GHID DE DETECTARE A DEFECŢIUNILOR LA MASINILE DE SPALAT RUFE

-Aparatul nu pornește,nu se aprinde nicio lumină indicatoare
Ștecherul nu este bine introdus în priză.
• Priza sau siguranţa nu funcţionează corect (folosiţi o lampă de birou sau altceva asemănător pentru a o testa).
-Aparatul nu pornește deși butonul “Start/Pauză” a fost apăsat
• Capacul nu este închis bine.
• Funcţia “Blocare butoane” a fost activată (dacă este disponibilă la modelul dvs.). Pentru a debloca butoanele, apăsaţi simultan butonul de temperatură și cel al vitezei de centrifugare și ţineţi-le apăsate cel puţin 3 secunde. Simbolul cheii de pe afișaj dispare și programul poate fi pornit.

De-a lungul timpului, la maşina dvs. de spălat pot apărea diferite probleme. De cele mai multe ori aceste mici probleme pot fi remediate foarte uşor, chiar de dvs. De aceea, înainte de a suna la unitatea de service, consultaţi instrucţiunile de mai jos.

Pentru defectiuni la masinile de spalat rufe Whirlpool, va recomadam articolul Principalele coduri de erori la masinile de spalat rufe Whirlpool.


Maşina de spălat rufe nu mai porneşte¨ Verificaţi dacă ştecherul este corect introdus în priză;¨ Este posibil ca un scurt-circuit să fi afectat reţeaua electrică a casei sau chiar ca întreaga zonă în care se află şi casa dvs. să fie afectată de o cădere a sursei de curent electric;¨ Verificaţi dacă uşa maşinii de spălat rufe este închisă corect. Din raţiuni de siguranţă maşina de spălat rufe este astfel concepută încât nu porneşte dacă uşa maşinii de spălat nu este inchisă bine;¨ Verificaţi dacă butonul Închis/Deschis este apăsat;¨ Verificaţi dacă programatorul A este selectat la poziţia corectă.

Va recomandam articolul Cea mai buna masina de spalat de la Whirlpool.

O altă cauză posibilă este nedeschiderea robinetului de alimentare cu apă. Verificaţi dacă aţi deschis acest robinet şi in caz contrar deschideţi-l.Maşina de spălat rufe nu se alimentează cu ap㨠Verificaţi dacă aţi ataşat corect furtunul de alimentare la robinet şi deasemenea daca nu este cumva oprită apa în zona dvs.;¨ Verificaţi dacă există suficientă presiune pe conducta de alimentare si dacă filru nu este opturat. Acest fenomen se poate produce in zonele unde apa conţine foarte mult calcar.Maşina de spălat rufe se alimenteză cu apă si o elimină încontinuu¨ Verificaţi dacă nu cumva furtunul de evacuare este pozitionat prea jos. Acest furtun trebuie asezat la o înălţime între 60 – 100 cm de la nivelul solului;¨ Verificaţi dacă gura furtunului este imersata în apă. Dacă da, trebuie să scoateţi imediat furtunul din apă;¨ Verificaţi dacă nu există o fisură în ţeava de alimentare din perete.

Pentru a va asigura ca faceti o alegere buna atunci cand achizitionati o masina de spalat rufe noua va recomandam sa tineti cont de criteriile din articolul Criterii de alegere a masinii de spalat rufe.

Maşina de spălat rufe nu scurge apa sau nu stoarce rufele prin centrifugare¨ Aţi verificat în prealabil dacă programul setat de dvs. include şi operaţiunea de scurgere a apei? Anumite cicluri de spălare presupun eliminarea apei manual;¨ Este acţionat butonul “anti-şifonare”?

Această operaţiune comandă maşinii de spălat rufe să reţină apa în cuvă până când veţi hotărî dvs. eliminarea apei.¨ Este pompa de evacuare înfundată? Pentru a verifica această posibilitate, închideţi robinetul de alimentare cu apă, scoateţi maşina de spălate rufe şi efectuaţi operaţiunile indicate.

Este furtunul de evacuare înfundat? Acest furtun trebuie să nu fie obturat în niciun fel.Maşina de spălat rufe vibrează prea tare în timpul operaţiunii de centrifugare¨ Aţi deblocat cuva în conformitate cu instrucţiunile de instalare? Verificaţi încă odată această procedură (detalii la pag..)¨ Aţi aşezat maşina în plan perfect orizontal? Orizontalitatea trebuie verificată nu doar la instalare ci şi în timp, deoarece există posibilitatea ca maşina de spălat să se deplaseze imperceptibil. Ajustaţi picioarele şi verificaţi orizontalitatea cu ajutorul unei nivele.¨ Aţi verificat dacă maşina de spălat are suficient spaţiu pentru vibraţii?

Am centralizat si principalele defectiuni ale plitelor incorporabile pe gaz, mai multe detalii in articolul Defectiuni la plita incorporabila pe gaz

Maşina de spălat rufe este astfel construită încât la centrifugare oscilează foarte uşor. De aceea, lăsaţi câţiva cm în jurul maşinii.Maşina de spălat rufe curge¨ Verificaţi dacă şurubul de metal al furtunului de alimentare a fost bine strâns. Pentru aceasta, opriţi alimentarea cu apă şi scoateţi maşina de spălat din priză. Ataşaţi din nou furtunul de alimentare fără să forţaţi prea mult.¨

Este obstrucţionată caseta pentru detergent? Scoateţi această casetă şi spălaţi-o sub jet de apă caldă.În maşina de spălat rufe se produce multă spum㨠Verificaţi dacă detergentul folosit este recomsndat pentru spălarea automatic㨠Verificaţi cantitatea de detergent utilizată. Mai mult detergent nu garantează o spălare mai eficientă şi poate chiar să se depună pe canalele de scurgere ale maşinii

Va recomandam articolul Cea mai buna masina de spalat de la Beko.

Dacă după toate aceste verificări problemele de mai sus persistă, închideţi robinetul de alimentare cu apă, opriţi maşina de spălat rufe şi contactaţi unitatea de service.aţi cantitatea de detergent utilizată.

Mai mult detergent nu garantează o spălare mai eficientă şi poate chiar să se depună pe canalele de scurgere ale maşiniiDacă după toate aceste verificări problemele de mai sus persistă, închideţi robinetul de alimentare cu apă, opriţi maşina de spălat rufe şi contactaţi unitatea de service.

Va recomandam articolul Cea mai buna masina de spalat rufe de la Beko.


-Aparatul se oprește pe durata programului și lumina “Start/Pauză” clipește• Opţiunea “Oprire clătire” este activată (dacă există la modelul dvs.) și (Oprire clătire) se aprinde pe indicatorul de secvenţă al programului - terminaţi “Oprire clătire” prin apăsarea “Start/Pauză” sau prin alegerea și pornirea programului “Evacuare”.
• Programul a fost modificat - reselectaţi programul dorit și apăsaţi “Start/Pauză”.
• Programul a fost întrerupt și eventual capacul a fost deschis - închideţi capacul și reporniţi programul prin apăsarea “Start/Pauză”.
• Sistemul de siguranţă al aparatului a fost activat (vezi “Descrierea lămpilor indicatoare roșii”).
• Robinetul de apă nu este deschis sau furtunul de alimentare cu apă este îndoit (luminile indicatoare “Robinet de apă închis” se aprind)

-Dozatorul de detergent conţine reziduuri de detergent/aditivi la sfârșitul spălării
• Dozatorul de detergent nu este instalat corect, sau dozatorul de detergent este blocat (vezi “Curăţarea și întreţinerea”).
• Filtrul furtunului de alimentare cu apă este blocat (vezi “Curăţarea și întreţinerea”).

