13 mar. 2017

Cel mai bun cuptor incorporabil Beko pana in 900 de lei | Beko BIE22300XD

Asa cum am spus si din titlu consider cuptorul electric incorporabil Beko BIE22300XD cel mai bun cuptor Beko care sa fie accesibil din punct de vedere al pretului. Un cuptor cu caracteristici basic bune, intrucat vorbim de un cuptor electric multifunctional, adica de faptul ca in cazul Beko BIE22300XD avem un sistem de convectie care distribuie uniform temperatura in interiorul cuptorului.

CUPTOR ELECTRIC Beko BIE22300XD
Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Sistemul de convectie este de cele mai multe ori confundat cu sistemul de ventilatie, ce presupune un ventilator amplasat deasupra zonei grill-ului, cu scopul de a ventila zona ce preia temperaturile ridicate de la grill, astfel incat aceste temperaturi sa nu afecteze elementele de mobilier in care cuptorul este incorporat. Va recomandam articolul in care am evaluat principalele categorii de produs din gama Beko, in articolul Pareri despre Beko.

Cuptorul incorporabil electric multifunctional Beko BIE22300XD are atat sistem de convectie cat si de ventilatie, ceea ce inseamna ca temperatura se distribuie uniform in interiorul cuptorului si totodata cuptorul poate fi incorporat inclusiv in corp vertical de mobilier, numit si corp soldat.

Beko BIE22300XD - volum mare | timmer electronic | inox de calitate buna

Finisajul din inox este de buna calitate, inoxul fiind bine polisat fapt ce-l face mai greu amprentabil. Usa are doua straturi de geam ceea ce inseamna ca exista totusi riscul ca la temperaturi mari, geamul usii cuptorului sa se incalzeasca destul de mult, motiv pentru care va recomandam sa nu puneti mana pe suprafata geamului in timpul functionarii cuptorului la temperaturi inalte, iar daca aveti un copil mic prin locuinta, recomandarea este sa montati cuptorul in corp vertical, pentru a preveni accidente prin ardere sau sa supravegheati atent copilul, astfel incat sa nu puna mana pe geamul usii cuptorului. 

Un atu al cuptorului incorporabil Beko BIE22300XD este dat de volumul de 71 de litri, volum ce clasifica acest model in categoria cuptoarelor de volume mari. Pentru informatii detaliate privind criteriile complete de alegere ale cuptorului incorporabil, va recomand articolul Cum aleg cuptorul incorporabil. In ceea ce priveste timmerul electronic, acesta are avantajul ca poate opri automat cuptorul la finalul programarii, spre deosebire de un timmer mecanic, care, in general, anunta doar sonor utilizatorul, cu privire la finalizarea timpului setat de preparare. 

Beko BIE22300XD - glisiere fara telescop | produse complementare

Cuptorul electric incorporabil multifunctional Beko BIE22300XD are glisiere fara telescop, o solutie de prindere a tavilor mai buna decat varianta de tavi incastrate in peretii laterali, varianta ce se intalneste spre exemplu la aragazuri si o varianta mai putin buna decat optiunea de glisiere cu telescop, insa intr-un buget de 900 de lei este greu, daca nu imposibil sa poti gasi un cuptor electric multifunctional cu glisiere cu telescop in acest pret. Oricum in ceea ce priveste raportul calitate pret, Beko BIE22300XD este unul din cele mai bune cuptoare incorporabile din acest punct de vedere pentru un model entry level. Va recomandam si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Beko.

Cele sase functii permit utilizatorului sa prepare in acest cuptor o gama larga de retete si alimente ce se pot gati intr-un cuptor multifunctional. In ceea ce privesc produsele complementare, Beko are o gama medie din punct de vedere al numarului de plite si hote incorporabile, dar poti gasi usor o plita si o hota incorporabila, ce urmaresc aceeasi linie de design, astfel incat sa poti alcatui usor un set complet cuptor - plita - hota impreuna cu Beko BIE22300XD. Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna hota incorporabila Beko.

Desi nu avem butoane push in, timmerul electronic si proiectarea exteriorului cuptorului Beko BIE22300XD ne determina sa-l incadram in linia moderna de design. Se poate observa totusi ca producatorul nu a acordat foarte multa atentie in ceea ce priveste estetica, un lucru normal in acest segment de pret in care se incadreaza si cuptorul Beko BIE22300XD. Am centralizat principalele linii de design ce se pot gasi pe piata europeana de electrocasnice incorporabile in acest an in articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Va recomandam si topul facut de Incorporabile Premium cu privire la cele mai bune cuptoare incorporabile Beko in functie de pret:


Beko BIE22300XD- fiabilitate | raport bun pret calitate

In ceea ce priveste fiabilitatea, cuptorul incorporabil electric multifunctional este unul pe care blogul nostru il evalueaza in categoria celor peste medie, avand in vedere pe de o parte istoricul bun pe care-l au cuptoarele electrice incorporabile Beko, dar si pentru faptul ca producatorul turc de electrocasnice ofera de cele mai multe ori extindere gratuita de garantie, pana la cinci ani, cu conditia inregistrarii pe site-ul oficial al furnizorului. Va recomandam si articolul Cea mai buna plita incorporabila Beko.

 IP Scoring: BEKO BIE22300XD  

Raport Calitate Pret                        ★★★
Optiuni utilizare                              ★★
Eficienta autocuratare                           
Design                                               ★★★
Fiabilitate                                   ★★
Produse complementare                  ★★★
                                                                            
Total 19                           IncorporabilePremium

Am evaluat cuptorul incorporabil Beko BIE22300XD tinand cont de principalele criterii de alegere ale cuptorului electric, criterii pe care le-am detaliat in articolul Cum aleg cuptorul incorporabil, iar acest model a totalizat 19 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte. In concluzie cuptorul Beko BIE22300XD se adreseaza celor interesati de un cuptor accesibil din punct de vedere al pretului, cu un volum mare, timmer electronic, o garantie mare si totodata un raport foarte bun pret calitate.

1 comments:

Ioana M spunea...

Am cumparat acest cuptor la recomandarea de pe site-ul vostru. Sunt multumita de el, mai ales ca l-am prins la oferta pe emag. Multumesc de sfat, Ioana