25 feb. 2017

Pareri despre plita pe gaz Samsung NA64H3000AK/EO

Plita pe gaz Samsung NA64H3000AK/EO face parte din noua gama de electrocasnice incorporabile pe care producatorul coreean de electrocasnice o propune pietei europene, piata pentru care isi produce produsele incorporabile in fabrica din Polonia. Deja sunt aproape 10 ani de cand Samsung investeste masiv in electrocasnicele incorporabile, iar ultimii ani au facut din producatorul coreean unul din cei mai competitivi producatori pe acest segment, avand in vedere un raport bun spre foarte bun a raportului pret calitate.  Va recomand si articolul Linii moderne de design la electrocasnicele incorporabile in 2017.
Viteza cu care Samsung dezvolta segmentul de incorporabile este asemanatoare, daca vrei cu evolutia telefoanelor Nokia de acum 10-15 ani, cand de la un Nokia 3310, la un Nokia 515, se trecea foarte repede la un Nokia x Dual sim, doar ca Samsung parcurge acesti pasi mult mai repede. Revenind la plita incorporabila pe gaz Samsung NA64H3000AK/EO aceasta se concureaza in principal cu modelele de la Boch, Bosch POP6B6B1010 si Bosch POH6B6B10 sau cu Electrolux EGH63431OX sau EGH6242BOX, doar ca pretul in cazul Samsung-ului este cu 20 la suta mai mic. Voi evalua, ca de obicei,  mai jos, plita incorporabila Samsung NA64H3000AK/EO conform principalelor criterii pe care le-am setat in alegerea plitei incorporabile pe gaz, criterii detaliate in articolul Cum aleg plita incorporabila.

Samsung NA64H3000AK/EO - plita gaz, finisaj sticla

In ceea ce priveste sticla, aceasta este de calitate buna, cu o grosime de aproximativ 6 mm, ceea ce o va face rezistenta la socuri mecanice moderate spre mari, Acum, principalele avantaje  ale unei plite pe sticla sunt date pe de o parte de plusul estetic, sticla, fie ca este alba, neagra sau o alta culoare este un material modern atunci cand e folosit pentu finisajul unei plite pe gaz, inoxul nemiafiind preferat in ultimii ani, in general din pricina faptului ca este rece.

Un alt avantaj al plitei pe sticla Samsung NA64H3000AK/EO este dat de faptul ca aceasta se curata mai usor, iar zgarieturile sunt mai putin vizibile, decat pe inox sau o alta plita pe tabla emailata, ce are culoare diferita de cea neagra. In general pe negru nu se vad zgarieturile. Pentru mai multe detalii privind avantajele, dar si dezavantajele plitei pe sticla in comparatie cu alte materiale, va recomand articolul Plita incorporabila pe sticla sau plita pe inox. Plita incorporabila  Samsung NA64H3000AK/EO are o latime de 60 de cm, deci se poate asocia cu succes oricarui cuptor din gama Samsung si nu numai. Am atasat in partea stanga si dimensiunile complete de incorporare ale plitei.

 Samsung NA64H3000AK/EO - geometrie buna a arzatoarelor si a gratarelor

Acum, in ceea ce privesc gratarele, putem spune ca acestea au o geometrie destul de buna, dar, un aspect si mai important in cazul plitelor pe sticla este dat de cat de bine aceste gratare sunt fixate de suprafata plitei, acest lucru fiind o provocare in proiectarea de produs. Va recomand totodata si articolul Cea mai buna plita incorporabila pe gaz Samsung.  Am evaluat principalele categorii de produse Samsung in articolul Pareri despre Samsung.

Aici  Samsung NA64H3000AK/EO sta bine, fiind una din plitele pe sticla cu cea mai buna fixare a gratarelor de suprafata plitei de pe piata. In ceea ce priveste geometria arzatoarelor, aceasta este una buna, dar nu optima, avand in vedere ca arzatorul cu puterea calorica cea mai mare este pozitionat in partea din spate. Personal, consider ca o amplasare a arzatorului in partea din fata este mai eficienta, insa depinde de la utilizator la utilizator. Oricum ideea este ca exista pe diagonale, o distanta suficient de mare astfel incat utilizatorul sa poata manevra cu succes doua vase cu diagonale .mari.

Samsung NA64H3000AK/EO - gratare din fonta, produse complementare

In ceea ce privesc gratarele, acestea sunt realizate din fonta in aliaj, o fonta de buna calitate, usor poroasa insa, fapt ce o face mai greu de curatat. Gratarele sunt din patru bucati, fiecare se fixeaza separat pe arzator, fapt ce le face mai usor de manipulat, atunci cand vine vorba de curatare. Plusuri si minusuri aici. Bineinteles plita Samsung are aprindere electrica pe buton si supapa de siguranta termocuplu pentru gaz. Va recomand si articolul Hota incorporabila telescopica Samsung, hota cu care aceasta plita s-ar putea asocia.
In ceea ce privesc produsele complementare Samsung are o gama medie din punct de vedere al numarului, de cuptoare incorporabile electrice multifunctionale si o gama mai restransa de hote, insa se poate gasi relativ usor produse complementare modelului Samsung NA64H3000AK/EO astfel incat sa se poata alcatui un set complet de plita, cuptor si hota incorporabila, Va recomand in acest sens si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Samsung.

IP Scoring: Samsung NA64H3000AK/EO

Raport Calitate Pret                        ★★★☆
Calitate material                              ★★★☆
Calitate gratare                              ★★☆☆
Design                                                ★★
Fiabilitate                                   ★★
Produse complementare                   ★★☆☆☆
                                                                            
Total 21                           IncorporabilePremium

In ceea ce priveste design-ul, acesta este unul modern, elegant, plita incorporabila Samsung NA64H3000AK/EO fiind proiectata cu gust. La capitolul fiabilitate, consider ca Samsung face electrocasnice mai fiabile decat linia de telefoane :)). In concluzie plita incorporabila pe gaz Samsung NA64H3000AK/EO totalizeaza conform principalelor criterii de evaluare ale plitei incorporabile stabilite de blogul Incorporabile premium, 21 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte si este un model pe care-l recomand celor care-si doresc o plita cu care sa utilize o bucatarie cu electrocasnice negre si care sa fie din segmentul middle level in ceea ce priveste pretul.

1 comments:

Elena Andreea spunea...

Este si o plita incorporabila pe gaz Samsung pe culoare alba?