11 feb. 2010

CUPTOR CONVENTIONAL FRANKE B 50 EX

CUPTOR CONVENTIONAL-MODEL CUPTOR CONVENTIONAL-MODEL B 50 EX

Am realizat un ghid de alegere al cuptoarelor incorporabile , astfel incat sa vina in sprijinul utilizatorilor, atunci cand vine vorba de achizitie, ghid pe care-l puteti accesa in articolul Criterii alegere cuptor incorporabilMai multe informatii privind calitatea si fiabilitatea masinilor de spalat rufe, precum si pareri si recomandari cu privire la masinile de spalat rufe, dar si produsele electrocansice in general puteti citi in articolele urmatoare:


Mai multe informatii privind calitatea si fiabilitatea masinilor de spalat rufe, precum si pareri si recomandari cu privire la masinile de spalat rufe, dar si produsele electrocansice in general puteti citi in articolele urmatoare:


MANUAL DE INSTALARE, UTILIZARE SI INTRETINERE
Instructiuni de instalare

Va multumim pentru alegerea unuia dintre produsele noastre, si va dorim sa obtineti rezultatele dorite. Din acest motiv va rugam sa urmati cu grija aceste instructiuni si sugestii pentru obtinerea unei satisfactii depline.

Va recomandam totodata si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Hotpoint Ariston.

Fabricantul îşi declină orice responsabilitate pentru vatamarile provocate persoanelor sau deteriorarile unor bunuri datorate unei instalari improprii sau gresite a aparatului. Consecventi politicii noastre de continua perfectionare a produselor, ne rezervam dreptul de a ajusta si a modifica produsul nostru fara o notificare prealabila.

Detalii tehnice
Acest aparat indeplineste standardele referitoare la eliminarea interferentelor radio.
Tensiune electrica: ~ 230V

Dimensiuni interioare:
Latime: 410 mm
Adincime: 395 mm
Inaltime: 365 mm
Volum util: 53l

Puterea rezistentelor de incalzire:
Rezistenta inferioara: 1,3 kW
Rezistenta superioara: 0,9 kW
Rezistenta gril: 1,35 kW
Putere maxima: 2,2 kW

Va recomandam totodata si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Hotpoint Ariston.

INSTRUCTIUNI PENTRU INSTALATOR
Incorporarea
IMPORTANT: Aparatul trebuie sa fie corect instalat, in conformitate cu instructiunile producatorului, de catre o persoana calificata autorizata de Autoritatile Romane in Domeniu.
Operatiile de intretinere si service trebuie efectuate doar dupa deconectarea de la sursa de alimentare cu tensiune electrica.

CONECTAREA ELECTRICA: asigurati-va ca sursa de alimentare principala cu tensiune electrica are aceleasi caracteristici cu cele inscrise pe eticheta care se gaseste in partea de jos a partii frontale a cuptorului.
Cuptorul trebuie protejat prin intermediul unei sigurante fuzibile de 13A.
Daca este necesar un cablu mai lung, el trebuie sa aiba sectiunea firelor de minim 1,5 mm². Trebuie lasat suficient cablu pentru o usoara intretinere a aparatului.
Avertizare: acest aparat trebuie legat la impamintare.
Este obligatorie o impamintare corespunzatoare a aparatului. Firma noastra isi declina orice responsabilitate pentru defecte aparute in urma lipsei impamintarii sau pentru conexiuni de impamintare care nu corespund cu regulile si normativele in vigoare in Romania.

Informatii importante referitoare la instalare:
Cuptorul poate fi incorporat intr-o unitate standard de 600 mm dupa cum este aratat in figura 1, atunci cind este incorporat sub o suprafata de lucru, sau intr-o unitate inalta atunci cind cuptorul se incorporeaza intr-o coloana.
Unitatea de mobila in care se incorporeaza cuptorul trebuie sa reziste la o temperatura de 120ºC in conformitate cu Directivele Comunitatii Europene.
Acest aparat trebuie instalat de catre o persoana competenta, acordindu-se o atentie deosebita ventilatiei.
In ambele moduri de incorporare trebuie lasate spatii suplimentare de ventilare. Aceste spatii sint reprezentate de un orificiu in spatele unitatii de mobila cu dimensiunile de 85-90 mm si 500 mm latime.
Efectuati un decupaj cu dimensiunile din figura 1, in placa de PAL de sub cuptor; lipsa acestui decupaj poate duce la supraincalzirea mobilei si a cuptorului sau la aparitia unui incendiu.

Va recomandam totodata si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Hotpoint Ariston.

Fixarea cuptorului in cabinet se face cu ajutorul a 4 (patru) holdzsuruburi “A” in colturile ramei pe care se inchide usa.
Atunci cind asezati cuptorul in unitatea de mobila, nu folositi usa cuptorului ca pirghie pentru ridicarea cuptorului.
Nu exercitati presiuni asupra usii deschise a cuptorului.

AVERTIZARE: Nerespectarea instructiunilor de instalare poate cauza o proasta functionare a cuptorului si duce la pierderea garantiei.


INSTRUCTIUNI PENTRU UTILIZATOR

Pregatirea cuptorului si prima folosire
La prima folosire curatati cuptorul folosind sapun si apa si apoi limpeziti cu grija. Introduceti raftul si tava in ghidajele laterale. Odata terminata aceasta operatie, incalziti cuptorul la temperatura maxima timp de aproximativ 15 minute pentru a elimina reziduurile ramase accidental din procesul de fabricatie, care pot provoca un miros neplacut atunci cind gatiti.
IMPORTANT: Ca o masura de siguranta, de fiecare data cind curatati cuptorul, asigurati-va ca ati scos cuptorul din priza sau ca acesta a fost deconectat de la sursa principala de alimentare cu tensiune.
AVERTIZARE: TINETI INTOTDEAUNA COPIII DEPARTE DE CUPTOR ATITA TIMP CIT ACESTA ESTE FIERBINTE!

