21 mar. 2016

Hota telescopica neagra Gorenje DFG602-ORA-S

Gorenje DFG602-ORA-S este una din putinele hote telescopice, pe culoarea neagra de pe piata est europeana. Ceea ce  diferentiaza fata de majoritatea hotelor telescopice este sistemul de evacuare ce are la baza doua motoare cu turbina. Desi capacitatea de evacuare este de 410 m3/ora, eficienta este semnificativ mai mare fata de o hota cu motoare, standard, cu sistem spiralat de evacuare. Nu intru in detalii, important de stiut este faptul ca orice hota eficienta are motor cu turbina. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Va recomandam articolul Cea mai buna hota telescopica - TOP 5 in functie de pret.

Aceasta hota are un design modern, ergonomic si poate fi asociata oricarei plite sau cuptor ce urmaresc aceasta linie de design, de preferabil negre, insa cea mai buna asociere este, bineinteles cu produsele din gama Gorenje Ora Ito, producatorii proiectand in general produsele, astfel incat sa existe elemente comune intre electrocasnicele incorporabile, aici vorbind spre exemplu de nuanta sticlei negre, singurul detaliu vizibil vertical, al acestui produs. Mai multe produse din gama Ora Ito care fac parte din aceeasi gama cu Gorenje DFG602-ORA-S, puteti gasi in sectiunea blogului Bucatarii/Design Ora Ito.

Pe langa puterea medie spre mare de evacuare, putere recomandabila pentru bucatarii de dimensiuni medii spre mari, Gorenje DFG602-ORA-S face parte dintr-o linie de electrocasnice premium, semnata Ora Ito. Desi, ea nu ramane foarte vizibila, dupa incorporare, se poate observa totusi o atentie mai mare in ceea ce privesc detaliile estetice, cum ar fi imbinarile, calitatea sticlei negre lucioase si imaginea de ansamblu a hotei in general.

Filtrele sunt metalice, ceea ce inseamna ca sunt lavabile, in situatia in care sunt bine intretinute, durata lor de viata ar trebui sa se suprapuna peste durata de viata a hotei. Aceasta hota poate fi adaptata si pentru recirculare, insa isi va pierde cam 30 la suta din capacitatea de evacuare si mai are nevoie de un filtru de miros, de fapt de doua, cate unul pentru fiecare motor, filtre care sunt din carbon activ. Posibilitatile de absortie sunt influientate si de pozitionarea hotei, daca distanta dintre hota si plita creste, eficienta scade proportional. Pentru mai multe informatii privind modul de incorporare a hotei, cititi articolul Cum se monteaza o hota incorporabila.

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile.

Acestea pot fi achizitionate, doar din service-urile autorizate Gorenje. Luminarea se face standard, cu ajutorul a doua becuri cu halogen, aflate in partea din spate a hotei. Pretul este putin peste medie, avand in vedere branding-ul dar si faptul ca face parte dintr-o linie de design premium. O alta caracteristica ce merita mentionata este nivelul mediu spre scazut de zgomot, Gorenje DFG602-ORA-S avand pe ultima treapta de putere 71dB(A).

Va recomandam totodata si articolul Pareri despre GORENJE.

In concluzie, Gorenje DFG602-ORA-S se recomanda celor care-si doresc o hota telescopica neagra, cu putere medie spre mare de absortie, cu un design modern, usor de utilizat si intretinut, sticla ce vine ca finisaj pentru rama hotei, fiind spre exemplu mult mai usor de curatat decat inoxul. Pentru criterii complete privind alegerea hotei incorporabile, cititi articolul Criterii alegere hota incorporabila.

1 comments:

Andrei Dima spunea...

exista si pe culoarea alba? Se poate monta si pe perete de BCA?