23 feb. 2015

Hota fara evacuare sau hota cu recirculare...avantaje si dezavantaje

Avand in vedere tendinta de a petrece cat mai putin timp in bucatarie, din ce in ce mai multe persoane folosesc din ce in ce mai putin plita pentru a incalzi, preferand cuptorul cu microunde si prin urmare si necesitatea hotei scade. Acesti utilizatori trebuie sa tina cont de urmatoarele aspecte atunci cand aleg sa foloseasca hota cu recirculare, fara a mai avea nevoie de un burlan de evacuare spre exterior.

Va recomandam si articolul Cea mai buna hota Hotpoint, in care este prezentata una din cele mai puternice hote incorporabile din piata europeana.

Toate hotele sunt dotate cu un filtru de grasime ce previne ca aceasta grasime sa ajunga la motor, fapt ce ar cauza defectarea acestuia. Filtrele de grasime pot fi acrilice (de hartie-cunoscute in comert) sau de aluminiu sau metalice, lavabile. Cele acrilice trebuiesc inlocuite in conditii normale de utilizare o data la 3 luni.

Pentru informatii detaliate privind caracteristicile de care este recomandabil sa tineti cont atunci cand achizitionati o hota, fie ca vorbim de una cu evacuare sau una cu recirculare, cititi articolul Criterii alegere hota incorporabila.


Ce trebuie sa aiba o hota pentru a putea fi folosita fara burlan, prin recirculare? Teoretic toate hotele pot fi adaptate pentru recirculare, fata de filtrul de grasime, precizat anterior, acestea mai au nevoie de un filtru de miros, cunoscut sub denumirea de filtru de carbon. Acesta are o durata de utilizare cam de tot 3 luni, insa poate diferi de la situatie la situatie. Va recomandam totodata si articolul in care am analizat cele mai bune hote incorporabile telescopice, hote telescopice ce pot fi si ele adaptate pentru recircilare, Cea mai buna hota telescopica - TOP 5 hote in functie de pret. Aceste hote se pot adapta si ele pentru recirculare. Gasiti mai jos cele mai bune hote incorporabile telescopice in functie de producator, de principiu cu cea mai mare putere de absortie din gama:


Ce este important de stiut atunci cand nu vrei sa ai burlan la hota? Un burlan si o gaura data in perete costa in general in jur de 250 de lei. Daca decizi sa nu ai evacuare, acesti bani ii poti da pe filtrele de carbon universale cam in 3 ani. Vezi si cele mai bune oferte la hotele incorporabile de la eMAG. Totodata este de retinut faptul ca hotele telescopice sunt cel mai greu de adaptat pentru recirulare, pe langa improvizatia care trebuie facuta pentru fixarea filtrului, daca acesta este universal, corpul suspendat in care este montata hota, trebuie lasat libet, in partea superioara.

Va recomandam articolul Cea mai buna hota incorporabila Bosch, in care este analizata cea mai puternica hota incorporabila din gama producatorului german de electrocasnice.

Nici hotele decorative nu sunt de preferat atunci cand vorbim de recirculare. Acestea au un splitter, in masca care distribuie la stanga si la dreapta aerul filtrat. Daca se opteaza pentru filtre universale, aceasta masca trebuie data jos de fiecare data cand se schimba filtrele. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.


Va recomandam si articolul Avantajele si dezavantajele hotelor oblice.

 Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017. Aceste dezavantaje pot fi eliminate prin cumpararea filtrelor de carbon standard pentru modelul ales, aceste filtre gasindu-se la service-urile specializate, insa costa in jurul a 100 de lei , la 6 luni. In aceasta situatie, aceste filtre se monteaza direct pe motor.Am realizat un top al celor mai bune hote incorporabile, hote ce pot fi adaptate si pentru recirculare, tinand cont de criteriile de alegere ale hotei incorporabile, criterii mentionate in randurile de mai sus.

