23 iul. 2017

Combina frigorifica sau frigider-Ce aleg?

 Care sunt diferentele dintre combina frigorifica si frigider?!

Atunci cand ai nevoie in casa de un aparat frigorific, aceasta este prima intrebare. Care sunt diferentele dintre combina frigorifica si frigider?!. In ceea ce priveste strict constructia acestora, combina frigorifica are partea de frigider in partea superioara, iar congelatorul este pozitionat in partea de jos. Frigiderul are in schimb partea de congelator in partea superioara.  In concluzie combina frigorifica are congelatorul in partea de jos, iar frigiderul are congelatorul in partea de sus.
https://incorporabilepremium.blogspot.com/2017/07/combina-frigorifica-sau-frigider-ce-aleg.html
Exista insa si diferente in ceea ce privesc caracterisiticile si perfomantele tehnice ale aparatului frigorific. In general, daca vorbim de combina frigorifica si frigider in acelasi buget de pret si capacitati relativ asemanatoare, ale aceluiasi producator de frigorifice, combina frigorifica are performante tehnice mai bune, aici referindu-ma in special la o capacitate de congelare raportata la 24 de ore mai mare comparativ cu cea a frigiderului. In concluzie, combina frigorifica are performante tehnice mai ridicate comparativ cu frigiderul in cele mai multe din cazuri.
https://incorporabilepremium.blogspot.com/2017/07/combina-frigorifica-sau-frigider-ce-aleg.html
Totodata mai exista diferente legate de volum, prin insasi constructia acestor aparate frigorifice. In general combina frigorifica are un volum mai mare la congelator raportat la volumul total al aparatului frigorific. Vorbim practic de faptul ca in cazul combinei frigorifice volumul congelatorului este o treime din volumul total (aproximativ 33%). In cazul frigiderului acesta are in general un congelator care ocupa volum de un sfert din volumul total (aproximativ 25 %). Prin urmare, in decizia de a opta intre un frigider si o combina frigorifica, volumul congelatorului este si el important. De exemplu daca nu folositi foarte des congeltorul, neavand obiceiul de a congela alimente, frigiderul poate fi o optine mai buna din acest punct de vedere.

Combina frigorifica sau frigiderul...care este mai practic?

In ceea ce priveste confortul in utilizare, recomand combina frigorifica deoarece nu mai trebuie sa te apleci atunci cand ai nevoie de fructe, legume, sau alte alimente care in cazul frigiderului ar fi amplasate la nivelul genunchiului. Pe de alta parte daca ai copii mici in casa, frigiderul poate fi mai bun, pentru ca pentru copii ar fi mai facil sa ajunga la alimente, fiind mai mici de inaltime.

Cat de important este volumul?

In general pentru o familie de 3 persoane volumul optim la partea de racitor, frigider este undeva in jurul a 220-240 de litri, iar pentru o familie de 4 persoane acesta ar varia intre 240 si 270 de litri, cu plusuri sau minusuri in functie de stilul de viata al fiecarei familii. In acest volum atentie, nu am inclus si volumul congelatorului.

Care consuma mai putin? Avantajele si dezavantajele unei combine frigorifica sau a unui frigider in cazul unui consum de energie mai mic

Acum exista o presiune privind consumul cat mai mic, iar electrocasnicele au intrat si ele in acest context. Trebuie avut in vedere ca o clasa de eficienta energetica mai buna trebuie sa nu afecteze performantele tehnice ale unei combine frigorifice sau ale unui frigider. Ceea ce va recomand este sa aveti in vedere ca sa aveti o clasa de climatizare cat mai buna, cea mai buna fiind SubNormal - Tropical, fiind prescurtata SN-T, iar unii producatori preferind sa introduca intre aceste prescurtati si celelalte limite intermediare, deci puteti gasi informatia cam asa SN-N-ST-T, ceea reprezinta de fapt acelasi lucru, fiind important ca aparatul frigorific sa aibe limite de temperatura ambientala cat mai mare. De exemplu un aparat frigorific cu clasa de climatizare Normal-SubTropical este mai putin bun decat un SubNormal-Tropical. Deci N-ST mai putin bun decat SN-T. Un alt element ce certifica performante tehnice superioare pentru o combina frigorifica sau frigider este dat de capacitatea de congelare raportata la 24 de ore. Va recomand aparate cu capacitate de congelare mai mare de 7kg la 24 de ore, informatia de pe fisa tehnica a produsului aratand ceva de genul 7kg/24H. Am detaliat complet criteriile de alegere ale unui aparat frigorific casnic in articolul Criterii alegere combina frigorifica | Criterii alegere frigider.

In concluzie este in regula sa optati pentru o clasa de eficienta energetica cat mai buna, cu cat mai multi + dupa A, ceva de genul A+++, dar sa aveti in vedere sa aveti si un bun randament frigorific, intrucat, de cele mai multe ori un consum mai mic inseamna un compresor mai mic, iar randamentele difera in functie de marca de compresor. Puteti gasi evaluari ale perfomantelor celor mai vandute combine frigorifice de pe piata in tara noastra, in sectiunea blogului Combine Frigorifice.

4 comments:

Anca Petrescu spunea...

Ce parere aveti despre combinele frigorifice de la Liebherr? Considerati ca cele cu latimea de 55 de cm sunt suficient de incapatoare pentru o familie de 3 persoane, noi doi fiind mai mult pe la serviciu.

Tehnician - Despre compresoare Danfoss la frigidere spunea...

De unde pot sti care din combinele frigorifice au compresor Danfoss

Mircea Puiu spunea...

Ce parere aveti despre combinele no frost samsung?

Marian spunea...

Mai pot gasi pe undeva un frigider care sa consume mult, pentru ca nu ma intereseaza consumul si sa aiba freon din ala vechi?