11 feb. 2015

Diferenta dintre "dezghetare automata" si No Frost

Dezghetarea automata este denumirea comerciala a sistemului static de racire. Sistemul static de racire se caracterizeaza prin faptul ca in spatele peretelui inferior se produce un strat de gheata in urma caruia compertimentul frigider se raceste. Din pricina diferentei de temperatura se produce un condens care este preluat de un canal colector, aflat in partea inferioara a peretelui, condens care se duce pe evaporizator-un recipient din plastic aflat deasupra compersorului.   Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

La partea de congelator, serpentinele cu izobutan r600A (agent frigorific ecologic), care racesc compartimentul sunt la vedere si se afla in general sub fiecare sertar al combinei frigorifice. In cazul in care vorbim de un frigider(congelatorul se afla in partea superioara a aparatului frigorific),  nu exista serpentine, racirea se face doar pe peretele din spate si din acest motiv, frigiderele cu racire statica nu au o performanta frigorifica ridicata, mai ales la congelator.

Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale combinei frigorifice sau a frigiderului cititi articolul Criterii alegere combina frigorifica.


No Frost este denumirea comerciala a sistemului dinamic de racire. Acesta se caracterizeaza prin faptul ca in afara de existenta ghetii , in spatele peretelui, aparatul are si un sistem de ventilatie care sufla aerul prin acel perete de gheata, in compartimentele frigider si congelator. Prezenta acestui sistem de ventilatie face imposibila aparitia condensului si prin urmare nu apare nici gheata la compartimentul congelator. Pe piata exista doua sistem de No Frost, unul transversal, care este caracterizat si de prezenta unei pompe de vacuum si unul radial- pe care il gasiti sub denumirea de Air Multi Flow sau Multi Air Flow. Avantajul celui din urma este dat de faptul ca nu veti avea probleme cu lipsa de umiditate la compartimenul frigider. La sistemul No Frost transversal pompa de vacuum face posibila deshidratarea alimentelor si de aceea este recomandat protejarea alimentelor prin acoperire, etanseizare sau infoliere. La sistemul Air Multi Flow aceasta deshidratare nu se mai manifesta sau se manifesta insignifiant.

Vezi si cele mai bune oferte de frigidere si combine frigorifice de pe eMAG.

Cel mai bun sistem de racire pentru compartimentul frigider este cel static cu ventilatie pentru volumele mici sau medii, iar pentru volumele mari cel No Frost Air Multi Flow (radiar). Pentru comparimentul congelator, cel mai bun sistem de racire este cel No Frost.

Exista pe piata sistemul hibrid-static cu ventilatie la compartimentul frigider si no frost la congelator, in general la combine frigorifice cu volume medii, din categoria premium. Brand-urile care folosesc cel mai des acest sistem hibrid sunt Liebhher, Siemens, Bosch, Miele.

22 comments:

Admin spunea...

@ Qori q -Samsung rb37j5010, plus de tehnologie, compresor mai bun, chiar daca ca si branding Liebherr sta mai bine

Combina no frost sharp spunea...

Cred ca as merge mai degraba pe o combina frigorifica no frost de la Sharp

Andreea C spunea...

Unde pot gasi combinele frigorifice de la Liebherr? As vrea sa vad doua modele expuse.

Admin spunea...

Exista un showroom in Voluntari, vis a vis de Hellenic, sediu Coca Cola

Andrei Sandu spunea...

De unde pot cumpara un raft pentru sticle pentru combina frigorifica Beko de 60 cm?

Admin spunea...

De la service-ul autorizat Beko, informatii privind toate service-urile autorizate din service gasiti aici
http://incorporabilepremium.blogspot.ro/2013/09/service-uri-autorizate-arctic-beko.html

Carmen Savu spunea...

Pentru a avea 4 ani garantie la Liebherr mai trebuie platit ceva?

Marina spunea...

Eu am o combina Liebherr de 12 ani si vreau sa spun ca este si acum ca in prima zi. nici o problema cu service-ul. Avea 4 ani garantie cand am luat-o cred ca puteau sa-i dea si 14 ani, pentru ca nu se strica.

Anca Mandru spunea...

Pana la urma, asa cum ati spus in articolul despre Liebherr, sa-nteleg ca sistemul hibrid, cu dezghetare automata in frigider si no frost la congelator este cel mai bun?

Admin spunea...

Exact .

Raft combina Indesit spunea...

De unde pot cumpara suporti in forma de raft pentru combina frigorifica Indesit?

Reparatie compresor combina frigorifica spunea...

Se poate repara un compresor Danfoss in service?

Admin spunea...

Service-urile sunt autorizate sa repare produsele pentru care sunt avizate. Compresorul este un subansamblu.

Anonim spunea...

Recomandare combina frigorifica incorporabila cu volum cat mai mare al frigiderului si congelator no frost, va rog. Va multumesc mult!

Unknown spunea...

ce inseamna neo frost? este un no frost mai bun?
Merci

Admin spunea...

In mare vorbim de acelasi sistem de racire, rebranduit. Diferentele sunt foarte mici din punct de vedere al performantelor tehnice, cu un usor minus atunci cand vorbim de neofrost. O tehnologie mai ieftina, care se apropie de performantele unui sistem nofrost.

Admin spunea...

@ Horade- Frigiderul SAMSUNG RT25HAR4DS9/EO este unul no frost si este un model bun, chiar foarte bun raport calitate pret. Vi-l recomand sincer.

Admin spunea...

Samsung produce doar aparate frigorifice casnice cu sistem de racire dinamica, no frost air multi flow.

Problema la combina frigorifica Samsung spunea...

Imi puteti spune de ce se incalzeste combina frigorifica Samsung, pe laterale? Este vreun defect sau este normal?

Mariana Timofte spunea...

Am avuto combina frigorifica Siemens no frost cu latime de 80 de cm care a fost extraordinara. Am folosit-o doisprezece ani dupa care am facut greseala sa o schimb cu un ariston cu display.

Anonim spunea...

LG, SAMSUNG SAU BECO?

Andrei de la Altex spunea...

Eu recomand Bosch, AEG sau Siemens