31 ian. 2017

Seria 8 de la BOSCH | Bosch HBG655NS1

Cuptorul incorporabil electric multifunctional Bosch HBG655NS1 face parte din noua gama de electrocasnice incorporabile lansata de producatorul german de electrocasnice la sfarsitul anului 2016. Cu siguranta aceasta gama se remarca in primul rand prin linia ultra moderna de design, cuptorul incorporabil Bosch HBG655NS1 fiind clar recomandabil unei bucatarii premium, high tech. Panoul de comanda cu inel rotativ de control, display-ul generos si intuitiv, finisajele impecabile, recomanda Bosch HBG655NS1 pentru cei interesati de un cuptor incorporabil exclusivist, cel putin in ceea ce priveste linia de design.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Pretul acestui cuptor variaza intre 3500 si 4000 de lei, un pret normal pentru o gama premium. Nu stiu daca putem vorbi de un raport calitate pret bun, insa cu siguranta Bosch HBG655NS1 va satisface si cele mai ridicate standarde in ceea ce priveste calitatea gatirii, datorita sistemului de convectie 4D, folosit de producatorul german de electrocasnice pentru cuptoarele incorporabile din gama middle spre high end. Va recomandam si articolul Pareri despre electrocasnicele BOSCH.

Bosch HBG655NS1- cuptor electric multifunctional

Sistemul de convectie este important pentru ca Bosch HBG655NS1 asigura o temperatura uniforma in intreaga cavitate a cuptorului, datorita unui convector amplasat in partea din spate a cuptorului. Acest convector este foarte des incurcat cu sistemul de ventilatie, care este amplasat deasupra grill-ului, pentru a raci aceasta zona astfel incat caldura reziduala sa nu se transmita elementelor de mobilier invecinate. Bineinteles ca si Bosch HBG655NS1 are acest sistem de ventilatie, fapt ce permite utilizatorului sa poata amplasa cuptorul inclusiv intr-un corp vertical de mobila. Va recomandam si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil BOSCH.

Bosch HBG655NS1 - autocuratare catalitica | volum de 71 de litri


Cei 71 de litri clasifica cuptorul incorporabil electric multifunctional in categoria cuptoarelor cu volume mari. Un volum mare permite prepararea si anumitor retete sau alimente specifice, cum ar fi un curcan de mai mari dimensiuni, un aliment mai des gatit spre exemplu in Statele Unite, unde volumul cuptorului reprezinta un criteriu mai important decat la europeni. Acum acest importanta acestui criteriu variaza de la utilizator la utilizator, in functie de tipurile de alimente pe care le consuma. 

de autocuratare catalitica presupune existenta a trei pereti perimetrali, care sunt atasati de peretii interiori ai cuptorului si care au proprietatea de a indeparta impuritatile la o temperatura mai mare de 200 de grade Celsius. Practic autocuratarea se intampla concomitent cu procesul de gatire. Peretii catalitici sunt considerati consumabile, durata estimata a acestora fiind de 3-4 ani, in functie de cat de intens se gateste la cuptor. Pentru mai multe detalii privind sistemele de autocuratare, precum si diferentele, avantajele si dezavantajele acestor sisteme, puteti citi in articolul Diferenta dintre piroliza si cataliza la cuptoarele incorporabile. Va recomandam totodata si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil - TOP5 in functie de pret.

Bosch HBG655NS1 - retete presetate si functii de gatire

Cuptorul incorporabil Bosch HBG655NS1 beneficiaza de o grila de retete presetate. Astfel utilizatorul selecteaza o anumita reteta sau un anumit preparat, cum ar fi de exemplu "Pui" si cuptorul seteaza automat temperatura si timpul de preparare - AutoPilot 10. Daca nu doriti sa folositi aceste retete, cuptorul incorporabil Bosch HBG655NS1 ofera posibilitatea utilizatorului de a-si alege una din cele 13 functii clasice de gatire, la fel ca in cazul oricarui cuptor electric multifunctional, urmand ca utilizatorul sa-si seteze singur timpul si temperatura la care doreste sa gateasca. As mai puncta la optiunile de utilizare, existenta glisierelor cu telescop, glisiere ce permit utilizatorului o manevrare mai usoara a tavii, care culiseaza, fara a mai fi nevoie sa tii cu o mana tava si cu cealalta sa amesteci sau sa pui/scoti preparare. Pentru mai multe informatii privind criteriile complete de alegere ale cuptorului incorporabil, va recomand articolul Criterii alegere cuptor incorporabil. Inoxul cu care este finisat Bosch HBG655NS1 este tratat antiamprentare si vorbim de o usa rece, adica usa cuptorului Bosch HBG655NS1 are 3 straturi de geam. Am mentionat in criteriile de alegere ale cuptorului, importanta unei usi cu 3 sau mai multe straturi de geam. Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita incorporabila BOSCH.

Bosch HBG655NS1 - Design, fiabilitate si produse complementare

In ceea ce priveste design-ul, cu siguranta ca Bosch HBG655NS1 va contribui din punct de vedere estetic la imaginea de ansamblu a bucatariei dumneavoastra. Display-ul TFT, impreuna cu panoul de comanda partial touch control ofera o caracteristica premium, high tech. In ceea ce priveste fiabilitatea, gamele premium ale producatorului german de electrocasnice Bosch s-au bucurat intotdeauna de o durata mare de viata, avand in vedere ca pe aceste game se folosesc cele mai bune piese si subansambluri. Va recomandam si articolul Cea mai buna hota incorporabila BOSCH

IP Scoring: Bosch HBG6750B1         

Raport Calitate Pret                        ★★★☆☆
Optiuni utilizare                              ★★
Eficienta autocuratare                           ★★★
Design                                               ★★★★
Fiabilitate                                   ★★
Produse complementare                  ★★★
                                                                            
Total 24                           IncorporabilePremium

In ceea ce privesc produsele complementare, Bosch are o gama medie din punct de vedere al numarului de plite si hote cu care Bosch HBG655NS1 se poate asocia astfel incat sa se potriveasca perfect din punct de vedere estetic in alcatuirea unui set complet de electrocasnice incorporabile. In concluzie cuptorul incorporabil electric multifunctional Bosch HBG655NS1 totalizeaza 24 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte conform evaluarii IP Scoring, evaluare realizata de blogul nostru tinand cont de fiecare criteriu de alegere a cuptorului incorporabil, criterii pe care le-am detaliat in articolul Criterii alegere cuptor incorporabil.

3 comments:

Inox la cuptor bosch spunea...

Inoxul se poate curata repede?

Alice Dobrescu spunea...

Un pret cam mare pentru un cuptor incorporabil? Alice

Admin-inox Bosch spunea...

Inoxul in cazul tuturor cuptoarelor incorporabile Bosch este tratat antiamprentare.