18 ian. 2017

IP Scoring Whirlpool AKP 745 IX

Cuptorul incorporabil electric multifunctional Whirlpool AKP 745 IX este unul din cele mai bune cuptoare incorporabile raport calitate pret de pe piata, din segmentul entry spre middle level. Un cuptor al carui pret variaza intre 1000 si 1400 de lei care sa fie si multifunctional, sa aiba si suporti telescopici pentru tavi...sunt niste caracteristici care vor seta noi standarde de cost in 2017 pentru competitori. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

Am sintetizat cele mai bune cuptoare incorporabile electrice multifunctionale din gama producatorului american de electrocasnice, din punct de vedere pretul, in functie de principalele criterii de alegere ale cuptorului incorporabile stabilite de blogul Incorporabile Premium, respectiv, Cel mai bun cuptor incorporabil Whirlpool - TOP 10 in functie de pret. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Asadar la criteriul raport calitate pret, cuptorul incorporabil electric multifunctional Whirlpool AKP 745 IX sta foarte bine, fiind unul din modelele de cuptoare incorporabile pe care blogul nostru il recomanda cu incredere. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale cuptorului incorporabil, va recomandam articolul Cum aleg cuptorul incorporabil.


In ceea ce privesc optiunile de utilizare, cuptorul incorporabil electric multifunctional Whirlpool AKP 745 IX are 8 functii, ceea ce ofera utilizatorului posibilitatea de a prepara mare parte din alimentele si retetele posibil a fi preparate intr-un cuptor incorporabil. Tot la acest capitol punctam si prezenta suportilor telescopici pentru un nivel, as spune suficient, avand in vedere ca se intampla rar sa se prepare in ambele tavi, iar in acele situatii avem oricum la cealalta tava optiunea de glisiera fara telescop. Asadar un plus de confort pentru utilizator. Tot la acest capitol mentionam si avantajul timmerului electronic, timmer care, fata de unul mecanic, opreste automat cuptorul la finalul timpului programat. In cazul celor mecanice, acelea atentioneaza doar sonor si nu opresc cuptorul. 

In ceea ce priveste sistemul de autocuratare, curatarea hidrolitica are la baza tot un principiu catalitic, insa, spre deosebirea catalizei cu pereti porosi, consumabili, in cazul cuptorului incorporabil Whirlpool AKP 745 IX aceasta curatare hidrolitica nu necesita consumabile sau alte costuri de mentenanta post vanzare. In ceea ce priveste eficienta autocuratarii, curatarea hidrolitica este cea mai putin eficienta dintre sistemele de autocuratare care exista pe piata, mai multe detalii puteti citi in articolul Diferenta dintre piroliza si cataliza la cuptoarele incorporabile.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita incorporabila pe gaz Whirlpool.

Emailul folosit pentru protejarea cavitatii cuptorului este de foarte buna calitate si este special tratat pentru ca impuritatile sa se indeparteze de pereti cu ajutorul aburului, in momentul utilizarii programului presetat de curatare hidrolitica. 
Whirlpool AKP 745 IX,cuptor incorporabil Whirlpool AKP 745 IX, cuptor electric Whirlpool AKP 745 IX, cel mai bun cuptor incorporabil Whirlpool AKP 745 IX
La capitolul design, cuptorul incorporabil electric multifunctional Whirlpool AKP 745 IX  urmareste o linie moderna, butoanele de comanda sunt push in, un element ce ne conduce catre un plus de ergonomie, iar display-ul este elegant incorporat in panoul frontal. Inoxul este tratat antiamprentare, inca un plus la capitolul confort, deoarece astfel de cuptoare sunt usor de intretinut. Usa are doua straturi de geam. Usa are si sistem de amortizare, fapt ce inseamna o durata de viata mai mare a balamalelor si evitarea unor defectiuni rezultate din trantirea usii. Faptul ca usa are doua straturi de geam inseamna ca trebuie sa supravegheati copii mici sa nu puna mana pe geamul cuptorului atunci cand el este pus in functiune pentru a evita arderile accidentale.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna hota incorporabila Whirlpool.

Whirlpool AKP 745 IX este unul din cele mai bune cuptoare din categoria celor accesibile ca pret. Va recomandam totusi si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil  - TOP 5 in functie de pret, articol ce ar trebui updatat o data cu analizarea cuptorului Whirlpool AKP 745 IX. Cuptorul incorporabil electric multifunctional Whirlpool AKP 745 IX are sistem tangential de racire, ceea ce inseamna ca acest model poate fi incorporat si in corp vertical de mobilier. De cele mai multe ori sistemul de ventilatie este confundat cu sistemul de convectie care este in interiorul cuptorului, desi ele fac lucruri total diferite. Convectorul are proprietatea de a uniformiza temperatura in interiorul cuptorului, iar ventilatorul are proprietatea de a raci prin ventilatie partea superioara a cuptorului, de deasupra zonei grill-ului pentru a nu se transmite caldura catre mobilier. 

In ceea ce priveste fiabilitatea, putem spune ca Whirlpool este un producator relativ fiabil, mai ales daca vorbim strict de cuptoare incorporabile si in particular de acest model care face parte dintr-o gama noua. Asadar putem estima ca Whirlpool AKP 745 IXeste in media pietei in ceea ce priveste durata de viata a produsului. Daca este sa ne uitam atent la finisaje si la materialele folosite, cuptorul incorporabil Whirlpool AKP 745 IX  arata bine, exista o atentie la detalii si consideram acest model unul foarte reusit. In ceea ce privesc produsele complementare care sa poata completa un set complet de electrocasnice incorporabile cuptor - plita - hota, 

Whirlpool prin faptul ca este unul din cei mai mari producatori de electrocasnice incorporabile are o gama diversificata atat de plite cat si de hote, care sa se potriveasca perfect din punct de vedere estetic cu Whirlpool AKP 745 IX .

IP Scoring: Whirlpool AKP 745 IX         

Raport Calitate Pret                        ★★★★
Optiuni utilizare                              ★★★☆
Eficienta autocuratare                           ★★★☆☆
Design                                               ★★★★☆
Fiabilitate                                   ★★★☆
Produse complementare                  ★★★
                                                                            
Total 24                           IncorporabilePremium

In concluzie, cuptorul incorporabil electric multifunctional Whirlpool AKP 745 IX totalizeaza 24 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte fiind unul din cele mai bune cuptoare incorporabile electrice multifunctionale de pe piata, mai ales ca acest model are si un pret foarte accesibil. Blogul nostru recomanda acest model cititorilor sai atat pentru performantele de gatire cat si pentru design-ul foarte reusit, dar si pentru optiunile de utilizare pe care Whirlpool AKP 745 IX le ofera viitorilor utilizatori,