13 ian. 2015

De ce este mai buna o masina de spalat rufe cu capacitate mare?!

Unul din principalele criterii la o masina de spalat rufe, semnficativ mai important decat spre exemplu clasa energetica -vezi articolul Topul electrocasnicelor la consumul de energie electrica este capacitatea de incarcare.

Primul avantaj al unei masini de spalat rufe cu o capacitate mare de incarcare este dat de faptul ca ofera utilizatorului posibilitatea de a spala lucruri voluminoase, nu neaparat grele, cum ar fi perne paturi pilote, perdele si huse pentru perdele de dimensiuni mai mari, ceea ce nu se poate realiza la o masina de spalat cu o incarcare mai mica sau egala cu 7kg.

Va recomandam totodata si articolul in care analizam principalele criterii in alegerea masinii de spalat rufe, respectiv Cum aleg masina de spalat.

Un al doilea criteriu este dat de faptul ca incarcarea partiala a volumului tamburului face ca rufele sa se spele mai bine. Prin urmare daca utilizatorul beneficiaza de o masina de spalat cu o capacitate maxima de 8kg si incarca 4, rufele se vor spala mai bine, efectul de dusare atat in timpul spalarii, cat mai ales in timpul clatirii fiind optimizat.

Nu intamplator marii producatori de masini de spalat vin in gama lor cu din ce in ce mai multe modele de masini de spalat cu incarcare de peste 7kg, problema unui consum potential mai mare fiind eliminata de introducerea presostatului sau a diferitelor sisteme electronice de monitorizare a incarcarii, in functie de care masina utilizeaza resursele de apa si energie electrica.

Va recomandam si articolul Cea mai buna masina de spalat rufe Whirlpool.

Singurul dezavantaj poate fi dat de adancimea masinii de spalat, o masina de spalat rufe de 8kg avand o adancime ce variaza intre 55 si 61 de cm, in functie de producator, deci nu poate fi o optiune pentru cei care au nevoie de o masina slim, desi la modelele slim au aparut variante cu incarcare de pana la 7 kg, acestea avand diagonala tamburului marita fata de o masina standard.

Va recomandam totodata articolul Cea mai buna masina de spalat rufe Beko.