Practic, insa nu neaparat sanatos, cuptorul cu microunde a devenit o necesitate in bucatarie, in primul rand pentru rapiditatea de incalzire a alimentelor, dar si din comoditate. Criteriile de baza in alegerea cuptorului cu microunde sunt urmatoarele:
1.Capacitatea- cuptoarele cu microunde au capacitati care variaza destul de mult de la 16 pana la 45 de litri. Este recomandabil sa alegeti o capacitate suficienta necesitatilor dumneavoastra.
2.Puterea nominala- este trecuta in W si reflecta si puterea de incalizire a aparatului.
3.Culoarea exterioara- este recomandabil sa alegeti aceeasi culoare la toate electrocasnicele;
4.Interiorul cuptorului- sunt recomandabile interioarele din inox sau emailate ceramic, din prisma igienii si a usurintei in curatare;
5 Cuptoarele cu functie coacere- sunt de fapt cuptoare cu microunde si cuptoare electrice conventionale sau multifunctionale daca au convector. Aceste tipuri de cuptoare sunt practic 2 in 1, se pot folosi atat ca microunde cat si cu functia de incalzire intalnita la cuptoarele electrice.
6. Grill-ul- foarte putini utilizatori folosesc aceasta optiune, intrucat interiorul cuptorului se murdareste foarte repede si e mai practic sa se foloseasca grill-ul de la aragaz sau cuptorul electric incorporabil
Cuptoarele cu microunde pot fi si incorporabile, criteriile de alegere a acestora le vom detalia intr-unul din articolele urmatoare. In cazul cuptoarelor cu microunde incorporabile exista mai multe criterii ce tin de tipul de montaj, sistem de racire, linie de design care este recomandabila a fi aceeasi cu cea a cuptorului multifunctional incorporabil.
0 comments:
Trimiteți un comentariu