7 mai 2011

Retete Culinare: Lazania, Lasagne



Pentru 6 sau 8 portii
-500 g de paste proaspete pentru lasange
-180g de branza parmezan ras
-200g de branza, tocat (fie mozzarella, scamrorza sau provola)

Pentru sos de carne:
-500g de carne de vită tocată ;
-800g de tomate (conservate sau tocate);
-1 ceapa medie ;
-30 g de unt ;
-6 sau 7 linguri de ulei de măsline ;
-1 pahar de vin rosu ;
-ţelină, morcov ;
-sare.

Pentru 600g de sos bechamel :
(alternativ, puteţi folosi sos Béchamel);
-50g de unt;
-60g de făină;
-1l de lapte ;
-sare, nucşoară.

Pentru a face sosul de carne

1.Taiati morcovul si ceapa si telina scaun le în ulei şi unt.
2.Adaugati carne şi prajiti-o.
3. Se adauga vinul si permiteti să se evapore, apoi se adaugati roşii şi sare.
4. Acoperiti si gatiti la foc mic timp de aproximativ o oră .


Pentru a face sos beachamel:
1Topiti untul apoi adaugati faina mixind bine tot timpul pentru a preveni orice bulgări de formare.
2. Adauga un pic de lapte la un moment dat şi pe parcursul prepararii, pana cand sosul ajunge la consistenta dorita .
3. Odată gatite adaugati puţina sare şi nucşoară rasă.
4. Unt;
5. Punteti doua lingurite de sos de carne peste suprafata vasului, apoi aranjati foile de lasagna, urmată de sosul de carne, sosul bechamel, branza cumparata şi stropirea cu parmezan ras.
6. Continua adăugarea de straturi, în acest fel până când aţi terminat aproape toate ingredientele.
7. În cele din urmă acoperă generos cu sos bechamel, adauga parmezan ras şi câteva bucati de unt.

-Pregătirea 2 ore .
-Timp de gătire 45 -60 minute.
-Recomandat utilizarea de echipament vase dreptunghiulare nelipicioase.
-Sfaturi şi variaţiile .
-Dacă preparati peşte sau legume lasagna, puteţi folosi legume precongelate, lapte şi ulei de măsline în loc de unt pentru sos bechamel.

10 comments:

Mihaela Tanase spunea...

La ce functie a cuptorului se poate prepara aceasta reteta?

Raduta Diana spunea...

Arata mai bine in poza decat cum mi-a iesit mie:). Cred ca trebuie sa fac de mai multe ori ca sa ajung sa iasa ca in poza

Claudia Tina spunea...

Mereu in poze va arata mai bine...:))

Alexandra Jianu spunea...

Merge si cu branza. Eu fac lazania de 12 ani si o fac cu branza si iese foarte buna.

Simina Ion spunea...

totdeauna arata mai bine in pozele retetele decat in realitate:))

Mihai Ghirescu spunea...

Cat de rezistenta e vopseaua de pe cuptor si plita?

Mihaela Tanase spunea...

Asta-i buna :))

Nese Claudia spunea...

Eu am incercat si in vas yena si are un gust mai bun

Viorica Popescu spunea...

Merge....A iesit bine

Marius D spunea...

Merge cu o sticla de vin langa :)