Hotele standard sunt cel mai usor de adaptat pentru recirculare si folosire a filtrelor de carbon universale, care inseamna implicit o reducere semnificativa a costurilor. Totodata, daca hota este adaptata pentru filtre acrilice, de hartie, atunci este si mai bine. Pe piata exista un filtru mixt, acrilic-pentru grasime si carmon-pentru miros, care are acelasi cost a unui filtru de carbon universal si se poate folosi la o astfel de hota, reducand si mai mult costurile  De retinut in final ca utilizarea hotei pe recirculare va reduce eficienta de absortie cu cca 30%.

33 comments:

Reductie Hota spunea...

De unde pot cumpara o reductie de la 15 la 10 cm pentru o hota incorporabila Bosch, care sa se racordeze la burlanul de evacuare.

Admin spunea...

Incearca la BricoDepot, fostul BricoStore

Criterii alegere hota spunea...

Pentru criteriile complete de alegere ale hotei si cum se monteaza corect hota link-ul de mai jos http://incorporabilepremium.blogspot.ro/2014/12/criterii-alegere-hota.html

Hota telescopica pentru recirculare spunea...

De unde pot cumpara filtru de carbon pentru Gorenje Df6116? Aceasta hota se poate adapta si pentru recirculare?

Filtru carbon hota Gorenje spunea...

De la orice service autorizat Gorenje. Service-urile le puteti gasi aici http://compara360.blogspot.ro/2015/04/service-autorizat-gorenje.html

Irina Medesa spunea...

Se poate o adapta pentru evacuare fara brulan, hota traditionala Beko HB2BX?

Clapeta antivant pentru hota spunea...

La Brico Store sau BricoDepot cum se spune acum, gasesti clapeta antivant cu 16 lei

Cele mai ieftine hote spunea...

Cele mai ieftine hote incorporabile sunt pe media galaxy.ro sau pe emag.

Rares Ion spunea...

Exista clapeta antivant pentru hota cu evacuare de 150 mm?

Anonim spunea...

buna,as dori sa imi recomandati si mie o hota mai buna dar care sa nu fiu nevoita sa pun burlan de evacuare

Admin spunea...

Va recomand articolul Cea mai buna hota incorporabila. Gasiti in partea dreapta a blogului totodata un top al celor mai bune hote de pe piata. Toate hotele standard, decorative sau incorporabile, inlusiv telescopice pot fi adaptate pentru recirculare. In functie de bucataria dumneavoastra, puteti opta pentru una din aceste variante.

Sonia spunea...

Am luat o hota incorporabila bosch pe 90 de cm si este foarte sillentioasa. Pret 1400 de lei, o recomand ca fiinc cea mai buna hota incorporabila accesibila ca pret

Admin - recirculare pentru akr749nb spunea...

@ Whirlpool AKR749NB- se poate folosi si pe recirculare, insa mai este nevoie sa cumparati de la unul din serivce-urile autorizate filtre de miros, care sunt din carbon. Mai exista varianta montarii artizanale a unui filtru universal de carbon, varianta pe care eu nu o recomand in cazul hotelor telescopice.

Admin @ Denis spunea...

@ Denis - nu este o functie anume. Trebuie atasat un filtru de carbon si totodata trebuie asigurata evacuarea deasupra corpului de mobila, astfel incat hota sa poata functiona pe recirculare. Am raspuns si mai sus

Marcel Gioana spunea...

Credeti ca este nevoie de o siguranta suplimentara sau mai mare la panoul electric, daca este sa montez o hota? Inainte nu am avut si mi-e sa nu afecteze instalatia electrica.

Admin spunea...

@Marcel Gioana - Nu este nevoie. Hota consuma foarte putin, cam cat 5 becuri. Consumul sau pe ora este cam 20% din consumul unui cuptor cu microunde in acelasi interval de timp.

Review despre hota Hotpoint fara evacuare spunea...

