18 ian. 2017

Beko BIE22300XP | cuptor cu piroliza

Beko BIE22300XP - cuptor cu piroliza pana in 1600 de lei

Cuptorul incorporabil Beko BIE22300XP face parte din noua gama de electrocasnice incorporabile propuse de producatorul turc pietei europene de electrocasnice, gama lansata la sfarsitul anului 2016. Beko BIE22300XP este un cuptor electric multifunctional, deoarece are un sistem de convectie, un convector care este amplasat in partea din spate a cuptorului si care are menirea sa uniformizeze temperatura in intreaga cavitate, un lucru foarte important in ceea ce priveste calitatea prepararii. Putem spune ca Beko BIE22300XP este unul din cele mai bune cuptoare incorporabile raport calitate pret din segmentul de piata middle level si printre putinele modele de cuptoare incorporabile care au si autocuratare pirolitica, despre care voi detalia mai jos. Va recomandam articolul in care am evaluat principalele categorii de produs din gama Beko, in articolul Pareri despre Beko.

Beko BIE22300XP-volum mare, usa cu balamale duble si trei straturi de geam

Un al doilea avantaj pentru care consider ca  Beko BIE22300XP este unul din cele mai bune cuptoare incorporabile pana in 1500-1600 de pe piata, este dat de existenta sistemului pirolitic de autocuratare, cel mai eficient sistem de autocuratare de pe piata, sau, asa cum prefer sa spun, singurul sistem de autocuratare care exista si care curata intradevar intreaga cavitate a cuptorului. Pentru mai multe informatii privind sistemele de autocuratare, va recomand articolul Diferenta dintre piroliza si cataliza la cuptoarele incorporabile. In ceea ce priveste volumul, cei 71 de litri claseaza cuptorul incorporabil electric multifunctional  Beko BIE22300XP in categoria cuptoarelor de volume mari si foarte mari. Va recomandam  si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil electric multifunctional BEKO.
Un alt lucru ce merita mentionat in legatura cu cuptorul electric multifunctional Beko BIE22300XP este dat de sistemul de balamale duble sistem ce face din usa cuptorului un adevarat raft, aceasta avand capacitatea de a sustine, fara a se defecta 22 de kilograme. Tot legat de usa mai mentionez faptul ca aceasta are 3 straturi de geam, deci vorbim de sistem "usa rece", adica nu va exista riscul unor arderi accidentale in situatia in care dumneavoastra sau mai frecvent copii de varste mai mici pun mana pe geamul exterior al usii cuptorului in momentul in care cuptorul functioneaza.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Beko BIE22300XP- 8 functii, functie mentinere la cald, tavi pe glisiere fara telescop

Cele 8 functii permit utilizatorului sa prepare mare parte din retetele posibil a fi gatite la un cuptor electric multifunctional. Mentionez aici si existenta programului de mentinere la cald a alimentelor, un program foarte util si apreciat de utilizatori. In ceea ce privesc tavile, cuptorul incorporabil  Beko BIE22300XP vine cu o tava pentru copt (tava care este mai adanca) si o tava de patiserie. La acestea se adauga bineinteles gratarul. In ceea ce priveste sistemul de prindere al tavilor, acesta este pe glisiere, fara telescop, un minus la acest capitol. Pentru informatii complete privind ghidul de alegere al cuptorului incorporabil, in care sunt prezentate toate accesoriile si importanta acestora, va recomandam articolul Criterii alegere cuptor incorporabil

Beko BIE22300XP - design modern, inox antiamprenta

Cuptorul incorporabil electric multifunctional Beko BIE22300XP urmareste o linie moderna de design, cu un panou electronic de comanda  touch control, foarte elegant inserat frontal si cu butoane retractabile, push in, caracteristici ce subliniaza o oarecare ergonomie. Beko BIE22300XP este asadar un cuptor care arata bine, simplist, insa nu putem sa spune, sau cel putin personal, ca are un design care sa ma dea pe spate. Inoxul este tratat antiamprentare si este un atu mai ales atunci cand vorbim de intretinere si curatare. Timmerul electronic opreste automat cuptorul la finalul programarii si totodata cuptorul incorporabil Beko BIE22300XP are si programare intarziata, ce poate fi utila la un moment dat. Va recomandam si articolul in care puteti gasi principalii competitori intr-un buget de pana in 2000 de lei, respectiv Cel mai bun cuptor incorporabil - TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Beko BIE22300XP -fiabilitate si produse complementare

In ceea ce priveste fiabilitatea, Beko ne-a demonstrat cel putin in ultimii 5 ani ca face cuptoare incorporabile rezistente si de buna calitate. De cele mai multe ori, Beko vine in anumite perioade din an cu o garantie extinsa pana la 5 ani, fara costuri suplimentare, doar ca conditia inregistrarii pe site, o alta dovada ca la acest capitol Beko sta bine. La capitolul produse complementare, care impreuna cu Beko BIE22300XP sa alcatuiasca un set complet de incorporabile, producatorul turc de electrocasnice are o gama cat de cat diversificata de plite si hote cu care se poate asocia cuptorul nostru. Mai jos gasiti evaluarea IP Scoring, evaluare pe care blogul nostru o face tinand cont de principalele criterii de alegere ale cuptorului incorporabil stabilite de Incorporabile Premium si detaliate in articolul Criterii alegere cuptor incorporabil

IP Scoring: Beko BIE2230XP         

Raport Calitate Pret                        ★★★★
Optiuni utilizare                              ★★★☆
Eficienta autocuratare                           ★★★
Design                                               ★★★☆☆
Fiabilitate                                   ★★★☆
Produse complementare                  ★★★
                                                                            
Total 23                           IncorporabilePremium


In concluzie cuptorul incorporabil electric multifunctional Beko BIE22300XP totalizeaza 23 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte si este unul dintre putinele cuptoare incorporabile care sa aiba sistem de autocuratare pirolitic si totodata sa se incadreze intr-un buget de pana in 1600 de lei. Prin urmare putem spune ca in cazul cuptorului Beko BIE22300XP vorbim de un foarte bun raport calitate pret. Design-ul este unul modern, simplist, insa alaturi de o plita si o hota incorporabila Beko poate alcatui un set complet de electrocasnice incorporabile care sa arate bine si care sa puna in valoare imaginea de ansamblu a bucatariei.

1 comments:

Consum electric cuptor Beko spunea...

Cu cat consuma mai mult un cuptor cu piroliza, fata de un cuptor cu cataliza tot de la Beko