16 ian. 2017

Cea mai buna hota telescopica - TOP 5 in functie de pret

Cea mai buna hota telescopica - cand si cum se monteaza

Din ce in ce mai in trend, hotele telescopice au castigat in ultimii doi ani o cota de piata din ce in ce mai mare. Acest fapt este datorat pe de o parte faptului ca in general bucatariile din blocurile mai vechi sunt de dimensiuni mici, iar o hota telescopica, care este foarte ergonomica prin definitie este preferabila unei hote standard sau a uneia decorative, fie ca vorbim ca este piramidala, cheminee sau oblica; si pe de alta parte datorita faptului ca o parte din apartamentele noi sunt oarecum open space, dar mai degraba se confunda cu un perete sau a unei zone din living. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Va recomand si articolul La ce distanta se monteaza hota incorporabila

Hota telescopica - compromis intre estetica si functionalitate

Si sa nu neglijam si influenta celor care proiecteaza mobilier si care intotodeauna prefera o hota telescopica, datorita faptului ca aceasta este mai usor de incorporat, dar mai ales pentru ca burlanul de evacuare este mult mai usor de mascat, decat in cazul unor hote decorative. Ce este insa important este dat de faptul ca estetica trebuie sa fie coordonata cu functionalitatea, iar majoritatea hotelor telescopice nu au capacitatea de a evacua aburul, mirosul si grasimea, cu atat mai mult cu cat se gateste intensiv sau vorbim de o bucatarie de mari dimensiuni sau open space. De aceea este totodeauna important, in situatia in care avem de-aface cu astfel de spatii sa urmarim o hota, care sa aiba o capacitate de evacuare de cel putin 500 de metri cubi pe ora. Pentru mai multe informatii privind criteriile de alegere ale hotei incorporabile va recomand articolul Cum aleg hota incorporabila.

Cea mai buna hota telescopica - TOP 5 hote telescopice in functie de pret

Sa incepem asadar topul celor mai bune hote telescopice de pe piata in acest moment conform principalelor criterii de evaluare ale hotei incorporabile, stabilite de Incorporabile Premium.

1. Hota incorporabila telescopica Gorenje DF6135X

Hota Gorenje DF6135X este din punctul nostru de vedere cea mai buna hota incorporabila telescopica raport calitate pret la acest moment. Cu o putere de evacuare de aproape 620 de metri cubi pe ora aceasta hota este capabila sa faca fata unei bucatarii mari sau open space si totodata beneficiaza de un foarte bun raport calitate pret, costul hotei Gorenje DF6135X fiind intre 500 si 600 de lei, in functie de momentul din an in care decideti sa o cumparati, daca este sau nu intr-o campanie promotionala.

UPDATE 1: In urma aparitiei unui nou model de hota telescopica in gama producatorului german de electrocasnice premium, va recomandam pentru aceasta pozitie si hota incorporabila telescopica AEG X66164MP1, o hota telesopica premium cu o capacitate de evacuare de 603 metri cubi pe ora. 

UPDATE 2: Un alt model de hota incorporabila telescopica, hota ce se poate recomanda inclusiv bucatariilor openspace, o hota telescopica ce are o putere de absortie de 703 de metri cubi pe ora, Bosch DFS067K50.
Aceasta hota se poate adapta si pentru recirculare, insa va pierde circa 30 la suta din capacitatea de evacuare si va mai fi nevoie de achizitia unui filtru de carbon. Pentru mai multe informatii in acest sens va recomandam articolul Hota fara evacuare sau hota cu recirculare, avantaje si dezavantaje. In situatia recomandabila in care doriti sa evacuati cu ajutorul unui burlan, evacuarea se face pe 150 de mm sau se poate adapta, cu ajutorul unei reductii si pe 120 mm, fara ca hota Gorenje DF6135X sa-si piarda din caracterisiticle tehnice.