-Mașina vibrează în timpul ciclului de centrifugare• Mașina de spălat nu este așezată perfect uniform; piciorușele nu sunt bine reglate (vezi “Instalarea”).
• Bara pentru transport nu a fost scoasă; înainte de a folosi mașina de spălat, bara pentru transport trebuie scoasă.

Pentru instructiuni atunci cand s-a defectat aparatul frigorific cititi articolul GHID DE DETECTARE A DEFECTIUNILOR LA FRIGIDERE.

Am realizat un top al celor mai bune masini de spalat rufe, top ce tine cont de cele mai importante criterii de alegere a masinii de spalat rufe, respectiv raportul calitate pret, eficienta spalarii, eficienta centrifugarii, optiunile de programare si fiabilitate. Prin urmare cele mai bune masini de spalat rufe pe care blogul nostru le recomanda sunt:
GHID DE DETECTARE A DEFECŢIUNILOR LA MASINILE DE SPALAT RUFE GHID DE DETECTARE A DEFECŢIUNILOR LA MASINILE DE SPALAT RUFE Reviewed by Ovidiu Pog on 26 februarie Rating: 5

198 de comentarii:

 1. masina mea de spalat nu mai trece pe stoarcere si trebuie sa o opresc pentru ca sa-i setez stoarcerea separat. Stie careva vreun service autorizat? maria

  RăspundețiȘtergere
 2. La masina mea a inceput sa se aude un zgomot ticait in timpul stoarcerii. De la ce poate fi?

  RăspundețiȘtergere
 3. am o masina de la artic...are vreo 5 ani saracutza....dar acum scoate un zgomot grosnic...si la stoarcere se balanseaza parca da sa fuga....mai exista vreo posibilitate sa o salvez...sau e cazul sa o schimb?

  RăspundețiȘtergere
 4. Alexandra Ionescu9 mai 2011, 11:52:00 EEST

  Masina mea vibreaza tot timpul Nu cumparati masini de la whirlpool. Am luat 2 in 4 ani si nu clatesc niciuna ca lumea, pentru ca au al 6 lea simt. Am ajuns sa caut acum in magazine masini care au cel mai mare consum de apa, pentru ca imi ieseau rufele cu detergent in ele

  RăspundețiȘtergere
 5. Reparatii masini de spalat de orice tip
  Washing.ro va ofera servicii de mentenanta si reparatii masini de spalat pentru orice tip, model sau marca. Fie ca aveti o masina de spalat de ultima generatie sau inca va place de masina de splat veche, la noi gasiti sprijinul de care aveti nevoie.

  Diagnosticam si reparam orice marca de masina de spalat in cel mai scurt timp, folosind numai piese originale.

  Diagnosticarea masinii dumneavoastra de spalat se face gratuit, iar daca defectul este minor reparatia se face pe loc. In cazul unui defect major, atat diagnosticarea cat si transportul de la dumneavoastra si inapoi sunt gratuite, dumneavoastra platiti doar manopera si piesele de schimb. Totodata oferim si garantie pentru piesele schimbate si pentru manopera.

  Durata medie a unei reparatii este de 24 de ore insa in functie de defect si de model aceasta poate dura pana la 48 sau 72 de ore, insa va asiguram ca facem tot posibilul sa finalizam procesul cat mai repede.

  Va asiguram ca masina dumneavoastra de spalat se afla in cele mai bune maini.Service in Bucuresti si Ilfov pentru mai multe detalii accesati site-ul
  http://www.washing.ro

  RăspundețiȘtergere
 6. Am o masina se spalat cu incarcare verticala.Masina are o vechime de 6 ani.Pana in urma cu un an nu am avut probleme cu ea,dar acum nu limpezeste bine.Folosesc Ariel sau Persil , Vanish si pt limpezire Cocolino sau Lenor . CAnd scot hainele din masina au un miros ciudat ca si cum ar fi nelimpezite.Nu stiu din ce cauza .

  RăspundețiȘtergere
 7. Admin IncorporabilePremium28 iunie 2013, 11:08:00 EEST

  Folositi optiunea de clatire suplimentara, pe care o puteti utiliza la toate programele de bumbac, sintetice, delicate.

  Folositi temperaturi maxime acceptate de timpul tesaturii (gasiti pe eticheta), pentru a eficientiza procesu.

  RăspundețiȘtergere
 8. Am bagat la spalat si a mers un pic si mia dat eroare 42
  Am anchiso si am deschiso din nou si a anceput sami palpaie ecranul ce are oare

  RăspundețiȘtergere
 9. va rog daca ma pote ajuta cineva , masina mea de spalat rufe daewoo dwd 1031m nu se mai aprinde nimic pe afisaj, in momentul cind invirt de buton spre program se aude putin zgomot dar nu se aprinde nimic pe afisajul electronic si nu face nimic ,ma pute-ti ajuta cu un sfat . va multumesc mult

  RăspundețiȘtergere
 10. Am cumparat un Ariston hotpoint, am instalat-o si am plecat la serviciu. Recunosc ca din graba nu am calat-o. M-a sunat sotia sa imi spuna ca a ajuns in mijlocul baii la program de clatire. Ce am gresit?

  RăspundețiȘtergere
 11. nu i-ati scos suruburile de transport.

  RăspundețiȘtergere
 12. Buna ziua. Am o masina Luxor si dupa ce apas butonul pornit care are un led verde incepe sa bipaie atat ledul de stop cat si cel de pornit pe culoarea rosie. Pare a fi un fel de avarie dar ce ar trebui sa verific?

  RăspundețiȘtergere
 13. Buna ziua. Am o masina de spalat Ariston hotpoint si nu clateste bine lenjeria de pat. Raman dupa uscare cu pete si cand sunt scoase din masina sunt usor cleioase. Va multumesc anticipat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Are sigur si clatire suplimentara. Folositi-o

   Ștergere
 14. am o masina de spalat si nustiu cum am blocato apare temperatura.viteza iar in loc de minute apare F-23 si butianele sau blocat pentru a reporni programul

  RăspundețiȘtergere
 15. Eroarea este de la filtru de scame, curatati fitru de scame aflat in partea stanga jos.

  RăspundețiȘtergere
 16. masina de spalat nu primeste apa si palpaie un led rosu cu un robinet pe el

  RăspundețiȘtergere
 17. buna ziua am cumparat cu 2 luni in urma masina de spalat LG am luat una mai buna ca mereu am avut probleme cu masinile de spalat si am vrut sa scap de ele am dat pe ea 900 euro insa din pacate prea putin a durat sa stau linistita si sa spal cat doresc de o saptamina imi face probleme a aparut pe panoul electronic o cheita blocaaata nu clateste si nu scurge spala pin ajunge la clatit si se opreste spunetimi va rog oare cce poate fi

  RăspundețiȘtergere
 18. buna ziua, am o masina de spalat whirlpool mai veche care o pornesc incepe sa traga apa dar toata apa curge pe evacuare. nu porneste pompa de evacuare doar curge .mentionez ca la rufe nu ajunge nici nu pic de apa.multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
 19. buna ziua am o masina de spalat rufe whirpool awt 2288/3 cam veche cei drept dar inca functioneaza de curind a inceput sa faca un zgomot ciudat cind evacueaza apa din ea ce ar putea fi?

