24 feb. 2015

IP Scoring: AEG L98699FLE2

Masina de spalat rufe AEG L98699FLE2 sau cand tehnologia este dusa in extrem. Acesta ar putea fi un titlu pentru un articol de prezentare al unui astfel de model de masina de spalat. Din punct de vedere al raportului calitate pret, AEG L98699FLE2 primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte, caracteristicile acestui model fiind extraordinare, insa la un pret pe masura, avand in vedere de brand-ul despre care vorbim si mai ales de faptul ca acest model face parte din gama highend, destinata pietei est europene. 

Maximum de 5 puncte pentru autonomia de programare, masina avand programe pentru absolut toate tesaturile posibile, programe scurte si mai ales programul de igientizare si reimprospatare cu abur a tesaturii, program la mare moda si foarte util, aparitia acestuia reprezentand un punct marcant in istoria masinilor de spalat rufe.

Tot 5 puncte pentru capacitatea maxima de incarcare de 9 kg, in acest model fiind posibila spalare inclusiv a paturilor sau a pilotelor si totodata masina isi ajusteaza consumul in situatia incarcarii partiale, Desi are vreo 5 de +, dupa A, la masinile de spalat rufe, aceasta economie nu este extraordinara din punct de vedere financiar.

Maximum de 5 puncte pentru fiabilitate, la acest model vorbind de un motor inverter, cu transmisie prin camp electromagnetic a pinionului, transmisia intre motor si tambur facandu-se in continuare prin curea, intrucat acest sistem preia mult mai bine socurile din timpul centrifugarii.

Punctaj maxim si pentru costurile post vanzare, acest model fiind practic extrem de greu defectabil, desi are comenzi pe touch control, un display generos si caracteristici maxime, AEG este recunoscut pentru fiabilitate chiar si atunci cand tehnologia este impinsa la extrem.


Asadar masina de spalat cu motor inverter AEG L98699FLE2 totalizeaza 29 dintr-un maxim de 30 de puncte fiind una din cele mai bune masini de pe piata europeana si probabil una din cele mai bune masini de spalat din lume. Pentru informatii detaliate privind modul de alegere a unei masini de spalat rufe puteti citi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe

5 comments:

Silviu spunea...

Cam care ar fi asa un pret aproximativ pentru o masina de spalat rufe buna de la AEG?

nicu spunea...

Peste 3.000 lei, cautati o promotie insa pentru cele de 9 kg nu cred ca veti gasi sub 3.000 lei.

Emilia Stan Popa spunea...

Este o masina extraordinara. Am avut-o cat timp am stat in chirie in Germania si pot sa spun ca nicio masina de spalat pe care am avut-o in tara nu spala la fel, Acum o caut in romania dar nu prea o gasesc. probabil voi lua una din noile modele, pretul nu difera deloc

Costin C. spunea...

Daca o gasesti la lichidare de pret, o poti cumpara la super pret, undeva in jurul a 2000 de lei. Oricum nu se schimba foarte mult de la o gama la alta, mai ales atunci cand avem de-a face cu masini de spalat rufe de lux. Costi de la Altex

Georgiana GEO spunea...

La urma urmei daca dai 2500 de lei inseamna ca iti ei o masina de spalat rufe care sa tina dublu fata de o masina medie, iar pe deasupra in cei 5-6 ani, masina spala mult mai bine, cred ca e o alegere buna.