8 feb. 2017

Plita retro Gorenje GTW6INI

Plita incorporabila retro pe gaz Gorenje GTW6INI  este una din cele doua modele de plite rustice pe care producatorul sloven de electrocasnice premium le are pe culoarea cream. Cealalta plita incorporabila rustica pe gaz Gorenje, are o alta geometrie a gratarelor si a arzatoarelor, plita pe care am analizat-o in articolul Cea mai buna plita rustica Gorenje GW65CLI.  Pentru mai multe informatii privind criteriile complete de alegere ale plitei incorporabile, va recomand articolul Cum aleg plita incorporabila pe gaz. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Gorenje GTW6INI - geometrie buna a arzatoarelor si a gratarelor

Atat plita incorporabila mai sus mentionata cat si Gorenje GTW6INI beneficiaza de o foarte buna geometrie a arzatoarelor, geometrie conturata in jurul arzatorului WOK, un arzator cu o putere calorica echivalenta apropiata de 3kW, putere calorica cam de doua ori mai mare fata de un arzator normal.

Acest arzator ajuta utilizatorul sa gateasca si sa fiarba mai repede, un lucru important mai ales in cazul vaselor de dimensiuni mai mari si totodata este necesar pentru prepararea anumitor retete asiatice, vietnameze, etc. In ceea ce privesc gratarele, acestea sunt din fonta in aliaj, o fonta foarte fina, putin poroasa si de foarte buna calitate. Va recomand totodata si articolul Pareri despre electrocasnicele Gorenje.

Porozitatea redusa inseamna in primul rand ca este mai usor de curatat si intretinut si pe de alta parte ca fonta in aliaj este de buna calitate, ceea ce o face mai putin casanta. In  timp fonta se comporta semnificativ mai bine comparativ cu gratarele din otel emailat. In ceea ce priveste siguranta in exploatare, plita incorporabila retro pe gaz Gorenje GTW6INI are supapa termocuplu pentru gaz, supapa ce opreste gazele in situatia in care flacara se stinge accidental. Aprinderea electrica este integrata, pe buton. Va recomandam si articolul Pachete electrocasnice incorporabile retro pe culoarea cream.

Gorenje GTW6INI - design retro, produse complementare

Putem spune ca producatorul sloven de electrocasnice premium este printre primii producatori in ceea ce priveste design-ul, calitatea proiectarii, dar si a materialelor folosite, in special atunci cand vorbim de electrocasnice incorporabile, Aceasta plita se poate asocia cu succes cu hota si cuptorul din aceeasi gama, care se termina in codul INI, gama pe care o vom prezenta intr-unul din articolele urmatoare.

Plita incorporabila Gorenje GTW6INI are un pret ce variaza intre 1500 si 2000 de lei, un pret putin cam mare, insa oarecum justificabil, avand in vedere faptul ca vorbim de o plita retro pe sticla, un material care este foarte usor de intretinut. Pentru o analiza mai detaliata privind avantajele si dezavantajele dintr plitele pe sticla si plitele pe inox sau emailate, va recomandam articolul Diferenta dintre plitele pe sticla si plitele pe inox.

In ceea ce privesc produsele complementare care completeaza setul de electrocasnice incorporabile retro din gama Gorenje Infinity Collection, va recomandam si articolul in care am prezentat cuptorul retro pe culoarea cream din aceasta gama, respectiv Cel mai bun cuptor rustic cream Gorenje BO627INI.

IP Scoring: Gorenje GTW6INI

Raport Calitate Pret                        ★★
Calitate material                              ★★★☆
Calitate gratare                              ★★★☆
Design                                                ★★
Fiabilitate                                   ★★
Produse complementare                   ★★★☆☆
                                                                            
Total 24                           IncorporabilePremium

In ceea ce priveste modul in care sunt fixate gratarele de suprafata plitei, pot spune ca acestea sunt foarte fixe si plita incorporabila Gorenje GTW6INI se poate folosi si o recomand inclusiv pentru gatire intensiva. Conform principalelor criterii de alegere ale plitei incorporabile, am evaluat plita incorporabila retro Gorenje GTW6INI cu 24 dintr-un puntaj maxim de 30 de puncte.

4 comments:

Amalia Sandu G spunea...

Am cumparat acest set de electrocasnice pe sticla. Arata fenomenal si sunt la fel de bune. Pozele chiar nu reflecta realitatea. Pacat ca, cel putin pozele de produs reflecta doar un produs care pare banal. In realitate chiar schimba imaginea unei bucatarii.

Adina Ionita spunea...

Care este riscul ca o astfel de plita incorporabila pe sticla sa se sparga? Se poate sparge si de la caldura?

Cosmin Zugaru spunea...

Varianta de plita cuptor si hota rustica pe culoarea neagra, din aceeasi gama cu cele pe cream, au fix aceleasi caracteristici tehnice si difera doar culoarea sau exista diferente si de functionalitate in cazul incorporabilelor?

Admin - cat de rezistenta este o plita pe sticla spunea...

De la caldura, nu exista niciun risc sa se sparga o plita pe sticla, in special de la producatori consacrati de electrocasnice incorporabile, cum este si cazul celor de la gorenje. In cazul socurilor mecanice, acestea ar trebui sa fie violente. Exista totusi un risc ca plita sa se ciobeasca, daca cad lucruri grele pe muchii, insa consider ca sunt cazuri izolate.