Cuptorul conventional
Sint folosite doua principii de baza:
A. modul de gatit traditional
B. folosirea grilului

Functiile selectorului:
Pozitia 1 – lumina interior cuptor
Pozitia 2: - activare rezistenta electrica inferioara
Pozitia 3: - gatitul traditional
Pozitia 4: - elementul de gril

Cum se foloseste cuptorul conventional
Pentru a obtine rezultate bune, este recomandabil sa preincalziti cuptorul la temperatura dorita, inainte de a introduce mincarea in interior.
Temperatura dorita este atinsa atunci cind ledul galben se stinge. Totusi, pentru carnea grasa, nu este necesar sa preincalziti cuptorul.
In cazul carnii inghetate, va sugeram sa coboriti temperatura cu 20ºC fata de cea dorita, si adaugati 15 minute la timpul normal de preparare.
Prin folosirea unor tavi sau tigai adinci pastrati cuptorul curat.
In urmatorul tabel sint prezentate citeva sugestii referitoare la temperaturile de preparare pentru diferite tipuri de mincare. Timpul de preparare variaza in functie de cantitate si fel de mincare.

Va recomandam totodata si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Hotpoint Ariston.

Tabel 1
Fel mincare Setare termostat (ºC) Pozitia tavii in ghidajele laterale Timpul de preparare in minute
Prajituri, dulciuri
Chec 200 2 15-20
Fursecuri 210 2 10-15
Prajituri aluat 175 2 15-25
Pateuri mici cu blat tare 200 3 10-15
Pateuri tip choux 200 2 30-45
Fulgi sau pateuri 200 2 15-30
Biscuiti 200 3 15-20
Piine alba 0,45 – 0,9Kg 200 1 25-35
Lasagne 225 2 40-50
Pizza 240 1 20-25
Carne
Friptura de vita 0,45kg mediu 220 2 20-25
Friptura de porc 0,45kg domol 180 2 30-35
Friptura de miel 0,45kg 170 2 30
Pasare
Rata 2 Kg 200 2 120-180
Gisca 3 Kg 200 2 150-210
Pui 200 2 60-90
Curcan 6,5 Kg 175 2 230-240
Legume coapte 200 2 40-45
Peste 200 2 40-50
Gril
Cotlet sau fleica 4 8-12
Cirnati 4 8-12
Pui 4 10-12
Toate aceste valori sint orientative.
Numarul referitor la pozitia ghidajului se considera incepind de la baza cuptorului fara a contoriza si baza.

Cum se foloseste grilul
Asezati mincarea pe raftul de sirma sau intr-o tava, impartita in bucati mici.
Inchideti usa si porniti rezistenta gril pe pozitia 4 a selectorului. Toate felurile de carne (peste, pui, etc) trebuie intoarse pentru a permite prepararea lor pe ambele parti. In continuare veti gasi citeva sugestii de preparare:

Fel de mincare care se prepara la gril Timp de preparare in
Partea de sus minute
Partea de jos
Felii subtiri de carne 6 4
Felii de carne de grosime medie 8 5
Felii subtiri de peste 10 8
Peste (ex: pastrav, somon) 15 12
Cirnati 12 10
Piine prajita 5 2

Curatare si intretinere
Important: cind efectuati operatii de curatare sau intretinere, aparatul trebuie sa fie deconectat de la sursa principala de energie electrica.

Va recomandam totodata si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Hotpoint Ariston.

Cum se curata cuptorul: resturile de mincare trebuie indepartate cit de curind posibil, pentru a nu se arde pe suprafata cuptorului.
Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este recomandat sa curatati cuptorul cit acesta mai este putin cald, acest lucru va va ajuta sa indepartati petele de grasime.
Stergeti interiorul cuptorului cu ajutorul unei cirpe umede; limpeziti si uscati.
In cazul unor pete persistente, lasati o cirpa umeda pe baza cuptorului pentru citeva ore, cu usa cuptorului inchisa; apoi spalati cu apa calda si detergent lichid. Limpeziti si uscati cu atentie. Pentru partile exterioare, folositi o cirpa moale cu apa calduta cu sapun; limpeziti si uscati cu atentie.

Important: aveti grija sa nu folositi o cantitate prea mare de apa atunci cind curatati cuptorul si evitati ca apa sa patrunda in orice orificiu. De asemenea, nu folositi materiale de curatare abrazive, caustice, inalbitoare sau aspre.

Pastrati aceste instructiuni de instalare, folosire si intretinere. Urmati cu grija aceste instructiuni si sugestii. Producatorul isi declina orice responsabilitate pentru vatamari sau stricaciuni provenite din nerespectarea acestor instructiuni sau din folosirea necorespunzatoare a cuptorului. In cazul in care sint necesare operatii de service adresati-va numai Centrelor de Service autorizate pe care le gasiti in 

Certificatul de Garantie.
Atunci cind aparatul este in functiune, toate suprafetele cuptorului devin fierbinti. Tineti in permanenta copiii departe de cuptor.

2 comments:

ionita mirela spunea...

am auzit ca exista 3 autocuratari la cuptoarele incorporabile...curatarea pirolitica, curatarea catalitica....si autoclean....pute-ti sa-ma lamuriti? ce model de cuptor puteti sa-mi recomandati privind raportul calitate pret?

Criterii alegere cuptor incorporabil electric spunea...

Criteriile complete de alegere ale cuptorului incorporabil electric, le puteti citi accesand link-ul de mai jos http://incorporabilepremium.blogspot.ro/2014/11/criterii-alegere-cuptor-incorporabil.html