  RăspundețiȘtergere
 20. Buna seara, masina mea daewoo m8041 are cuva blocata...am pus rufele dar nu am apasat pe start , isr cand am vrut sa mai oun inca ceva, am descoperit ca este blocata....am citit ca are si buton de blocare pt copii, insa nu stiu unde este...poate este de la el. Ma puteti ajuta, va rog?? Multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
 21. Am o masina de spalat siemens model wm14e493 care nu mai functioaneaza , Pe ecran apare eroare F:21 .Ce trebuie sa fac ca sa dispara eroarea sau ce inseamna acea eroare?

  RăspundețiȘtergere
 22. A o masina de splat Bosch si apare eroarea F21, capac blocat, rufe ramae inauntru. O solutie de scatere arufelor si repararea masinii. Ms

  RăspundețiȘtergere
 23. Bună ziua! Am achiziționat o masina de spalat Gorenje si in timpul spalarii se aude un ticait, tot timpul. Este normal? Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 24. Am o masina de spălat ariston hotpoint eco esf 109.indiferent de ce program selectez pe display imi afiseaza 2 secundeiar daca apas butonul start merge doar 2 secunde.

  RăspundețiȘtergere
 25. Ma poate ajuta cineva cu o rezolvare?

  Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 26. Bună! Am o mașină de spălat Bosch, i s-a aprins ledul roșu cheita și nu mai pornește!!! Care este cauza? Mulțumesc

  RăspundețiȘtergere
 27. Salut. Legat de masina de spalat rufe bosch. Ati blocat masina pentru protectie copii si cel mai probabil ati setat programul pe pauza inainte. Trebuie sa deblocati masina, conform manualului de utilizare(trebuie sa tineti apasat simultan pe doua butoane care sunt precizate in manualul de utilizare, timp de 3 secunde), dupa care masina se deblocheaza si trebuie sa-ti dati start din nou,

  RăspundețiȘtergere
 28. Legat de masina Gorenje. Cel mai probabil a intrat ceva intre cuva si tambur. spre exemplu se intampla foarte des sa intre sarmulite de la sutiene sau monezi. daca zgomotul nu este mare, nu este nicio problema, altfel trebuie sa chemati service-ul, existand riscul sa spargeti cuva. Raspund mai greu la persoanele anonime.

  RăspundețiȘtergere
 29. Am cumparat o masina de spalat indesit .am instalat-o.apoi am programat o sa spele o tura fara rufe cum scria in instructiuni .A doua zi cand am vrut sa spal am invartit de cuva si am observat ca se aude un scartait dar numai cand o invart intr-o parte .Ce poate sa aiba .ma poate ajuta cineva cu o informatie
  .Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 30. buna seara, am o Masina de spalat Whirlpool AWE 66710, in timpul programului usile tamburului s-au deschis iar acesta a ramas blocat, deschizatura fiind aflata pe fundul masinii, iar rufele sunt blocate. imi puteti spune cum sa aduc tamburul la pozitia initiala? multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 31. ANONIM AM MASINA DE SPALAT BOSCH EXXCEL 1200 EXPRES NU MAI FUNCTIONEAZA CENTRIFUGA CE ESTE DEFECT VA MULTUMESC

  RăspundețiȘtergere
 32. Service sau alta noua, personal as merge pe varianta a doua avand in vedere ca vorbim de o masina de spalat care a iesit din durata de viata

  RăspundețiȘtergere
 33. @Stefania-placa electronica defecta, estimativ intre 400-500 de lei avand in vedere de brand. Nu se poate repara se inlocuieste. Recomandari pecef tehnica

  RăspundețiȘtergere
 34. @ Whirlpool AWE 66710 -contactati service-ul, este singura solutie

  RăspundețiȘtergere
 35. Am o masina de spalat Ariston aqualtis ,se aids ca trage apa dar nu invarte ,dar tutele nu se uda si daca o pun pe centrifugare functioneaza .ce Poate avea??

  RăspundețiȘtergere
 36. Am o masina Beko, cand intra la clatire se blocheaza panoul de comanda. Nu mai pot sa.i dau play si nici nu mai anuleaza programul. Stie cineva?

  RăspundețiȘtergere
 37. @ Ariston Aqualtis - cel mai probabil pompa de alimentare este defecta. Cost estimativ 300 de lei. Micadan sau Pecef

  RăspundețiȘtergere
 38. @ Beko...este normal sa se blocheze panoul de comanda in timpul functionarii. Tineti apasat play 3-5 secunde si ar trebui sa intre pe pauza. Verificati si functia blocaj copii

  RăspundețiȘtergere
 39. Nu este blocata functia "copii". Nu vrea nici macar sa se reseteze, licareste ledul play incontinuu. Sa fie oare vreo defectiune la panoul de comanda? Dar daca era defect presupun ca nu se mai aprindea. Este alta metoda de reset?

  RăspundețiȘtergere
 40. Nu cunosc modelul acestei masini de spalat de care spui tu. Iti recomand oricum sa contactezi un service pentru ca din ce spui tu sigur nu e vorba de vreo setare nefericita, ci mai degraba o problema la placa electronica.

  RăspundețiȘtergere
 41. Salut. V-aş ruga, dacă aveţi timp sau cunoştinţele necesare pt următoarea problemă (Am căutat peste tot pe net şi nu am găsit nicăieri acest simptom)
  Ariston AVSF129, anul 2006. Nu mi-a făcut niciodată vreo problemă până de curând. După ce o pornesc, pe display, timpii programelor nu mai corespund programelor propriu-zise de pe selectorul manual. Spre exemplu, dacă selectez programul 9, pe care spălam la 1.37 min, pe ecran îmi apare un alt timp de la alt program.
  Vă mulţumesc anticipat.

  RăspundețiȘtergere
 42. @Dan G. - Este defect cel mai probabil selectorul mecanic. Sunt sanse mari sa nu fie placa electronica. Daca este selectorul mecanic costurile de remediere nu sunt mari, daca aveti ghinionul sa fie placa electronica, ori incercati sa o folositi pana acum ori o schimbati. Costurile sunt mari pentru placa electronica. Service-uri autorizate Micadan sau Depanero, Micadan din ce stiu eu sunt mai ieftini. Costurile de constatare sunt undeva intre 80 si 100 de lei, piesa in functie de defect 200 sau 800 de lei(placa).

  RăspundețiȘtergere
 43. Vă mulţumesc. Am să sun şi am să revin aici cu diagnosticul exact. Poate mai au şi alţii problema aceasta.

  RăspundețiȘtergere
 44. MI S-A BLOCAT MASINA DE SPALAT, APARAND O CHEIE...ACUM IM APARE F 17. CE AR FUTEA FI ?

  RăspundețiȘtergere
 45. Am o masina de spalat rufe Bosh noua de vro 7 zile se foloseste dar la stoarcere trepideaza rau de tot si cu zgomot mare.Ce aete defect sau ce se intimpla.Multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
 46. Buna seara , am o masina de spalat Whirlpool 6 sense.De vreo doua zile atunci cand o pornesc,
  se aude un bazait iar dupa cateva secunde i se apride beculetul ce indica cheita.

  RăspundețiȘtergere
 47. Buna, am o masina de spalat rufe Samsung si de doua zile nu mai stoarce se invarte normal de parca spala chiar si cand selectez doar progam de stoarcere si un minut la ea dureaza vreo 5-6 pe ceas.. Ce poate avea defect ? Multumesc anticipat .

  RăspundețiȘtergere
 48. Va salut

  Masina de spalat Aqualtist Hotpoint cu uscare. Porneste dupa care la cateva minute se opreste si afiseaza eroare F1. Daca o scot din priza si reiau se intampla la fel diferenta fiind durata uneori merge 5-10 min alteori 30-40 de min pana da se opreste cu eroarea F1. Nu am gasit pe net ce inseamna aceasta eroare. ce defect ar putea fi? cat de scumpa poate fi reparatia? Multumesc frumos.

