3 mar. 2017

Cea mai buna plita pe gaz din inox de la AEG

AEG HG654550SM - Cea mai buna plita pe gaz din inox pe 60cm de la AEG

Din pacate exista pe piata din tara noastra prea putine plite incorporabile pe gaz de la AEG. In general producatorul german, parte a grupului suedez de electrocasnice Electrolux a o gama mai larga de plite electrice, cele mai multe dintre ele pe inductie electromagnetica. Insa la noi in tara ponderea gaza electric este total diferita fata de celelalte tari europene, iar in acest moment este mai rentabil sa alegem gazul natural in cazul plitelor. Plita incorporabila AEG HG654550SM face parte din noua gama disponibila pentru anul 2017 si in tara noastra. 
Plita incorporabila, AEG Gas HG654550SM, 4 arzatoare gaz, Arzator rapid, Gratare fonta, 60 cm Inox

Vorbim de un producator premium, ce realizeaza produsele electrocasnice incorporabile in mare parte din fabricile din Germania, prin urmare pretul este peste media pietei, aceasta plita poate fi cumparata la un pret in jurul a 1300-1400 de lei. Raportul calitate pret este unul relativ bun, pretul dublu fata de o plita similara Electrolux fiind justificat de branding si de o perioada estimata de viata mai mare. Acum, AEG este printre putinii producatori de electrocasnice incorporabile capabil sa se se concureze cu MIELE, cel mai bun producator de electrocasnice din Europa si probabil din lume, un producator tot din Germania. 

De ce sa-ti cumperi incorporabile AEG

Acum...de ce AEG? In primul rand ca pentru o bucatarie premium ai nevoie de branding-uri premium si, daca in cazul plitelor diferentele caracteristice, cel putin pe hartie nu sunt foarte diferite, poate doar ca inoxul este mai bine polisat, iar gratarele din fonta sunt mai bune din punct de vedere al compozitiei, in cazul cuptoarelor si a masinilor de spalat vase sau a cuptoarelor cu microunde incorporabile diferentele sunt in general mari. Ca sa nu mai punem la socoteala design-ul, care, desi este simplist, AEG folosind in general inoxul, este si arata premium. Revenind la plita incorporabila AEG HG654550SM aceasta are maximum caracteristicilor tehnice pe care le poti avea la o plita incorporabila pe gaz. Inox de foarte buna calitate, gratare din fonta, din doua bucati pentru a fi usor de manipulat si curatat, o geometrie relativ noua pe piata, propusa, ce-i drept si in gama de plite Electrolux, o geometrie buna a arzatoarelor si a gratarelor in concluzie.

Bineinteles, aprinderea este integrata pe buton iar sistemul de siguranta termocuplu, ce previne eliminarea gazului natural, in cazul stingerii accidentale a flacarii exista si el. Diferentele fata de o plita din categoria middle level se vad totusi la detalii si la finisaje. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale plitei pe gaz iti recomand articolul Cea mai buna plita incorporabila pe gaz.
Plita incorporabila, AEG Gas HG654550SM, 4 arzatoare gaz, Arzator rapid, Gratare fonta, 60 cm, Panel comanda negru, Inox

AEG HG654550SM - calitate foarte buna a materialelor folosite

Arzatorul WOK are o putere echivalata de peste 3kW ceea ce inseamna ca vei gati practic de trei ori mai repedere in comparatie cu un ochi clasic de aragaz spre exemplu. In ceea ce privesc produsele complementare si aici vorbesc doar de ceea ce putem gasi pe piata din tara noastra, producatorul german are o gama relativ mare de cuptoare incorporabile si o gama mai limitata de hote. Insa avantajul acestor incorporabile este dat in primul rand de standardul foarte ridicat de calitate. Ideea este ca nu orice are AEG in bucatarie, la fel cum nu orice are MIELE. Aceste branduri premium devin insa din ce in ce mai solicitate pe piata noastra, avand in vedere ca au o durata mai  lunga de utilizare, iar pana la urma platesti aceeasi bani, insa ai o calitate si un branding superior de la inceput. Plita incorporabila AEG HG654550SM se recomanda asadar celor interesati de utilarea unei bucatarii moderne premium si este o plita pe care blogul nostru o recomanda.

In ceea ce privesc produsele complementare, poti realiza relativ usor un set complet de electrocasnice incorporabile cuptor-plita-hota si sa te incadrezi intr-un pret mediu, undeva in jurul a 5000 de lei. Daca te intereseaza si un cuptor cu microunde incorporabil, exista pe piata din tara noastra si astfel de modele, care se potrivesc perfect cu cuptoarele incorporabile electrice multifunctionale din punct de vedere estetic.