7 feb. 2018

Cel mai bun cuptor incorporabil în 2018

Cel mai bun cuptor incorporabil din 2018

Cel mai bun cuptor incorporabil nu trebuie să fie neaparat cel mai scump, cel mai bun cuptor incorporabil nu trebuie să aibă toate funcțiile pentru a fi cel mai bun, ci mai degrabă trebuie ca performanțele acestuia să poată satisface nevoile utilizatorului, cel mai bun cuptor incorporabil este așadar cuptorul care se potrivește perfect nevoilor dumneavoastră. Există ce-i drept anumite caracteristici tehnice, "must"-uri pe care acesta ar trebui să le aibă, caracterisitici pe care le vom analiza mai jos și câteva alte opțiuni și funcții care ar putea fi utile, aici referindu-mă la sisteme de autocurățare, suporți telescopici, rețete presetate, etc.

Cel mai bun cuptor incorporabil | Caracteristici tehnice obligatorii


  • Principala caracteristică tehnică pe care un cuptor electric trebuie să o aibă este dată de existența convectorului. Acesta are proprietatea de a uniformiza temperatura în întreaga cavitate a cuptorului.
  • A doua caracteristică tehnică pe care un cuptor electric multifuncțional (cuptorul electric multifuncțional este cel care are convector), este dată de existența unui timmer electronic, timmer care să oprească automat cuptorul.
  • O altă caracteristică pe care o consider obligatorie pentru un cuptor incorporabil este dată de existența unui număr de programe suficient astfel încât să permită utilizatorului să prepare un număr cât mai mare de alimente sau rețete. Acum, dacă acest cuptor are și rețete presetate, cu atât mai bine.

Cel mai bun cuptor incorporabil | Ce mai poți obține de la un cuptor

  • O caracteristică ce poate fi importantă este dată de existența unui sistem de autocurățare. Cel mai eficient sistem de autocurățare este cel pirolitic, celelalte opțiuni fiind date de autocurățare catalitică, autocurățare ce necesită consumabile și costuri post cumpărare și un alt sistem hidrolitic, care este mai puțin eficient decât celelalte două, însă, la fel ca în cazul sistemului de autocurațare pirolitic nu necesită consumabile.
  • O altă caracterisitică utilă este dată de existența suporților telescopici. Pe piată mai există sistemul de glisiere fără telescop, însă cea mai nefericită alegere este varianta în care tăvile vin încastrate în pereții laterali.
  • Un număr cât mai mare de straturi de geam, reprezintă și ea o caracteristică ce merită a fi luată în calcul, cu atât mai mult cu cât aveți copii în locuință. Un număr mare de straturi de geam înseamnă mai puține riscuri de arderi accidentale, în momentul în care pune mâna pe geamul de la ușă cuptorului și acesta funcționează.
  • Gătirea cu aburi - unele cuptoare, cele premium în special au această opțiune. Acestea au rețetele tradiționale de gătire pe care le puteți întalni la orice cuptor electric multifuncțional, au de cele mai multe ori și rețete presetate, pentru că vorbim totuși de un cuptor premium, iar pe lângă acestea se adaugă și programe care gătesc cu aburi, acesta fiind cel mai sănătos mod de preparare a alimentelor pentru că păstrează mare parte din proprietățile alimentelor.

Cel mai bun cuptor incorporabil in 2018 | Modele

Am sintetizat cele mai bune cuptoare incorporabile în funcție de producător, modele care sunt nou lansate și fac parte din oferta principalilor producători de pe piața europeană. Pentru informații detaliate privind criteriile complete de alegere ale cuptorului incoporabil, vă recomand articolul "Cum aleg cuptorul incorporabil in 2017".


Cel mai bun cuptor incorporabil Beko in 2018

Incep cu unul din modelele de cuptoare incorporabile pe care eu îl consider drept cel mai bun cuptor incorporabil cu piroliză de pe piață, într-un buget de până în 2000 de lei, un cuptor electric cu comandă full touch control, cu un design premium, produs de Beko, respectiv "Beko BIMM25400XPS". Acest cuptor se remarcă nu numai prin raportul foarte bun calitate preț, ci și datorită opțiunilor de preparare și gătire. Mai multe detalii despre acest model puteți găsi în articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Beko cu piroliza - "Beko BIMM25400XPS".

Cel mai bun cuptor incorporabil Whirlpool in 2018

Un cuptor excepțional în primul rând datorită unui sistem inovator de gătire pentru un cuptor, respectiv inducția. Acest lucru înseamnă că pe lângă  funcțiile clasice ale unui cuptor electric incorporabil multifuncțional, Whirlpool AKZM 8920GK are și opțiunea de a încălzi cu ajutorul inducției electromagnetice. Mai multe informații în legătură cu Whirlpool AKZM 8920GK puteți citi în articolul Cuptor incorporabil cu inductie.

