10 ian. 2011

Clasa de climatizare la frigidere si combine frigorifice


Folosirea agentilor frigorifici ecologici precum izobutan r600A(cel mai intalinit pe aparatele frigorifice pentru uz casnic) a determinat o scadere semnificatica a puterii de racire a frigiderelor actuale. Avand in vedere instabilitatea si densitatea mult mai redusa fata de R134(freon) este important ca aparatul frigorific sa aiba o clasa de climatizare cat mai mare intrucat presiunea de izobutan de pe instalatia frigorifica este infuientata de temperatura exterioara.


Cea mai buna clasa de climatizare este SN-T, subnaormal (8 grade Celsius)-tropical(43 grade Ceslsius). Clasa de climatizare reprezinta intervalul de temperatura in care functioneaza aparatul frigorific. Pentru a fi multumiti de modul in care raceste si mentine alimentele un frigider va recomandam sa tineti cont de clasa de climatizare si sa optati pentru SN-T, avand in vedere ca in ultima perioada, exista multi utilizatori nemultumiti de modul in care se pastreaza alimentele in frigider.

Va recomandam pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale combinei frigorifice, articolul Criterii alegere combina frigorifica.

2 comments:

Tanion Maria spunea...

Ce frigider nofrost, pe inox sau culoarea inoxului recomandati? Maria

Sorin Iancu spunea...

O combina frigorifica Indesit nu poate functiona sub 8 grade Celsius