18 mai 2011

Noi standarde de eficienta energetica

Ambitia celor de la Bosch in ceea ce privesc electrocasnicele "verzi" atinge un noi standarde, reflectate in gama de aparate frigorifice cu o clasa de energie ce sfideaza in acest moment piata de profil.
A+++ aproape incredibil si parca cei care breveteaza aparatele electrocasnice ar trebui sa regandeasca sistemul de control al consumului energeti. Altfel este posibil, avand in vedere trend-ul si performata atinsa in ultimul timp sa vedem si A++++, ceea ce ar insemna o eficienta energetica reflecata intr-un consum de energie cu pana la 80% mai mic.

Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.

Ce inseamna clasa energetica A+++? Tradus inseamna un consum cu 60% mai mic fata de consumul mediu calcula kwh fata de clasa energetica A.
Primele modele de aparate frigorifice care corespund acestei clase sunt modelele lansate la sfarsitul anului 2010 de producatorul german de electrocasnice -BOSCH.

Vom reveni cu prezentari ale acestei game in unul din articolele urmatoare ale forumului de electrocasnice Incorporabile Premium

9 mai 2011

Plita incorporabila Gorenje GHS64 ORA

Gorenje si Miele sunt singurii producatori de electrocasnice care fac si plite pe gaz pe material vitroceramic, Schott Ceran. Diferenta mare fata de quartz sau alt tip de sticla este data de gradul de duritate si rezistenta incomparabil mai mare la frecare. In ceea ce priveste raportul calitate pret plita Gorenje GHS64 ORA S este recomandarea noastra pentru cei care nu mai sunt interesati de o plita pe gaz din inox. Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Va recomandam totodata si articolul Pareri despre GORENJE.


Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Peste cannelloni



Pentru 4 portii:

-60g de praz
-50g de ţelină
-400g de cod proaspete
-200g de rosii cherry
-15g de busuioc
-30g de branza parmezan
-70g de sos de rosii
-160g de foi de paste pentru lasangne
-ulei de măsline
-sare şi piper

Pregătire

1.taiati ţelină şi praz în fâşii lungi şi le înmuiati intr-o tigaie cu sare; se fierbe până cand sucurile de gătit aproape s-au evaporat.

2.Incalziti foile de lasagna şi puneti o lingura plina de-a lungul mijlocul fiecărei foi. Rotiti până cand foile prind forma de canneloni.

3.Amestecati cu o lingura sosul de rosii si un pic peste partea de jos a vasului in timp ce prerarati in cuptor, împreună cu o stropire marunta de ulei de măsline.

4.Aranjati caneloni în vas si tineti la cuptor, acoperit cu restul de sos de rosii. Puneti o treime de rosii Chery, cotlet busuioc şi aranjati pe partea de sus a caneloni. Se presara cu parmezan ras şi se coace în cuptor.

-Preparare 40 de minute.
Timp de gatire 30-40 minute
-Recomandat antena echipamentelor dreptunghiulară neaderenta
-Sfaturi şi variaţiile
-Aveţi posibilitatea să utilizaţi spanac si ricotta pentru cannelloni, dacă vă place, dar cannelloni va trebui să fie acoperit cu sos bechamel.

7 mai 2011

Retete Culinare: Lazania, Lasagne



Pentru 6 sau 8 portii
-500 g de paste proaspete pentru lasange
-180g de branza parmezan ras
-200g de branza, tocat (fie mozzarella, scamrorza sau provola)

Pentru sos de carne:
-500g de carne de vită tocată ;
-800g de tomate (conservate sau tocate);
-1 ceapa medie ;
-30 g de unt ;
-6 sau 7 linguri de ulei de măsline ;
-1 pahar de vin rosu ;
-ţelină, morcov ;
-sare.

Pentru 600g de sos bechamel :
(alternativ, puteţi folosi sos Béchamel);
-50g de unt;
-60g de făină;
-1l de lapte ;
-sare, nucşoară.

Pentru a face sosul de carne

1.Taiati morcovul si ceapa si telina scaun le în ulei şi unt.
2.Adaugati carne şi prajiti-o.
3. Se adauga vinul si permiteti să se evapore, apoi se adaugati roşii şi sare.
4. Acoperiti si gatiti la foc mic timp de aproximativ o oră .


Pentru a face sos beachamel:
1Topiti untul apoi adaugati faina mixind bine tot timpul pentru a preveni orice bulgări de formare.
2. Adauga un pic de lapte la un moment dat şi pe parcursul prepararii, pana cand sosul ajunge la consistenta dorita .
3. Odată gatite adaugati puţina sare şi nucşoară rasă.
4. Unt;
5. Punteti doua lingurite de sos de carne peste suprafata vasului, apoi aranjati foile de lasagna, urmată de sosul de carne, sosul bechamel, branza cumparata şi stropirea cu parmezan ras.
6. Continua adăugarea de straturi, în acest fel până când aţi terminat aproape toate ingredientele.
7. În cele din urmă acoperă generos cu sos bechamel, adauga parmezan ras şi câteva bucati de unt.

-Pregătirea 2 ore .
-Timp de gătire 45 -60 minute.
-Recomandat utilizarea de echipament vase dreptunghiulare nelipicioase.
-Sfaturi şi variaţiile .
-Dacă preparati peşte sau legume lasagna, puteţi folosi legume precongelate, lapte şi ulei de măsline în loc de unt pentru sos bechamel.