Cel mai bun cuptor incorporabil Hansa in 2018

Dacă până acum trei, patru ani, producătorul polonez targeta doar segmentele entry și middle level, în acest an pare să fie lansată o gamă premium menită să provoace marii competitori pe acest segment. Iar cei de la Hansa chiar au făcut o treabă bună cu Hansa UNIQ BOES699910, un cuptor care are și posibilitatea de a găti și cu aburi, cuptor care poate sta fără nicio problemă lângă un Bosch sau un Electrolux din segmentul premium, dacă ne uităm la caracteristicile tehnice și de ce nu, preț. Mai multe informații despre acest model puteți găsi în articolul Cel mai bun cuptor Hansa în 2018 | Hansa UNIQ BOES699910 .

Cel mai bun cuptor Electrolux in 2018


Un alt model de cuptor cu gătire cu aburi, un cuptor caracterizat de un foarte bun raport preț calitate, fiind unul din cele mai accesibile cuptoare incorporabile cu aburi de pe piață, care să aibă și suporți telescopici, funcții suficiente pentru gătire și totodată să aparțină unui producător renumit, așa cum este cazul producătorului suedez de electrocasnice, Electrolux. Mai multe informații despre acest model puteți citi în articolul Electrolux EOB5454AOX - Cuptor cu gatire cu aburi.

Cel mai bun cuptor incorporabil AEG in 2018


Producătorul de electrocasnice incorporabile premium, AEG, parte a concernului suedez de electrocasnice, Electrolux, are ca vârf de gamă și prin urmare nu doar cel mai bun cuptor incorporabil din gama sa, ci unul din cele mai bune cuptoare incorporabile din lume, modelul AEG BP831660NM. Acest model se remarcă prin existența rețetelor presetate, a suporților telescopici, a faptului că vorbim de un cuptor incorporabil premium, fabricat în Germania. Un cuptor recomandabil din start incorporarii în contextul unei bucătării high end, design ergonomic și inox tratat special antiamprentare. Mai multe detalii despre acest model găsiți în articolul Cel mai bun cuptor AEG | AEG BP831660NM.

Cel mai bun cuptor incorporabil Arctic in 2018

Arctic, producătorul autohton de electrocasnice, începe să joace și el un rol din ce în ce mai important pe piața est europeană, targetând segmentul entry level. Putem spune că cel mai bun cuptor incorporabil Arctic care este disponibil în gama 2018 este modelul Arctic AROIM32400X, un cuptor incorporabil ce pune la dispoziția utilizatorului un model multifuncțional, care arată bine și care are autocurățare catalitică, toate acestea la un preț în jurul sumei de 1200 de lei. Mai multe detalii despre acest model puteți citi în articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Arctic | Arctic AROIM32400X.

Cel mai bun cuptor incorporabil Gorenje in 2018


Gorenje este unul din producătorii ai căror produse au, la fel ca în cazul celor de la Hansa, un foarte bun raport preț calitate Apropiat mult mai mult de segmentul premium, cu game de produse incorporabile al căror design este semnat de către designeri celebri, cum ar fi Ora Ito sau Starck, Gorenje targetează piața entry, middle și high end, având o linie foarte largă de produse, care ar putea acoperi fără nicio problemă și cele mai ridicate standarde. Mi-a fost greu să aleg cel mai bun cuptor incorporabil Gorenje din gama 2018, pentru că aceasta este una foarte diversificată, însă consider că, cel mai bun cuptor incorporabil Gorenje pentru acest an este Gorenje BO87ORA B.

Cel mai bun cuptor Samsung in 2018

Samsung, producătorul coreean de electrocasnice este, alături de Hansa unul din jucătorii de pe piață care au mușcat și care mușcă o felie din ce în ce mai mare, de la an la an din piață, fapt datorat unui raport foarte bun calitate preț pe care-l are, în special în categoria electrocasnicelor incorporabile. Cel mai bun cuptor incorporabil Samsung, prezent în acest moment în gama 2018 este Samsung NV75K5571RS/OL, un cuptor cu design modern, autocurățare pirolitică, panou electronic de comandă generos și un preț în jurul a 2500 de lei, un cuptor ce poate fi integrat cu succes într-o bucătărie premium.

Cel mai bun cuptor Bosch in 2018

Nu puteam încheia enumerarea celor mai bune cuptoare incorporabile, fără să ne uităm și în gama 2018 a producătorului german de electrocasnice, unul din producătorii cu cea mai mare expertiză în domeniu, producător care este mai mereu prezent ca lider în inovație, alături de Siemens. Cel mai bun cuptor incorporabil Bosch pe care l-am ales în urma principalelor criterii de alegere ale cuptorului incorporabil este Bosch HNG6764S1, vârful de gamă din seria 8, propus încă de anul trecut de Bosch, un cuptor incorporabil cu adevărat premium și cu un maxim de performanțe și tehnologie.

4 comments:

Cel mai bun cuptor Siemens spunea...

Care este cel mai bun cuptor incorporabil Siemens? Care este diferenta dintre cuptoarele Bosch si Siemens?

Admin comparatie Bosch Siemens spunea...

Cei doi producatori fac parte din acelasi concern, BSH, Siemens fiind considerat brandul premium

Anonim spunea...

Eu mi-am facut un set de electrocasnice de la Gorenje si cred ca am facut o alegere foarte buna.

Parere despre HBG5370S0 spunea...

Ce parere aveti despre cuptorul Bosch HBG5370S0?