentru copt si una pentru prajituri, cunoscute in general ca fiind o tava adanca si una mai putin adanca.

Pe langa acestea cuptorul are bineinteles si gratar. In ceea ce privesc produsele complementare, am realizat o evaluare si a plitei incorporabile retro pe gaz, din aceeasi gama Infinity Collection pe culoarea cream, prezentarea acestei plite o puteti citi in articolul Plita retro Gorenje GTW6INI.

Sistemul de autocuratare urmareste un principiu catalitic, insa este pe baza de vapori de apa, ceea ce inseamna pe de o parte ca se asigura curatarea in intreaga cavitate a cuptorului si pe de alta parte ca nu necesita consumabile si costuri suplimentare de mentenanta. Oricum aici va recomand sa cititi cu atentie articolul Diferenta dintre piroliza si cataliza la cuptoarele incorporabile. Va recomandam si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil - TOP 5 in functie de pret.

Acest sistem de blocare mecanica a usii inseamna ca un copil nu poate deschide usa, un lucru foarte important pentru a preveni accidentele. Finisajul din sticla inseamna pe de o parte ca Gorenje BO627INI este foarte usor de curatat si intretinut si pe de alta parte confera bucatarii un aer premium, elegant si in acelasi timp rustic, daca este sa ne uitam la finisajele butoanelor si a timmer-ului mecanic. Va recomandam totodata si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Gorenje.

Am evaluat cuptorul rustic incorporabil Gorenje BO627INI tinand cont de principalele criterii de alegere ale cuptorului electric multifunctional si acesta a obtinut un scoring de 24 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte. In concluzie consider ca Gorenje BO627INI este unul din cele mai bune cuptoare incorporabile retro de pe piata si, impreuna cu plita si hota din gama Infinity Collection formeaza cel mai elegant set de electrocasnice incorporabile retro cu finisaj pe sticla, de pe piata. Pentru informatii detaliate privind modul de alegere a cuptorului incorporabil, va recomandam articolul Criterii alegere cuptor incorporabil.