Plitele cu inductie
Confort sporit:
Datorita incalzirii reduse a suprafetei vitroceramice, plitele cu inductie si mai ales zonele de gatire cu inductie sunt foarte usor de curatat. Lichidele scurse pe plita nu se ard. In acest mod suprafata va fi foarte usor de curatat. Este de ajuns sa stegi suprafata vitroceramica cu o laveta umeda.Siguranta sporita
Incalzirea prin inductie asigura o siguranta sporita. In zona de incalzire suprafata vitroceramica preia temperatura vasului incalzit, temperatura relativ scazuta. Sistemul automat de detectare a recipientelor este si el un plus in ceea ce priveste siguranta. Aceasta detecteaza automat daca pe suprafata este asezat un recipient si se dezafecteaza automat la indepartarea recipientului.Tehnologie superioara
Plitele si zonele de inductie detecteaza automat daca deasupra este asezat un recipient si ajusteaza dimensiunea suprafetei de gatire la diametrul vasului. Un beneficiusecundar este faptul ca bucataria nu se incalzeste inutil, avantaj sporit in cazul bucatariilor open splace.Principalul avantaj al incalzirii cu inductie este acela ca nu se consuma energie inutil. Desi puterea nominala instalata a plitei cu inductie nu este cu mai mult de 10% mai mica decat la o plita electrica, diferentierea se face la timpul mult scurtat de preparare, intrucat plitele cu inductie ajung cu pana la 40% mai repede la punctul de fierbere decat o plita electrica.
2 comments:
consumul mediu este de 4kwh pe 4 zone de inductie electromagnetica. Cam 2 ron costuri versus 1,5-1,8 m3 GN... dar avand in vedere tendinta de crestere a costului GN, fiind o resursa consumabila...putem spune ca este mai rapid si pe viitor mai ieftin....mai raman problema vaselor, care trebuie sa realizeze campul electromagnetic- in general vase cu un fund mai gros...
autoru'
stefan, nu mai da link-uri in comentarii pt ca nu ti le mai public... mai bine ceri un link si daca e interesant ti-l pun in sidebar
Trimiteți un comentariu