  RăspundețiȘtergere
 49. Buna seara,
  Am probleme cu masina mea de spalat ,, Bosch Classixx 5''. In trei ani de folosire nu mi-a facut probleme. Acum nu mai stoarce deloc, pe niciun program. Stie cineva ce ar putea avea? Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 50. @ Elena- cel mai probabil este vorba de placa electronica

  RăspundețiȘtergere
 51. @ Hotpoint -verificati filtrul de scame. S-ar putea sa fie infundat.

  RăspundețiȘtergere
 52. Multumesc pentru raspuns. Astept de trei zile depanarea Bosch din zona si nu mai apar ! E drept ac n-am umblat la masina niciodata, s-ar putea sa fie cateva filtre infundate sau chiar placa. pana la urma pot folosi masina Indesit pe care am folosit-o vreo 10 ani fara sa-mi faca nicio problema ! N-am aruncat-o ! Masini scumpe si din ce in ce mai proaste, service greoi.....:(:(:(:(:

  RăspundețiȘtergere
 53. Am o masina de spalat de la Whirlpool care m-a chinuit de trei ori cu service-ul in perioada de garantie. Va recomand sa evitati Whirlpool si Flanco cu tot cu garantia lor all inclusive care este o prostie. Va iau banii degeaba si scot difetite motive pentru a nu va da banii inapoi in cinci zile.

  RăspundețiȘtergere
 54. am o masina wirlpool si de o sapt se invarte butonul de la programe ,ticaie si se invarte in sensul acelor de ceasornic ce poate sa aibe?

  RăspundețiȘtergere
 55. am o masina wirlpool si de o sapt se invarte butonul de la programe ,ticaie si se invarte in sensul acelor de ceasornic ce poate sa aibe?

  RăspundețiȘtergere
 56. @anonim...fiind o masina de spalat cu programator mecanic, din ce inteleg, cea mai des intalnita problema este data de faptul ca a fost dat peste cap. Trebuie contactat service-ul sau recomandarea mea sa o schimbati, avand in vedere ca este destul de veche iar costurile cu constatare si piesele pentru modelele vechi costa cat 30-40 la suta din pretul unei masini noi

  RăspundețiȘtergere
 57. @ Alex Ghe -Modelul dumneavoastra este destul de nou, ceea ce inseamna ca are o siguranta de protectie pentru supratensiune. Exista cel mai probabil un scurt circuit la aceasta siguranta, cel mai probabil cauzata de o fluctuatie mare de tensiune. Daca mai este produsul in garantie puteti contacta service-ul fara costuri suplimentare.

  RăspundețiȘtergere
 58. @ nemeth cristian - Eroarea pe care o intampinati dumneavoastra este de fapt 5E nu SE, din aceasta cauza probabil nu ati gasit in manualul de utilizare cauza defectiunii.

  Recomandarea producatorului este urmatoarea:

  1.curatai filtrul cu scame -ati spus ca ati facut-o mai verificati o data va rog
  2.verificati daca furtunul de evacuare nu este sugrumat
  3.verifica evacuarea-inclusiv teava pe care se face evacuarea-unde este conectat furtunul de evacuare

  Problema dumneavoastra este strict legata de un blocaj al pompei de evacuare, blocaj mecanic, deci nu trebuie sa va faceti mari griji, doar sa urmati pasii de mai sus.

  RăspundețiȘtergere
 59. ce inseamna "PE" AFISAT PE PANOU LA O MASINA DE SPALAT LG de 11kg

  RăspundețiȘtergere
 60. Am o masina de spalat candy Eclypse CSG 424T
  Se blocheaza in timpul programului, dupa ce alimenteaza cu apa si invarte de cateva ori. Programul de centrifugare si evacuare apa functioneaza. Ce poate fi? Un manual se utillizare? Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 61. @ Anonim cu masina de spalat candy. Este de la butonul de control mecanic. Cel mai probabil este dat peste cap. COsta in jur de 200 de lei reparatia si constatarea. Luati in calcul inclusiv sa cumparati alta, intrucat este destul de veche si sunt sanse din pacate sa cedeze si alte piese.

  RăspundețiȘtergere
 62. Dupa mine, AEG si Miele ar trebui sa fie in topul celor mai bune masini de spalat din lume pentru ca pur si simplu sunt cele mai bune masini de spalat din lume si germanii fac cele mai bune masini de spalat rufe din lume :(

  RăspundețiȘtergere
 63. buna ziua, am o masina electrolux ewf 12470 w si cand o pornesc imi licare mereu butonul play..nu merge sa pornesc nicun program ... ma puteti ajta va rog?

  RăspundețiȘtergere
 64. @Ioana

  1. Este foarte posibil sa fi blocat masina de spalat, cu blocajul pentru copii(verificati manualul de utilizare). Din ce imi aduc aminte, fiind un model mai vechi de 2-3 ani, se apasa concomitent doua butoane timp de 3 secunde.

  2. Posibile probleme la alimentare(verificati alimentarea)

  RăspundețiȘtergere
 65. masina de spalat AWO/D 4310 .AM 3 MODULE PROGRAMATOARE SI LA TOATE SE APRINDE LEDUL ROSU =SERVICE = MODULUL FIIND ALIMENTAT LA RETEA DAR NECUPLAT LA NICI O MUFA A MASINII DE SPALAT . CE POT AVEA ? SE POT REPROGRAMA ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E o problema des intalnita la Whirlpool. Se poate reseta placa electronica, dar este nevoie de service.

   Ștergere
 66. Am o masina de spalat hotpoynt ariston de un an aproape mergea bn dar acum cand am pornito am selectat la o ora a mers si cand aproape sa se opreasca mia dat eroare FO5 si mia deschis usa chiar daca avea apa in cuva.ledurile se aprinsese intermitent .iam selectat alt program la 10 min si cand a ajuns la un minut a invartit rufele cred ca vreo 10 min dupa si cand sa oprit tot asa sa deschis usa singura si am scos rufele imbibate in apa iar in cuva era apa un sfert aproape .poate sa imi spuna cineva o parere din ce cauza .ca nu a avut nicio problema pana acum.va multumesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca este din gama Aqualtis, cel mai probabil este vorba de placa electronica. Oricum, defectul semnalat nu poate fi remediat de utilizator. Este nevoie de service.

   Ștergere
 67. Am o maisina artic de spălat si nu se mai aprinde de loc înainte se se intample au sarit siguranțele la casa oare de la ce e!?

  RăspundețiȘtergere
 68. Vreau si eu o parere sincera cu privire la combina frigorifica Liebherr CN 4015

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este o combina frigorifica cu sistem Hibrid, foarte buna, probabil cea mai buna in pretul de 800 de euro

   Ștergere
 69. Răspunsuri
  1. O masina buna, cu o capacitate mare. Avand in vedere ca in ultimii trei ani, masinile de spalat rufe de la Whirlpool nu sunt neaparat cele mai fiabile, v-as recomanda sa achizitionati si o garantie extinsa. De spalat aceasta masina spala foarte bine.

   Ștergere
 70. Am realizat si un GHID DE DETECTARE A DEFECTIUNILOR LA FRIGIDERE, ghid pe care-l puteti accesa cu ajutorul link-ului http://incorporabilepremium.blogspot.ro/2016/04/ghid-de-detectare-defectiunilor-la-frigidere.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Un service autorizat pentru Ariston, la combina frigorifica MBR1912, stie careva?

