18 nov. 2017

Gorenje G640X | IP Scoring

Lansata in Romania la sfarsitul anului 2017, plita incorporabila pe gaz Gorenje G640X devine una din cele mai bune optiuni raport pret calitate pentru un utilizator interesat de o plita incorporabila proiectata pentru un gatit intensiv, nu numai din gama Gorenje cat si de pe intrega piata din tara noastra. Un inox bine polisat, mai greu amprentabil comparativ cu majoritatea inoxurilor pe care le gasim pe piata, gratare din fonta si un pret in jurul a 600-700 de lei, plita incorporabila pe gaz Gorenje G640X are un raport foarte bun pret calitate.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Raport pret calitate ✮✮✮✮✮Calitate inox ✮✮✮✮ Calitate gratare ✮✮✮✮Design ✮✮✮Vezi pretFiabilitate ✮✮✮✮Produse asociate ✮✮✮✮

pareri-review-gorenje-g640x

Aceasta evaluare a  plitei incorporabila Gorenje G640X am realizat-o conform principalelor criterii de alegere ale plitei incorporabile, criterii pe care le-am detaliat in articolul Cum aleg plita incorporabila pe gaz.

GORENJE G640IX | Raport calitate pret


La un pret de 600 de lei, consider aceasta plita o afacere foarte buna, avand in vedere faptul ca are o geometrie buna a a arzatoarelor si a gratarelor si totodata este din gama unuia din cei mai buni producatori europeni de electrocasnice incorporabile, producator care pune accent pe calitatea si fiabilitatea produselor sale si intotdeauna am vazut Gorenje drept un producator foarte serios si care este intotodeauna in piata cu pretul produselor sale. Va recomand in acest sens articolul Pareri despre electrocasnicele Gorenje.
Raport pret calitate ✮✮✮✮✮

GORENJE G640IX | Calitate inox

Din pacate nu s-a inventat inca un inox care sa nu lase deloc amprente, insa consider acest material drept cea mai buna alegere atunci cand vine vorba de gatit intensiv, in primul rand pentru ca, desi se poate zgaria, inoxul este foarte rezistent la uzura mecanica. In cazul plitei incorporabile Gorenje G640IX inoxul este bine polisat, asa cum am spus si mai devreme, peste media inoxurilor de pe piata, si tocmai de aceea i-am oferit un punctaj 4 din 5.
Calitate inox ✮✮✮✮ 
Oricum nu este foarte lucios, ceea ce este bine, din punctul meu de vedere. In ceea ce priveste curatarea, la fel ca in cazul oricarei plite incorporabile pe inox, va recomand sa nu va zgarciti la solutii de curatat pentru ca exista riscul ca se pateze, daca nu se folosesc solutii bune de curatat si este pacat pentru cativa lei sa va compromiteti imaginea plitei incorporabile. Va recomand totodata si articolul in care am comparat diferite materiale din care pot fi realizate plitele incorporabile, Plita incorporabila pe sticla sau plita pe inox.

GORENJE G640IX | Calitate gratare

In ceea ce privesc gratarele, acestea au o geometrie buna, ce recomanda aceasta plita inclusiv pentru gatit intensiv, bratele sunt destul de dese ceea ce inseamna confort si comoditate in mutatul vaselor si a oalelor de pe plita.
Calitate gratare ✮✮✮✮
Gratarele sunt dintr-o fonta de calitate buna, putin poroase si prin urmare mai usor de curatat si intretinut. Personal recomand doar gratare din fonta, in primul rand pentru faptul ca sunt mai rezistente in timp si mult mai fixe comparativ cu gratarele din otel emailat.

GORENJE G640IX | Avantajele gratarelor din fonta


De la inceput putem spune ca exista o diferenta foarte mare intre gratarele din otel si cele din fonta, in primul rand in ceea ce priveste rezistenta si comportartarea sub flacara intensa, iar in al doilea rand in ceea ce priveste planeitatea gratarelor. In timp gratarele din otel pe langa faptul ca isi pierd emailul in zona arzatoarelor, isi pierd si din planeitate, deoarece au un coeficient semnificativ mai mare de dilatare termica. Pe de alta parte gratarele din fonta sunt mai greu de curatat, deoarece sunt mai grele. In ceea ce priveste porozitatea, in general plitele mai ieftine ce au gratare din fonta beneficiaza de o calitate mai scazuta a fontei, aflate in aliaj in general cu carbonul, insa aceasta caracteristica nu se intampla in cazul plitei incorporabile Gorenje G640X, care are niste gratare putin poroase, foarte bine finisate si prin urmare mai usor de curatat si intretinut. Pe de alta parte, cu cat calitatea aliajului este mai buna cu atat gratarele din fonta devin si mai putin casante, un alt aspect important de care este bine sa tineti cont, atunci cand cumparati o plita incorporabila. In concluzie, gratarele din fonta sunt net superioare celor din otel emailat.

