Simboluri programe masina de spalat Electrolux

Mai jos aveti simbolurile presetate pentru spalare pe care le intalniti la toate masinile de spalat rufe ELECTROLUX. 

Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale masinilor de spalat rufe, citi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe. Va recomandam si articolul de prezentare a celei mai bune masini de spalat rufe de la Electrolux, Electrolux Steam Care EWF1408.Incorporabile Premium a evaluat cele mai cumparate modele de masini de spalat rufe, din gama producatorului suedez de electrocasnice, Electrolux, cateva din aceste evaluari le puteti gasi mai jos.

Electrolux EWF1284BW face parte din noua gama de masini de spalat rufe a producatorului suedez de electrocasnice, gama lansata pentru Europa de Sud Est la inceputul anului 2015 si asambalta in Italia. In ceea ce priveste raportul calitate pret Electrolux EWF1284BW primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte, avand ca plus-uri, capacitatea medie spre mare de incarcare, 8kg si autonomia pe programare.
In ceea ce privesc optiunile de programare, masina are program scurt, program pentru lana si matase iar din punct de vedere al inovatiilor implementate de Electrolux la acest model mentional sistemul de control al balansului. Masina nu are program de igienizare cu abur, si panoul de comanda este dezorganizat si relativ greu de utilizat motiv pentru care primeste doar 3 puncte la acest criteriu.

4 puncte pentru calitatea spalarii a a centrifugarii, Electrolux fiind recunoscut pentru eficienta spalarii, cu un mic minus la numarul de rotatii-1200 rot/min si acelasi punctaj pentru capacitatea de incarcare, care permite spalarea pilotelor, a paturilor si a pernelor.

3 puncte pentru fiabilitate, noua gama de masini de spalat fiind realizate, cel putin la exterior, din materiale asupra carora nu prea s-a oferit atentie la detalii si la finisaje.

4 puncte pentru costurile post vanzare, piesele de schimb in cazul de defectiune fiind la costuri acceptabile comparativ cu brand-urile direct concurente cu Electrolux.


Astfel masina de spalat Electrolux EWF1284BW totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor de mai sus si poate fi o optiune in alegerea unei masini de spalat cu capacitate de peste 7 kg. Pentru informatii detaliate privind modul de alegere a unei masini de spalat rufe puteti citi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe . 

Una din cele mai bune masini de spalat rufe din Europa, este varful de gama al producatorului suedez de electrocasnice, Electrolux SteamCare EWF1408WDL2. Aceasta intruneste toate tehnologiile noi inventate si patentate de Electrolux si AEG, grupul suedez ingloband si producatorul german de electrocasnice, renumit din punctul de vedere a calitatii si fiabilitatii. Din punct de vedere al raportului calitate pret, vorbim de o masina de spalat completa, ce ofera maximul de functii si calitate a spalarii, cu patente privind aceasta calitate si la un pret middle spre high end, Electrolux SteamCare EWF1408WDL2 fiind pe piata la un pret in jurul a 3000 de lei. 

Din punctul de vedere al optiunilor de spalare, Electrolux SteamCare EWF1408WDL2 are bineinteles toate programele pentru orice tip de tesaturi, programe presetate pe anumite tipuri de imbracaminte, pilote, perne, sport. Un alt atu al masinilor de spalat Electrolux este si functia Time Manager, prezenta pe masinile de spalat din gamele superioare. Un alt atu este dat de existenta programelor de igienizare si reimprospatare cu abur. Aceasta este utila atat hainelor bebelusilor, cat si a adultilor, atat datorita faptului ca igienizeaza foarte bine, cat si pentru ca relaxeaza tesaturile, hainele fiind mai usor de calcat, unele, casual, nemainecesitand utilizarea masinii de calcat.

Va recomandam si articolul Cea mai buna masina de spalat rufe WHIRLPOOL.

Cu o viteza de rotatie de 1600 de rotatii pe minut si cu un patent de eficienta si calitate a spalarii, cu o certificare Woolmark, Electrolux SteamCare EWF1408WDL2 este o masina care spala impecabil. Tot legat de calitatea spalarii, mentionam si existenta tehnologiei Direct Spray, care ofera un jet direct de apa in interiorul tamburului pentru o eficienta mai mare a efectului de dusare.

Va recomandam si articolul Cea mai buna masina de spalat rufe BEKO.

Cele 10kg capacitate maxima de incarcare permit utilizatorului sa spele atat cantitati mari de rufe, cat si lucruri voluminoase, cum ar fi pernele, pilotele, paturile, etc. In cazul unor capacitati mai mici, masina de spalat Electrolux SteamCare EWF1408WDL2 isi ajusteaza proportional consumul de apa si implicit de energie. Punctaj maxim si pentru fiabilitate, Electrolux SteamCare EWF1408WDL2 avand un motor inverter si un istoric foarte pozitiv a gamelor anterioare de lux fabricate de producatorul suedez de electrocasnice.