2. Hota incorporabila telescopica Gorenje BHP643S3BG

Aceasta hota se apropie de caracteristicile tehnice ale modelului Gorenje DF6135X, are o putere de evacuare putin mai mica, respectiv 520 de metri cubi pe ora, insa principiul de evacuare pe motor cu turbina este mai eficient. Trebuie sa recunosc insa ca modelul Gorenje DF6135X este mai puternic, insa hota incorporabila Gorenje BHP643S3BG castiga la capitolul estetic, aceasta avand comenzi full touch control si un sistem de luminare bazat pe spot light, acest model fiind mai degraba recomandabil bucatariilor moderne premium, aceste caracteristici fiind necesare si totodata vor pune valoare adaugata imaginii high end a bucatariei in ansamblul ei.
Filtrele hotei Gorenje BHP643S3BG sunt, ca si in cazul primei hote, metalice, prin urmare sunt lavabile. Si acest model se poate adapta, in acelasi conditii si pentru recirculare, desi in cazul hotelor telescopice, personal nu recomand acest compromis. Evacuarea se face tot pe 150 sau 120 de mm, in aceleasi conditii. Desi primele doua modele din topul nostru sunt amandoua de la acelasi producator, trebuie sa recunosc ca producatorul de electrocasnice incorporabile premium Gorenje face niste modele extraordinare la un raport foarte bun calitate pret si nu are cum sa lipseasca din topul celor mai bune hote incorporabile telescopice de pe piata, avand in vedere ca evaluam modelele care sunt in segmentul middle spre high end, nu si modelele foarte scumpe ce depasesc 2000-2500 de lei. Hota incorporabila telescopica Gorenje BHP643S3BG poate fi cumparata in jurul sumei de 1000 de lei, un pret bun, avand in vedere caracterisiticile tehnice si linia de design moderna, foarte premium.

3. Hota incorporabila telescopica Bosch DFM064W50

Hota Bosch DFM064W50 se remarca prin faptul ca este printre putinele modele telescopice din gama producatorului german de electrocasnice si totodata prin design-ul simplist si elegant pe care-l inspira acest model. Cu cei 400 de metri cubi, hota telescopica Bosch DFM064W50 se recomanda bucatariilor de dimensiuni medii, de evitat amplasarea ei in cele open space. Sistemul de luminare LED spot light, precum si linia moderna, cu panoul de comanda ascuns sub banda de inox, fac din  Bosch DFM064W50 o hota perfecta pentru bucatariile ce urmaresc linii simple minimaliste. 

Filtrele de grasime sunt metalice, lavabile, cu o densitate mare si prin urmare lavabile.Bosch DFM064W50 se mai remarca printr-un raport bun pret calitate si totodata prin nivelul scazut de zgomot. Evacuarea se face pe burlan de 120 de mm, insa in situatii extreme se poate opta si pentru recirculare, cu aceeasi conditie a filtrului de carbon. Punctam in cazul hotei incorporabile Bosch DFM064W50faptul ca sta foarte bine la capitolul fiabilitate, producatorul german de electrocasnice, BOSCH, fiind recunoscut atunci cand vine vorba de produse rezistente in timp si de calitate buna spre foarte buna.

4. Hota incorporabila telescopica Electrolux EFP6440X

O data cu modelul de hota Electrolux EFP6440X ne apropiem de modelele din segmentul middle spre entry level. In cazul acestei hote, remarcam pretul bun raportat la caracteristicile tehnice si nu in ultimul rand la brand, producatorul suedez de electrocasnice Electrolux, fiind in acest moment cel mai mare din Europa.
Cu cei 390 de metri cubi, capacitate de evacuare pe ora, hota telescopica Electrolux EFP6440X se clasifica in categoria hotelor de putere medie, la fel ca modelul Bosch DFM064W50, mai sus amintit. Remarcam si la Electrolux un nivel foarte scazut de dB(A) si o calitate buna a filtrelor metalice, care sunt lavabile. Evacuarea se face la fel ca in cazul hotei Bosch pe 120mm. Hota incorporabila Electrolux EFP6440X se poate cumpara in jurul pretului de 500 de lei.

