14 oct. 2017

Samsung RB33J3030SA/EF - noua combina Samsung

Combina frigorifica Samsung RB33J3030SA/EF - Fabricata in Polonia

Jumatatea anului 2017 a venit cu o noua gama de aparate frigorifice din gama producatorului coreean de electrocasnice, aparate frigorifice care, desi folosesc compresoare realizate in Coreea de Sud, in fabrica proprie, sunt asamblate pentru piata europeana in Polonia. Fosta gama de combine frigorifice a fost una exceptioanala, o gama care a castigat an de an cota de piata, modelul Samsung RB31FDRNDSA fiind cea mai bine vanduta combina frigorifica in 2016. Vorbim in cazul ambelor combine frigorifica de un sistem de racire dinamic, No Frost Multi Air Flow, cel mai bun sistem de racire No Frost de piata, intrucat curentii de aer sunt distribuiti radiar.
Combina frigorifica Samsung RB33J3030SA/EF poate fi astfel o optiune pentru Samsung RB31FDRNDSA cu mentiunea ca  Samsung RB33J3030SA/EF nu are panoul electronic de comanda amplasat pe usa, ci, in partea superioara, cum deschizi usa. Vorbim practic de o instalatie frigorifica asemanatoarea, deoarece in ambele cazuri discutam de un compresor cu electrovalva, cu mentiunea ca noua combina are performante tehnice superioare, performante pe care le voi detalia mai jos.

Combina frigorifica Samsung RB33J3030SA/EF - clasa climatica SN-T

Asadar, noua gama de la Samsung are toate motivele sa confirme nivelul ridicat de tehnologie propus de producatorul coreean de electrocasnice, in ceea ce priveste in primul rand performantele frigorifice, Samsung fiind, daca stau bine sa ma gandesc, singurul producator care ofera cea mai buna clasa climatica, respectiv SN-T, la intreaga gama de combine frigorifice in 2017. 

Aceasta clasa climatica este foarte importanta pentru ca reprezinta pe de o parte autonomia de functionare in mediul ambiental a unui aparat frigorific, iar pe de alta parte, cu cat aceasta clasa climatica are o plaja mai mare, cu atat instalatia frigorifica functioneaza mai usor si mai bine, in sensul in care presiunea agentului frigorific, care este un gaz, respectiv izobutan R600A, este influentata de temperatura. Pentru mai multe detalii privind caracterisiticile de care este bine sa tineti cont atunci cand cumparati un frigider sau o combina frigorifica, va recomand articolul Criterii alegere combina frigorifica.

Combina frigorifica Samsung RB33J3030SA/EF - capacitate congelare 13kg/24H

Pe langa aceasta caracteristica, este bine sa urmariti in general, daca va doriti o combina frigorifica cu o instalatie performanta si capacitatea de congelare la 24 de ore, capacitate de congelare care reflecta puterea frigorifica a instalatiei, recomandarea mea pentru cei care-si doresc o combina frigorifica buna, cu sistem racire dinamic, adica No Frost, este ca aceasta sa depaseasca 10kg/24H. In cazul combinei frigorifice Samsung RB33J3030SA/EF vorbim de o capacitate de congelare de 13 kilograme la 24 de ore. In ceea ce priveste consumul de energie electrica, combina frigorifica Samsung RB33J3030SA/EF este clasificata in clasa A + de eficienta energetica cu un consum de 280 de kW pe an, adica undeva in jurul a 15 lei consum anual.

Combina frigorifica Samsung RB33J3030SA/EF - volum net de 328 de litri

In ceea ce priveste volumul. cei 230 de litri existenti pe compartimentul frigider si 98 de litri la congelator, recomanda combina Samsung RB33J3030SA/EF pentru o familie de 3-4 persoane. In ceea ce priveste compartimentarea, aceasta este minimala, sertarul de legume fructe nefiind impartit, iar rafturile fiind relativ fixe, doua din ele avand o posibilitate de reglare mai sus sau mai jos. Pe usa compartimentarea este foarte buna, deoarece poti pune lejer bidoane de doi litri de apa si poti regla majoritatea rafturilor in functie de necesitati.

In concluzie consider combina frigorifica Samsung RB33J3030SA/EF cea mai buna alegere pentru cineva care-si doreste o combina frigorifica buna, care sa raceasca foarte bine si totodata sa se incadreze intr-un buget de 2000 de lei. Exteriorul este inox look, adica vorbim de un material din plastic ce se aseamana cu inoxul, asa cum se intampla pe 80 la suta din combinele frigorifice pe culoarea inox, acest material avand insa proprietatea de a nu se amprenta pe de o parte si de a fi foarte usor de curatat pe de alta. 

5 comments:

Emilia Lazarescu spunea...

Eu am vechea combina frigorifica despre care vorbeați și pot sa spun din experienta ca este una foarte bună... Singura chestie la ea era fiind faptul ca se încălzește destul de mult în partea lateral dreapta la exterior.... Am citit pe forumuri și este din cauza ca se încălzește de la compresor.

Pareri despre combinele frigorifice Samsung spunea...

Vechea combina frigorifica făcea parte din seria G de combine frigorifice ce au fost scoase de Samsung. Gama J..care s a lansat chiar de anul trecut nu mai prezintă acest inconvenient

Marian Budescu spunea...

Care este cea mai mare combina frigorifica care sa nu fie side by side din oferta Samsung

Compresor combina frigorifica Arctic spunea...

De unde pot cumpăra un compresor pentru o Combin frigorifica Arctic?

Dana Stan spunea...

Se poate opri congelatorul la combina frigorifica Samsung?