6 feb. 2017

Samsung HB6247SX/XEO | Hota telescopica luminare spotlight

Prima hota telescopica a producatorului coreean de electrocasnice pentru piata europeana este Samsung HB6247SX/XEO. Aceasta este asamblata in fabrica din Polonia si reprezinta o completare a gamei de electrocasnice incorporabile, pentru a permite utilizatorilor care doreau in acelasi timp un set de plita si cuptor Samsung si o hota telescopica. Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna hota telescopica - TOP5 hote in functie de pret. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Practic vorbim de o intrare pe un segment de nisa a producatorului coreean si tot ce putem spune ca aceasta intrare este facuta cu un produs ce are un raport calitate pret foarte bun, avand in vedere faptul ca vorbim de o hota cu o capacitate de aproape 400 de metri cubi pe ora, cu niste filtre de buna calitate. Cu un sistem de luminare ce are la baza doua spotlight-uri si un pret de 500 de lei, cu un plus minus 15% in functie de unde decideti sa cumparati, daca este sau nu intr-o campanie promotionala sau nu. Pentru informatii detaliate privind criteriile complete de alegere ale hotei incorporabile, va recomandam atricolul Criterii alegere hota incorporabila.

Samsung HB6247SX/XEO - capacitate de 379m3/h | optiune recirculare

Cu o capacitate de 379 de metri cubi pe ora, hota telescopica Samsung HB6247SX/XEO se recomanda a utila bucatarii de dimensiuni medii spre mari sau spatii cu un volum de pana in 40 de metri cubi sau la o incapere de 2.3 -2.4 metri, o suprafata de 16-18 metri patrati. Aceasta precizare o fac pentru cei care au un open space de mai mici dimensiuni, asa cum se mai intampla in cazul noilor compartimentari folosite in proiectarea rezidentiala contemporana. In ceea ce priveste evacuarea, aceasta se face pe burlan cu diametru de 120 de mm. Acum eficienta hotei este influentata si de distanta la care se monteaza in raport cu plita incorporabila, mai multe informatii in acest sens puteti citi in articolul La ce distanta se monteaza hota incorporabila

In situatia extrema in care utilizatorul nu poate monta un burlan de evacuare, hota telescopica Samsung HB6247SX/XEO se poate adapta si pe recirculare, insa cu o pierdere a capacitatii de evacuare de pana la 30 la suta, avand in vedere ca va mai fi nevoie ca utilizatorul sa adauge un sistem de filtrare a mirosului, respectiv un filtru de carbon, mai multe informatii in acest sens puteti citi in articolul Hota fara evacuare sau hota cu recirculare, avantaje si dezavantaje.

Samsung HB6247SX/XEO - design modern, filtre de grasime de buna calitate

In ceea ce priveste linia de design, consider hota telescopica Samsung HB6247SX/XEO una din cele mai elegante modele care exista in acest moment pe piata, alaturi de alte doua modele de hote telescopice ale unor doi mari producatori germani de electrocasnice, respectiv hota incorporabila telescopica BOSCH DFS067K50 si hota incorporabila telescopica AEG X66164MP1. In ceea ce privesc fitrele, in cazul hotei telescopice Samsung HB6247SX/XEO vorbim de niste filtre metalice, lavabile de foarte buna caliate. Totodata acestea sunt atat de bine realizate incat aceste fitre sunt mai rezistente inclusiv in ceea ce priveste planeitatea, o problema in general atunci cand vorbim de filtre, care, dupa spalari si curatari succesive, isi mai pierd din aceasta planeitate. Va recomand ca produs complementar si articolul Cea mai buna plita incorporabila pe gaz Samsung.

Samsung HB6247SX/XEO - cea mai silentioasa hota telescopica  

Un alt atu a hotei telescopice Samsung HB6247SX/XEO este dat de nivelul foarte scazut de zgomot, cei 62dB(A), claseaza aceasta hota in categoria hotelor telescopice foarte silentioase. Mai notez tot ca atu sistemul foarte eficient de luminare, cele doua sporturi led, oferind o lumina directionala, clara si totodata va oferi imaginii bucatariei dumneavoastra un plus estetic, vizual. In ceea ce privesc produsele complementare, producatorul coreean de electrocasnice are o gama medie de cuptoare si plite incorporabile, insa toate urmaresc un design modern si sunt prin urmare complementare, astfel incat utilizatorul sa-si poata alege un set complet de electrocasnice incorporabile, cuptor-plita-hota. Va recomandam totodata si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Samsung

 IP Scoring: Samsung HB6247SX/XEO

Raport Calitate Pret                        ★★
Putere absortie                                ★★
Design                                          ★★★
Calitate filtre                                      ★★★☆
Nivel zgomot                                ★★
Produse complementare                   ★★☆☆☆
                                                                            
Total 25                           IncorporabilePremium

In ceea ce priveste fiabilitatea, consider ca hota telescopica Samsung HB6247SX/XEO este un model rezistent in timp avand in vedere ca vorbim de niste filtre de grasime de foarte buna calitate, filtre ce previne ca grasimea sa ajunga la motor, cea mai des intalnita problema cu care hotele telescopice ajung in service. Pe langa aceasta, Samsung ne-a dovedit in ultimii cinci ani ca face electrocasnice incorporabile fiabile. Am evaluat hota telescopica Samsung HB6247SX/XEO conform principalelor criterii de alegere ale hotei telescopice stabilite de Incorporabile Premium iar aceasta hota a realizat un scoring de 25 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte. Am evaluat principalele categorii de produse Samsung in articolul Pareri despre Samsung.