14 mar. 2017

Whirlpool AKR685IX | Hota decorativa 368m3/h

O hota perfecta pentru o bucatarie de dimensiuni medii, care are nevoie de o hota decorativa piramidala si totodata de o hota care sa fie accesibila ca pret. Desi la pretul de 400 de lei poti gasi pe piata si variante de hote cu putere mai mare, pentru cei interesati sa aiba in acelasi timp si un branding renumit in bucatarie, hota Whirlpool AKR685IX este una din cele mai bune optiuni care sa se incadreze in acest buget. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

hota incorporabila Whirlpool AKR685IX
Pentru o bucatarie de pana in 8 metri patrati, capacitatea de 350 de metri cubi pe ora este una suficienta, astfel incat sa nu ramai cu mirosuri si grasime in bucatarie. Acum eficienta hotei este influentata bineinteles si de distanta la care se monteaza hota in raport cu plita pe care o deserveste, mai multe detalii in acest sens puteti gasi in articolul La ce distanta se monteaza hota incorporabila.

Whirlpool AKR685IX - evacuare pe 150mm | se poate adapta si pe recirculare

Hota incorporabila are proiectata evacuarea pentru burlan cu diametrul de 15 cm, insa se poate adapta cu ajutorul unei reductii si la evacuare pe burlan de 12cm, fara ca hota sa-si piarda din caracteristicile tehnice. Acest accesoriu se poate cumpara separat de la orice service autorizat Whirlpool sau se mai gaseste si in magazinele de retail sau bricolaj, cum ar fi spre exemplu BricoDepot, pretul acestei reductii fiind undeva in jurul a 10 lei. Sau daca cumparati un kit complet de montaj al hotei, kit in care gasiti si burlanul de evacuare si reductia si sita exterioara petntru burlan, rezolvati acest aspect, insa kit-ul costa in jurul a 100 de lei. Ideea este ca un burlan de evacuare din aluminiu, deci vorbim de un tub flexibil costa undeva in jurul a 40 de lei. 

schita montaj Whirlpool AKR685IX Daca nu doriti sa optati pentru evacuare pe burlan, mai exista solutia folosirii hotei pe recirculare, o solutie pe care eu personal nu o recomand din pricina costurilor consumabilelor dar si din pricina faptului ca se pierde pana la 30 la suta din capacitatea de absortie a hotei. Va mai fi nevoie in acest sens de un filtru de miros, care este realizat din carbon, granulat sau sintetic, care se poate cumpara in varianta universala sau realizat special pentru modelul hotei, in cel de-al doilea caz acesta putand fi cumparat doar de la service-ul autorizat. Mai multe detalii privind folosirea fara burlan a hotei, puteti citi in articolul Hota fara evacuare sau hota cu recirculare, avantaje si dezavantaje. Am atasat in partea stanga si schita de montaj pentru hota Whirlpool AKR685IX.

Whirlpool AKR685IX - filtru metalic | design piramidal

In cazul hotei incorporabil Whirlpool AKR685IX avem doua filtre metalice, lavabile, filtre clasificate in clasa C in ceea ce priveste eficienta filtrarii, o clasa buna, comparativ cu clasele de eficienta a filtrarii pe care le gasim la modelele de hote pe care le gasim ca alternative in acelasi segment de pret. Design-ul este unul piramidal, un design ce urmareste o linie moderna, insa care nu mai este chiar la moda, desi design-ul acesta piramidal ajuta in ceea ce priveste evacuarea aburului, in comparatie cu cel cheminee, care este mai ergonomic, iar suprafata de absortie este in mare parte "perdea de abur". Mai multe informatii in acest sens precum si criteriile complete de alegere ale hotei incorporabile puteti citi in articolul Criterii alegere hota incorporabila. Am centralizat principalele linii de design pe care le puteti gasi pe piata electrocasnicelor incorporabile din tara noastra in acest an in articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Whirlpool AKR685IX - nivel redus de zgomot | produse complementare

In ceea ce priveste nivelul de zgomot, cei 61dB(A) clasifica hota incorporabila Whirlpool AKR685IX in categoria hotelor silentioase. Legat de produsele complementare, Whirlpool are o gama larga de plite si cuptoare incorporabile cu care hota Whirlpool AKR685IX se poate asocia astfel incat sa se poata alcatui un set complet de electrocasnice incorporabile cuptor - plita - hota, care sa se potriveasca din punct de vedere estetic si care totodata sa fie caracterizat de un raport bun calitate pret. In ceea ce priveste fiabilitate, Whirlpool este in media pietei pe acest segment de pret. Va recomand si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Whirlpool. Va recomandam si articolul Cea mai buna plita incorporabila Whirlpool.

 IP Scoring: Whirlpool AKR685IX

Raport Calitate Pret                        ★★
Putere absortie                                ★★
Design                                          ★★★
Calitate filtre                                      ★★☆☆
Nivel zgomot                                ★★
Produse complementare                   ★★★★
                                                                            
Total 23                           IncorporabilePremium

Am evaluat hota incorporabila Whirlpool AKR685IX tinand cont de principalele criterii de alegere ale hotei incorporabile stabilite de Incorporabile premium si acest model a totalizat 23 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte, o hota recomandabila bucatariilor ce urmaresc un design modern de dimensiuni mici sau medii, o hota care este accesibila ca pret si are caracteristicile basic pentru o hota incorporabila buna. Va recomandam si articolul Cea mai buna hota incorporabila Whirlpool.

1 comments:

Marius Alexe spunea...

Am cumparat aceasta hota cu 350 de lei de pe ideall.ro