17 ian. 2017

IP Scoring Bosch PCH615B90E

Plita incorporabila pe gaz Bosch PCH615B90E reprezinta o opriune pentru cei interesati de completarea unui set complet de electrocasnice incorporabile. Din punct de vedere al raportului calitate pret, nu este cea mai buna varianta, chiar daca la capitolul caracteristici tehnice Bosch PCH615B90E sta bine. Pretul care variaza intre 1000 si 1300 de lei in piata este putin cam mult pentru o plita incorporabila pe inox cu arzator WOK, daca este sa comparam cu principalii competitori. Plita incorporabila Bosch PCH615B90E se remarca printr-un inox de calitate buna, mai greu amprentabil, iar foaia de otel este putin mai groasa decat ce se gaseste in piata in acest moment, fiind astfel mai rezistenta la socuri mecanice. Va recomandam si articolul Cea mai buna plita incorporabila BOSCH. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Bosch PCH615B90E - arzator WOK, aprindere electrica si supapa de siguranta pentru gaz

Prezenta arzatorului WOK este o caracteristica ce nu poate fi neglijata. Acest arzator are o putere calorica apropiata de 3kW, putere calorica cam de 3 ori mai mare decat in cazul unui arzator mare pe gaz.  Plita incorporabila Bosch PCH615B90E are aprindere electrica pe buton, ceea ce inseamna ca aprinderea electrica este mai rezistenta si mai durabila decat o aprindere la doua maini, mai multe informatii in acest sens, puteti citi in articolul Criterii alegere plita incorporabila pe gaz. Sistemul de siguranta ce are la baza un termocuplu ofera utilizatorului siguranta ca Bosch PCH615B90E nu poate ramane cu gazele deschise in situatia in care se stinge sau nu se aprinde flacara. Va recomandam totodata si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil BOSCH.

Bosch PCH615B90E - geometrie buna a gratarelor si a arzatoarelor

Un alt criteriu important este dat de geometria arzatoarelor care in cazul plitei incorporabile Bosch PCH615B90E este bine realizata, butoanele sunt la distanta suficient de sigura si sunt protejate de inclinarea zonei butoanelor fata de planul plitei, iar distanta pe diagonala intre primele doua aztoare ca putere calorica este suficient de mare cat sa poata incape doua tigai sau oale de diagonale mari. In ceea ce privesc gratarele, geometria lor este una buna, vorbim de gratare care sunt bine realizate, nu exista riscul ca oalele sa fie instabile. Gratarul este impartit in doua, pentru a fi mai usor de manevrat atunci cand vine vorba de a-l spala. Va recomandam totodata si articolul Pareri despre electrocasnicele BOSCH.

Aceste gratare pot fi curatate atat in chiuveta cat si in masina de spalat vase, daca este posibil. Gratarele sunt din fonta in aliaj si sunt foarte bine realizate, ele fiind putin poroase, ceea ce le face mai rezistente in timp si totodata mai usor de curatat si intretinut. Fata de gratarele din otel emailat, gratarele din fonta sunt mai rezistente sub flacara, insa ele pot fi casante daca nu au o compozitie optima de aliaj in care domina fonta. In cazul plitei incorporabile pe gaz Bosch PCH615B90E vorbim asadar de niste gratare din fonta de foarte buna calitate. Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna hota incorporabila BOSCH. Am atasat schita de incorporare pentru plita incorporabila Bosch PCH615B90E.

Bosch PCH615B90E - fiabilitate si produse complementare

In ceea ce priveste fiabilitatea, producatorul german de electrocasnice este renumit pentru calitatea materialelor si subansamblurilor pe care le folosesc. In general plitele incorporabile Bosch sunt foarte fiabile si este putin probabil sa se defecteze, In ceea ce privesc produsele complementare, Bosch are o gama larga de cuptoare si hote incorporabile care sa se poate potrivi cu plita Bosch PCH615B90E. Bosch este unul din cele mai renumiti producatori de electrocasnice in ceea ce priveste calitatea produselor sale. 

IP Scoring: Electrolux EFB60566DX

Raport Calitate Pret                        ★★★
Calitate material                              ★★
Calitate gratare                              ★★★
Design                                                ★★
Fiabilitate                                   ★★
Produse complementare                  ★★★
                                                                            
Total 26                           IncorporabilePremium

Plita incorporabila pe gaz Bosch PCH615B90E totalizeaza 25 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte conform principalelor criterii de alegere ale plitei incorporabile pe gaz stabilite de blogul Incorporabile Premium. Asadar plita incorporabila pe gaz Bosch PCH615B90E se recomanda celor interesati de un set complet de electrocasnice incorporabile Bosch si nu putem sa nu remarcam ca vorbim de o plita cu caracteristici tehnice bune, insa putin cam scumpa in raport cu alternativele de pe piata pentru o plita incorporabila de 60 de cm cu gratare din fonta si arzator WOK.