6 feb. 2017

Whirlpool AKT 6414 NB | Plita pe gaz din sticla

Una din cele mai cumparate plite incorporabile pe gaz cu finisaj din sticla este Whirlpool AKT 6414 NB. Vom evalua mai jos, avand la baza principalele criterii de alegere ale plitei incorporabile, criterii pe care le-am detaliat in articolul Criterii alegere plita incorporabila. Plitele incorporabile pe sticla sunt preferate in general in detrimentul celor din inox pentru faptul ca pe de o parte sunt mai usor de curatat, iar pe de alta parte pentru ca inoxul este considerat un material rece. Totodata exista un trend in eliminarea inoxului din bucatarie, iar in cazul plitelor, plitele incorporabile pe sticla neagra domina piata si cererea utilizatorilor. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Avantajele unei plite pe inox sunt date in primul rand de rezistenta mult mai mare in timp, dar si pentru ca este un material antiseptic. Avantajele plitei pe sticla sunt date pe de o parte de factorul estetic, iar pe de alta parte de faptul ca se curata si se intretine mai usor. Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita incorporabila pe gaz Whirpool. In ceea ce priveste plita pe gaz Whirlpool AKT 6414 NB putem spune ca vorbim de un raport bun calitate pret, avand in vedere caracteristicile principale ale acestei plite, dar si branding-ul care este bine vazut si asociat calitatii de catre utilizatori. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

Whirlpool AKT 6414 NB - plita cu aprindere pe buton | supapa de siguranta gaz

In ceea ce priveste siguranta in exploatare, plita incorporabila pe gaz Whirlpool AKT 6414 NB are suapapa de siguranta, termocuplu pentru gaz, supapa ce previne scurgerile necontrolate de gaz, la nivelul arzatoarelor. Practic, daca flacara se stinge accidental, supapa de siguranta pentru gaz se contracta si inchide alimentarea. ATENTIE: aceasta siguranta functioneaza doar pentru zona arzatoarelor. O conectare defectuoasa poate duce la accidente grave, de aceea va recomandam ca orice instalare si interventie la nivelul plitei sa fie facute de persoane autorizate. Mentionam totodata si existenta aprinderii integrate sau a aprinderii pe buton. Aceasta este clar preferabila in comparatie cu aprinderea la doua maini, cu buton  separat pentru scanteie, asa cum avem in general la aragazuri.

Whirlpool AKT 6414 NB - geometrie plita | calitate gratare

In ceea ce priveste geometria arzatoarelor, aceasta este un acceptabila, distantele dintre arzatoarele cu capacitate calorica mare fiind suficienta astfel incat sa se poata pozitiona pe cele doua arzatoare, pe diagonala, vase cu diametre mari, insa arzatorul mic este relativ aproape de butoanele plitei. In ceea ce priveste geometria gratarelor, aceasta nu este recomandabila utilizatorilor care intentioneaza sa gateasca intensiv, situatie in care mai degraba as recomanda un gratar in camp, mai fix si mai greu. In cazul plitei incorporabile pe gaz Whirlpool AKT 6414 NB vorbim de patru gratare din fonta inaliaj. In ceea ce priveste calitatea gratarelor, acestea sunt usor poroase si astfel implica o curatare putin mai dificila. Totodata inseamna ca producatorul nu a acordat foarte multa atentie in realizarea acestora, aici referindu-ma in primul rand la consistenta. In ceea ce priveste stabilitatea, vorbim de o stabilitate acceptabila, insa utilzatorul trebuie sa ofere o grija suplimentara atunci cand pozitioneaza vasele pe arzatoare. Va recomandam totodata, ca produs complementar si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Whirlpool.

Whirlpool AKT 6414 NB - design modern | produse complementare | fiabilitate

Este evident ca plita incoporabila Whirlpool AKT 6414 NB urmareste o linie moderna de design, aceasta plita fiind recomandabila bucatariilor ce urmaresc aceasta linie si eventual asocierea acesteia cu un cuptor si o hota neagra sau pe o cromatica negru-inox. In ceea ce privesc produsele complementare, la inceput de an 2017, Whirlpool are o gama foarte mare de cuptoare incorporabile cu care sa se poata potrivi cromatic si estetic Whirlpool AKT 6414 NB si un numar mediu de hote care sa alcatuiasca un set complet de incorporabile. In ceea ce priveste fiabilitatea, in cazul plitelor incorporabile pe gaz, Whirlpool se afla in media situatiilor de service a plitelor de pe piata. In general plitele incorporabile sunt fiabile, singurile riscuri in cazul plitelor, fiind in general legate de aprinderea electrica integrata sau supapa de siguranta pentru gaz. Va recomandam si articolul Cea mai buna hota incorporabila Whirlpool.

IP Scoring: Whirlpool AKT6414 NB

Raport Calitate Pret                        ★★★☆
Calitate material                              ★★☆☆
Calitate gratare                              ★★
Design                                                ★★☆☆
Fiabilitate                                   ★★☆☆
Produse complementare                   ★★★★☆
                                                                            
Total 18                           IncorporabilePremium


In concluzie, in urma evaluarii conform principalelor criterii de alegere ale plitei incorporabile, plita pe gaz Whirlpool AKT 6414 NB totalizeaza 18 dintr-un puntaj maxim de 30 de puncte. Whirlpool AKT 6414 NB este una din top 5 plite incorporabile cu finisaj pe sticla din punct de vedere al unitatilor vandute pe piata din tara noastra.