Va recomandam totodata si articolul Pareri despre GORENJE.
Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.
Blog electrocasnice | Forum electrocasnice
Pentru 6 sau 8 portii
-500 g de paste proaspete pentru lasange
-180g de branza parmezan ras
-200g de branza, tocat (fie mozzarella, scamrorza sau provola)
Pentru sos de carne:
-500g de carne de vită tocată ;
-800g de tomate (conservate sau tocate);
-1 ceapa medie ;
-30 g de unt ;
-6 sau 7 linguri de ulei de măsline ;
-1 pahar de vin rosu ;
-ţelină, morcov ;
-sare.
Pentru 600g de sos bechamel :
(alternativ, puteţi folosi sos Béchamel);
-50g de unt;
-60g de făină;
-1l de lapte ;
-sare, nucşoară.
Pentru a face sosul de carne
1.Taiati morcovul si ceapa si telina scaun le în ulei şi unt.
2.Adaugati carne şi prajiti-o.
3. Se adauga vinul si permiteti să se evapore, apoi se adaugati roşii şi sare.
4. Acoperiti si gatiti la foc mic timp de aproximativ o oră .
Pentru a face sos beachamel:
1Topiti untul apoi adaugati faina mixind bine tot timpul pentru a preveni orice bulgări de formare.
2. Adauga un pic de lapte la un moment dat şi pe parcursul prepararii, pana cand sosul ajunge la consistenta dorita .
3. Odată gatite adaugati puţina sare şi nucşoară rasă.
4. Unt;
5. Punteti doua lingurite de sos de carne peste suprafata vasului, apoi aranjati foile de lasagna, urmată de sosul de carne, sosul bechamel, branza cumparata şi stropirea cu parmezan ras.
6. Continua adăugarea de straturi, în acest fel până când aţi terminat aproape toate ingredientele.
7. În cele din urmă acoperă generos cu sos bechamel, adauga parmezan ras şi câteva bucati de unt.
-Pregătirea 2 ore .
-Timp de gătire 45 -60 minute.
-Recomandat utilizarea de echipament vase dreptunghiulare nelipicioase.
-Sfaturi şi variaţiile .
-Dacă preparati peşte sau legume lasagna, puteţi folosi legume precongelate, lapte şi ulei de măsline în loc de unt pentru sos bechamel.