   Ștergere
 71. Rog o parere sincera cu privire la masina de spalat rufe Whirlpool 63213

  RăspundețiȘtergere
 72. Daca s-a blocat selectorul de la stoarcere, se poate strica masina de spalat? Ea functioneaza,doar ca nu mai pot controla rotatiile? Merge constant...exista riscul sa se strice de tot?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu...veti ramane cu aceasta problema...nu va afecta functionarea celorlalte setari ce se pot face la masina de spalat

   Ștergere
 73. Am si eu o masina de spalat samsung de 7.5Kg. De ceva timp trage se aude ca trage apa dar nu mai se invarte de loc cuva.Dupa care ca sa-i scot apa din ea trebuie sa dejurubez capacul de jos. Ce credeti ca ar avea? Daca poate sa ma ajute cineva cu un sfat va sunt recunoscator. Cu multumuri Adrian.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu inteleg ce desurubati...Va referiti la filtrul de scame din partea stanga jos?

   Ștergere
  2. Da la acela ma refer. Daca nu il desurubez ramane apa in ea.

   Ștergere
  3. Sunt din pacate sanse mari ca pompa de evacuare sa fie stricata sau infundata.

   Ștergere
 74. Daca s-a blocat masina de spalat rufe, cu tot cu rufe inauntru, ce pot sa fac?

  RăspundețiȘtergere
 75. De unde se poate cumpara un compresor Danfoss pentru frigidere? Am pus aceeasi intrebare si la ghidul de defectare la frigidere dar nu a raspuns nimeni.

  RăspundețiȘtergere
 76. Am o masina de spalat rufe de la Arctic si a ruginit dupa un an. Este normal sa pierd garantia?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tabla nu face obiectul garantiei. nu puteti perde garantia in caz de defectare a masinii de spalat.

   Ștergere
 77. Cea mai buna masina de spalat-Miele29 aprilie 2016, 13:53:00 EEST

  Cea mai buna masina de spalat rufe este Miele

  RăspundețiȘtergere
 78. Parere despre masinile de spalat rufe Miele3 mai 2016, 15:17:00 EEST

  Masinile de spalat Miele sunt prea scumpe pentru salariile din Romania

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca iei in calcul ca atunci cand cumperi un Miele o cumperi pe viata...nu stiu ce sa zic...face cat 3 masini de spalat pe care le schimbi sigur in 10 ani

   Ștergere
 79. Va recomandam si articolul Probleme ce pot aparea la masinile de spalat rufe. http://incorporabilepremium.blogspot.ro/2010/04/probleme-ce-pot-aparea-la-masinile-de.html

  RăspundețiȘtergere
 80. Am o masina de spalat rufe cu incarcare pe sus care nu mai dilueaza detergentul si hainele nu se mai spala bine...ce pot sa fac?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca este Whirlpool, inseamna ca s-a infundat compartimentul detergent

   Ștergere
  2. Am și eu aceeași problema și am curățat compartimentul și tot nu diluează. Mai poate fi și din alta parte problema?

   Ștergere
 81. Parere despre masina de spalat Whirlpool13 mai 2016, 12:17:00 EEST

  Care este cea mai buna masina de spalat rufe de la Whirlpool?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Va recomand varful de gama, Whirlpool FSCR12440 evaluat de catre Incorporabile Premium aici http://incorporabilepremium.blogspot.ro/2016/05/cea-mai-buna-masina-de-spalat-whirlpool.html

   Ștergere
 82. Pot prelungi furtunul de alimentare la masina de spalat fara sa o stric?

  RăspundețiȘtergere
 83. Hei masina mea de spalat a facut un zgomot gen ca si cum ai rupe o sticla de plastic dupa care s.a oprit brusc ce ar putea fi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Trebuie chemat in mod cert service-ul.

   Ștergere
 84. Stanciu Nela 24 mai 201624 mai 2016, 15:56:00 EEST

  Buna ziua!am o masina de spalat SAMSUG ECOBUBLLE,este inca in garantie si astazi cand am pus refe in masina sa spal mi-a aparut cheia pe tabloul de comanda si nu stiu ce sa fac,stie cineva daca se poate debloca.MULTUMESC ANTICIPAT.

  RăspundețiȘtergere
 85. Am o mașină de spălat AEG Electrolux model 70850 Lavamat si are următoarea problemă :când ajunge la balsam sare înapoi la începutul programului si îmi da eroare E57.Am chemat mesterul si mi-a luat bani degeaba.

  RăspundețiȘtergere
 86. Am o mașină de spălat AEG Electrolux model 70850 Lavamat si are următoarea problemă :când ajunge la balsam sare înapoi la începutul programului si îmi da eroare E57.Am chemat mesterul si mi-a luat bani degeaba.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este o problema cauzata de placa electronica. Trebuie resetata. Pana la remediere va recomand pernutele de detergent, in locul detergentului pudra si a balsamului

   Ștergere
 87. buna ziua, am o masina de spalat arctic de 4 ani, astazi cand am bagat la spalat dupa ce is-a luat apa, motorul a dat sa porneasca dar s-a oprit... am desfacut capaul din spate fiindca am crezut ca a sarit cureaua dar nu are nimic, am dat jos motorul si am verificat carbunii... sunt ok si am incercat sa o pornesc cu motorul nemontat. Cand porneste face un mic scurt la unul din carbuni si se opreste... CE POATE FI???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mentionez ca motorul nu apuca sa porneasca cum trebuie ci doar se invarte putin( cam un sfert de rotatie) si foarte incet

   Ștergere
  2. Trebuie contactat service-ul autorizat.

   Ștergere
 88. Masina de spalat cu probleme la evacuare10 iunie 2016, 17:01:00 EEST

  Am o masina de spalat care merge pana cand ajunge la stoarcere dupa care se opreste. Sunt nevoit sa evacuez intai apa si apoi sa scot rufele ude. Ma puteti ajuta cu un sfat?

  RăspundețiȘtergere
 89. Bună ziua !..Am o mașină de spălat Whirlpool FL-244/1...a mers perfect până acum două zile când am avut o surpriză neplăcută.......mai exact.. nu mai centrifughează rufele la spălare și clătire...deci își ia apa ,o încălzește,,apoi tot programul de spălare,clătire inert.....Vă rog dacă îmi puteți spune care ar putea fi cauza....Vă mulțumesc anticipat !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. daca nu mai elimina apa, inseamna ca s-a stricat pompa de evacuare. La modelul dumneavoastra costa in jur de 300 de lei,cu tot cu montaj, asa ca, in aceasta situatie va recomand sa va luati o masina de spalat noua, pentru ca exista riscul sa se defecteze si alte subansambluri, fiind o masina uzata. Daca elimina apa si nu trece la stoarcere, inseamna ca este din pricina placii electronice.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 90. Vă mulțumesc mult de tot pentru răspuns....Ceea ce nu înțeleg este că atunci când setez mașina pt.stoarcere...elimină apa și le centrifughează ....nu este vorba de aceeași pompă de evacuare ?..îmi cer scuze că abuzez de amabilittea d-voastră ..dar ași aprecia dacă ați avea timp să-mi răspundeți....O seară plăcută vă doresc !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ba da, este vorba de aceeasi pompa. Asa cum v-am raspuns mai inainte, sunt doua piese ce se pot defecta, pompa de evacuare sau placa electronica. Verificati totusi si filtrul de scame, poate este infundat.

   Ștergere
  2. Magda, in cazul in care pompa de evacuare scoate un zgomot ciudat este cazul sa o inlocuiesti si nu cred ca ar costa asa mult 300 ron. Mai intreaba in zona ta cu cat se inlocuieste.

