7 feb. 2010

Tendintele secolului 21 in design-ul de bucatarie

Bucatariile Hi-tech au devenit in ultima perioada un punct de interes pentru persoanele interesate de reamenajarea locuintei. Utilizarea unei astfel de bucatarii ofera o multitudine de avantaje pe care le vom parcurge in randurile de mai jos.
CONTEXT: Bucataria secolului XXI este urmeaza acelasi ritm alert al dezvoltarii tehnicii si a definirii unor noi concepte de ergonomie si design. Daca pana acum 3-4 ani, bucatarei nu i se oferea prea mult interes si era privita numai din perspectiva functionalitatii, noile tendinde de compartimentare a spatiului, au transformat-o intr-o prelungire a livingului. Cu acest prilej , designerii de interior au trecut la noi abordari bazate pe un nou concept de mobilier, pe noi standarde de confort si pe un impact vizual puternic si emblematic.



Bucataria a devenit o "emblema sociala" pentru utilizator . Garantia bunului gust este asigurat de incadrarea in noile tendinte in domeniu.Culorii ii este conferita acum un rol la fel de important ca in orice alta incapere din casa. Se poarta culorile tari,visiniu,rosu, dar si nuantele de pamant sau caramiziu. Bucataria secolului XXI are un mobilier la comanda pretabil necesatatilor utilizatorului realizate de specialisti in domeniu(cum ar fi Pedini ) si cu aparatura electrocasnica Hi-Tech.
CONCLUZIE: Electrocasnicele incorporabile BOSCH si SIEMENS va propun o noua abordare a timpului petrecut in bucatarie. Individul secolului XXI este caracterizat de o lipsa acuta de timp. Tocmai din acest punct de vedere o bucatarie hi-tech este solutia. o simpla apasare pe buton si vasele sunt spalate, cafeaua este gata, mancarea este pregatita iar apoi cuptorul se curata singur. Toate acestea sunt in folosul utilizatorului, care in acest mod castiga timp, pe care si-l poate petrece alaturi de cei dragi.