5. Hota incorporabila telescopica Gorenje DF6116E

Gorenje DF6116E este cea mai vanduta hota incorporabila telescopica, cu finisaj inox de pe piata. Acest fapt nu este intamplator, avand in vedere ca pretul ei se invarte in jurul a 300-350 de lei, are o putere medie spre mare de absortie, respectiv 390 de metri cubi pe ora, la fel ca si modelul Electrolux EFP6440X, dar este la jumatate de pret. Gorenje DF6116E  tot filtre metalice, lavabile, trei trepte de putere, aceeasi dimensiune de evacuare de 120 de mm, insa un nivel de zgomot putin mai mare, cu 5 dB(A).
In concluzie, primele doua modele de hote incorporabile sunt recomandabile celor care au o bucatarie de dimensiuni mari sau open space, iar celelalte pentru bucatarii medii. Toate cele cinci modele sunt considerate hote de putere medie spre mare. In ceea ce priveste finisajul, pentru bucatariile premium, sunt recomandabile modelele Bosch DFM064W50 si Gorenje BHP643S3BG, atat pentru sistemul de luminare mult mai elegant, dar mai ales pentru modul in care sunt integrate comenzile, aici referindu-ma in special la modelul Gorenje. Toate cele 5 modele urmaresc o linie moderna de design si sunt recomandabile prin urmare utilarii bucatariilor ce urmaresc aceleasi tendinte.

14 comments:

Emilia Gradinaru spunea...

Care este cea mai buna hota incorporabila raport calitate pret, care sa fie si telescopica

Andrei D spunea...

Exista vreo hota telescopica cu filtru de hartie?

Cea mai buna hota incorporabila spunea...

Care sunt cele mai une hote incorporabile telescopice?

Emil Sandu spunea...

Care este cea mai buna hota telescopica incorporabila care sa poata functiona fara burlan?

cea mai buna hota de bucatarie forum spunea...

Buna ziua. As dori sa stiu daca o hota cu capacitatea de 500 de metri cubi, care este telescopica ar face fata la o bucatarie de 10 metri partati, inchisa si daca merita 600 de lei? Multumesc, Ionut Florin -cea mai buna hota de bucatarie forum

Admin - Hota telescopica raport calitate pret spunea...

@ Emilia Gradinaru - TI-as recomanda Gorenje DF6116E care este si cea mai vanduta hota telescopica de pe piata, pentru ca are un pret bun raportat la calitate. Este ok pentru o bucatarie care sa aiba pana in 8 metri patrati.

Camil Rosu spunea...

Imi recomandati hota de la AEG daca am o bucatarie si living-ul in acelasi spatiu? Multumesc,
Camil

Marius Anton - cea mai buna hota telescopica whirlpool ? spunea...

Care este cea mai buna hota telescopica Whirlpool?

cea mai buna hota telescopica forum spunea...

eu am hota telescopica gorenje cu doua motoare, este buna si nici nu este scumpa. Emy

top hote bucatarie spunea...

miele sunt cele mai bune hote si ar trebui sa fie primele in orice top

Andrei POPA spunea...

De unde pot cumpara burlan pentru aceasta hota?

Emilian Tomescu spunea...

Eu am o hota telescopica Heinner cu un motor pe care am dat 250 de lei si care trage destul de bine. Am o bucatarie de opt metri patrati si este buna pentru astfel de suprafata.

Admin review hota teka spunea...

@cristian Șerban... Nu va recomand modelul. Mai bine optați pentru gorenje df6116

Anonim spunea...

Salut, ce parere ai despre https://www.emag.ro/hota-telescopica-incorporabila-tornado-storm-1200-3-viteze-1200-m3-ora-60-cm-220-w-alb-42420/pd/DTH9CLBBM/?X-Search-Id=841805c06036ff111072&X-Product-Id=41034131&X-Search-Page=1&X-Search-Position=14&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view . Eu nu gasesc nimic despre ea. Multumesc