   Ștergere
  3. Spune tu cu cat se inlocuieste daca stii...verifica preturile?!

   Ștergere
  4. 150 de lei pompa noua originala pentru Fl-uri de la Whirlpool si 100 de lei instalare in Bucuresti...

   Ștergere
 91. Buna ziua.Am o masina de spalat indesit witl106 si am o problema cu ea.cand ajunge la stoarcere nu se mai opreste stoarce incontunuu la orice program ar fi.daca se poate sa ma ajutati cu ceva va rog.Va multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 92. @Violeta- Trebuie resoftata placa electronica

  RăspundețiȘtergere
 93. Verificati filtrul de scame. Daca nu verificati daca nu cumva ati activat blocare copii

  RăspundețiȘtergere
 94. AM o masina Candy,cum pot scoate filtru avand in vedere ca se desurubeaza doar capacul! Va rog ajutati-ma!!

  RăspundețiȘtergere
 95. @ Anonim -Masina de spalat Candy. Va rog sa-mi spuneti ce model aveti

  RăspundețiȘtergere
 96. Masina de spalat wirlpool AW0/D5120 comfort .in timpul unui program s-a oprit in faza de limpezire (rufele mai au detergent in ele si a ramas putina apa in cuva ) ,nu are nici-un indicator aprins dar usa se deschide .
  Am verificat , pana la rotita de selectare a programului intra curent . vre-o idee ce ar putea avea ?
  multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
 97. @Dragos-vel mai probabil a cedat pompa de evacuare

  RăspundețiȘtergere
 98. ok , ms frumos ,o sa o caut s-o verific dar nu trebuia sa apara o avarie pe panoul de comenzi ? nu se aprinde nici-un led , ca si cumnu ar fi alimentata

  RăspundețiȘtergere
 99. @ Dragos - La modelul dumneavoastra nu...la modelele mai noi de la Whirlpool apar erori pe display ex. F 12, eroare care poate fi apoi verificata in fisa tehnica si stim exact ce s-a defectat. Se numeste, daca nu ma insel autodiagnosticare.

  RăspundețiȘtergere
 100. Am mașină de spălat Miele. Cînd vreau să o pornesc, începe a licări becul lîngă butonul start și nu se pornește. Care poate fi problema.

  RăspundețiȘtergere
 101. @Miele- Se poate sa fi activat protectia pentru copii. Daca nu, verificati alimentarea masinii la sursa de apa.

  RăspundețiȘtergere
 102. Apă în mașină este. Dar protecția pentru copii cum se dezactivează?

  RăspundețiȘtergere
 103. am verificat pompa , alimentata la 220 lucreaza , in schimb pe firele ei de alimentare din masina , pe orice pozitie de program , aparatul de masura arata intre 3 si 4 volti , doar pe pozitia 0 e zero voltajul , sugestii ?

  RăspundețiȘtergere
 104. @ Dragos - Am verificat fisa tehnica a masinii de spalat rufe si eroare F12 inseamna eroare de sistemului de incalzire, de obicei un scurtcircuit iar ca solutie recomandata in fisa de service

  -verificarea rezistentei electrice
  -verificarea impamantarii
  -verificarea tuturor cablurilor racordate la rezistenta electrica
  -verificare electricii din panoul de control

  Detaliile le-am gasit aici

  http://www.ukwhitegoods.co.uk/help/fault-codes/laundry-fault-codes/3708-whirlpool-washing-machine-fault-codes

  RăspundețiȘtergere
 105. Masina Hotpoint Ariston Aqualtis cand alimenteaza cu apa bolboroseste si nu ajunge apa la rufe, dupa care o evacuează, fără sa spele. Mesaj pe display NU ALIMENTEAZA CU APA! DESCHIDETI ROBINETUL! (dar robinetul este deschis). Ce se intampla? Multumesc. Daniela

  RăspundețiȘtergere
 106. Masina Hotpoint Ariston Aqualtis cand alimenteaza cu apa bolboroseste si nu ajunge apa la rufe, dupa care o evacuează, fără sa spele. Mesaj pe display NU ALIMENTEAZA CU APA! DESCHIDETI ROBINETUL! (dar robinetul este deschis). Ce se intampla? Multumesc. Daniela

  RăspundețiȘtergere
 107. salut sunt un tatic si depind de masina de spalat rufe ,,daca ma poate ajuta cineva... am o masina de spalat,,whirlpool 1058 model ai dau pornire sta cate-va secunde si ancepe sa clipeasca becurile ce indica centrifuga si ceasul,daca ma puteti ajuta cu un sfat.

  RăspundețiȘtergere
 108. Buna am o masina de spalat daewoo arat a LE

  RăspundețiȘtergere
 109. @Anonim : Ati incarcat prea mult masina de spalat.
  Este nevoie de reset-ul masinii intrucat ati blocat presostatul.
  La masina dumneavoastra, resetul se face manual.

  Opriti masina de spalat. Apasati butonul power.
  Scoateti stecherul din priza.
  Fara conectare la energie electrica tineti apasat, timp de 5 secunde, butonul Start/Pause.
  Conectati din nou masina de spalat la sursa de energie electrica si ar trebui sa functioneze.

  RăspundețiȘtergere
 110. Masina de spalat Electrolux EWF1408WDL.Am activat optiunea siguranta copil si cred ca si butonul pauza, nu mai stiu ce combinatie. Cert este ca nu pot porni masina pentru ca este activat butonul siguranta copil. Am apasat tastele in acelasi timp -prespalare+clatire usoara si nu dispare dupa ecran optiunea de siguranta copil.
  Va multumesc!
  Simona

  RăspundețiȘtergere
 111. Cum dezactivez functia "blocare butoane" la masina de spalat Bosch Exxcel?

  RăspundețiȘtergere
 112. Cum dezactivez functia "blocare butoane" la masina de spalat Bosch Exxcel?

  RăspundețiȘtergere
 113. Mai mult ca sigur este activat blocajul pentru copii, daca nu va apare vreun led rosu. Verificati totusi si conexiunea la apa sau filtrul de scame.

  RăspundețiȘtergere
 114. am avut pompa de evacuare blocata la un siemens E14-4G iar dupa ce am scos o fisa de la ea a aparut pe afisaj F-21 si nu vrea sa ia nici o comanda...ce sa ii fac?

  RăspundețiȘtergere
 115. @Anonim Contactati service-ul autorizat bosch

  RăspundețiȘtergere
 116. Cea mai buna masina de spalat raport calitate pret, care sa fie premium este Electrolux ul cu steamcare

  RăspundețiȘtergere
 117. Am o masina de spalat siemens ..problema e ca nu mai stoarce si ramane apa in ea ..se opreste la 1 si merge in continuu ..nu mai pot deschide nici usa

  RăspundețiȘtergere
 118. @ Alexxx-Cel mai probabil este o defectiune ce tine de placa electronica. Aceasta trebuie resetata si este nevoie de interventia service-ului de la Bosch sau Siemens.

  RăspundețiȘtergere
 119. Salut.am achizitionat recent o mssina de spalat cu uscator Indesit Innex , astazi am vrut sa o pun in functiune si am urmat instructiunile , pornind-o pe functia de autocuratare. Dupa cateva minute am observat ca pierde apa . Am verificat furtunele de alimentare si nu au nicio problema. M-am uitat sub ea si am vazut o prelingere de apa pe contragreutate. Care ar putea fi problema ?

