10 apr. 2009

Plite pe inductie

Plitele pe inductie-o noua moda in bucatarii... avantaje incalzirii cu ajutorul inductiei electro-magnetice sunt numeroase. de la bun inceput trebuie spus ca sunt mult mai eficiente decat cele electrice,desi exista anumite retineri din partea unor oameni.exista ideea preconceputa precum ca trebuiesc folosite "vase speciale". este fals ,plitele cu inductie electro-magnetica detecteraza orice vas cu un continut mai mare de fier.puteti incerca...

Plitele pe inductie au ca si avantaj fata de plitele electrice faptul ca incalzirea este generata in interiorul vasului prin intermediul unui camp magnetic. suprafata plitei ramane rece ,caldura reziduala ramasa in urma incalzirii vasului fiind neglijabila.fata de o plita electrica timpul de gatire este cu 35%mai mic,in conditiile unei puteri nominale instalata egala. plitele pe inductie au si alte avantaje precum recunoasterea automata a vasului si dimensionarea zonei de gatire . materialul din care este realizata plita este shoot ceran.

Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.

Ca si material el se curata usor ,iar faptul ca suprafata plitei nu se incinge fata de o plita electrica reprezinta un alt avantaj deoarece resturile de mancare nu se mai lipesc si pot fi indepartate mai usor. din punct de vedere al alimentelor preparate pierderile de vitamine sunt si ele reduse. plita de inductie are senzor de detectare a vasului si se deconecteaza automat la ridicarea vasului de pe plita.

Mai multe modele de plite incorporabile cu inductie pe care le-am evaluat, puteti gasi in sectiunea blogului Plite incorporabile inductie.

2 comments:

popescu irina spunea...

nu aveam o parere asa de buna despre plitele pe inductie....dar dupa descrierea pe care ai facut-o cred k se merita sa ai in bucatarie un asa model!! multumim pentru sfaturile pe care ni le oferi si asteptam mai multe informatii despre aceste plite!!

Sabina Iosub spunea...

Care este mai buna, o plita electrica sau o plita incorporabila cu inductie?