14 oct. 2017

Combina frigorifica incorporabila NoFrost - Samsung BMF BRB260030WW

Combina frigorifica Samsung BMF BRB260030WW este una din putinele modele de aparate frigorifice incorporabile care sa aiba un sistem de racire dinamic, numit comercial si NoFrost. in general combinele frigorifice incorporabile au un pret cu pana la 50 la suta mai mare decat o combina frigorifica standard, neincorporabila, ce are caracteristici similare. Motivul este dat de faptul ca aparatele frigorifice incorporabile sunt produse de nisa, le-as spune exclusiviste, avand in vedere ca ele au o cota de piata de sub 2 la suta.
Combina-frigorifica-incorporabila-NoFrost

Combina frigorifica incorporabila NoFrost Samsung BMF BRB260030WW - raport foarte bun pret calitate

Combinele frigorifice No Frost, adica care nu fac gheata la compartimentul congelator sunt si ele foarte rare, in primul rand pentru ca sistemul NoFrost este mai scump si teoretic pretul unei combine frigorifice incorporabile No Frost ar creste cascadat. Daca spre exemplu, in gama producatorului german de electrocasnice, Bosch gasim cea mai accesibila combina frigorifica NoFrost care sa fie incorporabila la un pret in jurul a 4000 de lei, Samsung vine cu acest model, Samsung BMF BRB260030WW la un pret in jurul a 2000 de lei. Diferenta de pret nu este justificata insa de calitate, neaparat, ci in principal din pricina costurilor de productie. 

Combina frigorifica incorporabila NoFrost Samsung BMF BRB260030WW - tara de provenienta

Sistemul de racire cu aer, numit No Frost a fost inventat si dezvoltat in Asia, apoi preluat de , iar producatorii europeni au fost printre ultimii care au importat aceasta tehnologie. Pe langa aceasta, in cazul Bosch in special, vorbim de costuri mai mari deoarece mana de lucru din Germania, locul in care se asambleaza toate produsele incorporabile din gaa preium, este mai mare decat in Polonia, tara in care se produce combina frigorifica No Frost Samsung BMF BRB260030WW. Pentru detalii complete privind alegerea unei combine frigorifice, va recomand articolul Criterii alegere combina frigorifica.

Combina frigorifica incorporabila NoFrost Samsung BMF BRB260030WW - performante tehnice

Ceea ce este paradoxal in cazul combinelor frigorifice incorporabile este dat de faptul ca poti plati 2500-3000 de lei pentru un astfel de electrocasnic, iar performantele tehnice sa fie mai slabe inclusiv fata de un frigider neincorporabil care costa pana in 1000 de lei. Poti plati asadar mare parte din costul unei combine frigorifice pe faptul ca este incorporabila si prin urmare exclusivista. Recomandarea mea este sa aveti in vedere o clasa climatica cat mai buna, respectiv SN-T, clasa climatica ce reflecata capacitatea de functionare in mediu ambiental a combinei frigorifice, o caracteristica cu atat mai importanta, cu cat combina frigorifica este incorporabila intr-un corp de mobilier, ceea ce inseamna implicit o ventilare mai precara si o caldura inertiala mai mare si in acelasi timp o capacitate de congelare mai mare de 9-10 kg la 24 de ore, asta daca nu va creste semnificativ pretul combinei. 

Combina frigorifica incorporabila NoFrost Samsung - fabricata in Polonia

Combina frigorifica incorporabila NoFrost se incadreaza in aceste standarde, avand clasa de climatizare aproape de perfectiune, respectiv SN-ST si o capacitate de congelare de 9 kilograme la 24 de ore. La aceste caracteristici tehnice, as mai adauga faptul ca vorbim de un compresor foarte bun, in acest moment compresoarele coreene Samsung fiind unele din cele mai bune din lume, din punct de vedere al raportului pret calitate, dar si al fiabilitatii. Asadar compresoarele sunt coreene, insa combina frigorifica NoFrost Samsung BMF BRB260030WW este asamblata in Polonia

Combina frigorifica incorporabila NoFrost Samsung - consum

In ceea ce priveste consumul, aparatele frigorifice sunt intotdeauna un mic consumator de energie electrica intr-o locuinta, contrar prejudecatilor ca un aparat frigorific consuma mult. Combina frigorifica No Frost Samsung BMF BRB260030WW este incadrata in clasa A+ de eficienta energetica cu un sonsum de 291 de kW pe an, ceea ce inseamna un cost de 160 lei pe an. 

Combina frigorifica incorporabila NoFrost Samsung - volum si nivel de zgomot

In ceea ce priveste volumul, in general combinele frigorifice au o problema la acest capitol, in primul rand pentru ca ele trebuie sa se incadreze intr-un modul de mobilier cu latime si adancime de 60cm, dimensiunea aparatului fiind de 54-55 cm pe cele doua directii si avand o inaltime de 177 de cm. Cei 195 de litri la frigider si 72 la congelator clasifica combina Samsung BMF BRB260030WW in categoria combinelor frigorifice incorporabile de volum mediu, find suficiente pentru o famile de 3 pana la 4 persoane.  
Combina-frigorifica-incorporabila-NoFrost-Samsung
Un alt atu care merita mentionat este dat de nivelul foarte redus de zgomot, cei 37 de dB(A) clasificand acest model in categoria combinelor foarte silentioase, un lucru ce merita apreciat cu atat mai mult cu cat vorbim de o combina frigorifica cu sistem de racire dinamic, NoFrost, despre care stim ca de principiu sunt mai zgomotoase fata de cele cu sistem de racire static, numit in comert cu "dezghetare automata". 

In concluzie combina frigorifica total incorporabila Samsung BMF BRB260030WW este una din cele mai bune combine frigorifice de pe piata, din punct de vedere al raportului pret calitate, cu performante tehnice bune spre foarte bune, care va va raci perfect alimentele, o combina frigorifica care-si merita banii si pe care IncorporabilePremium o recomanda.

8 comments:

Anonim spunea...

se poate schimba directia de deschidere a usii?

Andrei stoucan spunea...

Ce compresor are aceasta combina frigorifica?

Anonim spunea...

Se poate opri congelatorul la aceasta combina frigorifica incorporabila? 3 sau exista vreun model, dar eventual cu doua compresoare?

Cosmin Sandu spunea...

Care este capacitatea maxima pe care pot sa o bag în congelator în kilograme?

Rareș Dima spunea...

Bună ziua. Care este cea mai mare combina frigorifica total incorporabila?

Admin câte kilograme de carne întra în congelator spunea...

Pentru aceasta combina undeva în jurul a 60 de kilograme de carne.

Admin spunea...

@ Anonim nu se poate opri congelatorul, însă se poate regla temperatura astfel încât sa existe un consum mic de energie

Admin compresor Samsung spunea...

@ Andrei toate combinele frigorifice Samsung au compresoare Samsung fabricate în Coreea, deși combinele se asamblează în Polonia. Vorbesc de combinele destinate piețelor europene.