  RăspundețiȘtergere
 120. Buna ziua am o masina de spalat si uscat rufe electolux o avem de vreo 5 ani acuma are o problema ciclul de uscare se termina foarte repede o pun la 40 min si cred ca trec doar 10 min si se termina si nu usca rufele daca stie cineva care e problema va rog sa ma ajutati va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 121. Buna seara,am o masina de splat rufe ariston,de o saptamina i-mi face probleme ,adica dupa un timp apare pe ecran F5 si piuie.Daca o opresc si pornesc programul pentru clatire merge.Stie cineva ce are?

  RăspundețiȘtergere
 122. @ Viorica Moldovan F05 este o eroare legata de evacuare. Verificati filtrul de scame, din partea de jos...la unele modele Ariston aceasta este acoperita de o masca de plastic, care se scoate usor. Daca filtrul nu este infundat, trebuie demontata alimentarea. De obicei, acesta se poate infunda cu o soseta sau vreo alta rufa de dimesiuni mici. Daca s-a intamplat asa, trebuie curatata zona dintre tambur si filtrul de scame. Daca nu este infundat filtrul, va recomand sa apelati la service.

  RăspundețiȘtergere
 123. Buna seara, am o masina de spalat Whirlpool, AWO/D 41125, dupa pornirea oricarui program, incearca sa intre in secventa de alimentare, dar la 3 sec. se aprinde ledul rosu de langa cheie si clipeste ledul verde de la start.. si ramane asa.. E drept e model vechi, ce problema ar fi?

  RăspundețiȘtergere
 124. Eu am un aeg electrolux îmi apare 10 si un lacăt si nu mai merge

  RăspundețiȘtergere
 125. Eu am un aeg electrolux îmi apare 10 si un lacăt si nu mai merge

  RăspundețiȘtergere
 126. Aeg electrolux apare 10 si un lacăt nu mai merge ce ar putea fi

  RăspundețiȘtergere
 127. @ Bebicu Farcas - ati activat blocarea pentru coTrebuie sa tineti apasat concomitent pe doua butoane, care apar in manualul de utilizare timp de 3 secunde. Daca-mi spuneti modelul va pot ajuta.

  RăspundețiȘtergere
 128. Am o masina de spalat Whirlpool cu dispplay care nu-si termina programul,mai raman 3 minute. Care ar fi prblema

  RăspundețiȘtergere
 129. Dupa finalizarea programului de spalare hubloul ramane blocat pentru 3 minute. Nu este nicio problema in acest sens.

  RăspundețiȘtergere
 130. buna seara masina de spalat baga apa in continu fara sa se opreasaca indiferent de program ,am schimbat si electrovalva dar nimik si se aude un zgomot la ea cam cum ar fi blocata ce as putea sa fac ,va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 131. daca are panou electronic de comanda, s-ar putea sa fie o problema de soft.

  RăspundețiȘtergere
 132. Am o masina de spalat Indesit la care s-a ars pompa de evacuare, am inlocuit pompa arsa cu una buna (folosita ) cand am conectat masina la priza a pornit pompa de evacuare singura si functioneaza in continuu, ajutati-ma cu un sfat, ce ar putea fi?

  RăspundețiȘtergere
 133. Pompa de evacuare este controlata electronic de panoul de programare a masinii de spalat. Ori nu s-au facut conexiunile corespunzator, ori pompa este defecta, ori trebuie resoftata placa electronica. In ultima situatie, va recomand sa schimbati masina de spalat.

  RăspundețiȘtergere
 134. Buna seara, am o masina de spalat Whirlpool, AWO/D 41125, dupa pornirea oricarui program, incearca sa intre in secventa de alimentare, dar la 3 sec. se aprinde ledul rosu de langa cheie si clipeste ledul verde de la start.. si ramane asa.. E drept e model vechi, ce problema ar fi?

  RăspundețiȘtergere
 135. Black Friday emag 18 noiembrie 201620 octombrie 2016, 18:12:00 EEST

  Black Friday emag 18 noiembrie 2016

  RăspundețiȘtergere
 136. @Anonim-aveti o problema la alimentare. Fie din cauza presiunii de apa, fie din pricina pompei de evacuare.

  RăspundețiȘtergere
 137. Buna seara, posed Ariston AVTL 89, desi isi face corect toate programele, nu mai spala bine. Care poate fi cauza?
  De cand a fost instalata de noua, tehnicianul care a instalat-o a decuplat din soft functia de prespalare. Poate fi asta o cauza?
  Daca da, cum se poate reactiva aceasta functie si daca este neaparat necesara pentru buna functionare a acestui model de masina de spalat.

  RăspundețiȘtergere
 138. Functia de prespalare se foloseste doar pentru rufele foarte murdare, deci teoretic nu masina ar trebui sa spele cat de cat bine si fara aceasta functie.Incercati sa vedeti daca compartimentul detergnt nu este infundat, sa schimbati tipul de detergent-incercati capsule. In legatura cu decuplarea, depinde de ceea ce a facut tehncianul-daca a scos firul din panoul de comanda sau daca a decuplat din soft.

  RăspundețiȘtergere
 139. Buna ziua,am o masina Beko si cand pornesc programul de spalare trage apa se roteste normal o data,de doua ori,iar apoi se blocheaza si ramane in stand by...se aprinde afisajul,prograul centrufugare si evacuare functioneaza,restul nu..Ce poate fi?multumesc

  RăspundețiȘtergere
 140. Admin-Problema masina de spalat Beko9 noiembrie 2016, 13:26:00 EET

  S-ar putea sa fie probleme la alimentarea apei. In momentul in care masina de spaalt sesizeaza probleme la alimentare aceasta se opreste pentru a nu se arde pompa de alimentare. Verificati furtunul de alimentare sau filtrul de scame. Daca acestea sunt in regula, este o problema de soft a placii electronice si este nevoie de service.

  RăspundețiȘtergere
 141. Am o masina de uscat electrolux ciclul se termina foarte repede si nu mai usca stie cineva ce ar fi problema ? Mersi

  RăspundețiȘtergere
 142. Am o masina de spalat whirepool si nu primeste apa.Se aprinde un beculet rosu si apare scris F12.Daca puteti sa ma ajutati cu o rezolvare,mi-ati fi de mare ajutor.Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 143. Buna,am cumparat o masina de spalat samsung cu uscator,iar astazi am pus la spalat si am gasit hainele pline de apa,le-am mai pus odata doar la limpezire si stoarcere si aceiasi treaba,dupa care am pus doar cateva bucati numai la stoarcere la 1400 turatii si le-a stors,dar totusi nu arata stors de 1400 turatii,cu vechea masina storceam la 800 turatii si erau hainele la fel ca si la aceasta.si nu mi se pare normal sa stoarca doara asa mai putine.Ce poate fi?o avem doar de 4 zile.
  Va multumesc anticipat pentru raspuns

  RăspundețiȘtergere
 144. @Ioana Tegzes V-as recomanda sa mai incercati o data un program complet de spalare, eventual bumbac, singurul material ce permite stoarcerea la 1400 de rotatii pe minut. Daca si atunci va face probleme, este clar nevoie de interventia service-ului.

  RăspundețiȘtergere
 145. Buna ziua. Ce inseamna eroarea F09 la masina de spalat rufe Whirlpool?

  RăspundețiȘtergere
 146. @Claudia- informatii cu privire la defectiunea masinii de spalat rufe Whirlpool

  F09 Unitatea de control a motorului de joasă tensiune detectată

  Acest cod va fi afișat numai vina pe mașinile de spălat rufe, care au un CIM, BPM sau motor cu acționare directă Direct Drive montat și o unitate de comandă a motorului extern este utilizat. Unitatea de control al motorului a detectat că tensiunea furnizată este mai mică decât 170V AC și acest lucru nu este un defect al componentei în sine, ci de intrare de tensiune de alimentare.

