Combina frigorifica se diferentiaza de un frigider sau frigider cu doua usi prin faptul ca aceasta are compartimentul congelator in partea inferioara. Primele criterii de alegere ale unei combine sunt date strict de necesitatile utilizatorului, in primul rand un volum suficient si in al doilea rand, culoarea, criteriu care a devenit din ce in ce mai important, in contextul in care bucataria nu are doar un rol functional in cadrul locuintei, dar si unul estetic. Este recomandabil ca electrocasnicele fie ele incorporabile sau nu sa aiba aceeasi culoare sau sa aiba la baza aceeasi cromatica.
Va recomandam totodata articolul Criterii alegere frigider, in situatia in care doriti sa optati pentru un astfel de aparat electrocasnic. Diferenta dintre combina frigorifica si frigider este data de pozitionarea congelatorului. In cazul frigiderului, congelatorul este pozitionat sus, in cazul combinei frigorifice, congelatorul este pozitionat jos.
Va recomandam totodata articolul Criterii alegere frigider, in situatia in care doriti sa optati pentru un astfel de aparat electrocasnic. Diferenta dintre combina frigorifica si frigider este data de pozitionarea congelatorului. In cazul frigiderului, congelatorul este pozitionat sus, in cazul combinei frigorifice, congelatorul este pozitionat jos.
In afara criteriilor de baza care sunt mentionate anterior, urmatorul criteriu este dat de sistemul de racire, static sau dinamic. Sistemul de racire static sau "dezghetare automata" este mai putin eficient fata de unul dinamic sau "no frost", insa in situatia in care aparatul frigorific are un volum mic sau mediu, sistemul static poate fi mai eficient la partea de frigider, ramanand un dezavantaj totusi faptul ca utilizatorul trebuie sa decongeleze o data la 6 luni partea de congelator. Informatii detaliate privind sistemele de racire statice sau dinamice la aparatele frigorifice puteti gasi in articolul "Diferente intre dezghetarea automata si No Frost".
Un alt criteriu este dat dat de optiunile de compartimentare. Sunt combine frigorifice ale caror rafturi nu pot fi mutate pe verticala sau mutarea lor este limitata. Totodata la aparatele frigorifice cu sistem static, exista posibilitatea ca acesta sa aiba unul sau mai multe compartimente de "0 grade". Acest compartiment pastreaza mult mai bine pestele, mezelurile, anumite branzeturi si previne raspandirea mirosului in celelalte compartimente.
Urmatorul criteriu este dat de subansamble. Aici ma refer la compresoare, calitatea materialelor din care sunt facute, chederele, rafturile, sertarele. Cele mai bune compresoare sunt cele inverter, iar ca brand-uri de compresoare Danfoss, Samsung, ACC (sisteme dinamice).
Un alt criteriu este dat de fiabilitate. Mai multe amanunte le puteti afla in sectiunea blogului IP Scoring/ Combine Frigorifice, pe fiecare produs in parte.
Clasa energetica este mai putin importanta, avand in vedere ca in general o combina frigorifica are un consum anual in jurul a 300kW. Producatorii incearca din rasputeri sa faca ca aceasta caracterisitica sa fie din ce in ce mai importanta, dar la un calcul simplu se poate observa ca 10% economie de energie electrica inseamna 30 kW anual, adica 18 lei pe an, 1.5 lei pe luna. Marii consumatori de energie intr-o locuinta sunt: fiarele de calcat, cuptoarele cu microune, sistemele electrice de incalzire, electrocasnice pentru care nu exista clase energetice.
4 comments:
Manual de utilizare bine de citit inainte de a baga frigiderul sau combina in priza http://incorporabilepremium.blogspot.ro/2010/04/cuprins-inainte-de-folosi-frigiderul.html
@Adriana- O combina frigorifica medie din punct de vedere al performantelor tehnice, in general mai dificil cu compartimentarea, in sensul ca raturile nu pot fi puse mai sus sau mai jos in compartimentul frigider.
Va recomand in ordine Samsung, Electrolux sau Bosch, ca producatori cu un raport calitate pret bun.
Ce parere aveti despre combinele frigorifice Indesit?
Trimiteți un comentariu