Am o hota Ariston pe care am folosit-o pe recirculare. Are puterea de absortie de 450 de metri cubi pe ora si bucataria este in aceeasi incapere cu living-ul. Este ok

Alex Stroicescu spunea...

Eu am adaptat hota Gorenje DF6116 pe recirculare si sunt multumit. Bucataria are 5 metri patrati si face fata. Am folosit filtru de carbon universal WPRO.

Admin spunea...

@Diana - se poate adapta prin montajul artizanal al unui filtru de carbon universal, insa veti pierde destul de mult din capacitatea de evacuare, iar la capacitatea de evacuare a acestei hote riscati sa pierdeti mult din eficiena.

Marius spunea...

Buna seara. Am cumparat o hota Gorenje Ora-Ito DFG 602 ORAS si sunt nevoit sa o folosesc fara evacuare si anume cu recirculare(motivul pentru care am cumparat-o). Unde pot gasi filtru cu carbon pentru ea? Cat de mult scade eficienta fata de folosirea acesteia cu evacuare? Mentionez ca nu o folosesc des(in principiu, pe weekend), deci a treia intrebare, cam la cat timp, ar trebui schimbat acest filtru?
Multumesc anticipat,
Marius

Admin spunea...

Puteti cumpara filtru de carbon de la orice service autorizat Gorenje. Capacitatea de evacuar scade cu circa 30 la suta. Daca cumparati un filtru original de la Gorenje si avand in vedere ca o folositi rar, puteti folosi acest filtru circa un an de zile. Pretul unui filtru este in jurul a 100-150 de lei.

Emil Sandu spunea...

Eu am luat o hota pyramis si nu sunt foarte multumit de ea, desi are 400 de metri cubi.

Adrian - hota bosch spunea...

De unde pot cumpara burlan sau tub de evacuare pentru hota bosch?

Admin spunea...

Burlanul de vacuare este unul standard...nu exista un burlan special pentru o hota Bosch.

Andrei spunea...

credeti ca pe hota incorporabila telescopica de la hotpoint se poate monta filtru pentru recirculare?

Adelina T spunea...

Ce hota imi recomandati pentru o bucatarie de 20 de metri patrati?

Admin spunea...

Da, se poate monta, fie unul original, care se cumpara din orice service autorizat Hotpoint Ariston, fie artizanal, prin montarea unui filtru universal de carbon. Va recomand totusi prima optiune.

Anonim spunea...

Buna, puteti va rog sa imi spuneti de unde pot cumpara un filtru de carbon pentru hota Beko HCB63741BX? si imi trebuie neaparat acel element in forma de T pentru distributia aerului? Mie nu mi-a venit in pachet. Multumesc

Admin Beko HCB63741BX spunea...

Da, aveti nevoie de acel splitter T.
Puteti gasi acel T cat si filtru la orice service autorizat Arctic Beko.

Unknown spunea...

Buna. Am cumparat o hota Hansa telescopica OT 625 IH si pt evacuarea aerului am legat o la un burlan. De noua a venit fara filtru de carbon. Credeti ca montarea lor ar ajuta sa fie mai puțin miros in bucatarie sau doar as filtra aerul care iese? Mulțumesc

Ximena spunea...

Vreau sa achizitionez o hota decorativa care sa nu necesite racordare la burlan de evacuare afara. Exista asa ceva? Ce imi recomandati? Angajatii dedeman din zona zu zis ca toate necesita evacuare externa.

Anonim spunea...

Aproape toate hotele se pot folosi fara evacuare externă dar aveți nevoie de un filtru de carbon.

Valiq spunea...

Buna ziua, am achizitionat o hota decorativa de la Beko cu posibilitatea de afi folosita pe functia de recirculare. Insa am nevoie de anumite piese pt.a fi instalata cum ar fi o piesa de directionare a aerului si elementul de conectare a acesteia. Cei de la service Beko mi au zis ca nu imi pot comanda asa ceva, aveti idee de unde as putea cumpara?
Modelul este Beko HCB63741BX