pareri-review-comentarii-plita-incorporabila-gorenje-g640ix GORENJE G640IX | Geomeria arzatoarelor


O alta caracteristica importanta a unei plite incorporabile pe gaz este data de geometria arzatorelor. Este important pe de o parte ca plita sa ofere utilizatorului posibilitatea de a gati simultan in doua vase de diagonale mari, ceea ce este posibil si in cazul plitei incorporabile pe gaz Gorenje G640X. Pe langa aceasta, este important totodata ca arzatoarele  sa fie bine pozitionate, pe de o parte fata de butoane, astfel incat sa nu existe riscul ca aceste butoane sa se topeasca, iar pe de alta parte sa existe o distnta mare intre arzatoare. In ceea ce privesc gratarele, acestea sunt foarte bine fixate de suprafata plitei, in primul rand datorita greutatii acestora, dar si a modului in care aceasta au fost proiectate, iar cuva de preluare a lichidului fixeaza si ea si mai bine aceste gratare de suprafata plitei. In concluzie nu aveti de ce sa va faceti griji atunci cand umblati cu oale sau vase de dimensiuni mari pentru ca gratarele vor sta la locul lor, un aspect important cunoscut celor care petrec mai mult timp in bucatarie.

GORENJE G640IX | Design

Desi este recunoscut ca unul din producatorii care pune foarte mult accent la capitolul estetic, Gorenje nu a investit foarte mult in linia standard de electrocasnice incorporabile din care face parte si plita incorporabila Gorenje G640IX. A preferat un design simplist, minimal, care sa se potriveasca in contextul unei bucatarii ce urmareste o linie moderna de design.
Design ✮✮✮
Va recomand, pentru cei interesati de acest aspect mai multe linii de design, semnate de designeri cunoscuti cu care producatorul de electrocasnice incorporabile premium colaboreaza, articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

GORENJE G640IX | Produse complementare

In ceea ce privesc produsele complementare, plita incorporabila pe gaz Gorenje G640IX are o gama relativ diversificata de cuptoare si hote incorporabile cu care se poate asocia astfel incat sa completeze un set de electrocasnice incorporabile Gorenje, care sa se poata potrivi si din punct de vedere estetic. Va recomand totodata si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Gorenje.
Produse asociate ✮✮✮✮

GORENJE G640IX | Fiabilitate

In ceea ce priveste fiabilitatea, Gorenje este unul din producatorii care sunt renumiti pentru calitatea produselor sale, in special in cazul electrocasnicelor incorporabile. Desi face parte din gama de electrocasnice incorporabile standard, entry spre middle level, Gorenje G640IX este inlocuitoarea uneia din cele mai fiabile plite incorporabile pe gaz, Gorenje GW6N41IX, ceea ce ne face sa credem ca se va pastra acest trend.
Fiabilitate ✮✮✮✮
In concluzie, plita incorporabila pe gaz Gorenje G640IX este una din cele mai bune plite incorporabile din punct de vedere al raportului pret calitate, care sa se incadreze intr-un buget accesibil de pana in 600 de lei si este un model pe care blogul Incorporabile Premium il recomanda.

5 comments:

Admin - pareri despre Gorenje G640X spunea...

Pareri despre Gorenje G640X< id="pareri-despre-Gorenje-G640x">
Pareri despre Gorenje G640

Pareri despre Gorenje G640X spunea...

Pareri despre plita

Costin @rog recomandare set incorporabile Gorenje spunea...

Imi poti recomanda un cuptor incorporabil si o hota incorporabila telescopica Gorenje care sa se potriveasca cu aceasta plita si care sa se incadreze toate trei in 2000 de lei?

mihai spunea...

Care este cea mai lata plita incorporabila pe gaz din gama producatorului Gorenje?

Elisabeta spunea...

De unde pot lua niște soluții de cutata inoxul care sa fie bune? @