14 mar. 2016

Avantajele si dezavantajele hotelor oblice

Noul trend de utilare a bucatariilor cu design modern cu hota incorporabila decorativa oblica, este datorat pe de o parte de tendinta de a se opta in compartimentarea apartamentelor cu bucatarii open space, care comunica cu living-ul, lucru care implica o importanta mai mare a hotei, atat din punct de vedere functional, practic, cat si din punct de vedere estetic, electrocasnicele si hota in special fiind de cele mai multe ori foarte vizibile.

Va recomandam si articolul La ce distanta se monteaza hota incorporabila.

Din punct de vedere estetic, este evident ca o hota cu un astfel de design sunt preferabile, intrucat impactul vizual este mai mare, tendinta de high end este oarecum inertiala si in acelasi timp o astfel de hota este si practica, in sensul in care se evita accidentele, precum acelea de a te lovi la cap, in momentul in care gatesti la plita, accidente mai des intalnite cu cat utilizatorul este mai inalt. 

Din punct de vedere practic, pe langa avantajele in utilizare, mai sus mentionate, o astfel de hota are motor cu turbina si recomandam pentru open space, hotele oblice cu putere de minim 500 de metri cubi, intrucat, fata de o hota decorativa sa zicem cheminee, are o suprafata mult mai mica de absortie si trebuie asadar sa completeze acest minus cu o putere mai mare de evacuare. Totodata trebuie luat i considerare, la fel ca si in cazul celorlalte hote incorporabile decorative mascarea burlanului de evacuare, ce se poate realiza ori cu ajutorul mobilistului, ori cu ajutorul designerului sau arhitectului care se ocupa de bucataria dumneavoastra. In 90 la suta din cazuri, avand in vedere ca vorbim de o putere mare de absortie, burlanul de evacuare este de 150 mm. Acesta se poate totusi micsora pana la 120 mm, fara a avecta performantele hotei, cu ajutorul unei reductii. Mai multe informatii privind hotele, cititi articolul Criterii alegere hota incorporabila.

1 comments:

Catalin S spunea...

Daca ar fi sa nu luam in considerare pretul, credeti ca o hota oblica este de preferat in detrimentul unei hote decorative pentru o bucatarie si living in acelasi spatiu? Dumneavoastra pentru care din ele ati opta?