5 aug. 2019

Inertia termica si clasa climatica la lazile frigorifice

Doua din cele mai importante criterii in alegerea unui aparat frigorific si prin urmare si a unei lazi frigorifice stau in aceste doua caracteristici. Inertia termica care apare cel mai des sub caracteristica autonomie fara curent, ne da practic o informatie cu privire la schimbul termic si gradul de izolare termica interior exterior al unui echipament frigorific casnic. 

Clasa climatica este foarte importanta pentru ca reprezinta parametrii termici de functionare in mediul ambiental a aparaturatului frigorific. Este important ca aceasta clasa climatica sa aiba borne cat mai mari, cea mai buna clasa climatica pentru aparatele frigorifice casnice fiind SN-T, ceea ce inseamna subnormal-tropical, ceea ce inseamna o temperatura ambientala de functionare intre 10 si 43 de grade Celsius. 

Chiar daca nu exista riscul de a scadea sub 10 grade Celsius sau de a depasi 43 de grade Celsius, este important ca aceste borne sa fie extreme, intrucat temperatura ambientala influenteaza si comportamentul si presiunea izobutanului R600A, agentul frigorific cel mai des intalnit la aparatele frigorifice casnice si prin urmare si in cazul lazilor frigorifice.

In concluzie, pe langa celelalte caracterisitici cantitative, urmariti si aceste caracteristici calitative, pentru a opra pentru o lada frigorifica performanta si cu o durata de utilizare mai lunga si cu parametrii superiori de functionare. Va recomand totodata si articolul Criterii alegere combina frigorifica.

1 comments:

Anonim spunea...

exista vreo lada frigorifica no frost de la electrolux sau whirlpool?