21 mar. 2016

Cuptor pe gaz Whirlpool AKP 808 IX

Cel mai nou cuptor incorporabil pe gaz al producatorului american pe care-l propune pietei europene este Whirlpool AKP 808 IX. Acesta se diferentiaza fata de modelul anterior printr-un design mult mai elegant, mai modern si totodata prin folosirea unui inox de mai buna calitate. Un inox care este foarte bine polisat si totodata tratat antiamprentare. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

Volumul de 59 de litri clasificaWhirlpool AKP 808 IX in categoria cuptoarelor de volum mediu, insa este un volum suficient pentru un cuptor incorporabil pe gaz. Va recomand si articolul in care am analizat cele mai bune cuptoare incorporabile pe gaz de pe piata din tara noastra, respectiv Cel mai bun cuptor incorporabil pe gaz TOP 5 raport calitate pret.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Whirlpool AKP 808 IX are grill si rotisor, aprindere electrica si supapa de siguranta pentru gaz, fiind practic un cuptor incorporabil pe gaz complet din punct de vedere al functiilor si caracteristicilor tehnice. Alimentarea cuptorului se face pe partea stanga, asa cum se poate vedea in imaginea de mai jos. Tavile sunt incastrate in peretele lateral, la fel ca la un aragaz clasic, ceea ce inseamna ca se va curata ceva mai greu fata de un model care are glisiere sau, chiar mai bine glisiere cu telescop. Acesta ar fi un punct in minus, insa daca sunteti obisnuit cu un aragaz clasic, nu veti simti diferenta. Un alt avantaj al cuptorului pe gaz Whirlpool AKP 808 IX ar fi dat de faptul ca usa are trei staturi de geam, lucru foarte important pentru ca previne accidentarile cauzate de arsuri, destul de frecvente mai ales in cazul copiilor, atunci cand pun mana pe usa sau geamul cuptorului, in momentul functionarii.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.
Daca ar fi sa recapitulam plusurile, punem  pe primul loc design-ul modern, faptul ca are un volum mediu spre mare si ca are aprindere electrica si siguranta termocuplu pentru gaz. Grill-ul si rotisorul reprezinta si ele avantaje pentru acest cuptor. De retinut ca, la toate cuptoarele incorporabile pe gaz, prin urmare si la Whirlpool AKP 808 IX grill-ul este alimentat electric. Aprinderea este si ea automata, dar electrica, asa ca produsul trebuie conectat in permanenta la o sursa de energie electrica. Asa cum se poate observa in poza de mai jos ,Whirlpool AKP 808 IX vine cu cablu de alimentare, ce poate fi prelungit, prin innadire, poate fi eventual inlocuit direct de la conectare sau, daca este suficient de lung, i se poate atasa direct un stecher, pentru a putea fi pus in functiune.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

Whirlpool AKP 808 IX vine dotat cu un gratar si o tava adanca.Pentru un plus de siguranta, va recomandam si un regulator pentru gaz si neaparat instalarea sa se faca de o persoana autorizata, pentru a evita neplaceri. In concluzie consideram Whirlpool AKP 808 IX unul din cele mai elegante cuptoare incorporabile pe gaz si totodata usor de curatat si intretinut.  Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale cuptorului incorporabil pe gaz, cititi articolul Criterii alegere cuptor incorporabil

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

3 comments:

Adrian spunea...

ce garantie are acest produs? Se poate extinde garantia? Cam cat ar costa?

Cosmin Matache spunea...

Nu se mai merita sa cumperi un cuptor pe gaz...mai bine unul electric

Consum cuptor cu gaz spunea...

Cam ce energie electrica foloseste cuptorul pe gaz de la Whirlpool pentru grill si aprindere electrica?