Eventualele interventii post vanzare pot fi totusi destul de costisitoare, pentru ca vorbim de un model de ultima generatie, insa cu foarte multa electronica. Va recomandam extinderea de garantie, desi modelul este fiabil. Conform principalelor criterii de evaluare a masinii de spalat rufe, pe care le consideram relevante in alegerea masinii de spalat rufe, Electrolux SteamCare EWF1408WDL2 totalizeaza 28 dintr-un maxim de 30 de puncte, fiind una din cele mai bune masini de spalat din Europa. Va recomandam articolul Criterii in alegerea masinii de spalat rufe. Electrolux SteamCare EWF1408WDL2  este in acest moment cea mai buna masina de spalat rufe din gama Electrolux.

Una din cele mai ieftine si " bune" masini de spalat rufe cu incarcare verticala, Electrolux EWT41064TW poate fi solutia optima pentru utilizatorii interesati de o masina fiabila, cu un numar relativ mare de programe ce permit o autonomie mare pe programare si toate acestea la un pret foarte bun, motiv pentru care la criteriul raport calitate pret primeste maximum de 5 puncte.
Cate 3 puncte pentru optiunile de programare, masina neavand program de igienizare si improspatare cu abur si nici program scurt, insa functia Time Manager permite scurtarea programelor lungi, ajungandu-se astfel la cel mai scurt program de 40 de minute. Acelasi punctaj si pentru capacitatea de 6kg, una normala pentru un top loader, cat si pentru eficienta centrifugarii, cele 1000 de rotatii/ minut fiind relativ suficiente cu un plus in ceea ce inseamna eficienta spalarii, Electrolux fiind recunoscut din acest punct de vedere.

Cate 4 puncte la criteriile fiabilitate, desi un entry-level, acest model este fiabil si tot 4 puncte pentru costurile post vanzare, riscul de a se intalni cu service-ul fiind relativ redus pentru acest model.

Asadar, masina de spalat cu incarcare verticala si functie Time Manager, totalizeaza 22 dintr-un total de 30 de puncte conform criteriilor Incorporabile Premium. Pentru informatii detaliate privind modul de alegere a unei masini de spalat rufe puteti citi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe.

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala, Electrolux EWT31276EW face parte din noua gama de masini a producatorului suedez de electrocasnice, destinata pietei din Europa de Sud Est. Din  punct de vedere al raportului calitate pret, Electrolux EWT31276EW primeste 3 dintr-un maxim de 5 puncte, avand caracterisitici foarte bune, insa pretul este putin peste media pietei pe acelasi segment de produs la caracterisitici asemanatoare. 

4 puncte pentru criteriul optiuni programare, acest model avand program scurt, program de spalare manuala, program presetat pentru camasi, pilote, singurul minus fiind dat de lipsa programului de reimprospatare cu abur, program pentru care ar fi primit maximum de puncte la acest criteriu.

Acelasi punctaj pentru eficienta spalarii si a centrifugarii, masinile de spalat Electrolux fiind recunoscute pentru performantele la spalare si cele 1200 de rotatii pe minut sunt suficiente si pentru cel mai dens bumbac.

Tot 4 puncte pentru capacitate, cele 7 kg fiind o capacitate medie spre mare , mai ales daca vorbim de un top loader.

Maximum de 5 puncte pentru fiabilitate, masinile de spalat cu incarcare verticala, fiind in general mai fiabile decat un front loader, iar daca mai adaugam si expertiza de care se bucura producatorul suedez in acest domeniu.

3 puncte pentru costurile post vanzare, piesele la masinile de spalat Electrolux fiind in general scumpe, iar daca se ajunge la service, utilizatorul va trebui sa scoata mai multi bani decat la alte branduri.


Asadar, masina de spalat cu incarcare verticala, Electrolux EWT31276EW totalizeaza 23 dintr-un maxim de 30 de puncte. Pentru informatii detaliate privind modul de alegere a unei masini de spalat rufe puteti citi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe . 
Simboluri programe masina de spalat Electrolux Simboluri programe masina de spalat Electrolux Reviewed by Ovidiu Pog on 24 martie Rating: 5

32 de comentarii:

 1. eu am o masina de spalat de la electrolux de 3 ani de zile si sunt foarte incanta de ea. si nici nu am dat foarte mult..in jur de 13 milioane. pe masina anteriara care era whirlpool am folosit-o 2 ani si jumatate dupa care a picat electronica. electrolux-ul e super tare. Maryan

  RăspundețiȘtergere
 2. si eu am un electrolux de 2 ani de zile, ewf 12670 si sunt foarte multumita. dar mi-a placut si religva de daewoo cu bule...

  RăspundețiȘtergere
 3. da...electrolux-ul face masini de spalat cu adevar bune.

