7 feb. 2017

Cea mai buna plita pe gaz Arctic | Arctic ARSGN64121S

Plita incorporabila pe gaz Arctic ARSGN64121S este una din cele mai vandute plite pe sticla de pe piata noastra. Unul din motive este bineinteles legat de pret, aceasta plita fiind una din cele mai accesibile plite pe sticla, dar si pentru faptul ca, desi are gratare din otel emailat, acestea sunt bine fixate de suprafata plitei, mai exact de zona arzatoarelor. Desi in general recomand gratare din fonta, chiar si in situatia plitelor pe sticla, recunosc ca pentru o geometrie a gratarelor ce are la baza fixarea pe arzator, gratarele din otel in general se fixeaza mai bine. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale plitei incorporabile, va recomand articolul Cum aleg plita incorporabila.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.


Exceptie ar face-o plitele Hansa care au acelasi timp de geometrie cu patru gratare individuale pe arzator si cele de la Bosch. Plita incorporabila pe gaz Arctic ARSGN64121S se recomanda in primul rand celor ce vor o plita pe sticla si nu sunt dispusi sa dea mai mult de 500 de lei, acesta fiind pretul pe care-l consider corect pentru aceasta plita. Acum, pretul plitei Arctic ARSGN64121S variaza pe piata, in functie de retailer si totodata daca este sau nu in promotie. Va recomandam totodata si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Arctic.


Daca ar fi sa ne orientam dupa pret, plita incorporabila Arctic ARSGN64121S ar fi varf de gama si prin urmare o putem considera cea mai buna plita incorporabila pe gaz din gama producatorului roman de electrocasnice. Exista un model asemantor, din cele 3 modele care acum sunt pe piata romaneasca de electrocasnice incorporabile, respectiv plita incorporabila Arctic ARSGN64120S, plita ce se diferentiaza de Arctic ARSGN64121S prin lipsa arzatorului WOK, aceasta avand un arzator mare cu o singura coroana de flacara. Avantajul principal al acestei plite este, pe langa arzatorul WOK, un arzator ce are o putere calorica de doua ori mai mare decat un arzator mare clasic, suprafata din sticla, suprafata ce are pe de o parte avantajul ca se curata si se intretine usor, iar pe de alta parte ca se evita inoxul, o tendinta in ultima perioada in design-ul de bucatarie, intrucat inoxul este un material considerat rece.

In ceea ce priveste geometria arzatoarelor, aceasta este una buna, butoanele sunt suficient de departate de arzatoare, iar gratarele sunt fixate destul de bine. Nu este totusi o plita pe care as recomand-o persoanelor care intentioneaza sa gateasca intensiv. In ceea ce priveste siguranta, plita incorporabila Arctic ARSGN64121S are bineinteles supapa de siguranta termocuplu pentru gaz, supapa ce previne ca gazul sa ramana deschis in situatia in care se stinge accidental flacara. Plita incorporabila Arctic ARSGN64121S are aprindere integrata, denumita si aprindere la o mana, o optiune buna, fata de aprinderea la doua maini, specifica aragazurilor clasice.  Am evaluat intreaga gama de produse electrocasnice si incorporabile Arctic, tinand cont de parerea utilizatorilor si a feedback ului primit din service, intreaga gama de produse electrocasnice Arctic in articolul Pareri despre Arctic.

In ceea ce priveste design-ul acesta este unul modern, simplist, ce se poate integra cu succes in contextul unei bucatarii moderne, plita Arctic ARSGN64121S fiind proiectata cu bun gust, desi este un model entry level. In ceea ce priveste fiabilitatea, Arctic ofera 3 ani garantie, adica cu un an mai mult decat majoritatea producatorilor de electrocasnice incorporabile, iar acest lucru ar trebui sa reprezinte o garantie in plus, desi as spune ca exista riscuri sa se defecteze ca la majoritatea plitelor entry si middle level aprinderea electrica sau supapa de siguranta. As spune ca la capitoul fiabilitate estimez o comportare in media situatiilor de service-are specifice acestei categorii. 

IP Scoring: Arctic AESGN64121S

Raport Calitate Pret                        ★★
Calitate material                              ★★☆☆
Calitate gratare                              ★★★☆
Design                                                ★★★☆
Fiabilitate                                   ★★★☆
Produse complementare                   ★★☆☆☆
                                                                            
Total 21                           IncorporabilePremium

In ceea ce privesc produsele complementare, producatorul roman de electrocasnice are o gama cam mica de cuptoare incorporabile si hote incorporabile, insa se pot gasi solutii astfel incat sa alcatuim un set complet plita cuptor hota care sa se potriveasca din punct de vedere estetic. Am evaluat, asa cum v-am obisnuit plita incorporabila Arctic ARSGN64121S conform  principalelor criterii de alegere ale plitei incorproabile pe gaz stabilite de Incorporabile Premium si detaliate in articolul mentionat anterior, iar aceasta plita a obtinut un scoring de 20 dintr-un punctaj de 30 de puncte. Pot spune asadar ca plita incorporabila pe gaz Arctic ARSGN64121S este cea mai buna plita pe gaz Arctic de pe piata in acest moment.