5 sept. 2017

Plita pe gaz neagra de la Beko - Beko HILW64225S

Modelul de plita incorporabila Beko HILW64225S face parte din noua gama de electrocasnice incorporabile din gama producatorului turc de electrocasnice, lansata in a doua jumatate a anului 2017, o gama ce vine sa inlocuiasca o linie de electrocasnice care, in 2016 a fost una foarte buna pe cuptoare incorporabile si care in ceea ce privesc plitele incorporabile pe gaz a lasat de dorit, pe de o parte din pricina unui numar mic de modele, iar pe de alta parte pentru atentia la finisaje. Noua gama, din care face parte si Beko HILW64225S pare sa acopere acest gap, aceasta lipsa si cu siguranta acest model va fi unul din cele mai bine vandute astfel de plite, pe culoarea neagra.
plita-incorporabila-Beko-HILW64225S

Avantaje - Plita incorporabila Beko HILW64225S

Plita incorporabila Beko HILW64225S are ce principale atuuri, o geometrie foarte buna a arzatoarelor, o geometrie buna spre foarte buna a gratarelor, o crestere a calitatii materialelor din care a fost realizata, comparativ cu modelele precursoare, existenta arzatorului WOK. Totodata trebuie sa scoatem in evidenta si plusul mare in ceea ce priveste partea estetica, o crestere a interesului pe care producatorul turc a realizat-o pentru gama din 2017. Nu am inteles niciodata de ce, producatori mari de electrocasnice, nu pun accent pe design, sau cel putin nu incearca sa obtina maximum la acest capitol, fiind de acum cunoscut de toata lumea, faptul ca un client cumpara de cele mai multe ori emotional, se uita in primul rand la design. 


Revenind la plita incorporabila Beko HILW64225S putem spune ca acest model se recomanda celor interesati de o plita incorporabila neagra pe gaz, un segment nisat inca, plitele incorporabile pe gaz pe culoarea neagra fiind din ce in ce mai cerute pe piata din tara noastra,un lucru oarecum obisnuit si normal, avand in vedere tendinta de a elimina inoxul din bucatarie, o tendinta ce a caracterizat piata, mai ales in ultimii trei ani, desi consider ca din punct de vedere al fiabilitatii si a igienii, plita incorporabila pe inox reprezinta in continuare cea mai buna optiune, avand in vedere, ca din cele  trei principale tipuri de materiale din care se poate realiza o plita, inoxul ramane singurul material antiseptic.

Va recomand si articolul Pareri despre Beko.

Sa revenim la avantaje. In primul rand geometria foarte buna a arzatoarelor care sunt pozitionate la o distanta optima atat intre ele cat si cu extremitatile plitei, dar si cu distantele pana la butoane. Gratarele sunt din doua bucati, ceea ce inseamna ca se pot ridica si apoi spala usor, fie in chiuveta, fie in masina de spalat vase. In ceea ce priveste arzatorul WOK, acesta are o putere calorica in jurul a 3 kW, o putere calorica ce permite o capacitate mare de incalzire, capacitate de incalzire utila, fie atunci cand ai cantitati mari de incalzit sau fiert sau prajit, fie pentru anumite retete, in general asiatice, retete ce solitica expres, existenta arzatorului si a tigaii WOK. In ceea ce priveste materialele din care plita incorporabila Beko HILW64225S este realizata, putem spune ca sticla, material suport de baza pentru aceasta, este una medie spre buna. Pentru mai multe detalii cu privire la avantajele si dezavantajele plitelor pe anumite tipuri de materiale, va recomand articolul Plita incorporabila pe sticla sau plita pe inox.

Dezavantaje Beko HILW64225S

As spune in primul rand pretul. Nu consider ca plita incorporabila Beko HILW64225S are un raport bun calitate pret. Fie pentru ca m-am obisnuit sa vad Beko un producator din segmentul middle, fie ca ma uit in jur, la ceea ce ofera ceilalti producatori, consider ca un pret de 1000 de lei, sau in jurul acestei sume, este un pret putin cam sus. 

Un alt dezavantaj pe care l-as puncta, dar aici vorbesc nu doar de plita incorporabila Beko HILW64225S, ci si de celelate modele din gama Beko, este legata de numarul restrans de hote incorporabile pe care producatorul turc de electrocasnice le pune la dispozitia celor interesati, astfel incat sa poti alege usor sau de unde ai sa alegi un set complet care sa contina, cuptor, plita insi hota incorporabila. Pentru informatii complete privind modul de alegere a unei plite incorporabile pe gaz, va recomand articolul Criterii alegere plita incorporabila pe gaz.

6 comments:

Anca Sandu spunea...

Exista o plita incorporabila Beko cu aceleasi proprietati care sa fie pe culoarea cream avena si care sa aiba arzator wok si gratare din fonta? Ma intereseaza pentru utilarea unei bucatarii moderne.

Admin - plita cream Beko spunea...

@ Anca Sandu - Din pacate nu. Singura plita incorporabila Beko pe culoarea cream avena de la Beko este modelul retro.

Anonim spunea...

Ce plita considerați ca este mai buna între cea de la Belo și modelul mai scump tot pe sticla neagra de la Hansa. Le am văzut pe amândouă în magazine și imi place mai mult cea de la Hansa.

Emilian spunea...

Exista o plita incorporabila care sa aibă butoanele amplasate în fără și nu lateral.

Anonim spunea...

Care plita se pătează mai repede? Cea de inox sau cea din sticla?

Admin comparație inox spunea...

În general inox se pătează mai repede, dar insa este mai rezistent în timp.