  RăspundețiȘtergere
 4. si eu am un electrolux...pana acum am folosit numai un program... pentru k imi era greu sa descifrez aceste simboluri!!asa k multumim pentru descrierea lor!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Simbolurile din articol sunt aceleasi pentru toate masinile de spalat rufe de la electrolux, indiferent de gama.

  RăspundețiȘtergere
 6. eu am o masina de la electrolux de 10 ani si inca merge foarte bine.

  RăspundețiȘtergere
 7. Au produse bune, pacat ca sunt foarte scumpi

  RăspundețiȘtergere
 8. O recomandare pentru o masina de 7 kg de la Electrolux? Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 9. Electrolux are si modele inguste, slim de masini de spalat rufe? Imi puteti recomanda un model?

  RăspundețiȘtergere
 10. Modelele de la Electrolux slim incep cu codul EWS. Model recomandat EWS126510W

  RăspundețiȘtergere
 11. Eu am un Ariston Aqualtis Slim de 6 kg si spala impecabil Pe langa asta e si foarte silentioasa.

  RăspundețiȘtergere
 12. Am si eu nevoie de un manual de utilizare pentru electrolux EWF12270 W. Ma puteti ajuta? Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 13. EU AM O MASINA DE SPALAT INDESIT...SI E SETATA LA UN SINGUR POROGRAM....PE SCURT NU STIU SA O FOLOSESC! PUTETI POSTA SIMBOLURI PROGRAME LA INDESIT ?

  RăspundețiȘtergere
 14. Ce inseamna programul de spalare manuala?

  RăspundețiȘtergere
 15. Aveti anumite tesaturi care solicita splarea de mana...Va apare pe eticheta obiectelor vestimentare recomandarea producatorului de a fi spalate de mana. Avantajul este dat de masinile de spalat care au un astfel de program care "imita" spalarea manuala, fapt datorat unui sistem variabil de rotire al tamburului in timpul spalarii pentru o uzura redusa a tesaturii.

  RăspundețiȘtergere
 16. am masina de spalat de la electrolux de 7 ani de zile si nu am avut nicio problema pana acum...daca ar fi sa-mi iau masina tot electrolux mi-as lua. majoritatea prietenelor mele au avut probleme cu masinile lor sau le-au schimbat ca nu erau multumite

  RăspundețiȘtergere
 17. Da, are si program scurt de 15 minute.

  RăspundețiȘtergere
 18. Unde pot gasi un manual de utilizare pentru Electrolux EWF12680?

  RăspundețiȘtergere
 19. La programul scurt de 15 minute mai functioneaza functia Time Manager?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Atat in cazul programelor de 15 minute, cat si in cazul celor de 30 de minute nu functioneaza optiunea de scurtare a timpului, Time Manager.

   Ștergere
 20. De unde pot cumpara un piciorus pentru masina de spalat rufe Electrolux EWF12680W.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O lista cu service-uri de unde puteti cumpara astfel de accesorii http://compara360.blogspot.ro/2015/04/service-autorizat-electrolux.html

   Ștergere
 21. Unde as putea afla defectiunile cele mai des intalnite la masinile de spalat rufe Electrolux?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Puteti citi articolul Ghid de detectare a defectiunilor la masinile de spalat rufe, articol pe care-l puteti accesa in link-ul urmator http://incorporabilepremium.blogspot.ro/2011/02/ghid-de-detectare-defectiunilor-la.html

   Ștergere
 22. Detergent automat pentru masina de spalat rufe8 mai 2016, 00:29:00 EEST

  Unde pot gasi o recomandare cu privire la cat detergent trebuie sa pun pentru fiecare progra/m? Exista vreo regula anume sau se pune prin aproximatie?

  RăspundețiȘtergere
 23. Ce rol are functia Time Manager la masina de spalat Electrolux, daca nu se intampla nimic pe programul Delicate?

  RăspundețiȘtergere
 24. time manager functioneaza doar pe bumbac si sintetice, programe cu o durata mai mare de spalare

  RăspundețiȘtergere
 25. Electrolux a cumparat o parte din linia de productie a celor de la Indesit la masini de spalat. Se pare ca se intampla in industria de electrocasnice cam acelasi lucru ca si in industria auto. Vom cumpara in curand doua sa trei brand-uri mascate sub alte 20.

  RăspundețiȘtergere
 26. Imi puteti spune care din masinile Bosch, ELectrolux sau Whirlpool are cel mai scurt program de spalare? Cel mai scurt program de spalare inseamna in acelasi timp si un consum mai mic de curent electric?

  RăspundețiȘtergere
 27. cea mai buna masina de spalat rufe este Electrolux sau Miele

  RăspundețiȘtergere

Incorporabile Premium | Pareri, comentarii si review-uri

Un produs Blogger.