  · Verificați sursa de alimentare electrică la mașina de spălat, deoarece este defect
  · Whirlpool unitate de control a motorului mașinii de spălat F10 eroare supraîncălziri

  Aceste informatii le puteti gasi in articolul Principalele coduri de erori la masina de spalat rufe Whirlpool

  RăspundețiȘtergere
 147. Buna ziua,am o mașină Zanussi FE1205,în momentul când pornește,se alimentează,apoi scoate apa,si se restaurează,.Aveți idee ce ar putea fi?Am desfăcut capacul de deasupra,am gâtuit un furtuna,si după ce sa încărcat cu apa l-am eliberat,si funcționează.Care ar fii problema.Merci anticipat ptr.răspuns


  RăspundețiȘtergere
 148. Buna ziua. Am o masina de spalat vase Bosh si in timpul spalari nu se deschide capacul de la compartimentul cu tableta de spalare. Trebuie sa pun tableta si sa nu inchid capacul ca altfel imi spala fara detergent. Care ar fi problema? Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 149. Am o mașină de spălat AEG LAVAMAT 74730 și nu mai pornește se aprind toate beculetul normal pentru programul selectat dar butonul de pornire licărește și nu se aprinde beculetul verde de la butonul Ușa.Poate cineva sa ma ajute?

  RăspundețiȘtergere
 150. Admin @ Masina de spalat vase BOSCH11 ianuarie 2017, 01:52:00 EET

  @ Masina de spalat vase BOSCH - pastila se pune inainte de a porni masina de spalat vase. In momentul in care temperatura apei este optima, capacul se deschide automat. Pana atunci este blocat. Nu incercati sa fortati acel capac. Puteti defecta mecanismul.

  RăspundețiȘtergere
 151. @ Zanussi FE - Cel mai probabil aveti unsenzor defect la pompa de evacuare.

  RăspundețiȘtergere
 152. @AWT 2275 Este defect panoul electronic. Este mai rentabil sa schimbati masina decat sa o reparati. Din ce stiu, estimativ va costa cca 400-500 de lei.

  RăspundețiȘtergere
 153. Am o masina Hotpoint si s-a schimbat limba pe rusa. Ce trebuie sa fac?

  RăspundețiȘtergere
 154. Admin - schimbare limba masina de spalat rufe Hotpoint22 ianuarie 2017, 23:58:00 EET

  Trebuie sa apasati concomitent, timp de 3 secunde butoanele de centrigurare si timp. Veti intra apoi in meniu, de unde va puteti alege limba romana sau engleza. Aveti si in manualul de utilizare aceasta instructiune

  RăspundețiȘtergere
 155. @ Masina de spalat rufe Candy - ati blocat panoul de comanda al masinii de spalat rufe. Consultati manualul de utilizare pentru deblocare. In general se apasa concomitent doua butoane, timp de 3-5 secunde, butoane care sunt specificate in manualul de utilizare, Sectiune - Blocare Copii sau Blocare Masina de spalat

  RăspundețiȘtergere
 156. Cand s-a stricat masina trebuie schimbata si punct. Nu se merita reparate, pentru ca in general se strica din nou.

  RăspundețiȘtergere
 157. buna ziua;masina de spalat whirlpool awt2288/3 800 problema:s-a oprit dupa spalare n-a mai golit apa nu a terminat programul de limpezit centrifugat. amgolit apa scotind capacul din singa jos,ampus alt program de la inceput dar nu porneste doar blocheaza usa se aude 'tac',altceva nu,si cind intoduc furca in priza pirie putin .va rog un sfat daca puteti sa ma ajutati.multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 158. Buna. Masina Bosch imi arata eroarea CL, cum sa o deblochez? Multumesc anticipat.

  RăspundețiȘtergere
 159. adaugare la inscrisul din 17feb pt. wirlpool2288/3-800:tensiunea masurata: jumatate ca si in priza,daca asta ajuta.

  RăspundețiȘtergere
 160. tensiunea masurata la bornele pompei de apa jumatate casi in priza

  RăspundețiȘtergere
 161. Hubloul este normal sa se incalzeasca de la apa, atunci cand este setata o temperatura de 60 de grade, insa nu este normal sa miroase a incins. Contactati service-ul.

  RăspundețiȘtergere
 162. Am cumparat o masina de spalat vase Whirpool. Masina functioneaza fara probleme, insa de cateva zile, am observat apa pe parchet. Robinetii sunt toti ok, am verificat furtunele si sunt ok. Mai mult decat atat, ieri nici nu am folosit-o, doar am folosit functia de clatire pentru a verifica furtunele...se poate sa ramana apa in ea care nu se mai scurge pe unde trebuie?

  RăspundețiȘtergere
 163. Va recomand sa contactati service-ul. Posibila problema la pompa de alimentare. Mai exista totodata posibilitatea sa fi blocat masina de spalat, folosind blocajul pentru copii. In aceasta situatie, consultati manualul de utilizare.

  RăspundețiȘtergere
 164. Am o masina de spalat Whirpool cu al 6-lea simt.Masina spala bine dar ultima stoarcere nu o face , ceasul ramane blocat la min. 7 .Cateodata o las sa mearga asa adica merge pompa de evacuare si 10 ,15 minute asa in gol.Varog spuneti-mi ce sa fac.Va multumesc.(Ca sa pot scoate hainele din masina o resetez.)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aveti o defectiune la placa electronica. Este nevoie sa contactati service-ul.

   Ștergere
 165. Buna ziua am o masina de spalat electrolux time manager 6 kg sambata am spalat normal o tura de haine si cand am vrut sa pornesc masina pentru a doua transa de spalat haine nu a mai pornit.Am lasat masina de spalat vreo doua ore si am incercat iar dar nici de data aceasta nu sa intamplat nimic.Am verificat priza, am verificat apa, furtunele, am deschis capacul de deasupra sa vedem daca se observa vreun fir afumat dar nimic.
  Ce ar trebui sa fac in continuare?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca aveti curent in priza si masina de spalat nu mai porneste sau nu i se aprinde niciun bec, inseamna ca aveti un scurt circuit sau placa electronica arsa. Este nevoie de contactarea service-ului in acest caz. Incercati inainte cu un prelungitor, de la o alta priza.

   Ștergere
 166. La masina mea Arctic incepe sa spele si doar se invirte stg dreapta nu evacueaza apa nu isi face nici un program doar invirte stanga dreapta

  RăspundețiȘtergere
 167. Am o mașină whirlpool, o programez la 60 grade, 2 ore 20 minute sau 2 ore 35 minute. Înainte sa ajungă sa atragă 2 ore, sare la o ora și termina programul cu o ora mai repede. Rămâne pentru limpezire doar o jumătate de ora. Nu folosesc, și nu se aprinde ledul "rapid'. Mulțumesc pentru ajutor

  RăspundețiȘtergere
 168. Bună ziua,
  Am și eu madona Bosch classixx 5. Cind inițiez procesul de spălare trage apa greu apoi nu mai face nimik, nu învârtește tamburul și peste citeva minute parca eliberează apa și se aude un sunet de parca ar încerca să invirtească tamburul. Și apoi se oprește complet. Centrifuga, clătire funcționează aparte. Ce poate fi? Mulțumesc

  RăspundețiȘtergere

Incorporabile Premium | Pareri, comentarii si review-uri

Un produs Blogger.